2023. január 31. - Marcella napja
Kedd
Min:1°
Max:4°
Szerda
Min:2°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:4°
Péntek
Min:1°
Max:5°
Szombat
Min:0°
Max:4°
Kultúra, Oktatás

Borest a könyvtárban
2022-12-19 - Ötödik alkalommal szervezett játékos borestet a Százhalombattai Könyvtárért Alapítvány a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A feladványokat idén először két könyvtáros – Kolláth Sára és Hegedűs Anita – állította össze.

A könyvtári borest hagyománya hosszú évekre nyúlik vissza. A korábbi zártkörű találkozót 2017-ben tették először nyilvánossá és játékossá. Ezen az esten adja át a könyvtárvezető, Kovács Marianna az "Örökös olvasójegyet" azoknak, akik a könyvtárosok szavazata alapján a legtöbbet teszik a könyvtár érdekében. Idén Tőke Orsolya, nyelvtanár, akinek kezdeményezésére a Városi vers- és prózamondó verseny idegennyelvi kategóriával egészült ki, valamint Trojkóné Horváth Ildikó kapták a kitüntető címet. Utóbbi a SZISZKI igazgatóhelyetteseként nagy szerepet vállalt a középiskolásoknak szóló programok megvalósításában és népszerűsítésében.
2017 óta a szervezést és lebonyolítást átvette az alapítvány. Időközben a kuratórium is átalakult: az új elnök Lehoczki Zsuzsanna, helytörténész, aki hosszú évek óta szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel. Új tagként belépett Spánitz Éva, aki korábban gyerekkönyvtárosként dolgozott ugyanitt. Régi tagként maradt Szeifertné Tóth Erika és László Anikó. A Százhalombattai Könyvtárért Alapítvány teszi lehetővé azoknak a céloknak a megvalósítását, amik nem tartoznak a könyvtár kötelező feladatai közé. Ilyen a gyerekek táboroztatása vagy az előadóterem fejlesztése. Az elmúlt években befolyt összegből kicsinosított előadóterem már most alkalmas kisebb konferenciák, oktatások, előadások, osztály- vagy baráti találkozókra. (Ezzel kapcsolatban a könyvtárban tudnak bővebb felvilágosítással szolgálni.) A hosszútávú cél az előadóterem technikai eszközökkel való felszerelése. Bár ezek beszerzése igencsak költséges, az alapítvány borestről borestre közelebb kerül a megvalósításhoz.
Az est bevételét részben a tombolajegyek hozzák. Óriási támogatás a százhalombattai vállalkozások részéről, hogy rendszerint igen értékes és különleges nyereményekkel járulnak hozzá a tombola színesítéséhez. Ahogy tavaly, az idei a fődíjat is a szovátai Hotel Szeifert ajánlotta fel: 3 éjszakás wellness kikapcsolódást 2 fő részére. Gáláns támogatást adott a százhalombattai TESCO áruház, ahonnan százezer forint értékben választhattak a szervezők különböző nyereményeket.
Az idei boresten kilenc csapat kutakodott a könyvek között, járta be a könyvtár részlegeit. Horgásztak, rejtvényeket oldottak meg, sőt! kreatív fotót is készítettek a "hajós" játszótéren – ugyanis az idei játék a tengerjárás jegyében zajlott. Az összetett játékból – és a lakatlan szigetről – a Sandokan csapat került ki győztesen. Az egyik feladatban megadott szavak felhasználásával kellett elbeszélni a hajótörést. Ezt a fordulót a Kampókéz csapat nyerte egy szellemes verssel. Első alkalommal jelmezversenyt is hirdettek a szervezők. A szavazatokat személyesen Jack Sparrow (azaz Gulyás Bálint) gyűjtötte be és számolta össze. Eszerint a Napsugár óvoda remekelt, akik nem csak jelmezzel, de asztaldísszel és zászlóval is tökéletes matrózhangulatot teremtettek maguk körül.
Az idei borest több mint 450ezer forintot hozott alapítvány számára. A könyvtár és alapítványa ezúton is köszöni támogatóinak – vendégeknek, tombolanyereményt felajánlóknak, szervezőknek, segítőknek – a hozzájárulást az est sikeréhez!
LA


AKTUÁLIS
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
2022-12-23 - Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.
Lélekgazdagító kultúra
2023-01-27
A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

Az első nagy megmérettetés
2023-01-27
Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27
Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Lovagi kitüntetés
2023-01-27
A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nagy versmondás
2023-01-24
Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23
Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.

Óvodai nyílt napok 2023
2023-01-20
Betekintés a játékos hétköznapokba.

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja
2023-01-19
"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON
2023-01-18
A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem
2023-01-18
Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről
2023-01-16
Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Fuss velünk!
2023-01-16
Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023
2023-01-11
Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

Köszönet a gyógyításért
2023-01-10
Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Változások a 2023-as évben
2023-01-09
Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

Kinyitott a posta
2023-01-03
Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata
2022-12-30
Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ünnepi vacsora
2022-12-23
Karácsony alkalmából ismét melegétellel, gyümölccsel és édességgel vendégelte meg a százhalombattai Hajléktalanszálló lakóit az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester, Szalai Attila –, aki hagyományosan a pörköltet készíti – és Szabó Gábor képviselők.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.