Idén is rotyog majd a bogrács

A Battai Napok állandó programelemei a főzőversenyek, amelyekre idén is a Városi Strand területén kerül sor. Szombaton az Arany Fakanál és a Kiskukták Főzőversenye zajlik reggel 8-tól délig, vasárnap pedig a hagyományos Halászléfőző Versenyre kerül sor. A szakácsokhoz versenyen kívül csatlakozik a Hotel Training csapata is, akik a Játékos Városok Találkozóján részt vevők számára főznek pincepörköltet.

A csapatok által alkotott finomságokat ezúttal is szakavatott zsűri fogja értékelni; Szabó Pál, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség nagykövete, a Magyar Fehér Asztal Lovagrend főkancellárja, Pálházyné Sármány Csilla, az Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Catering Bizottsága alelnöke, valamint Gombi Anna, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Versenybizottságának alelnöke. A neves szakemberekből álló ítészekhez szombaton Pál István, a Dunamenti Erőmű Zrt. adminisztrációs igazgatója is csatlakozik.

A Battai Napok szervezői nemcsak a SZÁKOM-mal közösen szervezett szelektív road show biztosításával, de azzal is igyekeztek környezettudatossá tenni a rendezvényt, hogy a főzőversenyekhez a városi intézmények területén, elsősorban a VSZK-ban keletkezett fahulladékot fogják felhasználni. Idén tehát biztosan nem kell fákat kivágni a főzőversenyek miatt. (Batta Online)
 

Hozzászólás

E-mail címe rejtve marad. A kötelező mezők *-al vannak jelölve.

Megszakítás

Legfrissebb cikkek

Képtárak

Kategóriák