2024. június 18. - Arnold, Levente napja
Kedd
Min:19°
Max:30°
Szerda
Min:19°
Max:32°
Csütörtök
Min:20°
Max:30°
Péntek
Min:19°
Max:33°
Szombat
Min:19°
Max:29°
A munka világa
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nyelv- és szaktudással rendelkező munkavállalókat keresnek az ipari parkba - írta: CK
2015-07-02 - A Batta Intech Vállalkozási Központ bérlőit is beleszámítva közel hatvan vállalkozás működik a tizenöt éve átadott Batta Ipari Parkban. A cégek szinte folyamatosan keresnek alkalmazottat bizonyos szakmákban és szakterületeken – tájékoztatott Varga Imre, a létesítményt üzemeltető Szákom Kft. munkatársa.    
Jelenleg összesen több mint ezren dolgoznak a BIP területén. A munkavállalók mintegy 30 százaléka százhalombattai, a többiek a környező településekről, a Budapest-Pusztaszabolcs által határolt területről járnak be.
 
A pénzügyi-gazdasági világválság a BIP működésére is rányomta bélyegét, a beruházási és vállalkozási kedv visszatérése 2014 eleje óta érzékelhető, azóta megélénkült a telekvásárlás, valamint az iroda- és műhelybérlés. 2013-hoz képest tíz százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak létszáma is. A Batta Intech Központ kihasználtsága 95 százalékra emelkedett. Mindössze egy iroda és egy raktárhelyiség szabad, de ezt a helyzetet optimálisként értékelik az üzemeltetők, mivel a meglévő bérlők aktuális tevékenységük szerint rendszeresen igényelnek egy-egy plusz helyiséget hosszabb-rövidebb időre.
 
Jól halad a 2011-ben átadott északi bővítési terület értékesítése is. Eddig a tízhektáros ingatlannak mintegy hatvan százaléka talált vevőre. Az első beruházók már építkeznek, három-négy cég még az idén ősszel megkezdi tevékenységét. A déli bővítés egyelőre az előkészítés fázisában tart. Az eredetileg 70 hektáros BIP most 80 hektáron üzemel.
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium szigorú kritériumokhoz köti az "ipari park" minősítés megszerzését. Számít az érintett terület mérete, infrastruktúrája, a betelepültség mértéke. Amely ingatlan nem felel meg a feltételeknek, el is veszítheti az ipari park státuszt és az azzal együtt járó előnyöket. A közeljövőben kiírásra kerülő TÁMOP fejlesztési pályázaton például nagyobb eséllyel jutnak forráshoz azok a vállalkozások, amelyek ipari parkban üzemelnek.
 
Bár voltak szűkösebb, eseménytelenebb évek, a BIP átadása óta folyamatosan fejlődik. Kicsit olyan, mint egy második város a lakótelep mellett, amely egyre inkább benépesedik. A Szákom most saját beruházása keretében 3000 négyzetméteres zárt parkolót épít a Batta Intech mellé áruszállítással foglalkozó irodabérlője számára. A cég tizennégy kamiont fog elhelyezni az új parkolóban, amely egy hónapon belül készül el.
 
A BIP számára a tapasztalatok szerint a már betelepült vállalkozások ajánlása a legjobb reklám, ezért Varga Imre és munkatársai igyekeznek minél jobb szolgáltatásokat biztosítani és minden létező segítséget megadni a cégek számára. Korábban, amíg például az építési engedélyeztetés önkormányzati feladat volt, többet tudtak segíteni a betelepülőknek, de helyi kapcsolati tőkéjük még így is igen értékes az újonnan érkezők számára. Mindemellett hazai ipari ingatlanforgalmazókkal és a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal is kapcsolatban vannak a potenciális befektetők elérése érdekében.
 
A 2015-ös virilisták, a húsz legnagyobb adófizető cég közül hét tevékenykedik a Batta Ipari Park területén. A cégek számára a jó fekvés, a közlekedési hálózatok közelsége és a megfelelő infrastruktúra mellett a helyi adók mértéke a legfontosabb szempont, amikor telephelyet keresnek.
 
Természetesen nem elhanyagolható kérdés a megfelelő munkaerő rendelkezésre állása sem. Míg segéd- és betanított munkára mindig bőségesen találnak embereket a BIP területén működő cégek, bizonyos szakterületeken szinte folyamatosan szakember-hiánnyal küzdenek. Varga Imre nap mint nap találkozik azzal a munkaadói panasszal, hogy nagyon nehéz olyan szakképzett munkást találni, aki valóban érti a szakmáját és nemcsak "dolgozgatni, hanem valóban dolgozni" akar. A leggyakrabban keresett szakmák közé tartozik a felületkezelő festőmester, a CNC esztergályos, a magas emelésű targoncakezelő, a nyelveket (angolt illetve németet) beszélő adminisztrátor és titkársági dolgozó, a lakatos és hegesztő szakmunkás, az elektronikai, mechatronikai mérnök, üzemmérnök, valamint a gépésztechnikus. (A képen a Trend-Papír Kft. épülő üzemcsarnoka látható. A szomszédos telken megkezdődtek a szerverpark földmunkái.) 

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Űrutazás és az emberiség
2024-06-03
A fenti címmel tartott – beszélgetés keretében – lebilincselő előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok vadászpilóta, az első magyar űrhajós a BKK színháztermében május 29-én. Meglepetés vendégként St. Martin köszöntötte zenéjével az űrhajóst és a megjelenteket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.