2019. június 17. - Laura, Alida napja
Hétfő
Min:18°
Max:21°
Kedd
Min:16°
Max:26°
Szerda
Min:18°
Max:26°
Csütörtök
Min:18°
Max:27°
Péntek
Min:18°
Max:25°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Ősz az OMNYE-nél
2011-11-16 -
Harmadik közös szakmai napját tartotta meg a MOL Finomítás és az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete október 21-én. Az egyesület tagjai itt kapták meg az elmúlt évi tevékenységet összefoglaló színes kiadványt, és sor került az éves közgyűlésre is. A jó hangulatú összejövetel a 80 éves dr. Rátosi Ernő, a finomító volt vezérigazgatójának köszöntésével kezdődött. Az ünnepelt meghatottan fogadta a MOL, az OMNYE és a város képviselőinek meleg szavait és ajándékait.

A Szakmai Nap első előadását Mosonyi György, a MOL Nyrt. felügyelőbizottságának elnöke, ez év májusáig a társaság vezérigazgatója, tartotta. "A MOL a XXI. században" címet viselő előadás áttekintette a nemzetközivé váló nagyvállalat elmúlt 10 éves fejlődését, és felvázolta a következő évtizedek lehetséges pályáját. Az előadó hangsúlyozta, hogy a piaci-gazdasági körülmények gyors változása miatt a stratégiát évente felül kell vizsgálni. A jövőt illetően három fő lehetséges fejlesztési irányt jelölt meg: a szénhidrogénkészletek kutatását és növelését, a horvát és olasz finomítók korszerűsítését és nyitást a villamos energiatermelés felé. Ez utóbbi célt szolgálja a százhalombattai finomítóban tervezett erőműépítés.

A további előadások elsősorban a humán erőforrás területével foglalkoztak. Varjasi Gábor HR vezető a MOL utánpótlás-nevelési és szakmai kompetencia-fejlesztési törekvéseit ismertette. A műszaki pályák iránti csökkenő érdeklődést az olajipari cégvetélkedők, országos és nemzetközi szakmai pályázatok kiírásával próbálja ellensúlyozni. Ezek az általános iskola felső osztályaitól a végzett fiatal szakemberekig terjedő korosztályt fogják át. A legjobbak számára már egész fiatalon lehetőség nyílik komoly vezető beosztásra és szakmai előmenetelre a vállalatnál.

Ehhez a témához szorosan kapcsolódott Csernik Kornél előadása, aki a MOL Finomítás részéről a felsőoktatási intézményekkel való kapcsolattartást mutatta be. A részvénytársaság tantervi javaslatokkal, vendégelőadókkal és anyagi támogatással segíti több egyetem munkáját. A Pannon Egyetemen, Veszprémben már külön MOL Tanszék működik, a helyiségek, laborok teljes felújítását a MOL Nyrt. finanszírozta. Cserébe a szakmai igényeinek jobban megfelelő fiatal szakemberekre számíthat végzésük után.

Befejezésül dr. Pánczél Andrea társasági kommunikációs igazgató beszélt a MOL társadalmi szerepvállalásáról. Hangsúlyozta, hogy ez nem azonos a szponzorációval, hanem sokkal többet jelent annál. Kiterjed a fenntartható fejlődésre, a környezet- és egészségvédelemre úgy a saját munkavállalók, mint a társadalom többi tagja számára.

A szakmai napot követő éves közgyűlésen az egyesület tagsága elfogadta az elnökség beszámolóját, a pénzügyi jelentést és a jövő évi költségvetés tervezetét.

November 10-én ismét klubestet tartottunk a Dunafüredi Közösségi Házban.
Lehoczky Zsuzsanna történész bemutatta a Városi Archívum működésének eddigi eredményeit kérve az egyesületi tagok segítségét a további gyűjtőmunkához. Takács Zoltán tagtársunk a "Kedvenc zeném" sorozat folytatásaként Liszt Ferencről és a Koronázási miséről tartott előadást, amelyet a már hagyományos "Ki nyer ma?" zenei kvízkérdés zárt le.

Fő vendégnek Spéth Gézát, Diósd polgármesterét hívtuk, aki évtizedekig DKV-s munkatársunk volt. Bemutatta szakmai pályafutását a DKV-nál, majd beavatott bennünket abba, hogy milyen hatások alapján vállalta a polgármesteri megmérettetést a 90-es évek elején. Véleménye szerint ötszöri megválasztását és a település élén elért eredményeket elsősorban konszenzuskereső készségének és a "tiszta kéz" politikájának köszönheti. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzatokat érintő tervezett változtatások kedvezőtlen hatásai miatt fokozottan szükség van a környező települések összefogására.
Az OMNYE ez évi gazdag programja december elején, a másodszor megtartandó Mikulás-esttel zárul.

OMNYE


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
- Programajánló - 2019-05-08
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.