2019. június 16. - Jusztin napja
Vasárnap
Min:19°
Max:26°
Hétfő
Min:16°
Max:23°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Szerda
Min:18°
Max:27°
Csütörtök
Min:18°
Max:25°
Moziajánló
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Mozgókép - írta: Csákits Mihály
1
2007-10-16 -

Furcsa dolgok történnek New Yorkban, és hamar kiderül, hogy a városnak még soha nem volt ennyire szüksége a TMNT – TINI NINDZSA TEKNŐCÖK segítségére, mint most. a négy teknőc nindzsa számos formában jelent már meg a közönség előtt, és vált milliók kedvencévé. A modernkori páncélos hősök legújabb kalandja egy igazán vicces és akciódús animációs mozifilm. (okt. 18-21 között 18 óra, 21-én, 16 órakor is!)

Az ausztrál Neil Armfield CANDY c. romantikus drámájában két fiatal (Heath Ledger és Abbie Cornish) egymásba szeret, és vad szenvedélyük kis híján az életükbe kerül. (okt. 18-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Michael Lehmann FÉRJHEZ MÉSZ, MERT AZT MONDTAM c. fergeteges komédiája arról az elkerülhetetlen pillanatról mesél, amikor a szülőknek végre el kell engedniük a gyermekek kezét, hiszen egyszer mindenki felnő… (okt. 19-20-án, 20 óra)

Ragályi Elemér NINCS KEGYELEM c. drámája megtörtént esetre alapoz, Suha Dénes kálváriájának históriája. Ártatlanul ítélték el egy gyilkossági ügyben, és még csak nem is a koholt vádak miatt jutott a siralomházba, hanem önnön tudatlansága, kiszolgáltatottsága és naivitása révén. (okt. 21-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Erdőss Pál BUDAKESZI SRÁCOK c. filmje az 1956-os forradalom előtti évek baljós előjeleinek és a forradalom kitörésének története egy kisfiú látószögén keresztül. (okt. 22-én, 18 óra)

A ZUHANÓREPÜLÉS c. akciódráma-tündérmese az ezredforduló Budapestjének egyik legkevésbé sem romantikus szegletéből, urbánus legenda egy fiatal zsiványról, egy gyönyörű lányról, rengeteg pénzről. Novák Erik filmjének főszereplői: Nagy Zsolt, Baranyai Vera és Gryllus Dorka. (okt. 22-23-án, 20 óra)

Az 56 CSEPP VÉR musical. Az alapjául szolgáló színpadi művet Horváth Péter írta és vitte színre, zenéjét Mihály Tamás szerezte, a filmet Bokor Attila rendezte. Szereplői a világ, az ország végére vetett fiatalok, akik számára szerelem a forradalom, és forradalom a szerelem. A rockmusical főszereplői: Palcsó Tamás, Veres Mónika, Kaszás Attila, Alföldi Róbert. (okt. 23-án, 18 óra)

Adam Sandler és Kevin James főszereplésével a FÉRJ ÉS FÉRJ c. vígjáték „meleg” perceket és fergeteges poénokat kínál mindkét nem képviselőinek és kedvelőinek. (okt. 25-28 között, 18 óra)

A DISTURBIA izgalmas, fordulatos thriller, ahol a néző az utolsó pillanatig semmiben sem lehet biztos… (okt. 26-27-én, 20 óra)

Jasmila Zbanic SZERELMEM, SZARAJEVÓ c. filmje elnyerte a 2006-os Berlinale fődíját, az Arany Medvét! (okt. 25-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Az angol film nagymestere, Ken Loach FELKAVAR A SZÉL c. alkotása tavaly elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát! (okt. 28-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)Hozzászólások
Tiszteletem!
Hetente többször járok kerékpárral munkába a fenti kerékpárúton. Sajnos egyre rosszabb a minősége
gyakorlatilag lassan ugyanolyan már mint az építése előtt. Teljesen felesleges volt pénzt költeni rá, mivel autók is használhatják, nagyon gyorsan tönkremegy. Elég érdekes hogy gyakorlatilag nem lehet a várost kerékpárral megközelíteni (a 6-os úton tilos és életveszélyes a tekerés) csak ezen az úton, ennek a használatához pedig nem árt egy teleszkópos mountain bike ha nem akarjuk nyakunkat törni.
Az érden a gáton készült szakasz nagyszerű aszfalttal rendelkezik, csak a "semmibe" vezet, egyszer csak
vége szakad az aszfaltnak a gáton (a Harbor parktól kb 1 km-re) pedig biztosan sokan kijönnének Pestről is a régészeti parkhoz kerékpárral ha lenne szilárd burkolatú bicikliút. Mellesleg az Érdi állandó dugók miatt Érdre, Nagytéténybe, Diósdra kerékpárral gyorsabban eljut az ember akár munkába is.
Üdv, Takács Szabolcs
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.