2021. június 15. - Jolán, Vid napja
Hétfő
Min:9°
Max:21°
Kedd
Min:12°
Max:24°
Szerda
Min:15°
Max:27°
Csütörtök
Min:17°
Max:27°
Péntek
Min:19°
Max:29°
Önkormányzat

Polgármesteri tájékoztató
2020-07-31 - Hírlevélben tájékoztatta a városlakókat Vezér Mihály polgármester a százhalombattai aktualitásokról és számos jelentős változásról júliusban. Az alábbiakban ebből emeljük ki a legfontosabb, a Hírtükör által még nem közölt részleteket.
Trianoni emlékmű
A jelenlegi helyéről a CBA előtti parkba kerül át a Trianoni emlékmű, ahol kulturáltan megközelíthető, központi, parkosított helyen nyer új elhelyezést a nemzeti összetartozás szimbólumaként.

Szúnyogirtás
Az idén négy biológiai és kilenc kémiai szúnyogirtást tervezett az önkormányzat. A SZÁKOM Kft. – a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi programjával összehangolva – eddig három biológiai és két földi kémiai gyérítést végzett. Az esős és meleg időjárás kedvez a szúnyogok szaporodásának, de a város mindent elkövet a hatékony védekezés érdekében.

Lomtalanítás
A nyár folyamán a közös képviselőkkel történt előzetes igényfelmérés alapján lomtalanítást végez a SZÁKOM Kft. a lakótelepen.  
A kertvárosi övezetekben előreláthatóan ősszel lesz lomtalanítás.

Kamerás megfigyelőrendszer
A garázssoron megnövekedett illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében zárható konténereket helyez ki az önkormányzat, amelyekhez kizárólag azok a garázstulajdonosok férhetnek hozzá, akik fizetik a minimális elszállítási díjat. Az önkormányzat a város egész területére kamerák kihelyezését tervezi és járőrszolgálatot működtet az illegális szemétlerakás megszüntetésére. Vezér Mihály kiemelte, hogy a dokumentált elkövetők büntetőjogi felelősségét érvényesíteni fogja, és minden más közterületi szabálytalanság is következményeket von maga után.

Racionalizálás az intézményekben
A koronavírus-járvány elleni védekezésre költött közel ötvenmillió forint, a válság miatti bizonytalan adóbevételek, az 1,1 milliárd forint szolidaritási adó és a 80 millió forint gépjárműadó-elvonás eddig soha nem látott bevételcsökkenést jelent a városnak, amely miatt sok önkormányzati szolgáltatás csökkenni fog. Az óvodákat a költséghatékonyság érdekében egy szervezeti egységbe vonják össze. A változást a szülők és gyerekek nem érzékelik hátrányosan, mert az egyes óvodák megtartják egyediségüket, nevelési elveiket. A környező települések gyakorlatához hasonlóan bevezetik a bölcsődei térítési díjat.

Mivel a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park fenntartásához megalakulása óta nem biztosít normatív támogatást az állam, ugyancsak költségtakarékossági okból kiállítóhellyé minősítené át az önkormányzat 2021-től.

A működés biztosítása érdekében több mint 1,3 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat a Szülők Fóruma Egyesület költségvetését. A szervezet közel kétszáz gyerek fejlesztését látja el csecsemőkortól.

Tavaszi útfelújítások
Az első félév beruházásai elsősorban a dunafüredi városrészt érintették. A város felújította a Duna utcát, valamint az Ősz és a Barátság utcákat. Járdákat újított fel a Pannónia úton és az Erkel körút egy szakaszán. Elkészült a Szondy utca zárt csapadékvíz-elvezető rendszere is.

Sport
Az elmúlt időszak rendkívüli helyzete a város sportéletére is rányomta bélyegét. Mára azonban lassan helyreállt a rend. Újraindultak az edzések, megkezdődtek a táborok, és minden egyesület a következő szezon versenyeire készül. A már említett jelentős bevételkiesés miatt a sportegyesületek támogatására is a megszokottnál kevesebbet, mindössze 20 millió forintot fordít idén az önkormányzat. Ezt egészíti ki a Dumamenti Erőmű tízmillió forintos támogatása, valamint az a közel 300 millió forint, amelyet a látványsportok – foci, kézilabda, kosárlabda és vízilabda – kapnak az államtól.  

