2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Hirek

Freedom jótékonysági koncert - Összefogás Alízért
2024-01-15 - Tizenharmadik alkalommal adott újévi koncertet a Freedom zenekar, ezúttal a Barátság Kulturális Központban január 12-én. Az esemény – csakúgy, mint az elmúlt években – idén is jótékonysági célt szolgált, a befolyt adományokkal a Százhalombattán élő, 19 éves, kerekesszékbe kényszerült Hanák Alíz gyógykezelését támogatták.
  Az rendezvényen – a család mellett – megjelent többek között Vezér Mihály polgármester, az est fővédnöke, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, a Képviselő-testület tagjai, dr. Horváth Ágota aljegyző, Rigó Katalin tankerületi igazgató, illetve a környező települések vezető is.

A koncerten ezúttal is nagynevű művészek léptek fel a Freedommal együtt, úgymint a Bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában végzett Csík Adolf gitárvirtuóz, illetve a magyar rockzene "elefántjai" Gidófalvy Attila billentyűs, zeneszerző és Takáts Tamás énekes. A műsort a B-Cool Dance táncprodukciója színesítette.

Vezér Mihály polgármester köszöntő beszédében szólt arról, hogy Freedom hagyományt teremtett Százhalombattán, aminek továbbvitele mellett elkötelezett a város. Mint mondta, az újévi koncert – Sinka László kezdeményezése nyomán – a helyi közösségek, személyek támogatása érdekében történő egymás melletti kiállást és segítségnyújtást reprezentálja.
Hanák Alíz és édesanyja –, ahogy a Halom Televízió által készített kisfilmből is kiderült – mindenki számára példát mutatva, hősiesen küzdenek a betegséggel szemben, ahelyett, hogy feladnák a gyógyulásba vetett hitet.  A polgármester hangsúlyozta, hogy a család nincs egyedül a harcban, számíthat a közösség támogatására és együttérzésére. "Amit csak ember megtehet, azt meg fogjuk tenni, nem csak most és nem csak demonstratívan, hanem a jövőt illetően is" – fogalmazott Vezér Mihály a mielőbbi gyógyulás reményében.
A városvezető köszönetét fejezte ki azon fiataloknak, akik kérése nyomán tevékenyen segítik Alíz mindennapi életét. Szalai Dániel külön közösségi oldali csoportot szervezett, amelynek tagja Horváth Kristóf hivatali munkatárs is; szívesen fogadnak jelentkezőket az "Alíz segítése" csapatba.
Vezér Mihály köszönet mondott a koncert megszervezéséért Katona Tamás zenekari menedzsernek, Erdélyi Máténak és Fekete Kornélnak, továbbá a Freedomnak, a vendégművészeknek és a támogatóknak.

Katona Tamás főszervező a koncert végén köszönetét fejezte minden közreműködőnek és segítő támogatónak.

A rendezvény állófogadással zárult, amelyen Bóna Zoltán országgyűlési képviselő köszönetet mondott a Freedom zenekarnak és mindazoknak, akik bármilyen módon segítik a családot. Közösségi oldalán is megemlékezett a rendezvényről a "Jóisten gazdag áldását" kívánva  Alíz életére és gyógyulására.

Mint ismeretes Sinka László egykori alpolgármester, jelenlegi képviselő, tanácsnok kezdeményezésére 2014-ben egészült ki az újévi koncertsorozat jótékonysági céllal. Az elmúlt években számtalan, helyi szinten is kiemelten fontos szociális tevékenységet ellátó százhalombattai szervezet munkáját támogatták adományokkal, a többi között a Sérültekért Alapítványt, a Szülők Fóruma Egyesületet, a Vöröskeresztet, a Gólyahír Egyesületet, a Pest Megyei Speciális Mentőket, a Városi Családsegítő Központot és a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálatot. Előfordult olyan alkalom is, amikor a befolyt adományokkal közvetlenül segítettek egy-egy személyen – ahogy ez korábban Soczó Ádám esetében is történt -, ezúttal pedig Hanák Alízt segítették az összefogással.

Emlékezetes, hogy az első, 2010-ben megrendezett koncerten Somló Tamás volt a vendégművész, majd a követő években ismert előadók hosszú sora követett, olyan nevek, mint Fekete Dávid, Torres Dániel, Takáts Tamás, Charlie, Péter Szabó Szilvia, de megfordult már Babos Gyula, Fekete-Kovács Kornél, Szakcsi Lakatos Béla, Bódy Magdi, az In Fusion Trió és Szatai Gábor is. A rendezvényeken továbbá olyan nívós zenészek is felléptek, mint Szula Miklós, Megyaszay István, Szende Gábor, Takács Zsolt, Farkas Áron, Fánczi Gábor, Farkas Sára és Farkas Izsák. A professzionális hangzást a kiváló hangmérnök Pálfi József (Spulni) tette teljessé.

