2022. május 17. - Paszkál napja
Kedd
Min:15°
Max:20°
Szerda
Min:10°
Max:18°
Csütörtök
Min:8°
Max:21°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:25°
A munka világa
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nyelv- és szaktudással rendelkező munkavállalókat keresnek az ipari parkba - írta: CK
2015-07-02 - A Batta Intech Vállalkozási Központ bérlőit is beleszámítva közel hatvan vállalkozás működik a tizenöt éve átadott Batta Ipari Parkban. A cégek szinte folyamatosan keresnek alkalmazottat bizonyos szakmákban és szakterületeken – tájékoztatott Varga Imre, a létesítményt üzemeltető Szákom Kft. munkatársa.    
Jelenleg összesen több mint ezren dolgoznak a BIP területén. A munkavállalók mintegy 30 százaléka százhalombattai, a többiek a környező településekről, a Budapest-Pusztaszabolcs által határolt területről járnak be.
 
A pénzügyi-gazdasági világválság a BIP működésére is rányomta bélyegét, a beruházási és vállalkozási kedv visszatérése 2014 eleje óta érzékelhető, azóta megélénkült a telekvásárlás, valamint az iroda- és műhelybérlés. 2013-hoz képest tíz százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak létszáma is. A Batta Intech Központ kihasználtsága 95 százalékra emelkedett. Mindössze egy iroda és egy raktárhelyiség szabad, de ezt a helyzetet optimálisként értékelik az üzemeltetők, mivel a meglévő bérlők aktuális tevékenységük szerint rendszeresen igényelnek egy-egy plusz helyiséget hosszabb-rövidebb időre.
 
Jól halad a 2011-ben átadott északi bővítési terület értékesítése is. Eddig a tízhektáros ingatlannak mintegy hatvan százaléka talált vevőre. Az első beruházók már építkeznek, három-négy cég még az idén ősszel megkezdi tevékenységét. A déli bővítés egyelőre az előkészítés fázisában tart. Az eredetileg 70 hektáros BIP most 80 hektáron üzemel.
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium szigorú kritériumokhoz köti az "ipari park" minősítés megszerzését. Számít az érintett terület mérete, infrastruktúrája, a betelepültség mértéke. Amely ingatlan nem felel meg a feltételeknek, el is veszítheti az ipari park státuszt és az azzal együtt járó előnyöket. A közeljövőben kiírásra kerülő TÁMOP fejlesztési pályázaton például nagyobb eséllyel jutnak forráshoz azok a vállalkozások, amelyek ipari parkban üzemelnek.
 
Bár voltak szűkösebb, eseménytelenebb évek, a BIP átadása óta folyamatosan fejlődik. Kicsit olyan, mint egy második város a lakótelep mellett, amely egyre inkább benépesedik. A Szákom most saját beruházása keretében 3000 négyzetméteres zárt parkolót épít a Batta Intech mellé áruszállítással foglalkozó irodabérlője számára. A cég tizennégy kamiont fog elhelyezni az új parkolóban, amely egy hónapon belül készül el.
 
A BIP számára a tapasztalatok szerint a már betelepült vállalkozások ajánlása a legjobb reklám, ezért Varga Imre és munkatársai igyekeznek minél jobb szolgáltatásokat biztosítani és minden létező segítséget megadni a cégek számára. Korábban, amíg például az építési engedélyeztetés önkormányzati feladat volt, többet tudtak segíteni a betelepülőknek, de helyi kapcsolati tőkéjük még így is igen értékes az újonnan érkezők számára. Mindemellett hazai ipari ingatlanforgalmazókkal és a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal is kapcsolatban vannak a potenciális befektetők elérése érdekében.
 
A 2015-ös virilisták, a húsz legnagyobb adófizető cég közül hét tevékenykedik a Batta Ipari Park területén. A cégek számára a jó fekvés, a közlekedési hálózatok közelsége és a megfelelő infrastruktúra mellett a helyi adók mértéke a legfontosabb szempont, amikor telephelyet keresnek.
 
Természetesen nem elhanyagolható kérdés a megfelelő munkaerő rendelkezésre állása sem. Míg segéd- és betanított munkára mindig bőségesen találnak embereket a BIP területén működő cégek, bizonyos szakterületeken szinte folyamatosan szakember-hiánnyal küzdenek. Varga Imre nap mint nap találkozik azzal a munkaadói panasszal, hogy nagyon nehéz olyan szakképzett munkást találni, aki valóban érti a szakmáját és nemcsak "dolgozgatni, hanem valóban dolgozni" akar. A leggyakrabban keresett szakmák közé tartozik a felületkezelő festőmester, a CNC esztergályos, a magas emelésű targoncakezelő, a nyelveket (angolt illetve németet) beszélő adminisztrátor és titkársági dolgozó, a lakatos és hegesztő szakmunkás, az elektronikai, mechatronikai mérnök, üzemmérnök, valamint a gépésztechnikus. (A képen a Trend-Papír Kft. épülő üzemcsarnoka látható. A szomszédos telken megkezdődtek a szerverpark földmunkái.) 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.