2024. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:19°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:20°
Max:31°
Szombat
Min:20°
Max:29°
Vasárnap
Min:19°
Max:30°
Beszélgetés

"Örülök, ha segíthetek másoknak"
2024-03-07 - A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség Bronz Fokozat Elismerő Oklevelét vehette át Szalai Dániel, a százhalombattai polgárőr szervezet elnökségi tagja március 2-án.Az elismerő cím a polgárőr mozgalomért végezett, áldozatkész, önzetlen, kiemelkedő munkáért adományozható.
Szalai Dániel – aki már csaknem egy éve elnökségi tagként vezeti az ifjúsági csoportot – elmondta, hogy nagyon váratlanul érte a megtisztelő elismerés, annál is inkább, mivel még csak májusban lesz 24 éves; ilyen fiatalon talán még senki sem kapta meg a díjat.
 
A város első ifjú polgárőre már 14 évesen indítatást érzett, hogy a szervezet tagja legyen, miután figyelte édesapja, Szalai Attila jelenlegi elnök tevékenységét, aki a városi polgárőrség egyik alapítója. Nagyon fontos feladat, hogy fiatalokat toborozzanak, ezért rendszeresen tartanak ismertető foglalkozásokat az iskolákban. Dániel szerint igen örvendetes, hogy ennek köszönhetően mintegy 15 fiatallal bővült a létszám az elmúlt években, így 35-en végeznek aktív szolgálatot, a tiszteletbeli tagokat is magában foglaló 44 fős polgárőrségben.
 
Kilenc éve lépett be a polgárőrségbe, elnökségi tagként részt vesz a szervező munkában és a közgyűlések előkészítésben, megtartásában, mélyebben rálátva az egyesület működésére. Szolgálatvezetőként szívesen áldoz időt szabadidejében az utcai járőrözésekre, rendezvények biztosítására. Nagyon jó a kapcsolat a rendőrséggel, amellyel sokszor közösen végzik a szolgálatot. Mindig kiemelt feladat a nagy városi események, versenyek zavartalan lebonyolításának segítése, illetve a temető környéki forgalom irányítása Halottak Napja alkalmából – ezek komoly mentális és fizikai felkészülést igényelnek.
 
Szólt arról is, hogy nagyon jó közösséget alkotnak a polgárőrség tagjai, akiknek jelentős szerepük van abban, hogy Százhalombatta a legbiztonságosabb települések között található. A felelősségteljes munkát támogatja az Önkormányzat, illetve a vármegyei és az országos szervezet is, így biztosítható a megfelelő eszközellátottság.
 
Két kiemelt, életmentő eseményt is felidéztünk a beszélgetés során.
Emlékezetes, hogy a Duna-parton végzett kikötői munkát 2017 nyarán, amikor arra lett figyelmes, hogy gyorsan közeledik egy idős hölgy által irányított csónak, amelyben szinte ájultan feküdt párja. Dániel azonnal agyvérzésre, vagy sztrókra gyanakodott; utóbbi be is igazolódott. Meggyőzte a hozzátartozót, hogy nem viheti haza az életveszélyes állapotban lévő férfit, akit a képzéseken tanultak alapján ellátásban részesített a mentők kiérkezéséig.
 
A másik meghatározó esemény során, egy, a főtér közelében eltévedt idős hölgynek tudott segíteni a 2020-as covid eleji hideg időszakban. Szolgálatot teljesítő társával vették észre az elnéptelenedett városban, este sétáló asszonyt, aki, mint kiderült nem talált haza. Azonnal megálltak járművükkel, és a fűtött autóba ültették, értesítették a rendőrséget, amely azonosította a hölgy lakhelyét, ezután Dánielék vitték haza az asszonyt.
 
Arra a kérdésre, hogy miért jó polgárőrnek lenni, azonnal így válaszolt: "örülök, ha segíthetek másoknak". Hozzátette: addig szeretné folytatni a mások felé végzett szolgálatot, ameddig csak bírja.
Kovács Attila

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.