Közérdekű információ
Megszűnt a veszélyhelyzet Magyarországon június 18-tól, így fokozatosan megnyitottak a százhalombattai intézmények is. Indulás előtt érdemes tájékozódni a járványhelyzet miatt bevezetett új szabályokról.

A strand minden nap nyitva tart reggel 7-től este 8-ig. Telefonon a 06-23-354-994-en lehet elérni. A Barátság Kulturális Központ hétfőtől péntekig, 10-től 18 óráig van nyitva.
Telefonszáma: 06-23-355-488. A Hamvas Béla Városi Könyvtár hétfőn 12-től 19, kedden és csütörtököm 10-től 17, pénteken 12-től 18, szombaton pedig 9-től 12 óráig várja a látogatókat. Telefonon a 06-23-355-727-en lehet hívni. A "Matrica" Múzeum szerdától vasárnapig 11-től 17 óráig várja a látogatókat. Telefonszáma: 06-23-359-848. A Régészeti Park szerdától vasárnapig 10-től 18 óráig látogatható. Telefonon a 06-23-350-537-es számon hívható.  

Vezér Mihály polgármestert a vezermihaly@mail.battanet.hu emailcímen vagy a 06-23/542-116-os telefonszámon lehet keresni lakossági észrevételekkel, javaslatokkal.      

Nyári táborok
2021-05-31 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen lehet.
AKTUÁLIS
2021-06-10 - "Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek." 
2021-06-10 - "Nem! Nem! Soha!"
2021-06-10 - Egyre sűrűbben vetődik fel a kérdés a hazai közbeszédben is, mennyire és egyáltalán miért kell a politikai térbe erős (erősebb) női hangsúly.
Újjáéledő közösségek
2021-06-14
Korábban soha nem látott időszakot éltek át az elmúlt másfél évben az itt élő emberek. Ismeretlen fogalmakat tanultak meg, olyan eszközöket használtak, mint az arcot eltakaró maszk.

"A jó nevelő örök tanuló"
2021-06-14
Dr. Horváthné dr. Hidegh Anikóval, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatónőjével Fazekas István író beszélgetett.

Kavicslogo - mert Ökoiskola vagyunk
2021-06-14
Ezt a tanévet is olyan lendülettel terveztük, mint az eddigieket, mert nem gondoltuk augusztusban, hogy lesz a pandémiának még 2. és 3. hulláma is. Lendületünk adódott a megszokásból és az idei 35. jubileumi tanévünk már előző tanévünkben is tervezett ötleteiből.

Piros - kék vetélkedő
2021-06-14
Ahogy minden tanévben, így idén is megrendezésre került a tanulók körében nagy népszerűségnek örvendő Piros-kék vetélkedő május 28- án.

Ötven év filmkockákon
2021-06-11
A Matrica-Múzeum sikeres pályázata, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program egy újabb esemény megvalósulását tette lehetővé május végén a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola alsó tagozatos tanulói számára.

Újra nyitva a Barátság Kulturális Központ
2021-06-10
Hosszú hónapok után június 7-től újra megnyitotta kapuit a Barátság Kulturális Központ, ahol az intézmény munkatársai is nagyon várták már, hogy újra látogatókat fogadhassanak.

Érmes vendégszereplés Szlovákiában
2021-06-10
Maroknyi négy fős - Forrai Csaba, Molnár Imre, Molnár Máté, Kunvári Sándor - magyar csapattal vett részt a Szlovák Bajnokság aktuális fordulóján a Dunamenti Energia Modellező Klub a Vivrat-i víztározón rendezett RG 65 hajóosztály versenyén - derül ki a beszámolóból.

