2024. május 19. - Ivó és Milán napja
Vasárnap
Min:13°
Max:24°
Hétfő
Min:14°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:24°
Szerda
Min:14°
Max:17°
Csütörtök
Min:13°
Max:22°
Önkormányzat

Kovács Marietta emlékét őrzi a megújult sportpálya
2023-09-13 - Korszerű műanyag borítást kapott az Eötvös iskola udvarán lévő, korábban beton burkolatú pálya, amely kézi- és kosárlabdázásra, valamint labdarúgásra is alkalmas. A mintegy 34 millió forintos beruházás önkormányzati forrásból valósult meg. A pályát a mindenki által nagyon szeretett egykori kolléganő, Kovács Marietta testnevelő tanárról nevezték el.
Vezér Mihály polgármester a szeptember 6-i átadó ünnepségen örömét fejezte ki, hogy folytatódhat a városban a sportcélú fejlesztés. A megújult pálya jó példa a társadalmi összefogásra; a támogatást a város biztosította, a beruházó az iskola Eötvös Effektus Alapítványa volt.
Emlékeztetett, hogy sajnálatosan az iskolák már több mint 10 éve nem önkormányzati fenntartás alá tartoznak, miután azokat átvette az állam, azonban ennek ellenére – a lehetőségekhez mérten – a város igyekszik támogatni az oktatási intézményeket. Szűkíti a lehetőségeket, hogy az iskolák központosítására való hivatkozással, szolidaritási hozzájárulás címén, idén már 2,2 milliárd forintot von el az állam az Önkormányzattól.
A polgármester szólt arról, hogy a mindenkori vezetés elkötelezett az oktatásügy mellett, mert az ágazat a kitörési pont a nemzet számára, a mai modern korban a megfelelő szintű ismeret nélkülözhetetlen az élet minden területén. Az szükséges alaptudás és erkölcsi értékek megszerzésében kiemelt szerepe van az állami oktatásban működő általános iskoláknak.
Az Önkormányzat igyekszik egyforma figyelmet fordítani a battai iskolákra, ennek fényében idén is jelentős forrást különítettek el az intézmények fejlesztésére.
Elmondta, hogy az 1-es iskola udvara 25 millió forintból újulhat még idén.
Az Arany iskola udvarán, mintegy 1.3 milliárd TAO forrásból épült kosárcsarnok estében összesen 25 millió forintot fordított a város sporteszközökre, térelválasztó és labdafogóhálóra, lehetővé téve a testnevelés órák megtartását. A beruházáshoz az Önkormányzat mintegy 800 forint társasági adót gyűjtött, továbbá a város biztosította a csaknem 80 millió forint értékű területet.
A SZISZKI-ben 16 millió forintból újulhattak meg az öltözők, megszüntették a beázást, valamint megkezdődött az intézmény körüli modern, rekortán burkolatú futópálya kiépítése; a mintegy 50 millió forintos beruházás a testnevelés órák és a lakosság igényeit is kiszolgálja.
140 darab új, kényelmes, stabil ebédlőszéket vásárolhatott a Kőrösi iskola, amihez a szükséges pénzügyi fedezetet teljes egészében az Önkormányzat biztosította.
A covid idején a polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány idén 215 tanuló táborozását segítette, valamint minden oktatási intézmény részére táblagépeket vásárol a civil szervezet.
A polgármester javaslatára jövedelemkorlát nélkül, 40 ezer forint évi egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az Önkormányzat minden százhalombattai állandó lakcímmel rendelkező általános és középiskolás diák számára. Az egy családban akár több jogosult gyermeket érintő döntés mintegy 2500 nappali oktatásban részt vevő diákra terjed ki.
A város hagyományosan minden évben köszönti az oktatási-nevelési területen dolgozókat, valamit díjazza a kiváló tanulmányi és versenyeredményeket elért diákokat, illetve a felkészítő pedagógusokat.
A felsoroltak is mutatják, hogy "mennyire hiszünk abban, hogy csak együtt sikerülhet a gyermekeinket, unokáinkat olyan helyzetbe hozni, hogy egy sokkal boldogabb, szebb jövőt tudjanak építeni, és hasznos, hazaszerető, egészséges, lokálpatrióta tagjai legyenek a helyi társadalomnak" – fogalmazott Vezér Mihály.

