2020. augusztus 14. - Marcell napja
Péntek
Min:21°
Max:26°
Szombat
Min:19°
Max:28°
Vasárnap
Min:18°
Max:28°
Hétfő
Min:20°
Max:32°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Karácsonyi blokk
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Rá-rá-rá! Ung-ri-á! - írta: Takács Gyöngyi
2007-12-19 -

„Idén hova mentek turnézni?” – kérdezik a rokonaim, a csoporttársaim, a barátaim, mind ugyanazzal a gyanakvó hangsúllyal. Én pedig lesütött szemmel, a lehető legszerényebben válaszolom: „Mexikóba.” A reakció megint ugyanaz: állak leesése, hosszantartó irigykedés, majd könyörgés, hogy valamelyik bőröndben csempésszem ki őket is. Én pedig minden évben megpróbálom elmagyarázni, hogy ez sokkal inkább munka, mint kirándulás. Itt szabályok vannak, az is be van osztva, mikor, mit tehetünk és hogyan. Hiszen táncosként nem egyszerű vakációzók vagyunk, hanem hazánk képviselői. Ami komoly felelősséget jelent.

Az egész a csomagolásnál kezdődik. Mivel a rengeteg kosztüm, amit magunkkal viszünk, már megtölt egy nehéz bőröndöt, a saját ruháinknak, tisztálkodó-szereinknek általában nem sok hely marad. Venezuelába például a szigorú súlyhatárok miatt mindössze négy kiló civil cuccot vihettünk három hétre. A mostani alkalommal szerencsénk volt, huszonhárom kilóig megpakolhattuk a bőröndünket. Persze, ebből nem maradhatott ki a próbaruha, az egyéb fellépéshez szükséges kellékek, és a hétféle Forrás-póló, ami jelentett néhány pluszkilót. Ilyenkor nincs mit tenni, szelektálni kell: egy farmer, egy meleg pulcsi, egy-két szoknya és felső, a legkönnyebb strandpapucs. Törülköző és tisztálkodó szerek remélhetőleg lesznek a szállodákban, a bőröndbe csak a legszükségesebbek férnek. Miután túlesünk a súlyhatáros, pakolászós, bőröndös hercehurcán, végre az utazásra kerül a sor. Arra se akárhogyan. Egy néptáncost a reptéren ugyanis arról lehet felismerni, hogy nagyon hasonlít a légikísérőkre.

Sötétkék öltöny, vagy kosztüm, fehér ing, nyakkendő, vagy sál. Amikor már a sokadik utas jön oda hozzánk információért, előfordul, hogy nem ismételjük el még egyszer, hogy „nem vagyok stweardess!!!”, csak bájos mosollyal útba igazítjuk a gyanútlan embert. Miután végigültük a tizenkét órás utat, mosolygósan, kisimult arccal kell megjelenni a vendéglátóink előtt, hiszen el kell nyernünk szimpátiájukat. Aztán, amikor még szinte fel sem fogtuk, hogy hol is vagyunk, megkezdődik az izzasztó munka. Próba, fellépés és újabb fellépés napról napra. Hogy fizikailag és lelkileg is megvisel bennünket az oxigénhiány és a hét órás időeltolódás, abból a közönségnek semmit sem szabad észrevennie. A lányok gyűrött arcukat egy kis sminkkel és széles mosollyal korrigálják, hajukat szigorúan hátrasimított copfba fonják. Fél tubus hajzselé, derékig érő póthaj, egy kis barna szempillaspirál a melírcsíkokra. Mindenre akad trükkös megoldás. A fiúk rövidre nyírt hajjal, sima, borotvált arccal, tükörfényesre suvickolt csizmában jelennek meg a fellépésen. Mindennek tökéletesnek kell lennie. A színházterem színpadán ugyanúgy, mint a börtönben, a plázában, vagy az iskolában. Nem látszódhat meg az sem, ha az előző éjszakát utazással töltöttük a kényelmetlen buszon, ha reggelire zöld rántottát kaptunk, vagy ha hiányzik a család, a kedves. A színpadon nem turisták vagyunk, nem magyarok, akik először járnak Mexikóban, nem egyéniségek, hanem előadóművészek, akiknek az a dolguk, hogy szórakoztassanak. A világot jelentő deszkákra akkor is mosolyogva kell felmenni, ha fél perccel előtte éppen összeveszel valakivel, vagy ha valami miatt csúnyán leszid az együttesvezető. Íratlan szabály. Mindenki betartja akkor is, ha elege van. Ára van annak, hogy ilyen helyekre eljussunk, és messze nemcsak az, amit a repülőjegyre fizetünk. Húsz nap alatt tizenkilenc fellépés, plusz a próbák. Kirándulásra mindössze két nap jut, a tengert nem is látjuk.

