2023. szeptember 25. - Eufrozina napja
Hétfő
Min:14°
Max:25°
Kedd
Min:17°
Max:28°
Szerda
Min:16°
Max:27°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:27°
Sport

Itthon tartották a két pontot
2023-03-06 - 26-28-ra győzött a Százhalombattai KE a Tata csapata ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság március 4-i fordulójában - Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolója.
A múlt heti fájó vereség után tudtuk, hogy hazai pályán nem hibázhatunk. A héten néhány játékosunk betegség miatt edzést, edzéseket hagyott ki, illetve kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódott, de aki csak tudta vállalta a mérkőzést.
Idegesen kezdtek a csapatok; az első gólra négy és fél percet kellett várni. Mi nyugodtunk meg hamarabb, mert a 8. percre 4-0-ra vezettünk. Ekkor egy jó ütemű vendég időkérés következett, ami az ellenfelet megnyugtatta, de minket teljesen összezavart. Ennek az lett az eredménye, hogy a 15. percben 4-8-at mutatott az eredményjelző. A csarnokban senki nem értette, hogyan történhetett mindez. Sikerült rendezni a sorokat, és visszataláltunk a mérkőzésbe, így a különbség nem nőtt tovább a félidő hátralevő részében. Az etap zárásaként Kiss Attila értékesített egy időn túli szabaddobást, és ezzel három gólos hátránnyal vonulhattunk a szünetre (13-16).
A mérkőzés 24. percében egy ütközés utáni földetérésnél Fóti Benedek fejsérülést szenvedett. A szünetben rosszul lett, így orvosi felügyelettel várta a mentőket, akik kórházba szállították. Bízunk a mihamarabbi felépülésében.
A második félidőre egy sokkal motiváltabb hazai csapat lépett a parkettára. Hat perc alatt négy lőtt gól és két Kovács János védés mellett, remek védekezésünknek is köszönhetően átvettük a vezetést 17-16-ra. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a gólok felváltva estek, de az előny, mindig nálunk volt. A meccs 53. percében sikerült először két góllal vezetnünk Mogyorósi Tamás értékesített büntetője után. A következő vendég támadásnál, beálló pozícióból Kovács János fejét találták el, emiatt és a reklamáló tataiak újabb büntetésével kettős emberelőnybe kerültünk. Sikerült élnünk ezzel a lehetőséggel, és elléptünk 26-22-re.
Az utolsó öt percben nem lehetett más célunk, mint az előnyből annyit megtartani, ami elég a győzelemhez. Ez szerencsésen sikerült, így hullámzó mérkőzésen, itthon tartottuk a nagyon fontos két pontot.
A szép közönség, ismét egy hullámhosszon volt a csapattal, amire most is nagy szükség volt. Köszönjük a szurkolást!
"Magas színvonalú mérkőzést játszottunk a Tata csapatával. Bár idegesen kezdtünk, és percekig egyik csapat sem talált be, végül sikerült négy gólos előnyt kialakítani a mérkőzés elején. A vendég időkérést követően teljesen megzavarodtunk: fordítottak. A mi játékunk görcsös volt és lassú. A szünetre 3 gólos hátránnyal mentünk, azt kértük Renátóval a csapattól, hogy felszabadultan játszunk, ne ragaszkodjunk túlságosan a mérkőzést megelőzően megbeszélt taktikai dolgokhoz; ez bejött. A védekezésünk felerősödött, Kovács Jani meg “lehúzta a rolót". Immáron másodjára jöttünk ki ellentmondást nem tűrően a szünet után. Elől végre azt játszottuk, amit igazán tudunk; hamar sikerült is fordítani, és az előnyünket sikerült a meccs végéig megtartani. Gratulálok a csapatomnak, igazi csapatmunka volt!" – mondta el Koncsár Gergely vezetőedző a mérkőzés után.

SZKE: Kovács J., Bokréta, Kovács B. (kapusok), Mogyorósi 6(2), Félegyházi 4, Kerkovits 3, Kővári 3, Paizs 2, Gyurcsovics 2, Gálli 3, Kiss 2, Keresztes 1, Fóti, Kollonay 2, Kis Molnár, Pap; vezetőedző: Koncsár Gergely

A következő hazai bajnoki mérkőzés: Százhalombattai KE- Salgótarján, 2023.03.25., szombat 18 óra, battai sportcsarnok. A belépés továbbra is ingyenes!
AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Újabb adományok a Remény Bajnoka Alapítványtól
2023-09-19
24 darab táblagépet adott át a Vezér Mihály polgármester által alapított civil szervezet a százhalombattai általános iskolák részére szeptember 18-án.

