2019. április 20. - Tivadar napja
Szombat
Min:11°
Max:20°
Vasárnap
Min:8°
Max:19°
Hétfő
Min:8°
Max:17°
Kedd
Min:7°
Max:11°
Szerda
Min:9°
Max:19°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Ősz az OMNYE-nél
2011-11-16 -
Harmadik közös szakmai napját tartotta meg a MOL Finomítás és az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete október 21-én. Az egyesület tagjai itt kapták meg az elmúlt évi tevékenységet összefoglaló színes kiadványt, és sor került az éves közgyűlésre is. A jó hangulatú összejövetel a 80 éves dr. Rátosi Ernő, a finomító volt vezérigazgatójának köszöntésével kezdődött. Az ünnepelt meghatottan fogadta a MOL, az OMNYE és a város képviselőinek meleg szavait és ajándékait.

A Szakmai Nap első előadását Mosonyi György, a MOL Nyrt. felügyelőbizottságának elnöke, ez év májusáig a társaság vezérigazgatója, tartotta. "A MOL a XXI. században" címet viselő előadás áttekintette a nemzetközivé váló nagyvállalat elmúlt 10 éves fejlődését, és felvázolta a következő évtizedek lehetséges pályáját. Az előadó hangsúlyozta, hogy a piaci-gazdasági körülmények gyors változása miatt a stratégiát évente felül kell vizsgálni. A jövőt illetően három fő lehetséges fejlesztési irányt jelölt meg: a szénhidrogénkészletek kutatását és növelését, a horvát és olasz finomítók korszerűsítését és nyitást a villamos energiatermelés felé. Ez utóbbi célt szolgálja a százhalombattai finomítóban tervezett erőműépítés.

A további előadások elsősorban a humán erőforrás területével foglalkoztak. Varjasi Gábor HR vezető a MOL utánpótlás-nevelési és szakmai kompetencia-fejlesztési törekvéseit ismertette. A műszaki pályák iránti csökkenő érdeklődést az olajipari cégvetélkedők, országos és nemzetközi szakmai pályázatok kiírásával próbálja ellensúlyozni. Ezek az általános iskola felső osztályaitól a végzett fiatal szakemberekig terjedő korosztályt fogják át. A legjobbak számára már egész fiatalon lehetőség nyílik komoly vezető beosztásra és szakmai előmenetelre a vállalatnál.

Ehhez a témához szorosan kapcsolódott Csernik Kornél előadása, aki a MOL Finomítás részéről a felsőoktatási intézményekkel való kapcsolattartást mutatta be. A részvénytársaság tantervi javaslatokkal, vendégelőadókkal és anyagi támogatással segíti több egyetem munkáját. A Pannon Egyetemen, Veszprémben már külön MOL Tanszék működik, a helyiségek, laborok teljes felújítását a MOL Nyrt. finanszírozta. Cserébe a szakmai igényeinek jobban megfelelő fiatal szakemberekre számíthat végzésük után.

Befejezésül dr. Pánczél Andrea társasági kommunikációs igazgató beszélt a MOL társadalmi szerepvállalásáról. Hangsúlyozta, hogy ez nem azonos a szponzorációval, hanem sokkal többet jelent annál. Kiterjed a fenntartható fejlődésre, a környezet- és egészségvédelemre úgy a saját munkavállalók, mint a társadalom többi tagja számára.

A szakmai napot követő éves közgyűlésen az egyesület tagsága elfogadta az elnökség beszámolóját, a pénzügyi jelentést és a jövő évi költségvetés tervezetét.

November 10-én ismét klubestet tartottunk a Dunafüredi Közösségi Házban.
Lehoczky Zsuzsanna történész bemutatta a Városi Archívum működésének eddigi eredményeit kérve az egyesületi tagok segítségét a további gyűjtőmunkához. Takács Zoltán tagtársunk a "Kedvenc zeném" sorozat folytatásaként Liszt Ferencről és a Koronázási miséről tartott előadást, amelyet a már hagyományos "Ki nyer ma?" zenei kvízkérdés zárt le.

Fő vendégnek Spéth Gézát, Diósd polgármesterét hívtuk, aki évtizedekig DKV-s munkatársunk volt. Bemutatta szakmai pályafutását a DKV-nál, majd beavatott bennünket abba, hogy milyen hatások alapján vállalta a polgármesteri megmérettetést a 90-es évek elején. Véleménye szerint ötszöri megválasztását és a település élén elért eredményeket elsősorban konszenzuskereső készségének és a "tiszta kéz" politikájának köszönheti. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzatokat érintő tervezett változtatások kedvezőtlen hatásai miatt fokozottan szükség van a környező települések összefogására.
Az OMNYE ez évi gazdag programja december elején, a másodszor megtartandó Mikulás-esttel zárul.

