Kóstoljon halat az OMÉK-en!

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

Az Aranyponty Halászati Zrt. is képviselteti magát az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, ahol a magyar agrárium színe-java gyűlik össze szeptember 23. és 27. között. Az OMÉK-en minden a vidékről, a helyi termékekről, ételekről, italokról, ízekről és illatokról szól.

A Százhalombattához sok szállal kötődő Aranyponty Zrt. idén megjelent a Summerfest-en is, ahol változatosan elkészített ételekkel népszerűsítette a halfogyasztást, ami Magyarországon egy főre vetítve mindössze 4 kilogramm évente. Ezzel Európában a sereghajtók közé tartozunk, bár már kezdik éreztetni hatásukat az utóbbi évek kampányai. Ezek egyike a "Kapj rá!" nevet viseli. A Halászati Operatív Program keretében indította az agrártárca idén.


Az OMÉK-en, a Kapj rá! standon hasznos tippeket kaphatunk arról, miként érdemes halat vásárolni és milyen praktikákkal könnyíthetjük meg az elkészítését. "Minden nap neves szakácsok tartanak főzőbemutatót más és más halfajokból, és meg is lehet kóstolni a halas ételeket – mondta Lévai Ferenc, az Aranyponty elnöke, a stand házigazdája. Halból könnyen és gyorsan lehet ételeket készíteni, elsősorban ennek a praktikáit mutatjuk be. Fontos, hogy sokan megértsék, a hal nem pusztán az ünnepi asztal része, bármikor elkészíthetünk belőle egy egyszerű ebédet vagy vacsorát. Neves séfek mutatnak be formabontó fogásokat, mint például a harcsa gyros vagy chips."


Az Aranypont negyedik alkalommal jelenik meg önálló kiállítóként a vásáron, ahol 2005-ben elnyerték a vadászat, halászat, vízgazdálkodás kategória nagydíját. Idén a látogatók egy huszonkétezer literes, berendezett akváriumsoron a hagyományos magyar fajták mellett találkozhatnak az amerikai lapátorrú, illetve a szibériai tokhallal, amelyek ipari módon tenyészthető, szálkamentes fajok, akárcsak a szürkeharcsa. Emellett büszkén mutatják be a hazai kecsegét, amely a legkisebb tokhal-féle. A kiállításon az érdeklődők megtekinthetik a népi halászat emlékeit és előadásokat hallhatnak a halgazdálkodás természetvédelmi összefüggéseiről.


Az Aranyponty minden évben törekszik olyan fejlesztéseket megvalósítani, amelyek segítségével a fogyasztók egész évben szálkamentes halhoz juthatnak. Rétimajori telephelyén működik Európa egyik legkorszerűbb halkeltető háza. Idei beruházás az oxigéntartály-rendszer, amely a nagy hőségben is biztosítja a halszaporító vizek megfelelő minőségét.


A több évtizedes múltra visszatekintő OMÉK az idén a szakmainál szélesebb körben várja a látogatókat, akik a hazai tájegységek mellett megismerhetik a Kárpát-medence magyarok lakta területeinek ízeit, termékeit, értékeit és különlegességeit.

Hozzászólás

E-mail címe rejtve marad. A kötelező mezők *-al vannak jelölve.

Megszakítás

Legfrissebb cikkek

Képtárak

Kategóriák