2023. március 21. - Benedek napja
Kedd
Min:8°
Max:16°
Szerda
Min:7°
Max:16°
Csütörtök
Min:9°
Max:18°
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:9°
Max:14°
Önkormányzat

Boldog éveket!
2023-02-22 - Három 90 éves városlakót köszöntött személyesen az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester, aki a város ajándéka mellett átadta a miniszterelnöki emléklapot is.
A városvezető örömét fejezte ki, hogy találkozhatott a szépkorúakkal, akiknek visszaemlékezései nyomán benne is sok gyermekkori élmény idéződik fel. A történetek jól érzékeltetik, hogy sokat változott a világ az elmúlt évtizedekben, nem csak előnyére, hanem hátrányára is. Az emberi kapcsolatok sokkal közvetlenebbek és gyakoribbak voltak régen, mert kevesebb volt az ezeket eltérítő külső befolyásoló tényező. Ugyanakkor előnyt jelent, hogy a modern technikának köszönhetően a távollévő rokonok, barátok is könnyen elérhetőek. Az idősebb generáció élete, munkássága példaként szolgál a fiatalabbak számára. A hosszú életút során sok örömteli élménnyel gazdagodhatunk, hasznos segítői lehetünk a családtagok és mások számára; ezek az igazi értékek egyre jobban felértékelődnek az idő múlásával. A köszöntésekkor való találkozások mindig rámutatnak az igazán fontos célokra, amiket nem szabad szem elől tévesztetni. Jó azt hallani, amikor egy-egy idős városlakó elégedetten, szeretettel beszél a Százhalombattán eltöltött hosszú évekről, mert ez is visszaigazolja a mindenkori vezetők munkájának minőségét. Ez a fajta lokálpatriotizmust tükröző gondolkodás igazgatta az életüket, ami mindenki számára példaértékű.

Horváth Piroskát az Idősek Gondozóházában virágcsokorral köszöntötte Vezér Mihály. Piroska néni Nagyigmándon született, szeretetteljes családban nevelkedett lánytestvérével együtt. Székesfehérváron érettségizett, fogászati asszisztensi szakvizsgát tett. 40 éves munkaviszony után ment nyugdíjba, azóta is aktív életet él. Évekkel ezelőtt költözött Százhalombattára egyetlen unokaöccse javaslatára. Hat éve él a Gondozóházban, ahol nagyon jól érzi magát, hálás a gondos ellátásért, barátságos, jó kapcsolatot alakított ki a lakókkal és a szobatársaival, aktív részese a rendezvényeknek. Fontosnak tartja a rendszeres mozgást, amely elengedhetetlen a mindennapjaiban, ennek is köszönheti fittségét.

 Gulyás Mihály Erkel Ferenc körúti otthonában fogadta a köszöntést, akinek születésnapja alkalmából egy üveg borral kedveskedett a polgármester. Tősgyökeres battai, feleségével 67 éves házasok, öt gyermeket neveltek, köztük egy lány ikerpárt, amely az első volt Százhalombattán. 19 unokájuk és 21 dédunokájuk van, a legkisebb tavaly decemberben volt 1 éves. Sok megpróbáltatáson ment keresztül, 4 infarktusa és több műtétje volt, de felgyógyult a betegségekből. Nagy akaraterővel bír, amit jól mutat, hogy elhatározása szerint azonnal leszokott a cigarettáról. Humorérzékére sem hagyta el, arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka azonnal viccesen válaszolt, miszerint sokat veszekedtek a feleségével. Aktív életet élt, már hét évesen az iskola után délutánonként a battai téglagyárban dolgozott, volt mentős és a rendőrség munkatársa is, de több, mint 35 évig rendészeti vezető is.

Megyes Ferencnét szintén otthonában, a József Attila utcában köszöntötte – virágcsokor kíséretében – a polgármester. Erzsi néninek nagy örömöt jelent 15 hónapos kislány dédunokája. Százhalombattán született, azóta is itt él, csakúgy, mint a családja. Nagyon szereti a várost, ahol minden elérhető, nincsenek túl nagy távolságok. Eljár vásárolni, szívesen megy be a városközpontba, ilyenkor kicsit beszélget is az ismerősökkel. Fiatal korában Budapesten szövőnőként dolgozott sokáig, majd Százhalombattán az Ibuszban. Erzsi néni örömmel beszélt arról, hogy soha nem unatkozik, hiszen kertes házban mindig van tenni való, amiben menye szívesen segít, aki napi szinten látogatja.

Minden köszöntésnél felmerül a kérdés, hogy mi is a hosszú élet titka? Nos, a válaszok alapján a család, az összetartozás, a tisztelet, a közös felelősségvállalás, a hít, és mindezek mellet a jókedv, a humor és a pozitív életszemlélet.
AKTUÁLIS
2023-02-07 - Nagyon sok köszöntést kaptam az 55. születésnapom alkalmából. Többségét szeretetből vagy tiszteletből, de volt, aki udvariasságból vagy megszokásból teszi ezt.
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
Dobogós battai páros teniszben
2023-03-20
Az előkelő harmadik helyet szerezte meg Dávid Roland és Nádasy Gergely a férfi páros versenyszámban a február végén, Pécsen megrendezett a fedett pályás Magyar Bajnokságon – tájékoztatta lapukat Dénes Tibor, a VUK SE Tenisz Szakosztályának edzője.

