2019. augusztus 25. - Lajos, Patricia napja
Szombat
Min:20°
Max:24°
Vasárnap
Min:21°
Max:30°
Hétfő
Min:20°
Max:30°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Moziajánló
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Mozgókép - írta: Csákits Mihály
1
2007-10-16 -

Furcsa dolgok történnek New Yorkban, és hamar kiderül, hogy a városnak még soha nem volt ennyire szüksége a TMNT – TINI NINDZSA TEKNŐCÖK segítségére, mint most. a négy teknőc nindzsa számos formában jelent már meg a közönség előtt, és vált milliók kedvencévé. A modernkori páncélos hősök legújabb kalandja egy igazán vicces és akciódús animációs mozifilm. (okt. 18-21 között 18 óra, 21-én, 16 órakor is!)

Az ausztrál Neil Armfield CANDY c. romantikus drámájában két fiatal (Heath Ledger és Abbie Cornish) egymásba szeret, és vad szenvedélyük kis híján az életükbe kerül. (okt. 18-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Michael Lehmann FÉRJHEZ MÉSZ, MERT AZT MONDTAM c. fergeteges komédiája arról az elkerülhetetlen pillanatról mesél, amikor a szülőknek végre el kell engedniük a gyermekek kezét, hiszen egyszer mindenki felnő… (okt. 19-20-án, 20 óra)

Ragályi Elemér NINCS KEGYELEM c. drámája megtörtént esetre alapoz, Suha Dénes kálváriájának históriája. Ártatlanul ítélték el egy gyilkossági ügyben, és még csak nem is a koholt vádak miatt jutott a siralomházba, hanem önnön tudatlansága, kiszolgáltatottsága és naivitása révén. (okt. 21-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Erdőss Pál BUDAKESZI SRÁCOK c. filmje az 1956-os forradalom előtti évek baljós előjeleinek és a forradalom kitörésének története egy kisfiú látószögén keresztül. (okt. 22-én, 18 óra)

A ZUHANÓREPÜLÉS c. akciódráma-tündérmese az ezredforduló Budapestjének egyik legkevésbé sem romantikus szegletéből, urbánus legenda egy fiatal zsiványról, egy gyönyörű lányról, rengeteg pénzről. Novák Erik filmjének főszereplői: Nagy Zsolt, Baranyai Vera és Gryllus Dorka. (okt. 22-23-án, 20 óra)

Az 56 CSEPP VÉR musical. Az alapjául szolgáló színpadi művet Horváth Péter írta és vitte színre, zenéjét Mihály Tamás szerezte, a filmet Bokor Attila rendezte. Szereplői a világ, az ország végére vetett fiatalok, akik számára szerelem a forradalom, és forradalom a szerelem. A rockmusical főszereplői: Palcsó Tamás, Veres Mónika, Kaszás Attila, Alföldi Róbert. (okt. 23-án, 18 óra)

Adam Sandler és Kevin James főszereplésével a FÉRJ ÉS FÉRJ c. vígjáték „meleg” perceket és fergeteges poénokat kínál mindkét nem képviselőinek és kedvelőinek. (okt. 25-28 között, 18 óra)

A DISTURBIA izgalmas, fordulatos thriller, ahol a néző az utolsó pillanatig semmiben sem lehet biztos… (okt. 26-27-én, 20 óra)

Jasmila Zbanic SZERELMEM, SZARAJEVÓ c. filmje elnyerte a 2006-os Berlinale fődíját, az Arany Medvét! (okt. 25-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Az angol film nagymestere, Ken Loach FELKAVAR A SZÉL c. alkotása tavaly elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát! (okt. 28-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)Hozzászólások
Tiszteletem!
Hetente többször járok kerékpárral munkába a fenti kerékpárúton. Sajnos egyre rosszabb a minősége
gyakorlatilag lassan ugyanolyan már mint az építése előtt. Teljesen felesleges volt pénzt költeni rá, mivel autók is használhatják, nagyon gyorsan tönkremegy. Elég érdekes hogy gyakorlatilag nem lehet a várost kerékpárral megközelíteni (a 6-os úton tilos és életveszélyes a tekerés) csak ezen az úton, ennek a használatához pedig nem árt egy teleszkópos mountain bike ha nem akarjuk nyakunkat törni.
Az érden a gáton készült szakasz nagyszerű aszfalttal rendelkezik, csak a "semmibe" vezet, egyszer csak
vége szakad az aszfaltnak a gáton (a Harbor parktól kb 1 km-re) pedig biztosan sokan kijönnének Pestről is a régészeti parkhoz kerékpárral ha lenne szilárd burkolatú bicikliút. Mellesleg az Érdi állandó dugók miatt Érdre, Nagytéténybe, Diósdra kerékpárral gyorsabban eljut az ember akár munkába is.
Üdv, Takács Szabolcs
További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.