2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Kovács Marietta emlékét őrzi a megújult sportpálya
2023-09-13 - Korszerű műanyag borítást kapott az Eötvös iskola udvarán lévő, korábban beton burkolatú pálya, amely kézi- és kosárlabdázásra, valamint labdarúgásra is alkalmas. A mintegy 34 millió forintos beruházás önkormányzati forrásból valósult meg. A pályát a mindenki által nagyon szeretett egykori kolléganő, Kovács Marietta testnevelő tanárról nevezték el.
Vezér Mihály polgármester a szeptember 6-i átadó ünnepségen örömét fejezte ki, hogy folytatódhat a városban a sportcélú fejlesztés. A megújult pálya jó példa a társadalmi összefogásra; a támogatást a város biztosította, a beruházó az iskola Eötvös Effektus Alapítványa volt.
Emlékeztetett, hogy sajnálatosan az iskolák már több mint 10 éve nem önkormányzati fenntartás alá tartoznak, miután azokat átvette az állam, azonban ennek ellenére – a lehetőségekhez mérten – a város igyekszik támogatni az oktatási intézményeket. Szűkíti a lehetőségeket, hogy az iskolák központosítására való hivatkozással, szolidaritási hozzájárulás címén, idén már 2,2 milliárd forintot von el az állam az Önkormányzattól.
A polgármester szólt arról, hogy a mindenkori vezetés elkötelezett az oktatásügy mellett, mert az ágazat a kitörési pont a nemzet számára, a mai modern korban a megfelelő szintű ismeret nélkülözhetetlen az élet minden területén. Az szükséges alaptudás és erkölcsi értékek megszerzésében kiemelt szerepe van az állami oktatásban működő általános iskoláknak.
Az Önkormányzat igyekszik egyforma figyelmet fordítani a battai iskolákra, ennek fényében idén is jelentős forrást különítettek el az intézmények fejlesztésére.
Elmondta, hogy az 1-es iskola udvara 25 millió forintból újulhat még idén.
Az Arany iskola udvarán, mintegy 1.3 milliárd TAO forrásból épült kosárcsarnok estében összesen 25 millió forintot fordított a város sporteszközökre, térelválasztó és labdafogóhálóra, lehetővé téve a testnevelés órák megtartását. A beruházáshoz az Önkormányzat mintegy 800 forint társasági adót gyűjtött, továbbá a város biztosította a csaknem 80 millió forint értékű területet.
A SZISZKI-ben 16 millió forintból újulhattak meg az öltözők, megszüntették a beázást, valamint megkezdődött az intézmény körüli modern, rekortán burkolatú futópálya kiépítése; a mintegy 50 millió forintos beruházás a testnevelés órák és a lakosság igényeit is kiszolgálja.
140 darab új, kényelmes, stabil ebédlőszéket vásárolhatott a Kőrösi iskola, amihez a szükséges pénzügyi fedezetet teljes egészében az Önkormányzat biztosította.
A covid idején a polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány idén 215 tanuló táborozását segítette, valamint minden oktatási intézmény részére táblagépeket vásárol a civil szervezet.
A polgármester javaslatára jövedelemkorlát nélkül, 40 ezer forint évi egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az Önkormányzat minden százhalombattai állandó lakcímmel rendelkező általános és középiskolás diák számára. Az egy családban akár több jogosult gyermeket érintő döntés mintegy 2500 nappali oktatásban részt vevő diákra terjed ki.
A város hagyományosan minden évben köszönti az oktatási-nevelési területen dolgozókat, valamit díjazza a kiváló tanulmányi és versenyeredményeket elért diákokat, illetve a felkészítő pedagógusokat.
A felsoroltak is mutatják, hogy "mennyire hiszünk abban, hogy csak együtt sikerülhet a gyermekeinket, unokáinkat olyan helyzetbe hozni, hogy egy sokkal boldogabb, szebb jövőt tudjanak építeni, és hasznos, hazaszerető, egészséges, lokálpatrióta tagjai legyenek a helyi társadalomnak" – fogalmazott Vezér Mihály.

