2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Gazdaság

Ez most mindenkiről szól
2020-04-20 - Hogyan telnek a mindennapjaik, és hogyan látják a jövőt a járványügyi helyzetben? – erről kérdeztünk százhalombattai egyéni vállalkozókat és vállalkozásokat. 
Minden nap új ütemterv
Nagyon kiszámíthatatlannak látja a helyzetet a ’99-ben alapított, MOL-beszállító kisvállalkozás névtelenséget kérő vezetője. A cég által végzendő szolgáltatás legtöbbször nem elhalasztható, sokkal inkább átütemezhető. "Jelen pillanatban minden munkánk későbbi időpontra lett ütemezve, ami azt sugallja, hogy nagyon-nagyon sűrű lesz az ősz. Viszont mostanában vannak jelek arra vonatkozóan is, hogy a termelés is átalakult az utóbbi hetekben, így talán pár munkát hamarabb kell elvégezni, mint azt eredetileg terveztük. Minden nap új ütemtervhez kell igazodnunk."

A járványhelyzet elrendelése óta változatlan létszámmal, készenlétben várják, hogy újra a megszokott módon tudják ütemezni a feladatokat, ami sok tartalékot emészt fel.
Nem igazán tudják kihasználni a kormány gazdasági mentőcsomagját. "Nem számíthatunk támogatásra úgy, hogy azzal ne járjanak jelentősen rosszabbul a munkavállalóink." Úgy véli, jelentősen csökkenni fognak a bevételeik az előző évekhez képest. Ha ugyanis a most elmaradó feladatok a későbbiekben összetorlódnak, kapacitással nem fogják bírni a teljesítést.

Irodistáik home office-ban dolgoznak, a fizikai munkavállalók készenlétben várják, hogy újra dolgozhassanak. A telephelyre csak az ügyvezető jár be, illetve egyszerre legfeljebb két fő, aki karbantartást végez.

Hatvan százalékkal csökkent a forgalom
Az eddig tartott edzések egy részét online órák keretében tartja tovább Gaszt Ákos, a G1 Mozgás Sportegyesület vezetője. "A csoportos edzésekre járó vendégek – akik igényelték – hazavitték a mozgáshoz szükséges súlyokat, és félprivát, két-háromfős edzést is tartok online." A négy privát vendége jelenleg is jár a személyes edzésekre, amelyeken természetesen minden higiéniai ajánlást betartanak. Körülbelül egy hónapja – a járványhelyzet elrendelése óta – mintegy hatvan százalékkal csökkent az egyébként népszerű edzőterem forgalma. Az ebből származó bevételkiesést az idei fejlesztésekre szánt pénzből tudja pótolni. Jó hír, hogy a privát edzésekre új vendégek is járnak. Gaszt Ákos kiemelte, hogy a felszabaduló időt személyes és szakmai fejlődésre, tanulásra és tapasztalatszerzésre fordítja, amit később, edzőként kamatoztatni fog. Reméli, ez minél előbb megtörténik, és visszatér az élet a megszokott kerékvágásba.

El kellett engednem, hogy én irányítom az életemet
Gyúró Emese, a Mancs-Mosó Kutyakozmetika tulajdonosa szintén március közepe óta nem dolgozik. "Emlékszem, hétfőn még azt mondtam, én dolgozhatok és dolgozni is fogok. Kedden viszont már beláttam – a tagadást felváltotta a felismerés, -– hogy ez most olyan helyzet, amikor otthon kell maradni. El kellett engednem azt, amihez évek óta ragaszkodtam: hogy én irányítom az életemet."
 
Mint mondja, nehéz volt a stabilitást – ha csak ideiglenesen is, de – feladni, ráadásul pont akkor, amikor az igazi kutyakozmetikai szezon végre elkezdődött volna. Emese egyedül neveli fiát, vállalkozását nyolc évvel ezelőtt a nulláról építette fel, de úgy véli, ez a helyzet nem róla szól, hanem mindenkiről.

A kieső bevételt nem tudja pótolni, és tisztában van azzal is, hogy biztosan kevesebb lesz az idei bevétele, mint a tavalyi, de tudja, hogy ha újra munkába áll, a vendégek nagy része vissza fog térni. "Imádom a munkámat, szerencsés vagyok, ez a hobbim is. Imádom a vendégeimet, a legtöbb gazdival kifejezetten baráti kapcsolatunk van."

Az önként vállalt karanténban egy hétig élvezte, hogy többet pihent, és nem kellett sietni sehova. A következő két-három hétben inkább dühös volt és szeretett volna már dolgozni. Aztán jött a szembenézés a valósággal, és kitűzte a május eleji újranyitást. "A következő hónapokat ugyanúgy meg fogom oldani, mint az elmúlt években is mindig, mindent. Folyamatosan kapom a szeretetet a vendégektől, úgyhogy csak pozitívan!"
 
Szót fogadnak
A lapunknak név nélkül nyilatkozó műkörmös vállalkozó szintén egy hónapja nem dolgozik. "A családom és a vendégeim biztonsága érdekében döntöttem így, és azért is, hogy mielőbb vége legyen a járványhelyzetnek." A szabályokat, ajánlásokat betartja, mint mondja: "szót fogad".

A kieső bevételt nem tudja pótolni, inkább takarékoskodni próbál. Ritkábban járnak boltba, otthon süti a kenyeret. Gyakorlatilag csak a lakás rezsijére és ennivalóra költenek, semmi olyanra, ami korábban rendszeres volt, például ruha-cipő, fodrász, kozmetikus.

Szépítsd a dokit!
Dubecz Gyöngyi fodrász, a nevét viselő szépségszalon megálmodója és vezetője úgy nyilatkozott, hogy "habár mi nem zártunk be egy napra sem, de megérezzük a változást. Valószínűleg kevésbé, mint mások." Személyes ajánlások révén, és mivel két fodrásszal és egy műkörmössel dolgoznak, még több vendéget tudnak fogadni. Minden felületet fertőtlenítenek minden vendég után és maszkban, kesztyűben dolgoznak.

A szépségszalon munkatársai csatlakoztak a "Szépítsd a dokit!" mozgalomhoz, aminek keretében húsz ingyenes hajvágást ajánlottak fel a százhalombattai egészségügyi dolgozóknak. "Sokan vették már igénybe, úgy látszik, működik. Ez jólesik a mi lelkünknek is. Ez az időszak az odafigyelésről szól."

A jövőbe bizakodóan, pozitívan tekintenek, "hiszen egy szépségszalonba a szolgáltatás igénybevétele mellett a kikapcsolódás miatt is jönnek a vendégek."

Kreatív megoldások
A kisebb élelmiszerboltok életét is alaposan felforgatta a járványhelyzet, de minden változásra azonnal és kreatívan reagál a dunafüredi Mucika Husikája. Rövidebb nyitvatartással, de a hét minden napján várják a vásárlókat. Az elvárt fertőtlenítési és távolságtartási szabályok mellett a 65 év felettiekre vonatkozó idősávot is betartják. "A megszokott széles és minőségi áruválasztékot változatlanul tudjuk biztosítani a vásárlóinknak. Annak érdekében, hogy a vásárlóknak ne kelljen sokat sorban állni, vagy az üzletben tartózkodni, bevezettük, hogy a kért termékeket előre megrendelhetik, és csak átvenni, fizetni kell bejönni a boltba. Sőt, házhozszállítást is tudunk vállalni, szeretnénk minél több ember életét megkönnyíteni."

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.