2019. november 14. - Aliz napja
Csütörtök
Min:8°
Max:10°
Péntek
Min:7°
Max:13°
Szombat
Min:10°
Max:14°
Vasárnap
Min:10°
Max:13°
Hétfő
Min:10°
Max:13°
Önkormányzat

Ciklusnyitó a konferenciaközpontban - írta: CK
2019-11-05 - Ünnepélyes keretek között alakult meg Százhalombatta új képviselő-testülete november 4-én a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban. A rendezvényen megjelent az intézmények, cégek, valamint a civil szféra és a kormányzati szervek számos képviselője.
A rendkívül elegáns esemény Benkő Péter szavalatával kezdődött. A háromszoros Jászai Mari-díjas színművész József Attila, Dunánál című versét adta elő. Az október 13-i választások eredményéről dr. Csútor Tünde, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatott, hangsúlyozva, hogy a szavazás érvényes és eredményes volt, mindenkit köszönet és elismerés illet, aki részt vett a lebonyolításában. Előbb a képviselők, majd Vezér Mihály polgármester eskütétele következett, majd a városvezető tartott köszöntőt.

Hangsúlyozta, hogy az önkormányzati munkát a választási kampányban folytatott versengést, az esetleges sérelmeket félretéve, az együttműködés jegyében kell újrakezdeni. Az elmúlt években számos jogkört, feladatkört és jelentős forrást is veszített a város, de a képviselő-testületnek mindent meg kell tennie a források megteremtése érdekében, hogy megvalósíthassák mindazt, amit a választóknak ígértek. Rövid programismertetőjében kiemelte a szolidaritást, különösen az idősek támogatását. Aláhúzta az eddiginél aktívabb ifjúságpolitikát, azon belül is a lakás- és munkahelyteremtést, a családok megtartását. Sok a teendő a felszíni csapadékvíz-elvezetés területén, tovább kell haladni a digitális városfejlesztés útján, hogy minél több ügyünket intézhessük személyes megjelenés nélkül. Összefogásra, példaadásra és szemléletformálásra van szükség a környezetterhelés csökkentése érdekében. Meg kell őrizni a közterületek rendjét és tisztaságát. Közösen kell megoldani a "nagyvárosi lét", a közlekedés és a parkolás problémáit, elfogadva, hogy a gépjárműtartás felelősséggel is jár. Meg kell őrizni az oktatás, a nevelés, a kultúra, a művészet és a közigazgatás eddig létrehozott helyi értékeit. Kormányzati támogatással épülhet új sportcsarnok, valamint tervben van egy új tornaterem is az Eötvös és az Arany János iskola, valamint a tömegsport céljaira, amely 450 milliós TAO támogatással és 30 százalékos önrésszel valósulhat meg. Kiemelt terület marad az egészségügy, folytatódnak az ingyenes oltások és szűrővizsgálatok. Javítani és fejleszteni fogják a kerékpárúthálózatot, és megőrzik a közrendet, közbiztonságot.

A programismertetés után levetítették azt a kisfilmet is, amely a városba tervezett fejlesztéseket mutatja be futurisztikus látványelemekkel. Ebben egyebek mellett ötven, elsősorban a fiataloknak szánt lakás építéséről és egy ugyancsak a fiataloknak szánt ikonikus, digitális térrel rendelkező találkozási pontról esik szó, amelyet az Arany János utca mellé terveznek. Minimagyarország tematikus park épülhet a Nyúldombon – a szánkózási lehetőség megtartása mellett. Gyalogos híd és új közösségi tér kötheti össze Óvárost Dunafüreddel, de bemutatásra került a Városkapu útra, főként magántőke bevonásával tervezett kereskedelmi fejlesztés, valamint az ipari park további bővítése is.
A város vezetőinek öt egyházi gyülekezet pásztorai gratuláltak. Illéssy Mátyás katolikus, Sárosi Gábor református, Labossa Péter evangélikus, Kovács István görög katolikus pap, valamint Katona Tamás, a Hit Gyülekezetének vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait és kívánt áldásos városépítő munkát a képviselő-testületnek, amelyet ezután a Csemete Forrás ifjú szólistái mezőföldi tánccal köszöntöttek.  

