A KRF Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének szervezésében ma nyitott a X. Szőlészeti és Borászati Konferencia Egerben. ’A magyar borok versenyképességéért’ alcímet viselő, négy napos rendezvénysorozat fő témája a magyar borok marketingje, valamint a szőlőtermesztési és borászati technológiák fejlesztése.
Gráf József Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter nyitotta meg ma délelőtt a X. Szőlészeti és Borászati Konferenciát Egerben. A négy napos rendezvénysorozat a Bükki, az Egri, a Mátrai és a Tokaji borvidékek Hegyközségi Tanácsainak társszervezésével jött létre. A jórészt szakmabelieknek és termelőknek szóló előadásokon nemzetközileg is elismert hazai és külföldi előadók elsősorban olyan kérdésekkel foglalkoznak, amelyek növelik a hazai borok versenyképességét, vagy új alternatívákat kínálnak a nem megfelelően megválasztott szőlőtermesztési és borászati technológiában. Az elméleti szekció egyik fő témája idén a hiányosságokkal küszködő magyar bormarketing.
Az elméleti blokkok mellett a rendezvényt támogató cégek helyszíni termékbemutatókkal és szaktanácsadással szolgálnak a résztvevők számára, az esti borvidéki bemutatók alkalmával pedig, a kötetlen szakmai konzultációk mellett, lehetőség nyílik több száz magyar bor megkóstolására és értékelésére is.

