2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:18°
Max:24°
Csütörtök
Min:17°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
E-mailben jött, nekünk tetszik
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Az újévi fogadalom - írta: Kling Ferenc
2006-12-30 -

M. Mátyás, a minden gyanún felülálló állampolgár mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élt. Kitüntetéssel végezte az egyetemet, aminek köszönhetően jól fizető álláshoz jutott. Igaz, némi banki segédlettel, de közel a harminchoz már önálló lakásra, majd autóra tett szert. Három éve, összefutva volt középiskolai osztálytársnőjével komoly szerelembe keveredtek, amit annak ellenére, hogy tisztában volt a lány és családja konzervatív – a haverjai szerint maradi – nézeteivel, eljegyzéssel koronáztak meg. Az elmúlt években megerősödő kapcsolatuk egy nyugodt, szülői és rokonlátogatásokkal, szolid nyaralásokkal fűszerezett jövőt ígért. Persze, árnyoldala is volt a frigynek, a valaha volt fenegyerektől sorra maradoztak el a régi cimborák. Tavaly karácsony előtt menyasszonya váratlanul külföldi kiküldetésre ment. Amikor M. Mátyás összefutott a volt barátokkal, élve facérságával átdorbézolt egy éjszakát, minden ízében átérezve a „régi szabadságot”. Attól kezdve elkezdett lázadozni a jelenlegi helyzete ellen.

Megmagyarázhatatlanul dühítette a családi szilveszteri összejövetel is, ezért a pezsgős és petárdadurrogásos újév első percében – igaz, kissé szeszgőzös fejjel – magában szent fogadalmat tett, hogy változtat eddigi életén. Hajnalban közölte elhatározását jövendőbelijével is. Hogy fogadalmát valóra váltsa, újra jókat kezdett bulizni a haverokkal, ismét kedvét lelte a hajnalig tartó banzájokban, az alkalmi „tündérekkel” való flörtölésben. Persze Mancika, a gyűrűs párja mindezt nem nézte jó szemmel, és a kezdeti duzzogást mind gyakoribb veszekedések váltották fel. Egy napon a hölgy hozzávágta az addig becsben tartott eljegyzési gyűrűket. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, M. a lejtőn már nem tudott megállni. Ősei is figyelmeztették, hogy nem lesz ennek jó vége, de nem törődött vele. Aztán a szaporodó baljós jelek kezdték kijózanítani.

Egy átmulatott éjszakát követően alkalmi hölgyismerősét fuvarozta hazafelé, amikor megállították rendőrök. A szonda elszíneződése később féléves jogsibevonást, tetemes pénzbüntetést eredményezett. Ráadásul, hazaérve az történt vele, ami évek óta soha: csőd az ágyban. A munkahelyén is gondjai akadtak, nem tudott úgy koncentrálni, mint régen. Főnöke közölte vele, ha így folytatja, le is út, fel is út. A legborzalmasabb az volt, amikor Mancikát egy idegen férfi karján látta önfeledten nevetgélve sétálni. Nagyot fordult vele a világ, és szentül fogadta, hogy újra a minden gyanún felül álló, mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élő állampolgárrá válik. Nem volt könnyű, de szakított a haverokkal. Kereste a kapcsolatot Mancikával, de mivel az lecsapta a telefont, sms-ekkel ostromolta, mindhiába. Virágot, ajándékokat is küldött, eredménytelenül. Az áldatlan állapotnak egy véletlen találkozást követő cukrászdai beszélgetés vetett véget. Visszakönyörögte magát a lányhoz, és örök hűségre tett ígéretet.
Azóta M. Mátyás újra minden gyanún felülálló, mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élő állampolgár.

Közben eltelt egy év. Szilveszter családi körben. Az újév pezsgős és petárdadurrogásos első percében – igaz kissé szeszgőzös mámorban – a mi Mátyásunk menyasszonya és a rokonság előtt szentül megfogadta, hogy többé nem tesz semmiféle újévi fogadalmat. Ezt követően egy gáláns mozdulattal felhúzta a gyűrűket az imádott hölgy ujjára.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.