2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:0°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:2°
Szombat
Min:2°
Max:12°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Önkormányzat

Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01 - Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.
Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy két fiatal, gyermekrendelést is végző fogszakorvosnak nyújt praxis vételéhez támogatást az Önkormányzat. Az egyik frissen végzett, tősgyökeres százhalombattai szakember már bemutatkozott a szeptemberi testületi ülésen, várhatóan még idén megkezdi a gyógyítást. A szakorvosok bekapcsolódnak az iskolába menő óvodások ingyenes szűrésébe is, kiegészítve a már évek óta zajló ilyen jellegű szemészeti és az ortopédiai vizsgálatokat. A város 3.5 millió forint értékű eszközvásárlást is biztosít.
A másik fiatal fogszakorvos praxisára vonatkozóan két hónapon belül terjeszt be javaslatot a polgármester, hasonló konstrukció mellett.
Jelentős könnyebbséget jelent a kisgyermekes családoknak, hogy helyben elvégezhető a fogászati beavatkozás, a továbbiakban nem kell majd ezt a fővárosban igénybe venni.
Az Önkormányzat továbbra is elkötelezett amellett, hogy ne legyen orvoshiány Százhalombattán, ebben nagy szerep jut az országosan egyedülálló házi- és gyermekorvosi praxis programnak is.
 
Török Sándor alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta az új idősek gondozóháza koncepció tervét.  A kivitelezés megkezdéséhez szükséges engedélyek megszerzése várhatóan fél évet vesz igénybe, az épület jövő év végére készül el.
Mint ismert, a gyermeklétszám csökkenése miatt a Százszorszép Óvoda megszűnt idén augusztus 31-ével, ezen épületet alakítják át 50 fő elhelyezésére alkalmas intézménnyé. Idősödik a város lakossága, az általános és középiskolás korosztály mintegy 2500 fős létszámához képest a 65 feletti százhalombattaiak száma napjainkban már 3600 fő körüli, ezért szükséges szociális ellátás bővítése. A jelenlegi, két épületből álló gondozóháznak 56 idős lakója van, és ennyien várakoznak már a továbbiakban történő elhelyezésre.
A tervek szerint a régi, "L" alakú épületet egy másik ilyen szárnnyal egészítik ki, a lakókat a földszinten helyezik el, kétágyas, fürdővel ellátott, kerekesszékes közlekedésre alkalmas szobákban. Közösségi helyiségeket is kialakítanak; étkező, tv-szoba, foglalkoztató, tornaszoba, kápolna és hospice részleg is helyet kap. Minden szobához tartozik egy fedett terasz, továbbá ahol adott a lehetőség, ott a belső, átriumos udvarra is nyílik ajtó.
A tetőtérbe kerülnek az irodák, a rakodóterek és a gépészeti helyiségek. A fák megmaradnak mindenhol, illetve szép kertet alakítanak ki.
Változik a megközelítés; a főbejárat az 1-es iskola és a Rubik tér felől lesz, a gazdasági bejárat pedig a Posta közben, az intézmény udvarában 8 parkoló kap helyet.
Az épület rendkívül ideális helyen fekszik, mert jól megközelíthető, a városi szolgáltatások könnyen elérhetőek, illetve az idős lakók nincsenek elszigetelve, központi, életteli környezetben tölthetik a mindennapokat.
 
 
A tájékoztatón elhangzott, hogy a város idén is csatlakozott a hátrányos helyzetű családokban élő tanulók részére igényelhető Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz, amihez elvben a települési és a vármegyei önkormányzatok (utóbbi szünetel), valamint a felsőoktatási intézmények biztosítsanak forrást. A százhalombattai Önkormányzat az előző évi 7.000 Ft/hó összeget jelentősen megemelte, 15.000 Ft/ hó /fő összegre. A központi támogatási összeg 5.000 Ft/hó, így egy diák összesen 20.000 Ft/hó támogatásra számíthat.
Nagymértékben nőtt a jogosultság igényléséhez megállapított egy főre jutó jövedelem mértéke; az a pályázó kaphat ösztöndíjat, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap ötszörösét, amely jelenleg 142.500Ft, korábban 82.500 Ft volt a határ.
 Az Önkormányzat – bár már illetékes az oktatás irányításában – továbbra is kiemelten kezeli a területet, támogatja az iskolákat, illetve az ott folyó magas színvonalú munkát, remélve, hogy a diákok egyszer a városban kamatoztatják tudásukat.
 

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.