A hagyományoktól eltérően ezen a rendezvényen került sor az idei Pro Urbe Százhalombatta Díj átadására is, amelyet dr. Farkas Sándor gyógyszerész kapott. Levetítették a Halom TV róla szóló kisfilmjét, amelyben szakmája szeretetéről beszélt – tréfásan megjegyezve, nem tudja, mi tehetné még ennyire elégedetté, talán, ha rockzenész lenne, de sem énekelni, sem hangszeren játszani nem tud. A népszerű patikus 1982-ben került a városba. Mivel édesapja gyermekgyógyász volt, eredetileg ő is orvosi pályára készült, mivel azonban nem sikerült a felvételije, végül az egészségügy másik területe mellett döntött, amit sohasem bánt meg. A jó gyógyszerésznek magas a presztízse, mondta, mivel javaslatait, tanácsait megjegyzik, továbbadják az emberek. Teljesnek érzi az életét, mivel szakmája minden oldalát szereti, ’76 óta boldog házasságban él, családjába immár két unokája és menye is beletartozik. A város elismerése nagy öröm és megtiszteltetés számára, mivel olyan visszajelzésnek érzi, amely megnyugvással tölti el. A kitüntetettnek minden képviselő személyesen gratulált, és ünneplő tapsot kapott a konferenciaterem népes közönségétől is.

Vezér Mihály bejelentette, hogy a képviselő-testület kezdeményezésére a miniszterelnökség határozatlan időre szóló címzetes főjegyzői címet adományozott dr. Turbucz Sándor jegyzőnek. A polgármester a gratuláció mellett ajándékkal is köszöntötte a hivatalvezetőt, majd virágcsokorral mondott köszönetet dr. Csútor Tündének, a Helyi Választási Bizottság elönkének és dr. Horváth Ágotának, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettesének, valamint minden munkatársuknak a választások eredményes és színvonalas lebonyolításáért.

A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta az alakuló ülés két fő napirendi pontját, az SZMSZ felülvizsgálatát és a polgármester javadalmazását, amelyet a törvényes előírásoknak megfelelően állapítottak meg.

A program az Ifjúforrás műsorával és Bot Gábor színművész fellépésével folytatódott, aki Bánk bán Hazám, hazám című áriáját adta elő Erkel operájából. Végül ünnepélyes fogadással zárult az alapító ülés. (Fotó: Pap Miklós)
 További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programajánló - 2019-11-14
- Programajánló - 2019-11-12
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-31
- Programajánló - 2019-10-22
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-30 - Felújítja az önkormányzat a Március 15. utcai, csőcsorda feletti gyalogoshidat Százhalombattán november 4-e és 15-e között.
2019-10-21 -
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Pályaválasztási fórum
2019-11-14
Zsúfolásig megtelt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola a pályaválasztási fórumon, amelyen kilenc oktatási intézmény mutatkozott be november 12-én.

Köszönet a segítőknek
2019-11-13
Apró Magdolna, az idősotthon munkatársa kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet a százhalombattai önkormányzattól. Az erkölcsi elismerést Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a szakbizottság korábbi elnöke adta át november 12-én, a Szociális Munka Napján.

Ideiglenes szűkülés az M0-áson
2019-11-13
Burkolatjavítás miatt egy sávra szűkül a forgalom az M0-ás autóút északi szektorán Dunakeszi–dél és az M2-es autóút csomópontok között november 16 és 19 között, szombattól keddig – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Baleset a Csentericsen
2019-11-13
Két személygépkocsi ütközött össze Százhalombattán, a Csenterics Sándor úton november 12-én reggel.

Hálaadó istentisztelet
2019-11-12
Megtelt a Református Templom Százhalombattán, a templomszentelés húsz éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen november 10-én.

Országos sportrendezvények
2019-11-12
Országos sportrendezvényeket szervezett és számos egyéb programból is kivette a részét a Városi Polgárőrség Százhalombattán október folyamán.

