2019. április 20. - Tivadar napja
Szombat
Min:11°
Max:20°
Vasárnap
Min:8°
Max:19°
Hétfő
Min:8°
Max:17°
Kedd
Min:7°
Max:11°
Szerda
Min:9°
Max:19°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete - írta: Gyöngy Márton
2009-11-29 -
2010-ben ünnepeljük a Dunai Kőolajipari Vállalat alapításának ötvenedik, valamint az első üzem (AV-I) indításának negyvenötödik évfordulóját. Az elmúlt évek során számos üzemet építettek fel és adtak át a termelésnek. A DKV, illetve a MOL Rt. százhalombattai egységeinek termelési eredményei, sikerei nem valósulhattak volna meg az olajipar iránt elkötelezett, magas szakmai kvalitású és kiváló emberi tulajdonságokkal rendelkező, áldozatkész üzemindító, üzemeltető, karbantartó kollektíva nélkül, akik munkájukkal meghatározó szerepet töltöttek be és maradandó nyomot hagytak a Finomító és a város életében. A megszerzett ismeretek, szakmai értékek munkatársaink nyugállományba vonulásával "parkoló pályára" kerültek, a hosszú munkakapcsolat során kialakult baráti kötelékek lazultak. Részben az előbbi okok miatt is erősödött az igény valamilyen fórum megteremtésére, ahol a tagok rendszeresen találkozhatnak, hasznosíthatják szellemi értékeiket, tájékozódhatnak az olajipar aktuális helyzetéről, kérdéseiről.
 
A kezdeményezők szervező munkájának eredményeként, a Dunai Finomító hathatós támogatásával 42 volt kollégánk részvételével 2009. október 6-án megalakult az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete. A Közgyűlésen 3 évre megválasztottuk az Egyesület vezetőségét és Ellenőrző Bizottságát. A tagok elnöknek Nádasy Istvánt, alelnököknek Kun Jánost és Kovács Árpádot választották, valamint az elnökség tagjának Benedek Lászlót és Gyöngy Mártont szavazták meg. Az Ellenőrző Bizottságot Németh Ernő, Menus Gábor és Sokorai László alkotják. Az egyesület tagja lehet az a természetes, illetve jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki elfogadja az egyesület alapszabályát, valamint tevékenyen részt vesz az egyesület munkájában.
 
Az Egyesület első rendezvényére 2009. október 30-án került sor a Dunai Finomítóban, ahol tagjaink a Finomítás vendégeként egy előadás sorozat keretében ismerkedhettek meg a MOL Nyrt. jelenével, stratégiájával, a Finomító szervezeti és technológiai fejlődésével. Bemutatták a karbantartás elmúlt tíz évét, a munkák előkészítésének, vezetésének, szervezésének hatékonyabb módszereit, valamint bepillantást nyerhettünk a biztonságtechnika, környezet-és egészségvédelem tevékenységébe is. A színvonalas szakmai előadásokat, az Egyesület tagságát megtisztelve a MOL Finomítás vezetői tartották, akik kivétel nélkül hangsúlyozták, hogy az elért eredményeket a hallgatóság egykori munkája alapozta meg. Az előadásokat követően üzemlátogatásra került sor, majd a sikeres napot egy kellemes hangulatú ebéd zárta le.
Az OMNYE tervei között szerepel a finomítói tevékenységek igény szerinti támogatása, konzultáció, véleményezés, szolgáltatás formájában, az olajiparhoz köthető témákban előadások, konferenciák szervezése, valamint intenzív kapcsolattartás az olajipar más hasonló jellegű egyesületeivel, szervezeteivel. A szakmai tevékenységek mellett minden hónap második hetében a Barátság Művelődési Központban klubszerű keretek között találkozunk, ahol tagjaink szabadidejüket hasznosan tölthetik el. A találkozások tematikáját féléves programtervben rögzítettük, érdekes és változatos programot ígérve mindannyiunk számára. A tematika összeállításánál lényeges volt, hogy többféle terület – egészségmegőrzés, zene, irodalom, helytörténet... stb. – szerepeljen programjaink között.
 
Különböző témákban szervezünk előadásokat, terveink között szerepel olajipari könyvek bemutatója, vidám irodalmi est, egészség és életmódnap, filmvetítés a DKV és a város életéről, a "Mi beat korszakunk" címmel zenés előadás. Mindezek mellett kirándulásokkal kívánjuk színesíteni egyesületünk életét, a nagykanizsai Olajmúzeum, valamint a pozsonyi Slovnaft meglátogatása is helyet kapott programtervezetünkben. Előadások és kirándulások mellett fontosnak tarjuk csapatépítő programok szervezését is, mivel az önfeledt kikapcsolódás hozzájárul a baráti kapcsolatok kialakulásához, szorosabbá tételéhez. December 20-án családi találkozó keretében unokáinkkal karácsonyi programokon veszünk részt, farsang idejére batyus bált, nyár elejére pedig félévzáró, főzőversennyel, szabadidős programokkal fűszerezett "retro napot" tervezünk a Csónakházban.
 
