2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Önkormányzat

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11 - Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.
Vezér Mihály köszönetét fejezte ki Till Erikának a Városi Családsegítő Központ vezetőjének, Jagicza Zsuzsannának a Szivárvány Óvoda vezetőjének és Mikulásik Juditnak a Pitypangos Óvoda vezetőjének a közszférában három évtizeden át, töretlen lelkesedéssel, példaértékű szakmai hozzáállással végzett áldozatos, kitartó munkáért.
Mint mondta, azon kollégák, akik ennyi időt eltöltenek a pályán, komoly küldetéstudattal és felelősségteljes társadalom iránti elhivatottsággal rendelkeznek. Nagyon sok problémával szembesülnek a közszférában dolgozók, amikre megoldást találnak, ezzel másoknak is erőt és hitet adnak. Sohasem lehet kellő módón és mértékben megköszönni az általuk kifejtett erőfeszítéseket; fontos az anyagi elismerés, azonban ennél sokkal fontosabb az erkölcsi megbecsülés, ami a pályán tartja a kollégákat. A jelentős gyakorlat mellett is új kihívást jelenthet minden nap, addig nem tapasztalt új helyzet állhat elő, amiből folyamatosan lehet tanulni. A feladatok állandó készültséget, nagyfokú érzékenységet követelnek meg, ez pedig elkoptathatja az embert, és fennáll a kiégés veszélye. Ezért is elengedhetetlen a testi-lelki feltöltődést adó pihenés, amikor csak lehetséges, hogy megújult erővel mehessen tovább a nagy szakmaiságot igénylő munkavégzés. A jelenleg fennálló bizonytalan körülmények nyomán, ugyanakkor rég nem látott nehézségek adódnak.
Vezér Mihály szólt arról is, hogy felelős vezetőként a munkatársak szem előtt tartják, hogy elhivatott kollégákkal dolgozzanak együtt, akik leveszik vállukról a terhek egy részét. Minden élen állónak egy idő után gondoskodnia kell a megfelelő képzettségű potenciális követőről, ami egyre nehezebb feladat. A város is igyekszik segíteni ezt a folyamatot, akár szolgálati lakások biztosításával, illetve egyéb munkaerő megtartó intézkedésekkel.
 
A munkatársak a köszönet hangján szóltak a jubileumi megemlékezésről.
Till Erika felidézte, hogy szép időszakot töltött el az 1-es iskolában, ahol gazdasági vezetőként kezdte pályáját. Következő munkahelye a Családsegítő volt, a mai napig is itt dolgozik, két ciklus óta irányítja az intézményt. A VCSGK vette át a városi közétkeztetést idén július 1-jétől, reményei szerint ezt a területet is sikeresen látják el. Egykori kézilabdásként a feladatokra kihívásként tekint, amiket csapatjátékosként igyekszik megoldani. Hálás azért, hogy sok szép élményben volt része az elmúlt 30 évben, szereti a munkáját, különösen örömteli az, hogy segítheti a családok mindennapjait.
 
Jagicza Zsuzsanna elmondta, hogy a gyakorlati idejét is az 1-es számú Napköziotthonos Óvodában, a jelenlegi Szivárvány Óvodában töltötte. Az intézményben 1992-óta dolgozik, a főiskolát a munka mellett végezte el. Sok szép emléke van a három évtizedről, látta az óvoda változását, részese volt a pedagógiai program megvalósításának. Kiváltság megélni azt is, hogy láthatja, amint az egykori óvodásai már szülőként viszik gyermekeiket a csoportokba. Mindig arra törekedett, hogy innovatív módon színesítse a nevelőmunkát. Nem fél a kiégéstől, mert hivatásként tekint szakmájára, a "gyerekek tartják a pályán".
 
Mikulásik Judit – a kollégákhoz hasonlóan – megtisztelőnek nevezte a jubileumi megemlékezést, ami a három évtizedes óvodapedagógusi, illetve intézményvezetői munkájának elismerését tükrözi. Felidézte, hogy már gyermekkorában megmutatkozott a vezetés iránti fogékonysága, "tanítóként" szerette irányítani társait. A későbbiek során tudatosult benne, hogy szereti a gyerekeket, szeret velük foglalkozni, ami a nevelői pályára predesztinálta. A százhalombattai évek előtt meghatározó volt, hogy Szigetszentmiklóson, egykori óvodájában kezdett dolgozni, ahol olyan kollégák vették körül, akiket gyerekkora óta ismert. Nagy szeretettel fogadták, hálás azért, hogy sokat tanult tőlük. Vallja, hogy "a legfontosabb a gyerekek szeretete, amiből az ember mindig töltekezik".
 
 

AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22
Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22
A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19
Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Egyedülálló zöld-beruházás Százhalombattán
2022-09-10
Magyarországon elsőként Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tároló rendszert adtak át a Dunamenti Erőműben szeptember 9-én. A vállalat egyúttal csatlakozott a Magyar Akkumulátor Szövetséghez, valamint bemutatták a világ egyetlen napelemes lakóautóját.

Szépkorúan is jókedvvel élni
2022-09-10
Vezér Mihály polgármester otthonában köszöntötte a 90 éves Pavlicsek Lászlónét, aki az Óvárosban él családjával. A virágcsokor mellé átadta a miniszterelnöki köszöntő emléklapot is.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.