2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Önkormányzat

Karácsonyi látogatás a nyugdíjas kluboknál
2023-12-20 - A hagyományokhoz híven, idén is felkeresték és köszöntötték a klubokat a város vezetői, akik az Önkormányzat nevében szaloncukrot és háromféle bejglit is átadtak az ünnepi rendezvényeken a nyugdíjasoknak.
Az Erőműves Nyugdíjas Klub óvárosi ünnepségén Török Sándor alpolgármester – Vezér Mihály polgármester jókívánságit is tolmácsolva – egykori kollégaként is köszöntötte a megjelenteket. Felidézték az Erőműben töltött éveket, a többi között emlékezetes, hogy Tóth István egykori igazgató a karácsonyi műszak alatt is mindig belátogatott a dolgozó kollégákhoz; a városvezetés is szeretné hasonló módon köszönteni a nyugdíjasokat.
Török Sándor a sajtónak szólt arról is, hogy az Önkormányzat igyekszik minél jobban hozzájárulni a karácsonyai hangulathoz, a lakossági visszajelzések azt mutatják, hogy tartalmas, meghitt és látványos ünnepség keretében zajlott a főtéri adventi gyertya- és fénygyújtás.
Indig Györgyné a klub vezetője elmondta, hogy az év utolsó, zenés-táncos összejövetelén egyben tartották a mikulás és a karácsonyi ünnepséget, illetve hét névnapost is köszöntöttek; legközelebb januárban találkoznak először. A klub továbbra is őrzi "családias jellegét", főként egykori erőműves tagok alkotják.

A Mozgáskorlátozottak Klubja a kulturális központban rendezett találkozót, amelyen Vezér Mihály polgármester köszöntötte a tagokat. A Önkormányzat hagyományosan ellátogat minden nyugdíjas szervezethez, hogy személyesen adják a jókívánságokat.
A sajtónak elmondta, hogy enyhült az elmúlt években tapasztalható forráshiányosabb helyzet –, ami a takarékos gazdálkodásnak is köszönhető – így most mód nyílik pótolni a közösségek számára az ezen a téren elmaradt hiányosságokat. A városvezetés folyamatos kapcsolatban van a klubokkal, amelyek nagy tapasztalatuk révén hasznos tanácsokkal segíthetik a képviselők munkáját – tette hozzá a polgármester.
Nagy Józsefné klubvezető szerint mindenkinek örömteli a találkozás, amikor a beszélgetések során sok emléket is megoszthatnak egymással a tagok. Több programot is szerveznek, az 50 főből 15-20 –an el tudnak menni kirándulni, voltak sóbarlangban is, rendszeresek az összejövetelek, illetve más klubbal is tartják a kapcsolatot.

A nyugdíjasok pedagógusok a Matrica Múzeumban gyűltek össze Tóthné Besenyei Ibolya klubelnök vezetésével. Meghitt perceket élhettek át az ünneplők az óvodások műsora és a Muslinca Dalárda férfi kórusának betlehemes éneke során. A "lelki táplálék" után mindenki jóízűen fogyasztotta a hagyományos töltött káposztát.
A rendezvényre ellátogatott Vezér Mihály polgármester, illetve Nagy Balázs és Török Sándor alpolgármesterek.
A városvezető a többi között arról szólt, hogy meg kell becsülni a szeretetben, boldogságban, békességben töltött ünnepi időszakot, ami nem magától értetődő az elmúlt évek történéseinek tükrében. A pedagógusok szeretetteljes, külön "csodavilágot" képviselnek, amelyben életre szólóan
feltöltekezhetnek a gyerekek. Rendkívül nehéz a tudás hatékony, mélyre jutó átadása, amihez nélkülözhetetlen az empatikus hozzáállás – fogalmazott Vezér Mihály.

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete óvárosi ünnepségén Nagy Balázs alpolgármester MOL-os munkatársként, "haza érkezve" köszöntötte az ünneplőket. Mint mondta, a karácsonyi időszak sok teendője mellett fontos, hogy legyen idő a lelki feltöltődésre, megnyugvásra is. Az adventi várakozás alkalmat teremt arra is, hogy köszönetet mondjon a nyugdíjas kollégáknak a meghívásért, illetve hálás azért is, hogy jó közösségben végezheti hivatali munkáját. Egészségben teljes, áldott, békés, családi körben eltöltött Karácsonyt kívánt a jelenlévőknek.
Török Sándor alpolgármester is sok ismerőst üdvözölhetett, átadva a jókívánságokat.
Buda Dénes az egyesület elnökségi tagja elmondta, hogy a tagok verses, prózás és énekes műsorral készültek a kitüntetett alkalomra, amelyen videó összeállítást is lejátszanak. Érdekesség, hogy a klub részt vett egy heti két alkalmas, európai gerinctorna programban, amelyben félévente ellenőrizték a fizikai állapotot; a tagok az élmezőnyben végeztek állóképesség és hajlékonyság terén. A jó eredmény annak is köszönhető, hogy rendszeresen sportol az OMNYE csapata.