Ezüstérmes Bulldogok
2021-06-10
Második helyen végzett a rögbi bajnokságban a Battai Bulldogok csapata, miután 22-10-re kikapott az Esztergomi Vitézektől az utolsó fordulóban.

Kajakos érmek
2021-06-10
A százhalombattai Dunafüredi Vízisport Klub versenyzői, Tar Péter arany-és ezüstérmet, a Csapó Csanád, Hujber Zsombor páros ezüstöt, Kabai Bence és Bajnovics Márk pedig bronzérmet szerzett a Wichmann Tamás regionális akadémiai kajak-kenu kupán. Az érmeket városunk olimpikonja, a 7-szeres világbajnok Hegedüs Róbert adta át.

Közösségi akció eredményeként zöldülnek az ovik és iskolák kertjei
2021-06-10
A Dunamenti Erőmű és a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat jótékonysági akciójának keretében kilenc százhalombattai oktatási intézmény udvarán ültettek új növényeket a Környezetvédelem Világnapja alkalmából.

Felülvizsgálják a kültéri sporteszközöket - szünetel a használat
2021-06-09
Az egyes szórakoztatási célú berendezések, létesítmények és ideiglenes szerkezetek, valamint szórakoztatási célú sporteszközök biztonságosságáról szóló rendelet előírja a kihelyezett sporteszközök biztonságosságának három évente történő felülvizsgálatát.

Elkezdődött a faültetési program
2021-06-07
Tíz fát telepített az önkormányzat képviseletében a százhalombattai Kőrösi iskola udvarába Vezér Mihály polgármester, Nagy Balázs alpolgármester és Szabó Zoltán képviselő, intézményvezető június 5-én, a környezetvédelmi világnapon.

Köszönet a pedagógusoknak
2021-06-06
Ajándékcsomaggal köszönte meg a százhalombattai önkormányzat a város pedagógusainak, iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozóinak az áldozatos munkát. Magyarországon 1952 óta ünneplik június első vasárnapján a pedagógusnapot.

 A nemzetnek nincs határa - felavatták az új Trianon-emlékművet
2021-06-05
Ünnepélyes keretek között avatták fel Százhalombattán a Szent István templomnál, az első világháborút lezáró, 1920 június 4-ei trianoni békeszerződés emlékére állított új emlékművet. A döntés következtében Magyarország elveszítette területének kétharmadát, a lakosság harmada a szomszédos országok állampolgára lett.

MOL-csoport: 20 millió dollár covid-megelőzésre, 5 millió dollár támogatásokra
2021-06-03
A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik hullám végéig a MOL-csoport több mint 20 millió dollárt (6,1 milliárd forint) fordított a járvány elleni védekezésre, hogy megvédje dolgozóit, vásárlóit és a területén dolgozó kivitelezőket.

Június 4-én nyit a strand!
2021-06-03
Péntek reggel 6 és 8 óra között csak az úszni vágyók vehetik igénybe az 50 m-es versenymedencét.

Battaiak országos sikere - várják a közönségszavazatokat
2021-06-03
Első, második és harmadik helyezést ért el, illetve középdöntőbe jutott a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium hét tanulója "Az én Széchenyim" rajzpályázaton.

Zöldrollerek a városban
2021-06-02
Elektromos roller megosztó szolgáltatás indult Százhalombattán az okos város program folytatásaként. Az eszközöket többek között Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester jelenlétében mutatták be a Rubik kockánál június 2-án.

Adomány a városnak
2021-06-02
A közelmúltban elhunyt Cser János, az Őszidő Nyugdíjas Klub egykori vezetője által faragott fajátékok, figurák egy részét közösségi célra ajánlotta fel a család. Az önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester személyesen felkeresve köszönte meg az adományt Cser Jánosnénak.

Az ingatlant érintő csalások is megelőzhetőek    
2021-06-02
A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt ismét felélénkült az ingatlanpiac. Vásárlás, értékesítés vagy felújítás esetén ne váljon csalók áldozatává - figyelmeztet a rendőrség, amely tíz pontban foglalta össze tanácsait.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.