2020. június 07. - Róbert napja
Vasárnap
Min:17°
Max:27°
Hétfő
Min:13°
Max:22°
Kedd
Min:13°
Max:22°
Szerda
Min:14°
Max:21°
Csütörtök
Min:14°
Max:24°
Önkormányzat

Elbúcsúzott a képviselő-testület
2019-10-04 - A választási ciklus utolsó tanácskozását tartotta meg a képviselő-testület Százhalombattán szeptember 26-án. A képviselők köszönetüket fejezték ki tevekénységük támogatásáért a Polgármesteri Hivatalnak, az önkormányzati cégeknek és intézményeknek, valamint a városlakóknak.
Napirend előtt
Nagy Balázs a FIDESZ képviselőcsoportja nevében köszönetet mondott Vezér Mihály polgármesternek, dr. Turbucz Sándor jegyzőnek, dr. Horváth Ágota aljegyzőnek, a Polgármesteri Hivatal, a gazdasági társaságok, illetve az intézmények munkatársainak az általuk nyújtott segítségért, amivel támogatták a képviselők munkáját az elmúlt öt évben.  
Szalai Attila hasonlóan köszönetet mondott és megköszönte Sinka László alpolgármester tevékenységét is, kiemelve, hogy megtiszteltetésnek érezte a közös munkát.
Az alpolgármester elmondta, hogy eljárt a Magyar Postánál annak érdekében, hogy a délutáni nyitva tartást is tegyék lehetővé az óvárosi postafiókban. Szeptembertől a posta szerdán és pénteken este hat óráig tart nyitva. Sinka László köszönetet mondott Imre Jánosnak, a Korshak Kft. ügyvezetőjének az Óvárosi Napok megszervezéséért és lebonyolításáért. Gratulált Szalai Attilának az első százhalombattai országos táncverseny megrendezéséhez, Szél Pálnak Jiu jitsu első danos mesterfokozatának megszerzéséhez.
Kovács Lajos beruházásokról adott tájékoztatót. Kiemelte a Gesztenyés út felújítását, amely a terveknek megfelelően, szeptember közepére készült el. Megköszönte a városlakók türelmét. Két beruházást említett, amely jelenleg is folyik. Felújítják a virágbolt és az órás előtti járdát az Ifjúság úton, valamint erősítik a támfalat a Hun utcában, Óvárosban. Utóbbi értéke több mint 40 millió forint, a cél a balesetveszély megszüntetése. Tervezik még a piac előtti parkoló részleges felújítását is. Elmondta, hogy a testület elfogadott korábban egy útfelújítási tervet, amely áthúzódik 2020-ra. Köszönetét fejezte ki a városlakóknak, hogy kérdéseikkel, kéréseikkel, javaslataikkal segítették, valamint a polgármesternek és a hivatal, a cégek, illetve intézmények vezetőinek, munkatársainak, hogy támogatták képviselői munkáját.

Szél Pál  egyebek mellett az október 5-i Batta Bringára hívta fel a városlakók figyelmét. Elmondta: a Városi Polgárőrség tagjai nagyon büszkék, hogy a szervezet alapításának 25. évfordulóján több tábornok és képviselő is megtisztelte a rendezvényt jelenlétével. Az Országos Polgárőr Szövetség számos elismerésben részesíti a százhalombattai polgárőrséget a közelgő 1956-os évforduló alkalmából, Vezér Mihály polgármester pedig a szervezet legmagasabb kitüntetését, a Kopácsi-díjat veheti át október 19-én. Szél Pál ugyancsak köszönetet mondott a képviselő-testületnek, a hivatalnak, valamint a dunafüredi lakosoknak az elmúlt öt év együttműködéséért.

Hasonlóképpen háláját fejezte ki Szabó Zoltán, aki a 2-es számú választókerületben elért eredményekről is beszélt. Véleménye szerint az a legszebb, legvirágosabb körzet. Mivel választói legtöbb alkalommal a parkolási problémákat jelezték számára, fő célja azokat megoldani. A Piac tér melletti parkoló átalakítása, illetve a piac felújítása szintén több parkolóhelyet fog majd eredményezni. Bár az oktatási intézményeket már nem a város tartja fenn, a képviselő-testület sok esetben segített az iskolák gondjainak megoldásában. Fontos a megfelelő színvonal biztosítása az intézményekben. Az egyházi gyülekezetek nevében megköszönte a város által nyújtott támogatásokat.

Pap Miklós külön köszönetet mondott a Szervezési és Önkormányzati Iroda munkatársainak, akik segítették képviselői munkáját.

