2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Hirek

A Dunamenti Erőmű fókuszában a százhalombattai sporttehetségek
2023-08-24 - A vállalat a 2023-as évben is támogatja a VUK SE-t, hogy a battai fiatalok egészségmegőrzését, sport iránti szeretetét elősegítse – tájékoztat a cég honlapján.
A Dunamenti Erőmű évek óta együttműködik Százhalombatta Önkormányzatával, melyben kiemelt helyen szerepel a város legnagyobb sportegyesülete, a VUK SE támogatása. A fiatal sportolók sorra érik el a kiváló eredményeket, miközben az edzők gondoskodnak testi és szellemi egészségükről és nevelésükről. Az erőmű küldetése, hogy helyben törődik, így igazán nagy öröm aktív partnerségben együttműködni az egyesülettel. A cég és a város összefogása révén az elmúlt években számos cél teljesülhetett, amelyek nagyban hozzájárulnak a kulturális és sportélet fejlődéséhez. A VUK SE idén 10 millió forint támogatásban részesült a Dunamenti Erőműnek köszönhetően.
 
A VUK SE 2002-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a sport és mozgás szeretetére nevelje a gyermekeket és fiatalokat, elősegítve ezzel az egészséges testi-szellemi fejlődésüket. 5 szakosztály közül választhatnak a sportolni vágyó fiatalok: labdarúgás, úszás, kézilabda, tenisz és triatlon. Évek óta 500 feletti létszámú igazolt százhalombattai fiatal versenyez az egyesület színeiben, emellett egészen óvodás kortól 19 éves korig oktatnak közel 800 sportolót. Katona István a VUK SE elnöke szerint óriási felelősség az ifjú sportolók nevelése, amely egyszerre nehéz és hálás feladat az edzők és a vezetők számára. "Kiemelten fontos számunkra, hogy a legjobb technikai feltételeket biztosítsuk a fiataloknak, emellett szem előtt tartva a gyermekközpontú nevelést. A ragyogó eredmények elérése és a sportolók jóléte egyaránt célunk a VUK SE-nél" – mondta Katona István.
Az elnök kiemelte, hogy a város legnagyobb sportegyesületeként fontos szerepük van az irányelvek meghatározásában a fiatalok testi és szellemi nevelése során. A Dunamenti Erőmű és további támogatóik révén az Önkormányzat is gondos figyelmet fordít zavartalan működésükre. "Az évek óta kapott támogatás nyugodt alapokat és hátteret biztosít, enélkül nem tudnánk megfelelő felszerelést sem biztosítani a fiatalok számára. Így igazán a gyermekek oktatására tudunk összpontosítani" – tette hozzá Katona István.
 
A Dunamenti Erőmű számára a Százhalombatta életében való társadalmi szerepvállalás a kezdetektől fogva fontos küldetéssé vált. Az elmúlt évek sporteredményei is bizonyítják, hogy az egyesület fiatal sportolói kiérdemlik a támogatást és a figyelmet.
 
"Felelős energiavállalatként a következő időszakban eddigi támogatási programunkat folytatva igyekszünk az egyesület munkájára kiemelt figyelmet fordítani. A VUK SE gyermekközpontú testi-szellemi nevelését idén is támogatjuk. Célunk, hogy az Önkormányzattal együttműködve, a mindennapokhoz szükséges energia biztosítása mellett, "helyben törődünk" filozófiánkhoz híven a város lakosait is támogassuk, aktív közösségként segítsük a jövő nemzedékének útját" – mondta el az együttműködés kapcsán Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű Zrt. vezérigazgatója.
 
Az erőműnek fontos stratégiai szerepe van a város életében, szem előtt tartva a gyermekeket, akik a jövő zálogai. A VUK SE utánpótlás nevelésében végzett munkája egyedülálló, hiszen sok eredményesen működő egyesület van a régióban, de ritka, hogy mind az 5 sportágban ennyire kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak. A tehetséges sportolóik közül Soós Dorka, többszörös országos bajnok triatlonista mesélt arról, hogy miért jó a VUK SE színeiben sportolni.
 
"Az egyesület nagyon jól felszerelt sportolási lehetőséget biztosít, mind az uszoda, a futópályák és a konditermek kiválóak. Kiemelném az edzőket, mert tényleg nagyon remek munkát végeznek. Ha nem a VUK SE-nél igazolok le, akkor sosem találkozom a jelenlegi edzőmmel, aki a maximumot hozza ki belőlem. Az egyesület az utazást is biztosítja a versenyekre és edzőtáborokba, így tényleg minden háttértámogatást megad a sportolóik számára" – mondta Soós Dorka.
 
A VUK SE vezetői és sportolói a nyári időszakban is keményen dolgoztak, hogy továbbra is kiváló eredményeket hozzanak. Kitartó munkájukhoz a továbbiakban is sok sikert és kitartást kíván a Dunamenti Erőmű. (Forrás: dert.hu, fotó: vuk-se.hu)

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.