2022. május 17. - Paszkál napja
Kedd
Min:15°
Max:20°
Szerda
Min:10°
Max:18°
Csütörtök
Min:8°
Max:21°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:25°
E-mailben jött, nekünk tetszik
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Az újévi fogadalom - írta: Kling Ferenc
2006-12-30 -

M. Mátyás, a minden gyanún felülálló állampolgár mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élt. Kitüntetéssel végezte az egyetemet, aminek köszönhetően jól fizető álláshoz jutott. Igaz, némi banki segédlettel, de közel a harminchoz már önálló lakásra, majd autóra tett szert. Három éve, összefutva volt középiskolai osztálytársnőjével komoly szerelembe keveredtek, amit annak ellenére, hogy tisztában volt a lány és családja konzervatív – a haverjai szerint maradi – nézeteivel, eljegyzéssel koronáztak meg. Az elmúlt években megerősödő kapcsolatuk egy nyugodt, szülői és rokonlátogatásokkal, szolid nyaralásokkal fűszerezett jövőt ígért. Persze, árnyoldala is volt a frigynek, a valaha volt fenegyerektől sorra maradoztak el a régi cimborák. Tavaly karácsony előtt menyasszonya váratlanul külföldi kiküldetésre ment. Amikor M. Mátyás összefutott a volt barátokkal, élve facérságával átdorbézolt egy éjszakát, minden ízében átérezve a „régi szabadságot”. Attól kezdve elkezdett lázadozni a jelenlegi helyzete ellen.

Megmagyarázhatatlanul dühítette a családi szilveszteri összejövetel is, ezért a pezsgős és petárdadurrogásos újév első percében – igaz, kissé szeszgőzös fejjel – magában szent fogadalmat tett, hogy változtat eddigi életén. Hajnalban közölte elhatározását jövendőbelijével is. Hogy fogadalmát valóra váltsa, újra jókat kezdett bulizni a haverokkal, ismét kedvét lelte a hajnalig tartó banzájokban, az alkalmi „tündérekkel” való flörtölésben. Persze Mancika, a gyűrűs párja mindezt nem nézte jó szemmel, és a kezdeti duzzogást mind gyakoribb veszekedések váltották fel. Egy napon a hölgy hozzávágta az addig becsben tartott eljegyzési gyűrűket. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, M. a lejtőn már nem tudott megállni. Ősei is figyelmeztették, hogy nem lesz ennek jó vége, de nem törődött vele. Aztán a szaporodó baljós jelek kezdték kijózanítani.

Egy átmulatott éjszakát követően alkalmi hölgyismerősét fuvarozta hazafelé, amikor megállították rendőrök. A szonda elszíneződése később féléves jogsibevonást, tetemes pénzbüntetést eredményezett. Ráadásul, hazaérve az történt vele, ami évek óta soha: csőd az ágyban. A munkahelyén is gondjai akadtak, nem tudott úgy koncentrálni, mint régen. Főnöke közölte vele, ha így folytatja, le is út, fel is út. A legborzalmasabb az volt, amikor Mancikát egy idegen férfi karján látta önfeledten nevetgélve sétálni. Nagyot fordult vele a világ, és szentül fogadta, hogy újra a minden gyanún felül álló, mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élő állampolgárrá válik. Nem volt könnyű, de szakított a haverokkal. Kereste a kapcsolatot Mancikával, de mivel az lecsapta a telefont, sms-ekkel ostromolta, mindhiába. Virágot, ajándékokat is küldött, eredménytelenül. Az áldatlan állapotnak egy véletlen találkozást követő cukrászdai beszélgetés vetett véget. Visszakönyörögte magát a lányhoz, és örök hűségre tett ígéretet.
Azóta M. Mátyás újra minden gyanún felülálló, mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élő állampolgár.

Közben eltelt egy év. Szilveszter családi körben. Az újév pezsgős és petárdadurrogásos első percében – igaz kissé szeszgőzös mámorban – a mi Mátyásunk menyasszonya és a rokonság előtt szentül megfogadta, hogy többé nem tesz semmiféle újévi fogadalmat. Ezt követően egy gáláns mozdulattal felhúzta a gyűrűket az imádott hölgy ujjára.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.