Török Sándor örömmel tájékoztatta a megjelenteket, hogy két évi előkészítés után végre üzemel a városban az új röntgenberendezés, amelyből mindössze kettő van az országban. A beruházás 180 millió forintba került. Tervezik az egynapos sebészet bővítését is, ami szintén jelentős előrelépés lesz. Folytatódik a 24 órás ügyelet a városban, melyre idén 160 millió forintot költ az önkormányzat. Bár kevesebb a város bevétele, a szolgáltatások színvonalát a továbbiakban is próbálják magasan tartani.  Ismét lesz a városban tüdőszűrés október 18. és november 21. között, amit minden százhalombattai lakos ingyen vehet igénybe. Elmondta, hogy az általa vezetett szakbizottság 4 468 határozatot hozott az elmúlt öt évben, amelyek szinte minden esetben emberek sorsát, életét befolyásoló döntéseket jelentettek. Mindenkinek, kiváltképp az egészségügyben dolgozóknak mondott köszönetet az elmúlt ö év teljesítményéért.

Vezér Mihály polgármester is kiemelte: nem tudott volna eredményeket elérni képviselőként és polgármesterként, ha az intézmények, a hivatal dolgozói, a gazdasági társaságok vezetői, illetve dolgozói nem állnak egységesen mellette szakértelmükkel, tudásukkal és elkötelezettségükkel. Beszámolt a BattaTúra nevű applikációról, amelytől azt is várják, hogy hozzájárul a turizmus fellendüléséhez.

Napirendi pontok
A képviselő-testület egyhangúan elfogadta a víziközművagyont érintő beruházásokkal, felújításokkal kapcsolatban készült javaslatot.

Egy évre ingyenesen használatba adják a Delfinekkel Együtt az Autistákért Alapítvány részére az általuk bérelt önkormányzati tulajdonú ingatlant.

A képviselők megtárgyalták az egészségügyi szakellátással, illetve alapellátással kapcsolatos kérdéseket, egyebek mellett egy képarchiváló, -kezelő, teleradiológiai rendszer beszerzésével kapcsolatos javaslatot, valamint a 3. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására vonatkozó megállapodás módosítását.

Döntöttek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat 2020. évi fordulójához való csatlakozásról, és 7 000 forintban határozták meg az önkormányzati hozzájárulás havi összegét.

A polgármester javaslata három millió forinttal támogatják az Arany János iskola udvari fabútorainak felújítását

Döntés született három önkormányzati bérlakás szolgálati jellegű bérlakássá történő átminősítéséről.

A testület megtárgyalta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től érkezett vételi ajánlatokat a Kelenföld-Pusztaszabolcs vasútvonal átépítésével kapcsolatban és felhatalmazta a polgármestert a szükséges iratok aláírására.

A költségvetési rendelet módosítása kapcsán döntöttek arról, hogy további 600 ezer forintot biztosítanak a Barátság Kulturális Központ Proseccós Éjszakák című programjához. Elfogadták a megállapodást a kompot üzemeltető új társaság, a Nick és Liget Révhajózási Kft. támogatásáról. Egyhangú támogatást kapott az 1. Számú Általános Iskola nyílászárójavítással kapcsolatos kérelme is. Továbbra is biztosítják a bárányhimlő elleni védőoltást 9 hónapos kortól 12 éves korig. Támogatták a Kipp-Kopp Óvoda vezetőjének kérelmét az óvodatitkári álláshely biztosítása érdekében.
Megszavazták a Dunafüred csapadékvízelvezetési problémáinak megoldására vonatkozó tanulmánytervet. Pozitív döntés született a Százhalombattai Labdarúgó Klub kérelméről is.

A polgármester sürgősségi indítványt nyújtott be az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete kérelmével kapcsolatban. A szervezet ingyenesen használhatja a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontot alapításának tizedik évfordulója alkalmából.

Zárt ülés
Zárt ülésen döntöttek a Pro Urbe Százhalombatta Díjról, a Szociális Munkáért Elismerő Oklevélről, valamint Pest megyei kitüntetések odaítéléséről.


Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Polgárőrök szárazon és vízen
2020-06-05
A május is a járványhelyzettel kapcsolatos védekezéssel, ellenőrzéssel és karitatív tevékenységgel telt el a százhalombattai polgárőrök számára.

Pedagógusnapi köszöntő
2020-06-05
Tisztelt Pedagógusok!Szeretettel köszöntöm az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozókat pedagógusnap alkalmából! Mindnyájan nehéz, küzdelmes időszakon vannak túl. Számos kihívással, ismeretlen feladatokkal kellett szembenézniük, a családjukat érintő változások mellett töretlenül helyt kellett állniuk a mindennapokban.

Újranyit a Magnólia patika
2020-06-04
Több mint két hónap zárvatartás után újranyit a Magnólia Gyógyszertár Százhalombattán június 8-án, hétfőn.

Száz éve írták alá a trianoni békediktátumot
2020-06-04
Az évforduló alkalmából Ablonczy Balázs történész A párizsi békekonferencia és Magyarország, 1919–1920 című tanulmányát adjuk közre. A szerző az MTA–Lendület Trianon 100 Kutatócsoportjának vezetője (Phd habil.)

Anonim felmérés - Kerékpárosok segítségét kéri a rendőrség
2020-06-03
A kerékpáros balesetekről végez kutatást a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, aminek célja, hogy feltárják, mekkora hányaduk nem jelenik meg a személyi sérüléses baleseti statisztikában rendőri intézkedés hiányában.

Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.