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítették Egyesületünk megalakulását, és támogatják a további sikeres működését.

Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-04-18 - "Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben"BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővelvárjuk az alkotásokat
2019-04-17 -
2019-04-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Húsvétvárás Óvárosban
2019-04-18
Tojáskereső versenyre és kézműves foglakozásokra várták a családokat április 14-én délelőtt a Zenálkó Etel közösségi házban, Százhalombattán. Ez volt az első program az intézményben, amelyet a Korshak Kft. munkatársai szerveztek.

Elkezdődik a Gesztenyés út felújítása
2019-04-18
Elkezdi a Gesztenyés út teljes felújítását a százhalombattai önkormányzat április 23-án, kedden. Lezárják a Csokonai és Vörösmarty utcák közötti szakaszt július elejéig. A kivitelezés alatt a Volánbusz-járatok is más útvonalon közlekednek.

Független Diákparlament
2019-04-18
Véget ért a Független Diákparlament tavaszi plenáris ülésszaka. A testület elkészítette azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttattak az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A tartalmáról Mészöly Marcell, a szervezet képviselője, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákja beszélt a Halom Tévének.

Teke - Győzelem idegenben
2019-04-18
Idegenben aratott győzelmet a Battai Gurítók tekecsapata 4:2 arányban a Suhanó Golyó ellen április második hetében, Budapesten.

Polgármesteri fogadóóra
2019-04-17
Vezér Mihály polgármester következő fogadóórája április 23-án, kedden lesz a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán. Időpontot ezen a telefonszámon lehet kérni: 23/542-196.

Online foglalás a nőgyógyászaton
2019-04-17
Online betegelőjegyzési rendszert vezet be a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a nőgyógyászati szakrendelésen májusban. Számítógépről vagy telefonról is lehet majd foglalni és lemondani vizsgálati időpontokat.

Kutató diákok
2019-04-17
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

VanBaj Kupa
2019-04-17
Bár a felnőtt női és férfi kategória eredményei alapján azt hihetnénk, házi verseny zajlott, valójában közel félszáz falmászót vonzott az ország minden területéről Százhalombattára április 6-án a Batta Extreme Sport Club tavaszköszöntő boulder versenye, a VanBaj Kupa.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17
Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.

Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16
Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.

Ez már nem játék
2019-04-16
Tizedik alkalommal futotta le Soós Elek, százhalombattai triatlonista a nyolcvan kilométeres Dobogókő-Százhalombatta távot április 12-én. Ami kezdetben "jó bulinak" tűnt, mostanra komoly elhivatottsággá vált.

Húsvétváró úszóverseny
2019-04-16
Több mint száz versenyző érkezett a Százhalombattai VUK SE 2008-asok és fiatalabbak részére rendezett "Húsvétváró" úszóversenyére a Városi Sportuszodába április 13-án.

Idei első győzelem
2019-04-16
Kovács Zsombor szerezte meg a Max Senior kategória első helyét a CEE Rotax Max Challenge bajnokság első fordulójában az olaszországi Adria Raceway-en április 11-14-én.

Úszó diákolimpia
2019-04-16
Nagyszerű eredményekkel zárták a VUK SE úszói az idei Országos Úszó Diákolimpiát Győrben április 12-14-én.

Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15
Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.

Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15
2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.

Osztrák és szlovák modellregatták
2019-04-15
Harmadik lett Forrai Csaba az ausztriai Pichlinger-regattán. A rádió távirányítású vitorlás hajómodellverseny 42 hajó részvételével zajlott F5 - E/IOM osztályban április 11-12-én. További battai eredmények: VII. Forró Krisztián, XIV. Lendvai Gábor, XVIII. Illés Zoltán, XXXVIII. Horváth István.

Szalagkorlátnak ütközött
2019-04-15
Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy személyautó vasárnapra virradóra a 6-os főút 33-as kilométerénél, Ercsi közelében.

Áramszünet az ipari parkban
2019-04-15
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz az alábbi helyszíneken Százhalombattán május 8-án, szerdán 8 órától 12.30-ig – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.

Országos csúcsot döntött Kőhalmi András
2019-04-15
Országos csúcsot döntött 50 méter mellúszásban Kőhalmi András,  a Százhalombattai VUK SE versenyzője az V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóversenyen április 14-én, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.