2019. október 18. - Lukács napja
Csütörtök
Min:13°
Max:14°
Péntek
Min:8°
Max:19°
Szombat
Min:10°
Max:21°
Vasárnap
Min:13°
Max:23°
Hétfő
Min:14°
Max:23°
Önkormányzat

Elbúcsúzott a képviselő-testület
2019-10-04 - A választási ciklus utolsó tanácskozását tartotta meg a képviselő-testület Százhalombattán szeptember 26-án. A képviselők köszönetüket fejezték ki tevekénységük támogatásáért a Polgármesteri Hivatalnak, az önkormányzati cégeknek és intézményeknek, valamint a városlakóknak.
Napirend előtt
Nagy Balázs a FIDESZ képviselőcsoportja nevében köszönetet mondott Vezér Mihály polgármesternek, dr. Turbucz Sándor jegyzőnek, dr. Horváth Ágota aljegyzőnek, a Polgármesteri Hivatal, a gazdasági társaságok, illetve az intézmények munkatársainak az általuk nyújtott segítségért, amivel támogatták a képviselők munkáját az elmúlt öt évben.  
Szalai Attila hasonlóan köszönetet mondott és megköszönte Sinka László alpolgármester tevékenységét is, kiemelve, hogy megtiszteltetésnek érezte a közös munkát.
Az alpolgármester elmondta, hogy eljárt a Magyar Postánál annak érdekében, hogy a délutáni nyitva tartást is tegyék lehetővé az óvárosi postafiókban. Szeptembertől a posta szerdán és pénteken este hat óráig tart nyitva. Sinka László köszönetet mondott Imre Jánosnak, a Korshak Kft. ügyvezetőjének az Óvárosi Napok megszervezéséért és lebonyolításáért. Gratulált Szalai Attilának az első százhalombattai országos táncverseny megrendezéséhez, Szél Pálnak Jiu jitsu első danos mesterfokozatának megszerzéséhez.
Kovács Lajos beruházásokról adott tájékoztatót. Kiemelte a Gesztenyés út felújítását, amely a terveknek megfelelően, szeptember közepére készült el. Megköszönte a városlakók türelmét. Két beruházást említett, amely jelenleg is folyik. Felújítják a virágbolt és az órás előtti járdát az Ifjúság úton, valamint erősítik a támfalat a Hun utcában, Óvárosban. Utóbbi értéke több mint 40 millió forint, a cél a balesetveszély megszüntetése. Tervezik még a piac előtti parkoló részleges felújítását is. Elmondta, hogy a testület elfogadott korábban egy útfelújítási tervet, amely áthúzódik 2020-ra. Köszönetét fejezte ki a városlakóknak, hogy kérdéseikkel, kéréseikkel, javaslataikkal segítették, valamint a polgármesternek és a hivatal, a cégek, illetve intézmények vezetőinek, munkatársainak, hogy támogatták képviselői munkáját.

Szél Pál  egyebek mellett az október 5-i Batta Bringára hívta fel a városlakók figyelmét. Elmondta: a Városi Polgárőrség tagjai nagyon büszkék, hogy a szervezet alapításának 25. évfordulóján több tábornok és képviselő is megtisztelte a rendezvényt jelenlétével. Az Országos Polgárőr Szövetség számos elismerésben részesíti a százhalombattai polgárőrséget a közelgő 1956-os évforduló alkalmából, Vezér Mihály polgármester pedig a szervezet legmagasabb kitüntetését, a Kopácsi-díjat veheti át október 19-én. Szél Pál ugyancsak köszönetet mondott a képviselő-testületnek, a hivatalnak, valamint a dunafüredi lakosoknak az elmúlt öt év együttműködéséért.

Hasonlóképpen háláját fejezte ki Szabó Zoltán, aki a 2-es számú választókerületben elért eredményekről is beszélt. Véleménye szerint az a legszebb, legvirágosabb körzet. Mivel választói legtöbb alkalommal a parkolási problémákat jelezték számára, fő célja azokat megoldani. A Piac tér melletti parkoló átalakítása, illetve a piac felújítása szintén több parkolóhelyet fog majd eredményezni. Bár az oktatási intézményeket már nem a város tartja fenn, a képviselő-testület sok esetben segített az iskolák gondjainak megoldásában. Fontos a megfelelő színvonal biztosítása az intézményekben. Az egyházi gyülekezetek nevében megköszönte a város által nyújtott támogatásokat.

Pap Miklós külön köszönetet mondott a Szervezési és Önkormányzati Iroda munkatársainak, akik segítették képviselői munkáját.

