2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
A munka világa

Nyelv- és szaktudással rendelkező munkavállalókat keresnek az ipari parkba - írta: CK
2015-07-02 - A Batta Intech Vállalkozási Központ bérlőit is beleszámítva közel hatvan vállalkozás működik a tizenöt éve átadott Batta Ipari Parkban. A cégek szinte folyamatosan keresnek alkalmazottat bizonyos szakmákban és szakterületeken – tájékoztatott Varga Imre, a létesítményt üzemeltető Szákom Kft. munkatársa.    
Jelenleg összesen több mint ezren dolgoznak a BIP területén. A munkavállalók mintegy 30 százaléka százhalombattai, a többiek a környező településekről, a Budapest-Pusztaszabolcs által határolt területről járnak be.
 
A pénzügyi-gazdasági világválság a BIP működésére is rányomta bélyegét, a beruházási és vállalkozási kedv visszatérése 2014 eleje óta érzékelhető, azóta megélénkült a telekvásárlás, valamint az iroda- és műhelybérlés. 2013-hoz képest tíz százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak létszáma is. A Batta Intech Központ kihasználtsága 95 százalékra emelkedett. Mindössze egy iroda és egy raktárhelyiség szabad, de ezt a helyzetet optimálisként értékelik az üzemeltetők, mivel a meglévő bérlők aktuális tevékenységük szerint rendszeresen igényelnek egy-egy plusz helyiséget hosszabb-rövidebb időre.
 
Jól halad a 2011-ben átadott északi bővítési terület értékesítése is. Eddig a tízhektáros ingatlannak mintegy hatvan százaléka talált vevőre. Az első beruházók már építkeznek, három-négy cég még az idén ősszel megkezdi tevékenységét. A déli bővítés egyelőre az előkészítés fázisában tart. Az eredetileg 70 hektáros BIP most 80 hektáron üzemel.
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium szigorú kritériumokhoz köti az "ipari park" minősítés megszerzését. Számít az érintett terület mérete, infrastruktúrája, a betelepültség mértéke. Amely ingatlan nem felel meg a feltételeknek, el is veszítheti az ipari park státuszt és az azzal együtt járó előnyöket. A közeljövőben kiírásra kerülő TÁMOP fejlesztési pályázaton például nagyobb eséllyel jutnak forráshoz azok a vállalkozások, amelyek ipari parkban üzemelnek.
 
Bár voltak szűkösebb, eseménytelenebb évek, a BIP átadása óta folyamatosan fejlődik. Kicsit olyan, mint egy második város a lakótelep mellett, amely egyre inkább benépesedik. A Szákom most saját beruházása keretében 3000 négyzetméteres zárt parkolót épít a Batta Intech mellé áruszállítással foglalkozó irodabérlője számára. A cég tizennégy kamiont fog elhelyezni az új parkolóban, amely egy hónapon belül készül el.
 
A BIP számára a tapasztalatok szerint a már betelepült vállalkozások ajánlása a legjobb reklám, ezért Varga Imre és munkatársai igyekeznek minél jobb szolgáltatásokat biztosítani és minden létező segítséget megadni a cégek számára. Korábban, amíg például az építési engedélyeztetés önkormányzati feladat volt, többet tudtak segíteni a betelepülőknek, de helyi kapcsolati tőkéjük még így is igen értékes az újonnan érkezők számára. Mindemellett hazai ipari ingatlanforgalmazókkal és a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal is kapcsolatban vannak a potenciális befektetők elérése érdekében.
 
A 2015-ös virilisták, a húsz legnagyobb adófizető cég közül hét tevékenykedik a Batta Ipari Park területén. A cégek számára a jó fekvés, a közlekedési hálózatok közelsége és a megfelelő infrastruktúra mellett a helyi adók mértéke a legfontosabb szempont, amikor telephelyet keresnek.
 
Természetesen nem elhanyagolható kérdés a megfelelő munkaerő rendelkezésre állása sem. Míg segéd- és betanított munkára mindig bőségesen találnak embereket a BIP területén működő cégek, bizonyos szakterületeken szinte folyamatosan szakember-hiánnyal küzdenek. Varga Imre nap mint nap találkozik azzal a munkaadói panasszal, hogy nagyon nehéz olyan szakképzett munkást találni, aki valóban érti a szakmáját és nemcsak "dolgozgatni, hanem valóban dolgozni" akar. A leggyakrabban keresett szakmák közé tartozik a felületkezelő festőmester, a CNC esztergályos, a magas emelésű targoncakezelő, a nyelveket (angolt illetve németet) beszélő adminisztrátor és titkársági dolgozó, a lakatos és hegesztő szakmunkás, az elektronikai, mechatronikai mérnök, üzemmérnök, valamint a gépésztechnikus. (A képen a Trend-Papír Kft. épülő üzemcsarnoka látható. A szomszédos telken megkezdődtek a szerverpark földmunkái.) 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.