Alíznál általános izomgyengeség jelentkezett három évvel ezelőtt, azóta tovább romlott az állapota, mára kerekesszékbe kényszerült. Mint kiderült, neurogén izomsorvadásban szenved, az itthoni kezelések mellett külföldi ellátás is szükségessé vált. Az érettségire és informatikus egyetemi felvételire készülő lány és édesanyja továbbra is kitartóan küzd a betegséggel szemben; nem csak személyesen, hanem banki átutalással is tudják támogatni a családot az alábbi bankszámlaszámon: K&H 10403136-86767750-75691008.

Tamás Katalin, Alíz édesanyja közösségi oldalán a többi között az alábbiakat írta:
"Köszönöm Mindenkinek, aki a tegnapi FREEDOM koncertre eljött. Sok erőt ad számunkra, hogy nem vagyunk egyedül ebben a nehéz helyzetben, ha akadály is van előttünk, a városban mindig van, aki segít!" (Fotó:Tóth Erzsébet)

Tamás Katalin levelet küldött még tavaly decemberben dr. Horváthné dr. Hidegh Anikónak, az Arany iskola intézményvezetőjének, akinek köszönetét fejezte ki, csakúgy, mint Szigetvári Józsefnek, a Forrás alapítójának, a BKK igazgatójának. Írását az alábbiakban közöljük.
 
Tisztelt Igazgatónő!

Több, mint négy évvel ezelőtt a legjobb gimnáziumot kerestük Aliznak. Szülőként több szempontot kellett figyelembe vennem, még úgy is, hogy Aliz jó tanuló és szorgalmas gyermek volt. Nagy volt a boldogság, amikor értesítést kaptunk, hogy felvételt nyert a Százhalombattai Arany János Gimnáziumba.

Időközönként bementem az iskolába. Tudni szerettem volna, hogy milyen tanulási környezetbe jár Aliz. Ami legelőször feltűnt, hogy a tanárok nevükön szólítják a diákokat és barátságosak. Magától értetődő volt: a pedagógusok és a diákok szeretnek ebbe az iskolába járni. A diákokkal kialakított tanulási környezet rengeteg lehetőséget rejt magában, ahol különös hangsúlyt kapott a tanulók biztonságérzete, kreativitása és jólléte. Többszöri látogatásom után fogalmazódott meg bennem, hogy " milyen jó lett volna ilyen iskolába járni", azt éreztem, ha kint borús is az idő, az Aranyban mégis "süt a Nap", mert mosolygós arcokat látok. Aliz megismerte a tanárait, osztálytársait, és láttam az arcán, hogy szeret iskolába járni. De 11.-e volt, amikor betegség miatt lebénult, kerekesszékbe került. Erre az élethelyzetre senki sincs felkészülve! Én sem tudtam, hogyan tovább. Kétségbeestem Aliz jövőjét illetően (is). Mindene volt a tanulás, a barátok, mint minden korabeli gimnazista kis felnőttnek. Reménytelen helyzet volt. De mielőtt azt mondtam volna a lebénult gyermekemnek, hogy mindaz, amiért eddig küzdött és dolgozott hiábavaló és nincs tovább, bementem a gimibe. Bogi és Nici néni irodájából tele reménnyel és megoldással jöttem haza. Az Arany János Gimnázium vezetősége, pedagógusai egy emberként fogtak össze az Aranykapu Gyermeknevelési és Oktatásfejlesztési Alapítvánnyal és egy rövid beszélgetés után közölték velem, hogy "semmi baj, anyuka, Aliz továbbra is fog tudni járni suliba"!!! Kiderült, hogy vannak olyan szoftverek, amiket a mozgáskorlátozott diákok számára fejlesztettek ki, van olyan billentyűzet, amin egy kézzel is lehet dolgozni és érettségi után a lányom mérnöknek is tanulhat Az Alapítvány biztosított arról, hogy minden eszköz és segédeszköz megvásárlását átvállalja. Hálásan köszönöm az eddigieket: mind az izomstimuláló, a szemüveg és a digitális eszközök tekintetében.

Ezúton szeretném megköszönni az Igazgatónőnek, valamint az Arany János Általános Iskola és Gimnázium minden pedagógusának a munkáját! Hálás vagyok azért, ahogy segítik Alizt a mindennapokban, a tanuláshoz minden lehetséges eszközt és tudást biztosítva, fáradtságot és időt nem sajnálva tanítják őt!
Szeretném megköszönni Szigetvári Józsefnek, a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes alapítójának, a Barátság Művelődési Központ igazgatójának a munkáját és hozzáállását, aki időt és fáradtságot nem ismerve tanította Aliz koreográfiáját azért, hogy a lányom együtt "táncolhasson" az osztálytársaival a szalagavatón.

Itt szeretném megjegyezni, hogy példaértékű fiatalok Aliz osztálytársai, az idei 12.b osztály és az osztályfőnöke, akik nemrég figyelemreméltó módon ünnepelték lányom születésnapját , és a minap azt is láttam, hogy az sem akadály számukra, ha a második emeletről kell levinni kerekesszékkel együtt a lányomat biztonságosan és természetesen-ha esetleg elromlik a lift.

Mindezek után bátran kijelenthetem, hogy Aliz nagyon szerencsés, mert az ország legjobb iskolájába járhat!
Hálával és köszönettel: Tamás Kata (édesanya)
 
 
 
AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.