Török Sándor örömmel tájékoztatta a megjelenteket, hogy két évi előkészítés után végre üzemel a városban az új röntgenberendezés, amelyből mindössze kettő van az országban. A beruházás 180 millió forintba került. Tervezik az egynapos sebészet bővítését is, ami szintén jelentős előrelépés lesz. Folytatódik a 24 órás ügyelet a városban, melyre idén 160 millió forintot költ az önkormányzat. Bár kevesebb a város bevétele, a szolgáltatások színvonalát a továbbiakban is próbálják magasan tartani.  Ismét lesz a városban tüdőszűrés október 18. és november 21. között, amit minden százhalombattai lakos ingyen vehet igénybe. Elmondta, hogy az általa vezetett szakbizottság 4 468 határozatot hozott az elmúlt öt évben, amelyek szinte minden esetben emberek sorsát, életét befolyásoló döntéseket jelentettek. Mindenkinek, kiváltképp az egészségügyben dolgozóknak mondott köszönetet az elmúlt ö év teljesítményéért.

Vezér Mihály polgármester is kiemelte: nem tudott volna eredményeket elérni képviselőként és polgármesterként, ha az intézmények, a hivatal dolgozói, a gazdasági társaságok vezetői, illetve dolgozói nem állnak egységesen mellette szakértelmükkel, tudásukkal és elkötelezettségükkel. Beszámolt a BattaTúra nevű applikációról, amelytől azt is várják, hogy hozzájárul a turizmus fellendüléséhez.

Napirendi pontok
A képviselő-testület egyhangúan elfogadta a víziközművagyont érintő beruházásokkal, felújításokkal kapcsolatban készült javaslatot.

Egy évre ingyenesen használatba adják a Delfinekkel Együtt az Autistákért Alapítvány részére az általuk bérelt önkormányzati tulajdonú ingatlant.

A képviselők megtárgyalták az egészségügyi szakellátással, illetve alapellátással kapcsolatos kérdéseket, egyebek mellett egy képarchiváló, -kezelő, teleradiológiai rendszer beszerzésével kapcsolatos javaslatot, valamint a 3. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására vonatkozó megállapodás módosítását.

Döntöttek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat 2020. évi fordulójához való csatlakozásról, és 7 000 forintban határozták meg az önkormányzati hozzájárulás havi összegét.

A polgármester javaslata három millió forinttal támogatják az Arany János iskola udvari fabútorainak felújítását

Döntés született három önkormányzati bérlakás szolgálati jellegű bérlakássá történő átminősítéséről.

A testület megtárgyalta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től érkezett vételi ajánlatokat a Kelenföld-Pusztaszabolcs vasútvonal átépítésével kapcsolatban és felhatalmazta a polgármestert a szükséges iratok aláírására.

A költségvetési rendelet módosítása kapcsán döntöttek arról, hogy további 600 ezer forintot biztosítanak a Barátság Kulturális Központ Proseccós Éjszakák című programjához. Elfogadták a megállapodást a kompot üzemeltető új társaság, a Nick és Liget Révhajózási Kft. támogatásáról. Egyhangú támogatást kapott az 1. Számú Általános Iskola nyílászárójavítással kapcsolatos kérelme is. Továbbra is biztosítják a bárányhimlő elleni védőoltást 9 hónapos kortól 12 éves korig. Támogatták a Kipp-Kopp Óvoda vezetőjének kérelmét az óvodatitkári álláshely biztosítása érdekében.
Megszavazták a Dunafüred csapadékvízelvezetési problémáinak megoldására vonatkozó tanulmánytervet. Pozitív döntés született a Százhalombattai Labdarúgó Klub kérelméről is.

A polgármester sürgősségi indítványt nyújtott be az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete kérelmével kapcsolatban. A szervezet ingyenesen használhatja a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontot alapításának tizedik évfordulója alkalmából.

Zárt ülés
Zárt ülésen döntöttek a Pro Urbe Százhalombatta Díjról, a Szociális Munkáért Elismerő Oklevélről, valamint Pest megyei kitüntetések odaítéléséről.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
- Programajánló - 2019-09-23
- Dunafüredi Közösségi Nap - 2019-09-23
- Csipketündér - 2019-09-09
- Programajánló - 2019-09-09
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
2019-10-15 - A Fővárosi Vízművek Zrt. 2019. október 7. 10.00 és október 21. 14.00 között a Százhalombatta város ivóvíz-szolgáltatásában jelentős szerepet betöltő gépház karbantartását végzi.
2019-10-14 - Járőrtársbeosztásra lehet pályázni Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál november 30-ig. A jelentkezők képzésben részsülnek és munkaviszonyba kerülnek.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Őszi kirándulás
2019-10-17
Már hagyománnyá vált, hogy évente két alkalommal 3 napos kirándulásra indulnak a DE. Rt. nyugdíjas klub tagjai.

Enyhébben minősülhet a K vitamin be nem adásával megvádolt szülők cselekménye
2019-10-17
A Budapest Környéki Törvényszéken 2018. január 12-én indult büntetőeljárás L.

Gázpisztollyal indult rabolni egy biatorbágyi férfi
2019-10-17
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 17-én elutasította annak a férfinak a letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntettének elkövetésével gyanúsít.

