2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Jegyzet

Rosszcsont!
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Valamiért nem szerettem iskolába járni, de ahogy telik-múlik az idő az emlékek megszépülnek. Szinte csak a jó, vagy a vicces dolgok jutnak az eszembe, amikor a gyermekkori, vagy az általános iskolai emlékeket elevenítem fel gondolataimban, vagy egy beszélgetés során. A tanórákon rendszeresen elkalandozott a figyelmem, csak néztem ki az ablakon és álmodoztam. Arra már nem emlékszem, hogy miről, de számomra kedves dolgokról, és boldogan szerettem volna eltölteni az iskolai időt. Mondhatjuk úgy, hogy jól láthatóan unatkoztam. Mindent csináltam, csak azt nem, amit mondtak. Persze a szünetben egyből az udvarra rohantunk játszani. Sokszor verekedtem az iskolában. No, nem öncélúan erőfitogtatásból, hanem a családomban kifejlődött erős igazságérzetem okán. Vagy talán valamilyen lovagias megfontolásból, ugyanis az esetek kilencven százalékában a gyengébb gyerektársaimat és főleg a lányokat védtem meg az erőszakosabb iskolatársaimtól. Természetesen a "provokatőrök" sohasem, vagy nagyon ritkán buktak le. Ezzel ellentétben én állandóan a célkeresztben maradtam. Finomabb pedagógia kifejezéssel élve, eleven gyerek voltam. Persze akkor is és most így úgy gondolom, hogy van különbség "eleven" és "gonosz" tett és gyerek között. De mint sok minden más, az általános iskolai éveimnek is vége szakadt 1982-ben. Sokáig azt gondoltam, hogy engem az iskolában nem szerettek a tanáraim. Mint sok minden másban, ebben is tévedtem. A 2011-es évben történt, hogy volt napközis tanárom, Kántor Irénke néni (özv. Kántor Balázsné) a városi pedagógusnapi ünnepség keretében vehette át a neki járó "Gyémánt Diplomát", ami a 60 éve megszerezett pedagógiai diplomát jelentette. A "hivatalból" telefonon kerestek, hogy feltétlenül jelenjek meg a Városi Pedagógusnap alkalmából, a BKK-ban megrendezendő ünnepségen, mert díjátadó vagyok. Nagyon csodálkoztam, mert engem nem szoktak ilyesmire felkérni. Ahogyan illik, szépen felöltöztem, és elmentem a fendezvényre. Elérkezett Irénke néni díjának átadása. Őt és engem szólítottak fel a szépen feldíszített színpadra. A színpad lépcsőin felfele haladva a konferanszié váratlan mondata bizonytalanított el egy pillanatra. "Irénke néninek volt egy feltétele! A díjat csak a kedvenc tanítványától hajlandó átvenni!" Az első gondolatom az volt, hogy itt valami nem stimmel. Aztán lassan rádöbbentem, hogy én vagyok, voltam a kedvenc tanítványa. A színpadon arra nem volt lehetőség, hogy erről beszélgessünk. Irénke néni nem csak a pedagógus diplomájáról beszélt, hanem rólam is.
Minden írói túlzás nélkül olyan érzelemhullám ragadott magával, hogy az állkapcsom ugrált miközben próbáltam visszatartani a könnyeimet. "Hát még is szerettek?" – forgott a fejemben az a gondolatmondat. Irénke néni elcsukló hangon köszönte meg mindenkinek, akinek lehetett a "Gyémánt Diplomáját", majd felém fordult, és átölelt. Átszakadt egy érzelmi gát és könnyem Irénke néni vállán peregtek le a színpad padlójára. Úgy álltunk ott, mint valami ölelkező szerelmes pár, pedig csak jó érzés volt átölelni Irénke nénit. Újra ott voltam az iskolában, újra éreztem a frissen letörölt tábláról elpárolgó krétás víz illatát. A bőrömön éreztem a kék köpeny durva anyagának érintését. Ott a színpadon úgy éreztem Irénke néni ölelő karjaiban, hogy újra gondtalan iskolás vagyok! Jó volt újra gyereknek lenni. Még élek nem szeretném elfelejteni ezt a pillanatot, ami akkor egy örökkévalóságnak tűnt.     
Szalai Attila
Rosszcsont
I. Számú Általános Iskola (1974-1982)


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.