2020. augusztus 14. - Marcell napja
Péntek
Min:21°
Max:26°
Szombat
Min:19°
Max:28°
Vasárnap
Min:18°
Max:28°
Hétfő
Min:20°
Max:32°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Önkormányzat

Polgármesteri tájékoztató
2020-07-31 - Hírlevélben tájékoztatta a városlakókat Vezér Mihály polgármester a százhalombattai aktualitásokról és számos jelentős változásról júliusban. Az alábbiakban ebből emeljük ki a legfontosabb, a Hírtükör által még nem közölt részleteket.
Trianoni emlékmű
A jelenlegi helyéről a CBA előtti parkba kerül át a Trianoni emlékmű, ahol kulturáltan megközelíthető, központi, parkosított helyen nyer új elhelyezést a nemzeti összetartozás szimbólumaként.

Szúnyogirtás
Az idén négy biológiai és kilenc kémiai szúnyogirtást tervezett az önkormányzat. A SZÁKOM Kft. – a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi programjával összehangolva – eddig három biológiai és két földi kémiai gyérítést végzett. Az esős és meleg időjárás kedvez a szúnyogok szaporodásának, de a város mindent elkövet a hatékony védekezés érdekében.

Lomtalanítás
A nyár folyamán a közös képviselőkkel történt előzetes igényfelmérés alapján lomtalanítást végez a SZÁKOM Kft. a lakótelepen.  
A kertvárosi övezetekben előreláthatóan ősszel lesz lomtalanítás.

Kamerás megfigyelőrendszer
A garázssoron megnövekedett illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében zárható konténereket helyez ki az önkormányzat, amelyekhez kizárólag azok a garázstulajdonosok férhetnek hozzá, akik fizetik a minimális elszállítási díjat. Az önkormányzat a város egész területére kamerák kihelyezését tervezi és járőrszolgálatot működtet az illegális szemétlerakás megszüntetésére. Vezér Mihály kiemelte, hogy a dokumentált elkövetők büntetőjogi felelősségét érvényesíteni fogja, és minden más közterületi szabálytalanság is következményeket von maga után.

Racionalizálás az intézményekben
A koronavírus-járvány elleni védekezésre költött közel ötvenmillió forint, a válság miatti bizonytalan adóbevételek, az 1,1 milliárd forint szolidaritási adó és a 80 millió forint gépjárműadó-elvonás eddig soha nem látott bevételcsökkenést jelent a városnak, amely miatt sok önkormányzati szolgáltatás csökkenni fog. Az óvodákat a költséghatékonyság érdekében egy szervezeti egységbe vonják össze. A változást a szülők és gyerekek nem érzékelik hátrányosan, mert az egyes óvodák megtartják egyediségüket, nevelési elveiket. A környező települések gyakorlatához hasonlóan bevezetik a bölcsődei térítési díjat.

Mivel a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park fenntartásához megalakulása óta nem biztosít normatív támogatást az állam, ugyancsak költségtakarékossági okból kiállítóhellyé minősítené át az önkormányzat 2021-től.

A működés biztosítása érdekében több mint 1,3 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat a Szülők Fóruma Egyesület költségvetését. A szervezet közel kétszáz gyerek fejlesztését látja el csecsemőkortól.

Tavaszi útfelújítások
Az első félév beruházásai elsősorban a dunafüredi városrészt érintették. A város felújította a Duna utcát, valamint az Ősz és a Barátság utcákat. Járdákat újított fel a Pannónia úton és az Erkel körút egy szakaszán. Elkészült a Szondy utca zárt csapadékvíz-elvezető rendszere is.

Sport
Az elmúlt időszak rendkívüli helyzete a város sportéletére is rányomta bélyegét. Mára azonban lassan helyreállt a rend. Újraindultak az edzések, megkezdődtek a táborok, és minden egyesület a következő szezon versenyeire készül. A már említett jelentős bevételkiesés miatt a sportegyesületek támogatására is a megszokottnál kevesebbet, mindössze 20 millió forintot fordít idén az önkormányzat. Ezt egészíti ki a Dumamenti Erőmű tízmillió forintos támogatása, valamint az a közel 300 millió forint, amelyet a látványsportok – foci, kézilabda, kosárlabda és vízilabda – kapnak az államtól.  

Közérdekű információ
Megszűnt a veszélyhelyzet Magyarországon június 18-tól, így fokozatosan megnyitottak a százhalombattai intézmények is. Indulás előtt érdemes tájékozódni a járványhelyzet miatt bevezetett új szabályokról.