Az én ellátásom az én jogom
2019-10-16
Ez volt a jelmondata a hospice és palliatív ellátás idei nemzetközi világnapjának, amit Százhalombattán 14. alkalommal szervezett meg a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat. Bár hazánkban nagyon messze vagyunk az intézményesített és általános ellátástól, a finanszírozás pedig elsősorban a rákbetegekről gondoskodik, egy jogszabály nálunk is lehetővé teszi, hogy előre döntsünk arról, hogyan (nem) akarjuk befejezni az életünket – mondta el Schaffer Judit, a szolgálat vezetője, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnökhelyettese .

Takarítást rendelt el a MÁV
2019-10-15
A takarítási tevékenység felülvizsgálatát, az utasperonok és a gyalogos peronaluljáró soron kívüli rendbetételét, valamint haladéktalan patkányirtást rendelt el a MÁV a százhalombattai vasútállomáson október 11-én.

Jó játék, szép győzelem
2019-10-15
9:0-ra nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Tököl együttese ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokságban hazai pályán október 12-én.

Ajándékokért hunyt szemet a közúti ellenőrzések során - ítéletet hirdetett a Törvényszék
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak és vádlott-társának az ügyében, aki apróbb ajándékokat kapott, hogy elnézze a szabálytalanságokat. A vádlottak az ülésen beismerték a bűncselekmény elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az I. r. vádlottat a bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt a bíróság 2 év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és véglegesen eltiltotta a közúti ellenőri foglalkozás gyakorlásától. A II. r. vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés bűntettében, ezért őt a bíróság 1 év – végrehajtásában kettő évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak kötelesek fejenként 600.000 forint pénzbüntetést is megfizetni.

Rövid időn belül született ítélet a gondatlan apa ügyében
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én megtartott előkészítő ülésen az ügy érkezésétől számított 3 hét alatt jogerős határozatot hirdetett S. I. J. vádlott ügyében. Azzal együtt, hogy a vádlottat a történtek megviselték, az ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

Továbbra is letartóztatásban marad a szamurájkarddal és fém székkel támadó férfi
2019-10-15
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2019. október 14-én három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság az ügyek egyesítését követően nyomozást folytat.

Tanévkezdés és szabadtéri rendezvények
2019-10-14
Részt vettek a tanévkezdéssel megnövekedő forgalom biztosításában a százhalombattai polgárőrök szeptember 1-je és 10-e között. Vigyáztak a biztonságra az iskolák, óvodák és a bölcsőde környékén. A legnagyobb figyelmet idén is az I-es iskola kapta, amely a legforgalmasabb helyen fekszik.

Több ház napelemet lopott a gyanúsított
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 10-én elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki napelemeket tulajdonított el cégek telephelyeiről és áron alul értékesítette azokat.

Gáz fegyverrel fenyegette munkatársait a szír férfi
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a szír férfinak a letartóztatását, akit a Szentendrei Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntettének kísérletével gyanúsít.

Menet közben rúgta ki élettársát az autóból
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki élettársát meglopta, majd az autóból kizuhanó nőt segítségnyújtás nélkül a helyszínen hagyta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat ellene nyomozást.

Egy hét alatt megtelt a kupakszív
2019-10-11
Az első kupakgyűjtő szívet szeptember 30-án állította fel az önkormányzat Százhalombattán, amely egy hét alatt megtelt, és már ki is ürítette a SZÁKOM Kft. munkatársai.

Hosszútávfutók hétvégéje
2019-10-11
Szépen szerepelt a SZVISE Atlétikaszakosztály népes csapata a 35. Sparmaraton versenyen szeptember utolsó hétvégéjén.

Fűtés, felújítás, költségmegosztás - okosan
2019-10-10
A fűtésköltségmegosztók működése, az okos költségmegosztók és a kormány legújabb társasházfelújítási programja volt a témája a Társasházak Érdekvédelmi Egyesülete szakmai estjének október 9-én Százhalombattán.

Badenben szerették volna LSD-re cserélni a Magyarországról kivitt kábítószert
2019-10-10
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 9-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet azoknak a férfiaknak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolt.                              A bíróság a három vádlottat a - vádtól eltérően - kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért mindhármukat 2 év börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Csapatok összecsapása
2019-10-10
Kilenc versenyzővel vett részt a Százhalombattai VUK SE Úszó szakosztálya a Pest Megyei Csapatbajnokság Régiós Találkozóján, Monoron október 5-én.

Kipp-kopphét
2019-10-08
Az egészséges életmód jegyében rendezték meg a hagyományos Kipp-Kopp hetet a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában szeptember végén.

Nagyok a legnagyobbakkal
2019-10-08
A VUK SE öt versenyzője is részt vett a FINA Úszó Világkupán október 4-6-án Budapesten. A megméretésen közel háromszázan indultak, a battaiak öt egyéni csúcsot úsztak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.