Katona István az Eötvös Effektus Alapítvány elnöke óriási jelentőségű eseménynek nevezte, hogy a pár éve felújított udvaron, legnagyobb beruházásként átadhatják a megújult sportpályát.
Emlékeztetett, hogy az Alapítványt egy lelkes és elhivatott szülő, Kovács J. Péterné hozta létre 1995-ben, a szervezet célja, hogy megfelelő anyagi hátteret biztosítson az iskolában folyó nevelő-oktató munka tartalmi fejlesztéséhez. Kiemelt terület a tanulók számítástechnikai ismeretinek bővítése, a jobb szabadidős feltételek megteremtése, valamint közösségi projektek megvalósítása; számos iskolai programhoz biztosítják a szükséges anyagi forrást.
A kuratóriumi elnök kiemelte, hogy a 28x18 méteres a pálya nem csak az órai, hanem az azon kívüli sportolást is segíti, megbeszélés szerint egyesületek is használhatják. 1.1 méteres oldal palánkkal, illetve labdafogó hálóval látták el, az időjárási körülményeknek ellenálló műanyag szerkezet sokkal komfortosabb lehetőséget biztosít, mint a korábbi, felszerelést, ízületet jobban koptató beton alap. A 6-os és 7-es vonalakat valósághűen festették fel, de a pálya mérete igazodott a lehetőségekhez.
"Az iskola igazgatónője és a frissen érkezett új testnevelő tanára megálmodták ezt a pályát, a polgármester úr azonnal az ötlet mellé ált, és a Képviselő-testület 33.5 millió forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg az Alapítvány részére; így valósulhatott meg a beruházás. Hatalmas köszönet az Alapítvány, az iskola és főként a gyermekek nevében" – fogalmazott Katona István.

Dr. Brauswetterné Papp Éva intézményvezető felidézte, hogy régi gondolat vált valóra, ő maga is megfogalmazta a felújítás szükségességét vezetői pályázatában, bár a finanszírozás miatt sokan nehezen megvalósíthatónak tartották a beruházást. A rekonstrukció végül idén tavasszal került napirendre, az egyeztetések folyamán sok kolléga az ügy mellé állt, nagyon együttműködő volt a városvezetés, illetve a kivitelező is.
"Akkor haladunk előre, ha célokat tűzünk ki magunk elé, álmodunk dolgokat; ha bizonyos ajtók be is zárulnak, több helyen azonban kinyílnak" – mondta az intézményvezető. Hozzátette, ha egy probléma kerül elénk az életben, nem érdemes kikerülni, de benne maradni sem, hanem lehetőségként kell kezelni, ahogy ez most a sportpálya esetében is történt. Az együttgondolkodás és a megoldáskeresés nyomán valami fejlődést hozó újat, jót hoztak létre.
Dr. Brauswetterné Papp Éva Köszönetet mondott Vezér Mihálynak, a Képviselő-testületnek, valamint az Alapítványnak és Katona Istvánnak, aki koordinálta a beruházást, továbbá köszönetét fejezte ki a kivitelező PUHI-Tárnok Kft.-nek., amely két hét alatt elvégezte a munkát.

Az átadó ünnepség állófogadásán Rigó Katalin tankerületi igazgató köszönetet mondott az Önkormányzatnak a támogatásért. Kiemelte, hogy mindenki gazdagodott az új pályával, aminek létrejöttéhez az iskolát mindig is jellemző lokálpatrióta közösség is hozzájárult. Sikeres tanévet kívánt a városi intézményeknek, hozzátéve, hogy reményei szerint az Önkormányzattal való együttműködés nyomán még sok ilyen jellegű találkozóra kerül sor. (Fotó: Tóth Erzsébet)


AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.