2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Hirek

Új lendület a százhalombattai állatvédelemben
2024-03-12 - Együttműködési megállapodást kötött a Battai Állat- és Természetvédő Egyesület, valamint a Százhalombatta Közbiztonsági Polgárőr Egyesület. Az Önkormányzat 3 millió forinttal támogatja a BÁTE munkáját az idei évben.
A megállapodás tükrözi az ez év januártól megalakult új elnökség szemléletét, amely új alapokra kívánja helyezni a BÁTE működését. A két civil szervezet célja, hogy segítsék egymás munkáját tudásmegosztással és egyéb közös tevékenységek szervezésével. A lakosság szélesebb körű bevonása érdekében terveznek megjelenni a főbb városi eseményeken, így is felhívva a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Vezér Mihály polgármester a Városházán tartott aláíráson hangsúlyozta, hogy a környezet-, illetve az állatvédelemben az Önkormányzat jelentős részt vállal. A gazdátlan ebek befogadása és szakszerű elhelyezésük az ebrendész feladata, valamint ebrendészeti telepet is működtet a város, amely együttműködik az érdi Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvánnal is. Reményét fejezte ki, hogy a minél szélesebb összefogás hamarosan érezteti majd hatását. A polgármester szólt arról is, hogy a sikeres tevékenység érdekében elengedhetetlen a százhalombattai lakosság önkéntes együttműködése.

Szalai Dániel a BÁTE új elnöke megköszönte a Lovas Margó vezette előző elnökség áldozatos munkáját, ami megadta a lehetőséget az állatvédelem területén való továbblépésre. Új narratívaként szeretnék bevonni a lakosságot, az Önkormányzatot és más szervezeteket is az állatvédelmi feladatokba. Fontos, hogy a lokális állatvédelem felelősségteljes közösségi tevékenység legyen, melyben az egyesület koordináló szerepet tölt be, építve az aktív tagok és segítők munkájára.
Szalai Dániel számára döntő szempont volt a felkérés elfogadásakor, hogy az alapító tagok szakértelmükkel és kapcsolataikkal támogassák tovább az egyesület munkáját.
Szólt arról is, hogy vezetőség egy operatív és egy adminisztratív csapat létrehozását tervezi, melyben a tagokon kívül a civil lakosság részvételére is számítanak. Az adminisztratív gárda a pályázatírás, kommunikáció, kapcsolatépítés és egyéb ide tartozó feladatkörökért felel. A főként civil állatvédőkből álló operatív részleghez az állatok mentése, ideiglenes befogadókhoz való eljuttatása és "gazdásítása", valamint az ivartalanítási és hasonló programok megszervezése tartozik.
Fontos lépés egy vezetőtestület létrehozása is, amelyben az elnök és az elnökhelyettesek, a vezető tanácsadók, illetve az "állatvédelmi nagykövetek" kapcsolataikkal segítik az egyesület népszerűsítését.
Nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a városi jogi- és állategészségügyi edukációra, ugyanis sok, állattartásra káros tévhit él a társadalomban; az oktatás révén kialakíthatóak a felelős állattartási normák.
Szalai Dániel szerint az első, legnagyobb mérföldkő az egyesület életében a most megkötött megállapodás, amelyet reményei szerint továbbiak követnek. Kiemelte az önkormányzati támogatást, amely révén biztosítható az éves költségkeret, illetve az egyesület fejlődése.
Az egyesületnél nagy hangsúlyt kap az adománygyűjtés a működés finanszírozása érdekében. A BÁTE további pályázatokon is szeretne indulni, valamint számít az adó 1%-os felajánlásokra, emellett adománygyűjtő dobozokat is tervez kihelyezni.

Török Sándor alpolgármester hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat elkötelezett a megújult vezetőséggel működő egyesület támogatása iránt. Fontosnak nevezte a szervezet adománygyűjtési törekvéseit, annak érdekében, hogy minél eredményesebben megvalósíthassa kitűzött céljait.

Szalai Attila a Százhalombatta Közbiztonsági Polgárőr Egyesület elnöke a felelősségteljes állattartás szükségességét hangsúlyozta. Mint mondta, sokszor komoly gondot jelent a lakótelepen tartott kutyák helyzete, az ebek ugyanis nehezen viselik a napi több órás bezártságot, ami kiszámíthatatlan közterületi viselkedéshez vezethet. Konfliktusokat idézhet elő tovább az is, hogy a gazdák sokszor nem veszik igénybe a kutyafuttatókat, illetve nem fordítanak figyelmet a köztisztaságra.
Szólt arról, hogy állategészségügyi képzéseket szerveznek a polgárőröknek, hogy – akár a BÁTE-való közös járőrözés során – minél szakszerűbben tudják ellátni az állatvédelmi feladatokat. Hozzátette, ezen tudással felvértezve igyekeznek szolgálni a társadalom felé, hogy a kívánt szintre lépjen az állattartás.
A BÁTE – önerőből – hamarosan bemutatkozó szórólappal jelentkezik, arra biztatva a városlakókat, hogy minden ezzel a területtel kapcsolatos kérdéssel forduljanak az állatvédő egyesülethez. Nem árkokat ásnak, hanem hidakat építenek más hasonló szervezetek felé, amelyekkel már felvették a kapcsolatot, csakúgy, mint az eddig is a területen dolgozó állatorvosokkal.
Szalai Attila köszönetet mondott az Önkormányzatnak a támogatásért; szeretnék bizonyítani, hogy jól hasznosul az erre a célra szánt forrás.
AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.