2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Önkormányzat
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Megérte kivárni - Nyolctól nyolcig tart nyitva a kormányablak - írta: CK
2014-02-10 - Délelőtt ünnepélyes keretek között felavatták az új kormányablakot Százhalombattán, a Szent István téren. Az Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálatot délután egytől már az ügyfelek is birtokba vehették, a továbbiakban pedig minden munkanapon reggel nyolctól este nyolcig tart nyitva.
 
Aki adót fizet és eltartja az állam alkalmazottait, az joggal várja el, hogy kényelmesen és gyorsan intézhesse hivatalos ügyeit – mondta dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője az ünnepélyes megnyitón. Az új kormányablakban kedves ügyintézők és XXI. századi körülmények várják majd az ügyfeleket, aki pedig nem ezt tapasztalja, vagy esetleg javaslatai lennének a hivatal működésével kapcsolatban, személyesen a kormánymegbízotthoz is fordulhat.
Első alkalommal vett részt személyesen kormányablak-avatáson dr. Deák Rita miniszteri biztos, akit másfél éve bíztak meg az állami ügyfélszolgálat átszervezésével a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program keretében. Kiemelte: a "jó állam" elképzelés jegyében mára egyre bővülnek azok az ügykörök, amelyeket három csatornán – elektronikusan, a 1818-as telefonszámon, illetve személyesen, a kormányablakokban – intézhetnek az állampolgárok. Mindkét kormányhivatalnok köszönetet mondott a százhalombattai önkormányzat nagyvonalú támogatásáért és együttműködésért, amely nélkül nem jöhetett volna létre a korszerű központi ügyfélszolgálat.

Közös volt a cél – hangsúlyozta Vezér Mihály polgármester -, a Százhalombattán élők életminőségének javítása és minél komplexebb kiszolgálása, amiért a kormányhivatalok képviselőit szintén köszönet illeti. A városvezető elmondta, hogy az önkormányzat komoly intézkedéseket tett és mintegy 100 millió forintos beruházást vállalt annak érdekében, hogy a battaiknak ne kelljen más településre járniuk hivatalos ügyeik intézése végett. A kormányhivatali kirendeltség számára a korábbi postahivatal és a mellette található üzlet helyiségeit alakították át, és felújították az épület környezetét is.

Az első kormányablakokat, a közigazgatás központi átszervezése részeként, 2011-ben adták át a megyeszékhelyeken és a fővárosban. Az első huszonkilenc állami egyablakos ügyfélszolgálatot tavaly október óta követik az úgynevezett második generációs kormányablakok, amilyen a százhalombattai is. Ezekben már integrált – azaz okmányirodát is magába foglaló - ügyfélszolgálat működik. A tervek szerint országosan több mint háromszáz helyen nyílik majd kormányablak, mindenhol, ahol jelenleg okmányiroda működik.

A százhalombattai kormányablakban két műszakban nyolc-nyolc köztisztviselő fogadja az ügyfeleket. Ketten Érdről járnak át, a többiek százhalombattaiak. Valamennyien fél éves kormányablak-ügyintézői tanfolyamon vettek részt. A kilenc korszerű, digitálisan felszerelt munkaállomást tágas várótér, szabadon hozzáférhető elektronikus ügyfélkapu terminál, sorszámosztó automata, gyermeksarok, mosdók, pelenkázó egészíti ki. Az ügyfélszolgálat mind a mozgáskorlátozottak, mind pedig a látás- és hallássérültek számára akadálymentesített. A sorszámosztó terminál például Braille-írással is el van látva, és a megfelelő gomb megnyomására hangos tájékoztatást is ad.

A Parlament nemrég 21 napra csökkentette a korábbi harminc napos hivatali ügyintézési határidőt – hangsúlyozta Tarnai Richárd -, de a kormányablakok egy munkanapon belül továbbítják az ügyet a szakigazgatási szerveknek, amikor pedig azoktól válasz érkezik, telefonon vagy elektronikusan azonnal értesítik az ügyfelüket.

Az új Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálaton azok mellett az ügyek mellett, amelyeket eddig a Polgármesteri Hivatal épületében, az okmányirodában intézhettünk, lehetőségünk lesz egyebek mellett adatszolgáltatást kérni az ingatlan-nyilvántartásból, családtámogatási ellátásokat, gyermekgondozási segélyt, gyermekgondozási díjat, anyasági támogatást, családi pótlékot, gyermeknevelési támogatást és terhességi-gyermekágyi segélyt igényelni, de elintézhetjük egyéni vállalkozói tevékenységünk regisztrációját, illetve TAJ kártyánk kibocsátását is.

Az ünnepélyes átadáson egyebek mellett részt vett Bánsághy Balázs, az Érdi Járási Hivatal vezetője, valamint több környékbeli település vezetői, képviselői is.


AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Testnevelői konferencia Százhalombattán
2022-09-25
"Az úszásoktatás jelentősége és lehetőségei a mindennapos testnevelésben" címmel tartott konferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a Barátság Kulturális Központban szeptember 23-24-én.

Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22
Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22
A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19
Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11
Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.