Gasztronómiai Kalandozások Nigériában a Közel Afrikához Klubban

Nigéria kulináris hagyományaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a februári Közel Afrikához Klubban 2012. február 15-én, szerdán 18 órától az Ebony Egyesület szervezésében a Savannah Étterem különtermében (Bp. 1074 Dohány utca 40., bejárat a Nyár utca felől).


A következő gasztronómiai kalandozás során a sokszínű és gazdag nigériai konyhát mutatjuk be a Közel Afrikához Klubban. Megismerhetjük a különböző törzsi hagyományokat, milyen jellegzetes ételeket főznek a hauszák, a jorubák vagy az igbok. Megtudhatjuk, milyen különbségek és hasonlóságok vannak az egyes területek főzési technikáiban és ételeiben. Bemutatásra kerülnek a legjellegzetesebb alapanyagok, mint a yam gyökér, a különféle fűszerek és gyógynövények, szárított halak vagy a pálmaolaj. Az előadás során megismerhetjük a tipikus nigériai ételeket, mint például a suyát, akarát, egusit, ogbonot, jollof rizst. Megmutatjuk, hogyan formázzák a pounded yamot, a végén pedig meg lehet kóstolni két jellegzetes afrikai italt, a pálma bort és a vita maltot is.


Az klub háziasszonya Ekiudoko Miriam


A belépés ingyenes.


Gasztronómiai kalandozások Nigériában – Közel Afrikához Klub

2012. február 15. szerda 18 óra

Savannah Étterem különterme

Budapest 1074 Dohány utca 40. (bejárat a Nyár utca felől)

Hozzászólás

E-mail címe rejtve marad. A kötelező mezők *-al vannak jelölve.

Megszakítás

Legfrissebb cikkek

Képtárak

Kategóriák