2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11 - Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.
Vezér Mihály köszönetét fejezte ki Till Erikának a Városi Családsegítő Központ vezetőjének, Jagicza Zsuzsannának a Szivárvány Óvoda vezetőjének és Mikulásik Juditnak a Pitypangos Óvoda vezetőjének a közszférában három évtizeden át, töretlen lelkesedéssel, példaértékű szakmai hozzáállással végzett áldozatos, kitartó munkáért.
Mint mondta, azon kollégák, akik ennyi időt eltöltenek a pályán, komoly küldetéstudattal és felelősségteljes társadalom iránti elhivatottsággal rendelkeznek. Nagyon sok problémával szembesülnek a közszférában dolgozók, amikre megoldást találnak, ezzel másoknak is erőt és hitet adnak. Sohasem lehet kellő módón és mértékben megköszönni az általuk kifejtett erőfeszítéseket; fontos az anyagi elismerés, azonban ennél sokkal fontosabb az erkölcsi megbecsülés, ami a pályán tartja a kollégákat. A jelentős gyakorlat mellett is új kihívást jelenthet minden nap, addig nem tapasztalt új helyzet állhat elő, amiből folyamatosan lehet tanulni. A feladatok állandó készültséget, nagyfokú érzékenységet követelnek meg, ez pedig elkoptathatja az embert, és fennáll a kiégés veszélye. Ezért is elengedhetetlen a testi-lelki feltöltődést adó pihenés, amikor csak lehetséges, hogy megújult erővel mehessen tovább a nagy szakmaiságot igénylő munkavégzés. A jelenleg fennálló bizonytalan körülmények nyomán, ugyanakkor rég nem látott nehézségek adódnak.
Vezér Mihály szólt arról is, hogy felelős vezetőként a munkatársak szem előtt tartják, hogy elhivatott kollégákkal dolgozzanak együtt, akik leveszik vállukról a terhek egy részét. Minden élen állónak egy idő után gondoskodnia kell a megfelelő képzettségű potenciális követőről, ami egyre nehezebb feladat. A város is igyekszik segíteni ezt a folyamatot, akár szolgálati lakások biztosításával, illetve egyéb munkaerő megtartó intézkedésekkel.
 
A munkatársak a köszönet hangján szóltak a jubileumi megemlékezésről.
Till Erika felidézte, hogy szép időszakot töltött el az 1-es iskolában, ahol gazdasági vezetőként kezdte pályáját. Következő munkahelye a Családsegítő volt, a mai napig is itt dolgozik, két ciklus óta irányítja az intézményt. A VCSGK vette át a városi közétkeztetést idén július 1-jétől, reményei szerint ezt a területet is sikeresen látják el. Egykori kézilabdásként a feladatokra kihívásként tekint, amiket csapatjátékosként igyekszik megoldani. Hálás azért, hogy sok szép élményben volt része az elmúlt 30 évben, szereti a munkáját, különösen örömteli az, hogy segítheti a családok mindennapjait.
 
Jagicza Zsuzsanna elmondta, hogy a gyakorlati idejét is az 1-es számú Napköziotthonos Óvodában, a jelenlegi Szivárvány Óvodában töltötte. Az intézményben 1992-óta dolgozik, a főiskolát a munka mellett végezte el. Sok szép emléke van a három évtizedről, látta az óvoda változását, részese volt a pedagógiai program megvalósításának. Kiváltság megélni azt is, hogy láthatja, amint az egykori óvodásai már szülőként viszik gyermekeiket a csoportokba. Mindig arra törekedett, hogy innovatív módon színesítse a nevelőmunkát. Nem fél a kiégéstől, mert hivatásként tekint szakmájára, a "gyerekek tartják a pályán".
 
Mikulásik Judit – a kollégákhoz hasonlóan – megtisztelőnek nevezte a jubileumi megemlékezést, ami a három évtizedes óvodapedagógusi, illetve intézményvezetői munkájának elismerését tükrözi. Felidézte, hogy már gyermekkorában megmutatkozott a vezetés iránti fogékonysága, "tanítóként" szerette irányítani társait. A későbbiek során tudatosult benne, hogy szereti a gyerekeket, szeret velük foglalkozni, ami a nevelői pályára predesztinálta. A százhalombattai évek előtt meghatározó volt, hogy Szigetszentmiklóson, egykori óvodájában kezdett dolgozni, ahol olyan kollégák vették körül, akiket gyerekkora óta ismert. Nagy szeretettel fogadták, hálás azért, hogy sokat tanult tőlük. Vallja, hogy "a legfontosabb a gyerekek szeretete, amiből az ember mindig töltekezik".
 
 

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.