OMNYE


Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-04-18 - "Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben"BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővelvárjuk az alkotásokat
2019-04-17 -
2019-04-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Húsvétvárás Óvárosban
2019-04-18
Tojáskereső versenyre és kézműves foglakozásokra várták a családokat április 14-én délelőtt a Zenálkó Etel közösségi házban, Százhalombattán. Ez volt az első program az intézményben, amelyet a Korshak Kft. munkatársai szerveztek.

Elkezdődik a Gesztenyés út felújítása
2019-04-18
Elkezdi a Gesztenyés út teljes felújítását a százhalombattai önkormányzat április 23-án, kedden. Lezárják a Csokonai és Vörösmarty utcák közötti szakaszt július elejéig. A kivitelezés alatt a Volánbusz-járatok is más útvonalon közlekednek.

Független Diákparlament
2019-04-18
Véget ért a Független Diákparlament tavaszi plenáris ülésszaka. A testület elkészítette azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttattak az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A tartalmáról Mészöly Marcell, a szervezet képviselője, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákja beszélt a Halom Tévének.

Teke - Győzelem idegenben
2019-04-18
Idegenben aratott győzelmet a Battai Gurítók tekecsapata 4:2 arányban a Suhanó Golyó ellen április második hetében, Budapesten.

Polgármesteri fogadóóra
2019-04-17
Vezér Mihály polgármester következő fogadóórája április 23-án, kedden lesz a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán. Időpontot ezen a telefonszámon lehet kérni: 23/542-196.

Online foglalás a nőgyógyászaton
2019-04-17
Online betegelőjegyzési rendszert vezet be a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a nőgyógyászati szakrendelésen májusban. Számítógépről vagy telefonról is lehet majd foglalni és lemondani vizsgálati időpontokat.

Kutató diákok
2019-04-17
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

VanBaj Kupa
2019-04-17
Bár a felnőtt női és férfi kategória eredményei alapján azt hihetnénk, házi verseny zajlott, valójában közel félszáz falmászót vonzott az ország minden területéről Százhalombattára április 6-án a Batta Extreme Sport Club tavaszköszöntő boulder versenye, a VanBaj Kupa.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17
Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.

Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16
Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.

Ez már nem játék
2019-04-16
Tizedik alkalommal futotta le Soós Elek, százhalombattai triatlonista a nyolcvan kilométeres Dobogókő-Százhalombatta távot április 12-én. Ami kezdetben "jó bulinak" tűnt, mostanra komoly elhivatottsággá vált.

Húsvétváró úszóverseny
2019-04-16
Több mint száz versenyző érkezett a Százhalombattai VUK SE 2008-asok és fiatalabbak részére rendezett "Húsvétváró" úszóversenyére a Városi Sportuszodába április 13-án.

Idei első győzelem
2019-04-16
Kovács Zsombor szerezte meg a Max Senior kategória első helyét a CEE Rotax Max Challenge bajnokság első fordulójában az olaszországi Adria Raceway-en április 11-14-én.

Úszó diákolimpia
2019-04-16
Nagyszerű eredményekkel zárták a VUK SE úszói az idei Országos Úszó Diákolimpiát Győrben április 12-14-én.

Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15
Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.

Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15
2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.

Osztrák és szlovák modellregatták
2019-04-15
Harmadik lett Forrai Csaba az ausztriai Pichlinger-regattán. A rádió távirányítású vitorlás hajómodellverseny 42 hajó részvételével zajlott F5 - E/IOM osztályban április 11-12-én. További battai eredmények: VII. Forró Krisztián, XIV. Lendvai Gábor, XVIII. Illés Zoltán, XXXVIII. Horváth István.

Szalagkorlátnak ütközött
2019-04-15
Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy személyautó vasárnapra virradóra a 6-os főút 33-as kilométerénél, Ercsi közelében.

Áramszünet az ipari parkban
2019-04-15
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz az alábbi helyszíneken Százhalombattán május 8-án, szerdán 8 órától 12.30-ig – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.

Országos csúcsot döntött Kőhalmi András
2019-04-15
Országos csúcsot döntött 50 méter mellúszásban Kőhalmi András,  a Százhalombattai VUK SE versenyzője az V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóversenyen április 14-én, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.