2022. november 27. - Virgil napja
Vasárnap
Min:3°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:6°
Kedd
Min:1°
Max:5°
Szerda
Min:1°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Önkormányzat

Energiafelhasználás csökkentési intézkedések és beruházások - Képviselő-testületi összefoglaló 
2022-10-27 - Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete október 27-én megtartotta soron következő ülését, melyen 9 napirendi pontot tárgyaltak.
A napirend előtti hozzászólásokat megelőzően letette képviselői esküjét Sinka László. 

A képviselői napirend előtti hozzászólások sorát Sinka László kezdte, aki elmondta, hogy számára rendkívül szomorú esküt tenni, mert gyerekkori jó barátja, Szél Pál halála miatt került sor az időközi választásra. Köszönetét fejezte ki Vezér Mihály polgármesternek, az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület elnökének, a vezetőségnek, hogy őt jelölték, mellette álltak, támogatták abban, hogy október 16-án szoros végeredménnyel képviselői mandátumot nyert. Nem győzelemként, leginkább kihívásnak éli meg mindezt. Köszönetet mondott a városlakóknak a szavazáson való aktív részvételért, ami jóval az országos átlag feletti volt. Köszönetét fejezte ki annak a 256 választópolgároknak is, aki rá szavazott. A választás zökkenőmentes megszervezésében résztvevőknek is kifejezte köszönetét, valamint mindazoknak, akik mellette álltak és támogatták őt. Készen áll a munkára, nemcsak Dunafüredért, hanem az egész városért tenni szeretne. Büszke arra, hogy százhalombattai.  Jelenleg nehéz helyzetben van a Képviselő-testület, olyan időszak előtt áll az egész világ, Európa, az ország, amire eddig nem is gondoltak. Úgy véli, hogy együtt kell működniük mindenben, ő maga erre törekszik, azt kéri képviselő társitól, hogy legyenek egymással sportszerűek.

Szalai Attila napirend előtti hozzászólásában Tökfaragó versenyre hívta fel a figyelmet, melyet október 29-én rendeznek meg a Sportuszoda előtt. Elmondta, ha valaki ezen nem tud részt venni, az a vasárnapi hasonló városi rendezvényen megteheti. Egy örvendetes hírről is beszámolt, a MOL Nyrt. jóvoltából elkészült a finomítóhoz vezető kerékpárút, melynek műszaki átadására a napokban kerül sor. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az időközi választás miatt kihelyezett plakátokat 2022. november 15-ig el kell távolítani. Hosszú hétvége következik, Mindenszentek alkalmából sokkal többen közlekednek, ezért a polgárőrség vezetőjeként kérte a lakosság fokozottabb figyelmét a közlekedésben.

Szabó Gábor köszönetét fejezte ki Vezér Mihálynak és a Képviselő-testületnek, hogy MATTA-Kertben, a Körtefa és az Almafa utca közötti, önkormányzati tulajdonú ingatlanon elkezdődött a parkoló kiépítése.

A testületi ülés egyik legnagyobb horderejű döntése a városi energiafelhasználás csökkentése érdekében szükséges további intézkedések meghozatala volt.
Az energiaválság okozta nehézségek átvészelése érdekében a Képviselő-testület az előző ülésén is számos döntés hozott, melyben a városi energiafelhasználás racionalizálása érdekében, úgy az intézmények, mint a gazdasági társaságok tekintetében is konkrét feladatokat és jövőbeli irányokat határozott meg. Azonban a távhődíj árának drasztikus mértékű emelkedése miatt újabb költségmegtakarítást eredményező döntések meghozatalára volt szükség, de továbbra is az a cél, hogy a város működőképessége a jövőben is biztosított legyen, valamint, hogy a lakosság a lehetőségekhez képest magas színvonalon vehesse igénybe a városi szolgáltatásokat.
A Képviselő-testület egyhangúlag fogadta el az energiafelhasználás csökkentésére irányuló, az önkormányzati fenntartású intézményekre vonatkozó beruházási munkák megvalósítására készült intézkedési tervet, melynek megvalósítására 600 millió forintos keretösszeget hagytak jóvá. Valamennyi beruházási munka az intézmények hatékonyabb, fenntarthatóbb működését célozza meg.

Döntés született arról is, hogy a Barátság Kulturális Központban a novemberre betervezett rendezvények és programok megtartásáról az intézményvezető dönt. A Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház és a Kszelmann Flóra Dunafüredi Közösségi Ház a fűtési szezonban is nyitva marad, így a Barátság Kulturális Központban működő klubok, művészeti csoportok és nyugdíjas klubok foglalkozásainak helyszínéül a jövőben a két közösségi ház jelölhető ki.

A Hotel Trainingben szünetel a vendégek fogadása november 1-től várhatóan 2023 április közepéig, mely időszak alatt elvégzik a szükséges felújításokat.
Elfogadták Vezér Mihály polgármester indítványát, hogy az 4. és a 6. osztályos általános iskolai tanulók úszásoktatását is biztosítsák a Sportuszodában, a többi osztályhoz hasonlóan.

Az óvodáskorúak úszásoktatására - az óvodavezetők kérését figyelembe véve - nem kerül sor 2022. november 1-jétől a fűtési szezon végéig.

Annak érdekében, hogy a sportélet továbbra is biztosítva legyen a városban, a Sportcsarnok továbbra is nyitva marad, valamint az uszodai szolgáltatás a Sportuszodában a fűtési szezonban továbbra is biztosított marad.

Az önkormányzati fenntartású intézmények és gazdasági társaságokra vonatkozóan a fűtési szezont érintően bevezetésre került hőmérsékleti protokoll.

Vezér Mihály indítványára, a Képviselő-testület döntött a Delfinekkel Együtt az Autistákért Alapítvány kérelméről, így az Önkormányzat további egy évre térítésmentes használatot biztosít a "Polgárok Házában" található irodahelyiségben az alapítvány részére.

Zárt ülés keretében tárgyaltak a többi között a százhalombattai I. számú házi gyermekorvosi körzet praxisjogáról, valamint a Gesztenyés u. 9. sz. alatt található ingatlan jogi helyzetének rendezéséről. A Képviselő-testület zárt ülésen döntött a Pest megyei kitüntető díjakról és "Szociális Munkáért Elismerő Oklevél" odaítéléséről. (Forrás:battanet.hu)

AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Zümi vagyok, indulhatunk?!
2022-11-11
Második alkalommal született döntés a Százhalombattai Arany János Iskola és Gimnáziumban arról, hogy részt veszünk a "Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában – Meet and Code" című eseményen.

Szociális Munka Napja
2022-11-10
Köszönet a szociális munkáért.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.