2019. június 17. - Laura, Alida napja
Hétfő
Min:18°
Max:21°
Kedd
Min:16°
Max:26°
Szerda
Min:18°
Max:26°
Csütörtök
Min:18°
Max:27°
Péntek
Min:18°
Max:25°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete - írta: Gyöngy Márton
2009-11-29 -
2010-ben ünnepeljük a Dunai Kőolajipari Vállalat alapításának ötvenedik, valamint az első üzem (AV-I) indításának negyvenötödik évfordulóját. Az elmúlt évek során számos üzemet építettek fel és adtak át a termelésnek. A DKV, illetve a MOL Rt. százhalombattai egységeinek termelési eredményei, sikerei nem valósulhattak volna meg az olajipar iránt elkötelezett, magas szakmai kvalitású és kiváló emberi tulajdonságokkal rendelkező, áldozatkész üzemindító, üzemeltető, karbantartó kollektíva nélkül, akik munkájukkal meghatározó szerepet töltöttek be és maradandó nyomot hagytak a Finomító és a város életében. A megszerzett ismeretek, szakmai értékek munkatársaink nyugállományba vonulásával "parkoló pályára" kerültek, a hosszú munkakapcsolat során kialakult baráti kötelékek lazultak. Részben az előbbi okok miatt is erősödött az igény valamilyen fórum megteremtésére, ahol a tagok rendszeresen találkozhatnak, hasznosíthatják szellemi értékeiket, tájékozódhatnak az olajipar aktuális helyzetéről, kérdéseiről.
 
A kezdeményezők szervező munkájának eredményeként, a Dunai Finomító hathatós támogatásával 42 volt kollégánk részvételével 2009. október 6-án megalakult az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete. A Közgyűlésen 3 évre megválasztottuk az Egyesület vezetőségét és Ellenőrző Bizottságát. A tagok elnöknek Nádasy Istvánt, alelnököknek Kun Jánost és Kovács Árpádot választották, valamint az elnökség tagjának Benedek Lászlót és Gyöngy Mártont szavazták meg. Az Ellenőrző Bizottságot Németh Ernő, Menus Gábor és Sokorai László alkotják. Az egyesület tagja lehet az a természetes, illetve jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki elfogadja az egyesület alapszabályát, valamint tevékenyen részt vesz az egyesület munkájában.
 
Az Egyesület első rendezvényére 2009. október 30-án került sor a Dunai Finomítóban, ahol tagjaink a Finomítás vendégeként egy előadás sorozat keretében ismerkedhettek meg a MOL Nyrt. jelenével, stratégiájával, a Finomító szervezeti és technológiai fejlődésével. Bemutatták a karbantartás elmúlt tíz évét, a munkák előkészítésének, vezetésének, szervezésének hatékonyabb módszereit, valamint bepillantást nyerhettünk a biztonságtechnika, környezet-és egészségvédelem tevékenységébe is. A színvonalas szakmai előadásokat, az Egyesület tagságát megtisztelve a MOL Finomítás vezetői tartották, akik kivétel nélkül hangsúlyozták, hogy az elért eredményeket a hallgatóság egykori munkája alapozta meg. Az előadásokat követően üzemlátogatásra került sor, majd a sikeres napot egy kellemes hangulatú ebéd zárta le.
Az OMNYE tervei között szerepel a finomítói tevékenységek igény szerinti támogatása, konzultáció, véleményezés, szolgáltatás formájában, az olajiparhoz köthető témákban előadások, konferenciák szervezése, valamint intenzív kapcsolattartás az olajipar más hasonló jellegű egyesületeivel, szervezeteivel. A szakmai tevékenységek mellett minden hónap második hetében a Barátság Művelődési Központban klubszerű keretek között találkozunk, ahol tagjaink szabadidejüket hasznosan tölthetik el. A találkozások tematikáját féléves programtervben rögzítettük, érdekes és változatos programot ígérve mindannyiunk számára. A tematika összeállításánál lényeges volt, hogy többféle terület – egészségmegőrzés, zene, irodalom, helytörténet... stb. – szerepeljen programjaink között.
 
Különböző témákban szervezünk előadásokat, terveink között szerepel olajipari könyvek bemutatója, vidám irodalmi est, egészség és életmódnap, filmvetítés a DKV és a város életéről, a "Mi beat korszakunk" címmel zenés előadás. Mindezek mellett kirándulásokkal kívánjuk színesíteni egyesületünk életét, a nagykanizsai Olajmúzeum, valamint a pozsonyi Slovnaft meglátogatása is helyet kapott programtervezetünkben. Előadások és kirándulások mellett fontosnak tarjuk csapatépítő programok szervezését is, mivel az önfeledt kikapcsolódás hozzájárul a baráti kapcsolatok kialakulásához, szorosabbá tételéhez. December 20-án családi találkozó keretében unokáinkkal karácsonyi programokon veszünk részt, farsang idejére batyus bált, nyár elejére pedig félévzáró, főzőversennyel, szabadidős programokkal fűszerezett "retro napot" tervezünk a Csónakházban.
 
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítették Egyesületünk megalakulását, és támogatják a további sikeres működését.

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
- Programajánló - 2019-05-08
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.