Munkában a polgárőrök - Februári beszámoló
2023-03-20
Megkezdődött az új jelentkezők képzése, ez sok feladattal jár, de boldogan látjuk el.

SÁRKÁNYHAJÓ VERSENY SZÁZHALOMBATTÁN A FÜREDI PIKNIKEN
2023-03-20
Százhalombatta Város Önkormányzata és a Sporthalom Nonprofit Kft. 2023-ban ismét meghirdeti korábban népszerűvé vált sárkányhajó versenyét a Csónakázó tavon.

Szánhúzó kutyával két keréken - Százhalombattai Európa-bajnok
2023-03-10
Talán nem sokan tudják, pedig a városnak kontinens bajnoka van kutyás terepkerékpározásban Szakács Teodóra személyében, de édesanyja Szakács Andrásné, Zsófia is remek eredményeket ért el a sportágban.

Éljenek a hölgyek!
2023-03-10
A hölgyeket köszöntötte Nőnap alkalmából az Önkormányzat; Vezér Mihály polgármester ellátogatott az Idősek Gondozóházába, a főtéri városi ünnepségen pedig a Képviselő-testület férfi tagjaival együtt adtak át virágokat március 8-án.

Parkoló építési program - Elkészült 11 db parkoló
2023-03-10
Időben befejeződtek az Október 6. és a Március 15. utcában a parkolók építési munkálatai.

Nemzetközi versenyen jártak a modellvitorlázók
2023-03-07
A százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub maroknyi kis csapata – 5fő + 2 fő támogató – képviselte a magyar modellvitorlázókat a horvátországi, rogoznicai IOM hajóosztály bajnokságán a március 2-4-én. A versenyről – amelyet helyezésekkel zártak a battaiak – Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

HALOMJÁRÁS
2023-03-07
A KÉSZ Százhalombattai Csoport helytörténeti túrát szervez március 18-án. Indulás 9.00 órakor a Százhalombatta – Régészeti Parktól.

A leggyorsabb babát köszöntötték
2023-03-07
Horeczky Márton Zalán az év első százhalombattai újszülöttje, aki 2760 grammal, 47 cm-rel, január 5-én látta meg a napvilágot.

Itthon tartották a két pontot
2023-03-06
26-28-ra győzött a Százhalombattai KE a Tata csapata ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság március 4-i fordulójában - Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolója.

Tegyünk együtt az elektronikus pénzforgalom biztonságáért!
2023-03-05
A digitalizáció révén egyre hangsúlyosabbá válik az elektronikus pénzforgalom, ezzel párhuzamosan pedig megfigyelhető, hogy a sikeres visszaélések száma és aránya is növekszik – figyelmeztet az Érdi Rendőrkapitányság.

Víz világnapi tisztító akció
2023-03-04
A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 2008 óta többször megtisztította a városban lévő vízpartok környékét, amely idén a Víz világnapja alkalmából sem maradhat el.

Ünnepi szemétszállítás
2023-03-02
Változatlan rendben történik március 15-én (szerda) a lakótelepen a kommunális hulladék, illetve Dunafüreden (Damjanich u.-tól a Csónakház irányába eső rész) és Újtelep/Urbárium városrészben a zöldhulladék elszállítása – tájékoztat a SZÁKOM Nonprofit Kft.    

Kevésen múlt
2023-03-01
32-31-es vereséget szenvedett idegenben a Százhalombattai KE Kecskemét csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság február 24-i fordulójában – Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója beszámolója.

Battai sportolók a magyar sportlövő-válogatottban
2023-03-01
A Százhalombatta Lövészklub életében nem mondhatni, hogy minden zökkenő mentesen telik, bár a körülményekhez képest mindenki remekül teljesít.

Áldozatsegítői Pont az Érdi Rendőrkapitányságon
2023-02-28
Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta számos országban – Magyarországon 1993 óta – az áldozatok napja – hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Lengyel diákcsere program az Arany iskolában
2023-02-28
Öt diák és két kísérő pedagógus képviselte iskolánkat a The Future is your Challenge új Erasmus+ projekt első diákcsere programján a II Liceum Ogólnokształcące im. Jana Matejki lengyel partneriskolában Siemianowicach Śląskich városában. Csapatunkon kívül még 5 olasz diák és két kolléga érkezett és töltötte velünk együtt el az élményekben gazdag egy hetet. 

Új sekélygáz-kutakat állít termelésbe a MOL Kelet-Magyarországon
2023-02-28
Három sikeres sekélygáz-fúrást hajtott végre Kelet-Magyarországon a MOL az elmúlt két hónapban, kettőt Komádi térségében, egyet pedig Álmosdon.

Battai éremeső hazai pályán
2023-02-28
54 érmet – 10 arany, 19 ezüst, 25 bronz – szerzett a Százhalombattai VUK SE Úszóklubja a XII. Rövidpályás Szenior Országos Bajnokságon február 18-19-én.

Szalai János Emlékverseny
2023-02-24
A Százhalombattai VUK SE Úszó Szakosztálya idén immár 20. alkalommal rendezte meg a Szalai János Emlékversenyt február 12-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.