Katona István az Eötvös Effektus Alapítvány elnöke óriási jelentőségű eseménynek nevezte, hogy a pár éve felújított udvaron, legnagyobb beruházásként átadhatják a megújult sportpályát.
Emlékeztetett, hogy az Alapítványt egy lelkes és elhivatott szülő, Kovács J. Péterné hozta létre 1995-ben, a szervezet célja, hogy megfelelő anyagi hátteret biztosítson az iskolában folyó nevelő-oktató munka tartalmi fejlesztéséhez. Kiemelt terület a tanulók számítástechnikai ismeretinek bővítése, a jobb szabadidős feltételek megteremtése, valamint közösségi projektek megvalósítása; számos iskolai programhoz biztosítják a szükséges anyagi forrást.
A kuratóriumi elnök kiemelte, hogy a 28x18 méteres a pálya nem csak az órai, hanem az azon kívüli sportolást is segíti, megbeszélés szerint egyesületek is használhatják. 1.1 méteres oldal palánkkal, illetve labdafogó hálóval látták el, az időjárási körülményeknek ellenálló műanyag szerkezet sokkal komfortosabb lehetőséget biztosít, mint a korábbi, felszerelést, ízületet jobban koptató beton alap. A 6-os és 7-es vonalakat valósághűen festették fel, de a pálya mérete igazodott a lehetőségekhez.
"Az iskola igazgatónője és a frissen érkezett új testnevelő tanára megálmodták ezt a pályát, a polgármester úr azonnal az ötlet mellé ált, és a Képviselő-testület 33.5 millió forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg az Alapítvány részére; így valósulhatott meg a beruházás. Hatalmas köszönet az Alapítvány, az iskola és főként a gyermekek nevében" – fogalmazott Katona István.

Dr. Brauswetterné Papp Éva intézményvezető felidézte, hogy régi gondolat vált valóra, ő maga is megfogalmazta a felújítás szükségességét vezetői pályázatában, bár a finanszírozás miatt sokan nehezen megvalósíthatónak tartották a beruházást. A rekonstrukció végül idén tavasszal került napirendre, az egyeztetések folyamán sok kolléga az ügy mellé állt, nagyon együttműködő volt a városvezetés, illetve a kivitelező is.
"Akkor haladunk előre, ha célokat tűzünk ki magunk elé, álmodunk dolgokat; ha bizonyos ajtók be is zárulnak, több helyen azonban kinyílnak" – mondta az intézményvezető. Hozzátette, ha egy probléma kerül elénk az életben, nem érdemes kikerülni, de benne maradni sem, hanem lehetőségként kell kezelni, ahogy ez most a sportpálya esetében is történt. Az együttgondolkodás és a megoldáskeresés nyomán valami fejlődést hozó újat, jót hoztak létre.
Dr. Brauswetterné Papp Éva Köszönetet mondott Vezér Mihálynak, a Képviselő-testületnek, valamint az Alapítványnak és Katona Istvánnak, aki koordinálta a beruházást, továbbá köszönetét fejezte ki a kivitelező PUHI-Tárnok Kft.-nek., amely két hét alatt elvégezte a munkát.

Az átadó ünnepség állófogadásán Rigó Katalin tankerületi igazgató köszönetet mondott az Önkormányzatnak a támogatásért. Kiemelte, hogy mindenki gazdagodott az új pályával, aminek létrejöttéhez az iskolát mindig is jellemző lokálpatrióta közösség is hozzájárult. Sikeres tanévet kívánt a városi intézményeknek, hozzátéve, hogy reményei szerint az Önkormányzattal való együttműködés nyomán még sok ilyen jellegű találkozóra kerül sor. (Fotó: Tóth Erzsébet)


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
A világűr és az emberiség
2024-05-19
 A fenti címmel tart ingyenesen megtekinthető előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok, az első magyar űrhajós a Barátság Kulturális Központban május 29-én 18 órától. 

Új szintre lépett a tenisz-infrastruktúra
2024-05-19
Modern konténer klubházat adtak át a VUK SE Teniszszakosztályának pályáinál a Városi Szabadidőközpontban. A beruházás 20 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg. A 11 méter hosszú konténeregységben fűthető öltözőket, mosdókat, valamint egy edzői helyiséget alakítottak ki.

