2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Moziajánló
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Mozgókép - írta: Csákits Mihály
2008-01-08 -

Az Oscar-díjas Cate Blanchett visszatér abban a szerepben, melynek köszönhetően egy csapásra sztár lett a hétszeres Oscar-jelölt Elizebeth-ben. Az ELIZABETH: AZ ARANYKOR nagyszabású, lenyűgöző történet egy izgalmas korról és egy rendkívüli asszonyról, aki harcol a szerelemért, küzd ellenségeivel, és biztosítani próbálja hatalmát és helyét a nyugati világ ikonjaként. (jan. 10-11-én, 18 óra)

1644. Párizs. A később MOLIERE néven ismertté vált, 22 éves Jean-Baptiste Poquelin (Romain Duris) kiváló vándorkomikus, ám a neki kedves tragikus szerepeket a közönség nem díjazza, sőt hitelezői börtönbe vettetik. Kosztümös francia komédia Moliere életének feldolgozatlan tizenhárom évéről – avagy hogyan lesz a nyomorgó csepűrágóból, korának legünnepeltebb komédiaszerzője. (jan. 10-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

A MR. BROOKS c. thriller címszereplője (Kevin Costner) rendkívül sikeres üzletember, emellett pedig példás családapa is. Van azonban egy másik énje is, aki már kevésbé barátságos, ő leginkább gyilkolni szeret. (jan. 11-12-én, 20 óra)

Az INVÁZIÓ amerikai horror a német Oliver Hirschbiegel rendezésében, Nicole Kidman és Daniel Craig főszereplésével. Carol Bennet (Kidman) pszichiáter egy különös járványra lesz figyelmes. Rájön, hogy az ismeretlen eredetű spóra alvás közben támadja meg az ember DNS-ét. Egy dolgot tehet, nem szabad elaludnia! (jan. 12-13-án, 18 óra)

Az EGON ÉS DÖNCI c. magyar animációs film rendezői Magyar Dániel és Magyar Ádám. A film hősei az egyik szomszédos naprendszer aprócska bolygójának lakói, Egon kissé szórakozott, amatőr „űrkutató”, akinek kétbalkezes, minden lében kanál társa Dönci, egy kissé túltáplált macskaforma lény. (jan. 13-án, 15 órakor és 16,30-kor)


Az Úr sötét anyagai c. regénytrilógia filmváltozatán A Gyűrűk Ura sikere óta dolgozik a New Line Cinema. AZ ARANY IRÁNYTŰ az első regény megfilmesítése Chris Weitz rendezésében, Nicole Kidman, Dakota Blue Richards, Eva Green és Daniel Craig főszereplésével. A meghökkentően ötletes, végtelen gazdagságú fantasy főhősének, Lyra Belacquának, a tizenkét éves kamaszlánynak természetes, hogy amikor egy barátját elrabolják, és egy párhuzamos univerzumba kényszerítik, ő elindul, hogy megküzdjön a támadókkal. A legkülönfélébb lények tarka forgatagában, alakváltó lelke társaságában vándorol világról világra. Végül szembekerül Lord Asriellel, aki egy kozmikus támadást szervez éppen. (jan. 17-20 között, 18 óra)

Michael Moore SICKO c. dokumentumfilmje több átlagos amerikai állampolgár ügyét mutatja be, akinek életét szétzilálta, tönkretette – és néhány esetben bevégezte –, valamiféle egészségügyi ellátási katasztrófa. (jan. 17-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)


A HITMAN – A BÉRGYILKOS Luc Besson legújabb produkciója, izgalmas gyors, látványos akciófilm. A film alapjául egy nagyon sikeres számítógépes játék szolgált. Főszereplője (Timothy Olyphant) pedig legalább olyan emlékezetes figura, mint Leon, Nyikita vagy a Szállító volt. (jan. 18-19-én, 20 óra)


Jiri Menzel és Bohumil Hrabal neve fogalom az egész világon. Kettejük együttműködéséből született az Oscar-díjas Szigorúan ellenőrzött vonatok és az örök klasszikus, a Sörgyári capriccio. Az életet és az emberi lelket kívülről-belülről ismerő író és rendező humánuma és humora generációk számára meghatározó élmény. Az ŐFELSÉGE PINCÉRE VOLTAM igazi esemény, hiszen a két alkotónak ez a hatodik találkozása, és Menzelnek több mint tíz év után ez az első filmrendezése (jan. 20-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Robert Redford GYÁVÁK ÉS HŐSÖK c. filmdrámájában Irving szenátor (Tom Crouise) egy hétpróbás újságírót (Meryl Streep) próbál meggyőzni az afgán stratégia helyességéről. Ezalatt dr. Malley (Robert Redford) diákját próbálja megóvni önnön ostobaságától. (jan. 22-23-án, 18 óra)

A DRÁGASÁGOM c. francia vígjáték főszerepében Audrey Tautou-t és Gad Elmalehet (jan. 22-én, 20 óra), míg A FALKA c. amerikai thrillerben Richard Gere-t és Claire Danes-t (jan. 23-án és 25-én, 20 óra) láthatjuk.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.