Szúnyoggyérítés
2023-09-19
Földi kémiai szúnyoggyérítést végez a SZÁKOM Nonprofit Kft. szeptember 21 – 22.-én, a napnyugta utáni órákban.

Nagy találkozás - Ismét együtt ünnepelt a város
2023-09-18
A hagyományokhoz híven oklevéllel köszöntötték a nagyadózókat, átadták a "Közösségünkért Díjakat", kihirdették a Virágos Százhalombatta és a Tiszta Udvar Rendes Ház verseny győzteseit.

Lengyel magyar két jó barát...
2023-09-16
Brzesko testvérváros küldöttsége Százhalombattára látogatott szeptember 8-10-e között. A delegációt Sinka László önkormányzati képviselő, tanácsnok és Dobos Ágnes pr munkatárs kísérte a programokon.

Online előjegyzés indul a SZEK-ben
2023-09-14
Internetes lehetőséggel bővül a százhalombattai lakosok részére a helyi szakrendelésekre történő bejelentkezés október 1-től – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és dr. Berzéki Ferenc főigazgató.

Nehéz mérkőzés, de győzelem!
2023-09-14
33-31 arányú (17-15) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Tököl csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 9-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be lapunknak.

Kovács Marietta emlékét őrzi a megújult sportpálya
2023-09-13
Korszerű műanyag borítást kapott az Eötvös iskola udvarán lévő, korábban beton burkolatú pálya, amely kézi- és kosárlabdázásra, valamint labdarúgásra is alkalmas. A mintegy 34 millió forintos beruházás önkormányzati forrásból valósult meg. A pályát a mindenki által nagyon szeretett egykori kolléganő, Kovács Marietta testnevelő tanárról nevezték el.

Az eddigi elnök kapott bizalmat
2023-09-11
Egyhangú támogatással, ismét Lukács Bernadettet választották meg a százhalombattai FIDESZ szervezetének elnökévé a tisztújító közgyűlésen.

Élet, hit, cél
2023-09-09
A keresztény hit alapjait megismertető Alpha interaktív programsorozat indul a Szent István templomban októberben.

Kőszegen járt kórusunk, a Liszt Ferenc Vegyeskar
2023-09-09
Negyedik alkalommal rendezték meg a Concordia fesztivált Kőszegen, melyre az idén eljutott a mi kórusunk is, szeptember 2-án.

Jelentős iskolakezdési támogatás a diákoknak
2023-09-08
Vezér Mihály polgármester javaslatára 40 ezer forint évi egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az Önkormányzat minden százhalombattai állandó lakcímmel rendelkező általános és középiskolás diák számára – a többi között erről döntött a Képviselő-testület a szeptember 7-i rendkívüli ülésen.

Felhívás közterület-felügyelő munkakör betöltésére
2023-09-07
A Százhalombattai Polgármesteri Hivatala közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

A sport ünnepe - Átadták az új kosárlabda edzőcsarnokot
2023-09-05
A Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület csarnoka –, amely az Arany János iskola udvarán épült – testnevelés óráknak és egyéb rendezvényeknek is helyet biztosít, illetve a lakosság 24 órában használhatja az emeleten kialakított funkcionális edzőtermet. A szeptember 4-én átadott létesítmény teljes mértékben vállalati társasági adó felajánlásokból, vagyis TAO forrásból valósult meg.

Csoóri Sándor köré rendeződtek a dolgok
2023-09-01
Csoóri Sándor és a Magyarok Világszövetségének a kapcsolatáról Pálfy G. Istvánnal, a Híradó és A hét valahai főszerkesztőjével, a Magyarok Világszövetségének egykori elnökségi tanácsadójával Fazekas István költő beszélgetett.

Bronzérem és előkelő helyezések a karate vb-n
2023-08-31
Hat fő képviselte a Százhalombattai Karate Egyesületet a magyar válogatottban, a Győrben rendezett 14. SKIF Karate Stílus-világbajnokságon augusztus 25-27-e között.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.