Virágzó város - Virágosztás a szép környezetért
2024-05-17
Rendkívül nagy érdeklődés övezte a hagyományos eseményt, amely során a polgármester javaslatára összesen 7 millió forint értékben, ezúttal 25 ezer tő egynyári növényből válogathattak a lakók a város különböző helyszínein. Begóniából, petúniából, nebáncsvirágból, zsályából, törpedáliából és virágcsalánból fejenként összesen 5 tövet lehetett választani.

Az időjárás függvényében tartják meg a főtéri, pénteki KORDA '85 koncertet
2024-05-16
A legfontosabb a május 17-i rendezvény biztonságos lebonyolítása - tájékozatott a kulturális központ.

Újabb sikeres Egészségnap
2024-05-14
A maximális létszámot kihasználva,180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, május 11-i ingyenes egészségügyi szűrőnapra.

Családi nap az összetartozás jegyében
2024-05-14
Focibajnoksággal, váltóversennyel és közös ebéddel várták az egyházközségek a felekezeti híveket az V. Ökumenikus Családi Napon május 11-én. A gyülekezeti vezetők rövid áhítatot tartottak, amit közös éneklés követett.

KORDA '85
2024-05-13
Ingyenes életműkoncert Százhalombattán a Szent István téren, 2024 05.17., 20 órától.

Éltető természet
2024-05-12
Madarak és Fák Napja alkalmából ismét óvodásokkal közösen ültetett fát Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen május 10-én.

Országos döntőbe jutott az "1-es Iskola" csapata
2024-05-10
Óriási sikert ért el az 1. Iskola IV. korcsoportos leány ötpróba csapata az Atlétikai Diákolimpia Pest vármegyei döntőjében.

Örökség
2024-05-10
A Hulladék Kommandó Társadalmi Járőrszolgálat "Örökség" című vándorkiállítása május 21-ig tekinthető meg nyitvatartási időben a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.

Zöld jövő a digitális világban - FITDigit találkozó Százhalombattán
2024-05-10
Iskolánk, a SZISZKI egyik, tanárok képzését megcélzó Erasmus+ projektje, "A Green Future in the Digital World" (röviden FITDigit) két újabb fontos állomásához érkezett.

Önkormányzati választások 2024
2024-05-10
A Helyi Választási Bizottság hivatalosan nyilvántartásba vette a százhalombattai önkormányzati képviselőjelölteket. 

A tánc öröme
2024-05-06
Ismét a városlakókkal közös főtéri "örömtáncot" hirdetett meg Vezér Mihály polgármester.

Újabb lépés a bajnoki cím felé!
2024-05-06
29-24-re (12-11) győzött a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában a május 4-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Városkerülés két keréken
2024-05-05
Csaknem 400-an vettek részt a Sporthalom Kft. által szervezett "Kerékre fel!" elnevezésű települési kerékpártúrán április 27-én.

Azok az 50-es évek - Eötvös-bál a rock and roll jegyében
2024-05-05
A Grease című film és az ötvenes évek Amerikáját idézte meg az Eötvös iskola alapítványi bálja a rendezvényközpontban. A parázs hangulatú est bevételét a digitális eszközpark fejlesztésére fordítja az Eötvös Effektus Alapítvány.

Faültetés a játszótéren
2024-05-05
A lakók kérése és Lukács Bernadett képviselő közbenjárása nyomán két előnevelt vörös juhar facsemetét ültetett el az Önkormányzat a dunafüredi Szivárvány téri játszótéren.

Ha május, akkor majális
2024-05-04
Zenés, táncos programokkal, dobiskolai produkcióval, tűzzsonglőr bemutatóval, vásárral, kézműves foglalkozással és vidámparkkal várták az érdeklődőket a Szent István téri munka ünnepi Battai Majálison május 1-jén. A szervező kulturális központ és a Pesovár Néptánc Suli májusfát állított a központi színpadnál.

Fiatalság bolondság...
2024-05-04
Az Önkormányzat hagyományosan "Városi Bolondballagáson" látta vendégül a jelmezbe öltözött végzős középiskolásokat a Szekeres József Konferencia Központban május 2-án. Az önfeledt hangulatot Elek Péter, a Dumaszínház humoristája emelte. A ballagókat süteménnyel és üdítővel is megvendégelte a város.

Sikeres érettségit!
2024-05-04
Az idei évben is gravírozott tollakkal kíván sikeres érettségi vizsgát az Önkormányzat. A tollakat eljuttatják az iskolákba, ahol minden diákot az asztalán várja egy köszöntő levél kíséretében.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.