Éjszakákon keresztül utazunk, benzinkutaknál ebédelünk. És még csak nem is öltözhetünk abba, amibe szeretnénk, hiszen végig egyenpólót kell viselni. De mégis van valami, amiből több jut nekünk, mint egy átlagos turistának.
A színpadi szereplés legkülönlegesebb része a meghajlás, amikor végignézel a közönségen, látod az egyszerre mozduló kezeket, ahogy pirosra tapsolják őket, hallod az éljenzést, és észreveszed a szemekben a rajongást, a hálát, a szeretetet. Ebből jutott nekünk különlegesen sok Mexikóban. Benne volt a gyerekek nevetésében, a börtönlakók tapsviharában, és a babgulyásban, amit a mexikói együttes táncosai készítettek nekünk. Egy turné költségei igazából akkor térülnek meg, amikor a több ezer fős közönség, akiknek a többsége azt sem tudja, hol van Magyarország, lelkesen kántálja: „Rá-rá-rá! Ung-ri-á!”Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-08-10 -
2020-07-29 -
2020-07-22 - Nyugdíjazás és óraszámcsökkenés miatt leendő csapattagjait keresi az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium a következő területeken: 
HÍREINK
Bővült a kör, újabb dílert gyanúsítanak a rendőrök
2020-08-13
Az érdi zsaruk felkutatták, kitől vásárolhatta a kábítószert, a már május óta letartóztatásban lévő gyanúsított.

Álmában végeztek a nem kívánatos lakóval
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 11-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 11-ig elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt nyomoz.

Bozótvágóval akarta megölni anyja élettársát egy férfi
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 12-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 12-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz.

Parkolókban fosztottak ki alvó sofőröket
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 12-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 12-ig elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást. 2020. augusztus 10-én, az M1-es autópálya egyik parkolójában egy ismeretlen tettes betörte egy várakozó autó ablakát és eltulajdonította a kocsiban alvó sértett pénztárcáját, majd társaival elmenekült a helyszínről.

Napi ötszáz forint lesz a bölcsődei térítés
2020-08-10
Az állam és az önkormányzat mellett a szülőknek is fizetniük kell a gyerekek bölcsődei gondozásáért szeptember 1-jétől Százhalombattán.

Vasvillával és baltával ment a szomszédjának egy férfi
2020-08-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 7-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 7-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Nagykátai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz. A gyanúsított, valamint a sértett és annak élettársa között néhány éve megromlott a szomszédi kapcsolat, a rendszeressé váló konfliktusok miatt a gyanúsított ellen több büntetőeljárás is indult. 2020. július 31-én a gyanúsított lovaskocsijával elsodorta az előtte kerékpárral közlekedő sértettet.

Egy méret mindenkinek? Kommunikációs és konfliktuskezelési tréning gyakorló és leendő szülőknek
2020-08-10
Egy család - mint minden rendszer - olyan egyedi jellemzőkkel bír, amelyekkel tagjai külön-külön nem rendelkeznek.  A családra jellemző egyedi problémák  egyedi megoldásokat kívánnak. Ugyanakkor a változás, változtatás létrehozásához szükséges szabályszerűségek és eszközök nagyon is hasonlóak.

Átúszták a Balatont
2020-08-07
A Százhalombattai VUK SE tizenegy versenyzője is részt vett a 38. Balaton-átúszáson augusztus 1-jén.

Belőled is lehet kortárs segítő...
2020-08-07
A SZISZKI-ben a második nyáron tartunk képzett kortárs segítőink vezetésével egy több alkalomból álló ún.

Hajnalban csapott le az utcán egy idős nőre a rabló
2020-08-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 6-án, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 6-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz.

Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06
Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.

Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06
Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.

Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06
Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.

KÉSZ-közlemény: Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés
2020-08-06
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Folytassátok, jövő bajnokai!
2020-08-04
Több mint ezerkétszáz nevezéssel zajlott le a "Kezdjük újra!" Jövő Bajnokai Utánpótlás Verseny második fordulója a százhalombattai strandon július 29-én. A VUK SE úszó szakosztályának versenyzői rengeteg jó teljesítmény és egyéni csúcs mellett tíz arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták a viadalt.

Futósikerek
2020-08-04
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a nyári megméretéseken.

Új szabadtéri edzőeszközök
2020-08-03
Hivatalosan is átadták az új szabadtéri fitneszparkot Százhalombattán, a Sportparkban július 31-én

Egyedi igényekre nem lehet többségi célú helyi szabályozást képezni
2020-08-03
Janovszky Károly, SZÁKOM-ügyvezető tájékoztatója

Hitből pajzsot Eperjessel
2020-08-03
Megjelent a Hitből pajzsot sorozat tizedik része, amelyben az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet Eperjes Károly színművész.A videó a KÉSZ YouTube-csatornáján érhető el: https://youtu.be/yMqmluEXW0A

Folytatódik az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség leleplezése - két újabb tagot tartóztattak le
2020-08-03
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 31-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 31-ig elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Mindketten annak a bűnbandának a tagjai, amelynek tíz másik tagja ellen 2020. február 7-én rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.