A Városi Nyugdíjas Klub a BKK-ban tartotta karácsonyi a karácsonyi ünnepségén kezdésként a B-Cool Dance Team táncosai teremtettek fergeteges hangulatot, de a tagok is előadtak verset, prózát.
Török Sándor alpolgármester – a betegség miatt távollévő Vezér Mihály polgármester nevében is – köszöntötte a klubot, amely szerinte a legaktívabb, legvidámabb közösség. Reményét fejezte ki, hogy az Önkormányzat által minden szépkorú városlakóhoz eljuttatott 10 ezer forintos utalványnak jó hasznát veszik a nyugdíjasok; ezzel is szeretne segíteni a város, csakúgy, mint a klubok éves támogatásával.
Horváthné Deák Anna vezető rendkívül aktív évről számolt be; nagyon sok saját és egyéb szervezésű programon vett részt a klub. Örvendetes az is, hogy 7 új battai nyugdíjassal bővült a korábbi 71 fős létszám.

A Harmónia Nyugdíjas Klub közössége a kulturális központban, a BMK Nyugdíjas Klub a Csónakházban, az Óvárosi Nyugdíjas Klub pedig a helyi közösségi házban rendezett ünnepséget.
A megjelenteket a betegség miatt távol maradt Vezér Mihály polgármester nevében Török Sándor és – az óvárosi rendezvényen – Szabó Gábor, a településrész képviselője köszöntötte, aki egyúttal tiszteletbeli tag is.
Török Sándor szerint általánosságban elmondható a nyugdíjas közösségekről, hogy az egyik legnagyobb értékük, hogy az általuk szervezett programokon vidámságban, együtt tölthetik el idejüket a szépkorúak.
A 120 fős Harmónia klub Molnár Károlyné Anikó elnök vezetésével, saját műsorral és ebéddel várta az évzáró ünnepre a nyugdíjasokat. Jól telt az idei év, sokat kirándultak, egy nagyobb fürdős nyaraláson is részt vettek, megnézték a szekszárdi és a bajai adventi készülődést; külföldi utakat is terveznek jövőre.

A Takács Péter vezette BMK klub az egykori művelődési központ munkatársait szervezi baráti közösséggé, amelynek tagjai havi rendszerességgel találkoznak. Több, tartalmas városlátogatáson is voltak a nyugdíjasok az év folyamán, illetve szívesen látogatják a battai kulturális programokat is. A meghitt hangulatú karácsonyi rendezvény mindig kiemelt jelentőséggel bír a klub életében – mondta el az elnök.

Sándor Irma az Óvárosi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy kedves hagyomány az óvodások kezdő műsora, ami emeli a szeretetteljes hangulatot; a gyerek és a klub kölcsönösen mindig megajándékozzák egymást. Szólt arról is, hogy programdús évet zártak, a többi között voltak színházban, múzeumban, fürdőben, illetve rendszeresek a heti séták.

Az Őszidő Nyugdíjas Klub is megtartotta évzáró ünnepségét a BKK-ban, ahol Török Sándor – más helyszínekhez hasonlóan sok ismerőst köszöntve – ezúttal is átadta az Önkormányzat ajándékcsomagját és jókívánságát. Megjegyezte, hogy "a jelenlévők nem, azonban a város idősödik", ezért fontos, hogy minél több gyermek szülessen; ezt ösztönözve támogatja a város a fiatal családokat, illetve folytatódik a "Battai Újszülöttek Fája" program.
Bilics János vezető elmondta, hogy hagyományosan közös énekkel, vers- és zenehallgatással kezdik az ünnepséget, amelyen mindig megterítik az asztalokat; sütemények, italok és töltött káposzta szerepel a kínálatban. Bár csökkent a létszám az elmúlt években, azonban még így is közel 70 tagot számlál a klub, amely számos programot szervez.

A VCSGK Idősek Klubja és a Cseverész Klub közös rendezvényén Török Sándor adta át az Önkormányzat ajándékát. Till Erika intézményvezető elmondta, hogy éttermi ebédet és énekes műsort szerveztek a nyugdíjasok számára.

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.