A battai főzőversenyek "örökös győztese", Pallagi Ernő tizenkilenc alkalomból tizenhatszor érdemelte ki a zsűri legnagyobb elismerését. Idén szüreti pörköltet készített "Battai betyárok" elnevezésű csapatával - hétféle disznóhúsból és édes mustból.
Korábban huszonöt évig rendőrként szolgált, annak idején édesanyja konyhájában sajátította el a sütés-főzés csínját-bínját, később pedig egy idős sváb mestertől a böllértudományt. Mai napig szívesen nézi a gasztronómiai műsorokat, mert mindig tanul valami hasznos érdekességet, ügyes fogást. Fontosnak tartja, és csapattársainak is mindig elmondja: "Ne csak főzzünk!", mert a szép teríték, a szíves, figyelmes kínálás legalább annyit számít, mint az étel íze és kinézete. Azt tartja, aki nem szeret, vagy nem akar főzni, ne álljon a tűzhely mellé, aki pedig odaáll, legyen bátor és kreatív!