A strand minden nap nyitva tart reggel 7-től este 8-ig. Telefonon a 06-23-354-994-en lehet elérni. A Barátság Kulturális Központ hétfőtől péntekig, 10-től 18 óráig van nyitva.
Telefonszáma: 06-23-355-488. A Hamvas Béla Városi Könyvtár hétfőn 12-től 19, kedden és csütörtököm 10-től 17, pénteken 12-től 18, szombaton pedig 9-től 12 óráig várja a látogatókat. Telefonon a 06-23-355-727-en lehet hívni. A "Matrica" Múzeum szerdától vasárnapig 11-től 17 óráig várja a látogatókat. Telefonszáma: 06-23-359-848. A Régészeti Park szerdától vasárnapig 10-től 18 óráig látogatható. Telefonon a 06-23-350-537-es számon hívható.  

Vezér Mihály polgármestert a vezermihaly@mail.battanet.hu emailcímen vagy a 06-23/542-116-os telefonszámon lehet keresni lakossági észrevételekkel, javaslatokkal.      

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-08-10 -
2020-07-29 -
2020-07-22 - Nyugdíjazás és óraszámcsökkenés miatt leendő csapattagjait keresi az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium a következő területeken: 
HÍREINK
Bővült a kör, újabb dílert gyanúsítanak a rendőrök
2020-08-13
Az érdi zsaruk felkutatták, kitől vásárolhatta a kábítószert, a már május óta letartóztatásban lévő gyanúsított.

Álmában végeztek a nem kívánatos lakóval
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 11-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 11-ig elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt nyomoz.

Bozótvágóval akarta megölni anyja élettársát egy férfi
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 12-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 12-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz.

Parkolókban fosztottak ki alvó sofőröket
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 12-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 12-ig elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást. 2020. augusztus 10-én, az M1-es autópálya egyik parkolójában egy ismeretlen tettes betörte egy várakozó autó ablakát és eltulajdonította a kocsiban alvó sértett pénztárcáját, majd társaival elmenekült a helyszínről.

Napi ötszáz forint lesz a bölcsődei térítés
2020-08-10
Az állam és az önkormányzat mellett a szülőknek is fizetniük kell a gyerekek bölcsődei gondozásáért szeptember 1-jétől Százhalombattán.

Vasvillával és baltával ment a szomszédjának egy férfi
2020-08-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 7-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 7-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Nagykátai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz. A gyanúsított, valamint a sértett és annak élettársa között néhány éve megromlott a szomszédi kapcsolat, a rendszeressé váló konfliktusok miatt a gyanúsított ellen több büntetőeljárás is indult. 2020. július 31-én a gyanúsított lovaskocsijával elsodorta az előtte kerékpárral közlekedő sértettet.

Egy méret mindenkinek? Kommunikációs és konfliktuskezelési tréning gyakorló és leendő szülőknek
2020-08-10
Egy család - mint minden rendszer - olyan egyedi jellemzőkkel bír, amelyekkel tagjai külön-külön nem rendelkeznek.  A családra jellemző egyedi problémák  egyedi megoldásokat kívánnak. Ugyanakkor a változás, változtatás létrehozásához szükséges szabályszerűségek és eszközök nagyon is hasonlóak.

Átúszták a Balatont
2020-08-07
A Százhalombattai VUK SE tizenegy versenyzője is részt vett a 38. Balaton-átúszáson augusztus 1-jén.

Belőled is lehet kortárs segítő...
2020-08-07
A SZISZKI-ben a második nyáron tartunk képzett kortárs segítőink vezetésével egy több alkalomból álló ún.

Hajnalban csapott le az utcán egy idős nőre a rabló
2020-08-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 6-án, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 6-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz.

Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06
Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.

Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06
Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.

Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06
Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.

KÉSZ-közlemény: Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés
2020-08-06
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Folytassátok, jövő bajnokai!
2020-08-04
Több mint ezerkétszáz nevezéssel zajlott le a "Kezdjük újra!" Jövő Bajnokai Utánpótlás Verseny második fordulója a százhalombattai strandon július 29-én. A VUK SE úszó szakosztályának versenyzői rengeteg jó teljesítmény és egyéni csúcs mellett tíz arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták a viadalt.

Futósikerek
2020-08-04
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a nyári megméretéseken.

Új szabadtéri edzőeszközök
2020-08-03
Hivatalosan is átadták az új szabadtéri fitneszparkot Százhalombattán, a Sportparkban július 31-én

Egyedi igényekre nem lehet többségi célú helyi szabályozást képezni
2020-08-03
Janovszky Károly, SZÁKOM-ügyvezető tájékoztatója

Hitből pajzsot Eperjessel
2020-08-03
Megjelent a Hitből pajzsot sorozat tizedik része, amelyben az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet Eperjes Károly színművész.A videó a KÉSZ YouTube-csatornáján érhető el: https://youtu.be/yMqmluEXW0A

Folytatódik az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség leleplezése - két újabb tagot tartóztattak le
2020-08-03
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 31-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 31-ig elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Mindketten annak a bűnbandának a tagjai, amelynek tíz másik tagja ellen 2020. február 7-én rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.