Lépések a munka világába - Pályaorientáció nyolcszázhatvanöt diáknak
2019-11-12
Pályaorientációs témanapot tartott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium november 7-én. Nem könnyű szervezési feladat ez egy olyan összetett iskolában, ahová 6-tól 19 éves korukig járnak a gyerekek – olvasható Horváthné dr. Hidegh Anikó igazgató összefoglalójában.

Sylvia Plath: A mindegy-öltöny
2019-11-12
Ki ne vágyna rá, hogy mindig, mindenhol, mindenkinek megfeleljen?

Gyémántdiplomát vett át dr. Pintér
2019-11-12
Gyémántdiplomát vett át az idén kilencven éves dr. Pintér Gyula, egykori százhalombattai üzemi főorvos a Semmelweis Egyetemen aulájában október 12-én. 

Pénteken adják át a Stádium-díjat
2019-11-12
Első alkalommal adják át a tavaly, Százhalombattán meghirdetett Stádium-díjat november 15-én (pénteken), 11 órától az OKISZ Inkubátorház Dísztermében (1076 Budapest, Thököly út 58-60.). 

Bővült a szolgáltatások köre
2019-11-12
Gyermekultrahangos szűrő és diagnosztikai vizsgálatokkal bővült az Optimum-Med szolgáltatásainak a köre Százhalombattán.

Ingyenes szűrés dohányosoknak
2019-11-12
Elindult a HUNCHEST tüdőrákszűrő-program az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, amelyre dohányos, vagy 15 éven belül leszokott – és élete során átlagosan 25 évig napi egy csomag cigarettát szívott – 50 évesnél idősebb nők és férfiak jelentkezését várják. Az ingyenes szűrővizsgálatra beutaló nem kell.

Átmenetileg szünetel a komp
2019-11-11
Az üzemeltető tájékoztatása szerint bizonytalan ideig szünetel a Százhalombatta-Tököl között közlekedő kompjárat. Az üzemeltető mindent elkövet a műszaki probléma mielőbbi elhárítása érdekében. 

Egy helyet javítottak a tabellán
2019-11-11
Megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság: Erdőkertesi SE – Százhalombatta III 31:41 (14:19) november 10.

Az intenzív anyaságról - Kell ez a sok "kell"?
2019-11-11
Egy valami állandó: a változás – tudjuk és tapasztaljuk is. Évtizedek alatt erősen megváltozott az “ideális anya" képe. A legtöbben úgy érezzük, hogy túl sok az elvárás az anyákkal szemben, miközben azt is tapasztalhatjuk, hogy a társadalom elmagányosodik, megszűnt a korábban megszokott, kiterjedt rokoni és intenzív közösségi háló. Az “intenzív anyaságot" jártuk körbe Csonka Balázs pszichológus, szexuálpszichológus, a Dívány.hu online magazin főszerkesztőjével.

Rangadógyőzelem
2019-11-11
7:2 arányban győzött a VUK SE U16-os labdarúgócsapata az Örkény ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 10. fordulójában november 9-én. Nagy várakozás előzte meg az óvárosi összecsapást, hiszen a vendégek  győzelmükkel  letaszíthatták volna a battai gárdát a táblázat éléről.

Szélcsendes évadzáró
2019-11-11
A Velencei-tavon rendezték a modellvitorlás évad utolsó Országos Bajnokságát F5-10 hajóosztályban november 9-én.

Éremeső Hódmezővásárhelyen
2019-11-11
Negyvenkét egyéni és hét csapatban szerzett érmet szereztek a Százhalombattai VUK SE szenior úszói a XVI. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen, Hódmezővásárhelyen november 9-10-én.

Eddig veretlenek a Bulldogok
2019-11-07
Itthon játsszák az őszi szezon utolsó mérkőzését a Százhalombattai Bulldogok. A rögbicsapat a Budapest Exilest fogadja a Sportcsarnokban november 16-án, 14 órakor.

Új edzővel kezdték a szezont
2019-11-07
Hat mérkőzés – két győzelem és négy vereség – után a tízcsapatos tabella hetedik helyén áll az SZKE III csapata a megyei elsőosztályú felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban. Az új évadot új edzővel kezdte a csapat. Vele beszélgettünk.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.