2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:18°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:10°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:18°
E-mailben jött, nekünk tetszik
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Az újévi fogadalom - írta: Kling Ferenc
2006-12-30 -

M. Mátyás, a minden gyanún felülálló állampolgár mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élt. Kitüntetéssel végezte az egyetemet, aminek köszönhetően jól fizető álláshoz jutott. Igaz, némi banki segédlettel, de közel a harminchoz már önálló lakásra, majd autóra tett szert. Három éve, összefutva volt középiskolai osztálytársnőjével komoly szerelembe keveredtek, amit annak ellenére, hogy tisztában volt a lány és családja konzervatív – a haverjai szerint maradi – nézeteivel, eljegyzéssel koronáztak meg. Az elmúlt években megerősödő kapcsolatuk egy nyugodt, szülői és rokonlátogatásokkal, szolid nyaralásokkal fűszerezett jövőt ígért. Persze, árnyoldala is volt a frigynek, a valaha volt fenegyerektől sorra maradoztak el a régi cimborák. Tavaly karácsony előtt menyasszonya váratlanul külföldi kiküldetésre ment. Amikor M. Mátyás összefutott a volt barátokkal, élve facérságával átdorbézolt egy éjszakát, minden ízében átérezve a „régi szabadságot”. Attól kezdve elkezdett lázadozni a jelenlegi helyzete ellen.

Megmagyarázhatatlanul dühítette a családi szilveszteri összejövetel is, ezért a pezsgős és petárdadurrogásos újév első percében – igaz, kissé szeszgőzös fejjel – magában szent fogadalmat tett, hogy változtat eddigi életén. Hajnalban közölte elhatározását jövendőbelijével is. Hogy fogadalmát valóra váltsa, újra jókat kezdett bulizni a haverokkal, ismét kedvét lelte a hajnalig tartó banzájokban, az alkalmi „tündérekkel” való flörtölésben. Persze Mancika, a gyűrűs párja mindezt nem nézte jó szemmel, és a kezdeti duzzogást mind gyakoribb veszekedések váltották fel. Egy napon a hölgy hozzávágta az addig becsben tartott eljegyzési gyűrűket. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, M. a lejtőn már nem tudott megállni. Ősei is figyelmeztették, hogy nem lesz ennek jó vége, de nem törődött vele. Aztán a szaporodó baljós jelek kezdték kijózanítani.

Egy átmulatott éjszakát követően alkalmi hölgyismerősét fuvarozta hazafelé, amikor megállították rendőrök. A szonda elszíneződése később féléves jogsibevonást, tetemes pénzbüntetést eredményezett. Ráadásul, hazaérve az történt vele, ami évek óta soha: csőd az ágyban. A munkahelyén is gondjai akadtak, nem tudott úgy koncentrálni, mint régen. Főnöke közölte vele, ha így folytatja, le is út, fel is út. A legborzalmasabb az volt, amikor Mancikát egy idegen férfi karján látta önfeledten nevetgélve sétálni. Nagyot fordult vele a világ, és szentül fogadta, hogy újra a minden gyanún felül álló, mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élő állampolgárrá válik. Nem volt könnyű, de szakított a haverokkal. Kereste a kapcsolatot Mancikával, de mivel az lecsapta a telefont, sms-ekkel ostromolta, mindhiába. Virágot, ajándékokat is küldött, eredménytelenül. Az áldatlan állapotnak egy véletlen találkozást követő cukrászdai beszélgetés vetett véget. Visszakönyörögte magát a lányhoz, és örök hűségre tett ígéretet.
Azóta M. Mátyás újra minden gyanún felülálló, mintaszerű, kiegyensúlyozott kispolgári életet élő állampolgár.

Közben eltelt egy év. Szilveszter családi körben. Az újév pezsgős és petárdadurrogásos első percében – igaz kissé szeszgőzös mámorban – a mi Mátyásunk menyasszonya és a rokonság előtt szentül megfogadta, hogy többé nem tesz semmiféle újévi fogadalmat. Ezt követően egy gáláns mozdulattal felhúzta a gyűrűket az imádott hölgy ujjára.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.