2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Rendőrségi hírek

Bombariadó és menekítés - három órán belül kattant a bilincs
2021-02-01 - Még tartott a bombaridóval érintett épületek átvizsgálása, amikor az érdi rendőrök elfogták a gyanúsítottat.
Két érdi és egy százhalombattai épület felrobbantásával fenyegetőző bejelentés érkezett január 31-én 13 óra 16 perckor a 112 segélyhívóra. A telefonáló Portyás Sándorként mutatkozott be és találkát követelt egy nőismerősével, különben beváltja fenyegetését. A bejelentés alapján haladéktalanul elindultak a rendőri erők a három címre, az elsőként küldött egységekhez továbbiak csatlakoztak, rövid időn belül fél kapitányságnyi egyenruhás hasított a helyszínekre.

Az épületek kiürítése és átvizsgálása még tartott, amikor az ezzel párhuzamosan zajló felderítőmunka fővárosi elfogást eredményezett. Az érdi rendőrök január 31-én 16 óra 5 perckor a Budapest II., Margit körútról állították elő azt a 32 éves lakcím nélküli férfit, aki a fenyegető hívást kezdeményezte. Mire az átvizsgálás befejeződött és kiderült, egyik épületben sincs robbanószer, vagy robbantásra alkalmas eszköz, a nyomozók már Sz. Róbert vallomását rögzítették.

Sz. Róbert részletesen beszélt indítékáról és a bejelentéskor említett álnevet is megmagyarázta: a "portyás" a sátán kutyája, a keresztnevet pedig az alapján választotta, hogy a hamis vezetéknév milyen betűre végződik.
Elmondása szerint minden egy nő miatt történt, akit sem a fejéből, sem a szívéből nem tud kiverni. A plátó szerelmet idézi a férfi telefonja, amelynek háttérképe is a nőt mutatja, hogy legalább így láthassa, ha már nem találkozhat vele. Bevallotta azt is, nincs és soha nem is volt bombája, csak mérges volt.
Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 32 éves őrizetbe vett férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatta le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.
 
A fenyegetőző férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A tárgyaláson a vádlott elismerte a cselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezt a bíróság elfogadta, és a férfit három rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében mondta ki bűnösnek és a vele szemben korábban zaklatás vétsége miatt hozott büntetővégzésének próbára bocsátó rendelkezését hatályon kívül helyezte. A bíróság a vádlottat – halmazati büntetésül – 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Az indokolásban a bíróság kiemelte, hogy a köznyugalom súlyos megzavarása amiatt valósult meg, hogy a bombariadó 3 helyszínt érintett, amelyek kiürítéséről a hatóságnak kellett gondoskodnia. Az intézkedésben 32 rendőr vett részt 14 szolgálati gépkocsival, több Pest megyei település rendőrkapitányságáról, valamint a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat.

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság egyebek mellett a beismerést, a megbánást, a vádlott rossz életkörülményeit. Súlyosító körülmény volt a többszörös halmazat, a próbára bocsátás hatálya alatti elkövetés, amely során ugyanaz a hölgy szerepelt sértettként hasonló fenyegetésekkel, valamint a nagy erők mozgósítása.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Szabó Gábor százhalombattai óvárosi képviselő arról tájékoztatott, hogy, a battai bombaridóban érintett, a Vöröskereszt által működtetett épületekből apró csöppségeket, minden órás kismamát, mozgásukban korlátozottakat is ki kellett menekíteni, és minél hamarabb meleg helyre szállítani őket. Mintegy 100 főt helyeztek el az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban, Török Sándor alpolgármester, Kozma Dániel és Kapai Márk polgárőrök, illetve a Vöröskereszt dolgozóinak, Kósa Melinda, Edit Lenkeiné Nagy, Anna Gyurka, Gabriella Kuzselné Kalauz, és Fábián István segítségvel. A rendőrség átvizsgálta az épületeket és estére már vissza is mehettek a lakók.

"Utasaim közül sokan aggodalmukat fejezték ki, de nagyon örültek, hogy városunk ilyen gyorsan reagált, és hamar meleg helyre tudtuk szállítani őket" – írja a képviselő, aki köszöntetét fejezi ki minden közreműködőnek a segítségért.

A menekítésben a százhalombattai Szamuráj Kft. munkatársai is részt vettek, gépjárművel és technikai eszközökkel segítve az akciót.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.