2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Moziajánló
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Mozgókép - írta: Csákits Mihály
1
2007-10-16 -

Furcsa dolgok történnek New Yorkban, és hamar kiderül, hogy a városnak még soha nem volt ennyire szüksége a TMNT – TINI NINDZSA TEKNŐCÖK segítségére, mint most. a négy teknőc nindzsa számos formában jelent már meg a közönség előtt, és vált milliók kedvencévé. A modernkori páncélos hősök legújabb kalandja egy igazán vicces és akciódús animációs mozifilm. (okt. 18-21 között 18 óra, 21-én, 16 órakor is!)

Az ausztrál Neil Armfield CANDY c. romantikus drámájában két fiatal (Heath Ledger és Abbie Cornish) egymásba szeret, és vad szenvedélyük kis híján az életükbe kerül. (okt. 18-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Michael Lehmann FÉRJHEZ MÉSZ, MERT AZT MONDTAM c. fergeteges komédiája arról az elkerülhetetlen pillanatról mesél, amikor a szülőknek végre el kell engedniük a gyermekek kezét, hiszen egyszer mindenki felnő… (okt. 19-20-án, 20 óra)

Ragályi Elemér NINCS KEGYELEM c. drámája megtörtént esetre alapoz, Suha Dénes kálváriájának históriája. Ártatlanul ítélték el egy gyilkossági ügyben, és még csak nem is a koholt vádak miatt jutott a siralomházba, hanem önnön tudatlansága, kiszolgáltatottsága és naivitása révén. (okt. 21-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Erdőss Pál BUDAKESZI SRÁCOK c. filmje az 1956-os forradalom előtti évek baljós előjeleinek és a forradalom kitörésének története egy kisfiú látószögén keresztül. (okt. 22-én, 18 óra)

A ZUHANÓREPÜLÉS c. akciódráma-tündérmese az ezredforduló Budapestjének egyik legkevésbé sem romantikus szegletéből, urbánus legenda egy fiatal zsiványról, egy gyönyörű lányról, rengeteg pénzről. Novák Erik filmjének főszereplői: Nagy Zsolt, Baranyai Vera és Gryllus Dorka. (okt. 22-23-án, 20 óra)

Az 56 CSEPP VÉR musical. Az alapjául szolgáló színpadi művet Horváth Péter írta és vitte színre, zenéjét Mihály Tamás szerezte, a filmet Bokor Attila rendezte. Szereplői a világ, az ország végére vetett fiatalok, akik számára szerelem a forradalom, és forradalom a szerelem. A rockmusical főszereplői: Palcsó Tamás, Veres Mónika, Kaszás Attila, Alföldi Róbert. (okt. 23-án, 18 óra)

Adam Sandler és Kevin James főszereplésével a FÉRJ ÉS FÉRJ c. vígjáték „meleg” perceket és fergeteges poénokat kínál mindkét nem képviselőinek és kedvelőinek. (okt. 25-28 között, 18 óra)

A DISTURBIA izgalmas, fordulatos thriller, ahol a néző az utolsó pillanatig semmiben sem lehet biztos… (okt. 26-27-én, 20 óra)

Jasmila Zbanic SZERELMEM, SZARAJEVÓ c. filmje elnyerte a 2006-os Berlinale fődíját, az Arany Medvét! (okt. 25-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Az angol film nagymestere, Ken Loach FELKAVAR A SZÉL c. alkotása tavaly elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát! (okt. 28-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)Hozzászólások
Tiszteletem!
Hetente többször járok kerékpárral munkába a fenti kerékpárúton. Sajnos egyre rosszabb a minősége
gyakorlatilag lassan ugyanolyan már mint az építése előtt. Teljesen felesleges volt pénzt költeni rá, mivel autók is használhatják, nagyon gyorsan tönkremegy. Elég érdekes hogy gyakorlatilag nem lehet a várost kerékpárral megközelíteni (a 6-os úton tilos és életveszélyes a tekerés) csak ezen az úton, ennek a használatához pedig nem árt egy teleszkópos mountain bike ha nem akarjuk nyakunkat törni.
Az érden a gáton készült szakasz nagyszerű aszfalttal rendelkezik, csak a "semmibe" vezet, egyszer csak
vége szakad az aszfaltnak a gáton (a Harbor parktól kb 1 km-re) pedig biztosan sokan kijönnének Pestről is a régészeti parkhoz kerékpárral ha lenne szilárd burkolatú bicikliút. Mellesleg az Érdi állandó dugók miatt Érdre, Nagytéténybe, Diósdra kerékpárral gyorsabban eljut az ember akár munkába is.
Üdv, Takács Szabolcs
Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.