2024. február 24. - Mátyás napja
Szombat
Min:9°
Max:13°
Vasárnap
Min:6°
Max:12°
Hétfő
Min:7°
Max:14°
Kedd
Min:7°
Max:14°
Szerda
Min:7°
Max:15°
Önkormányzat

ÉVÉRTÉKELŐ 2022
2023-02-09 - Tisztelt Százhalombattaiak!

A koronavírus járvány enyhülése után, újabb komoly problémákkal kellett szembenéznünk az elmúlt évben is.
Döbbenten hallgattuk a híreket, néztük a televízióban a híradásokat az Ukrajnában zajló háborúról. Önkormányzatunk minden tőle telhetőt megtett, hogy segítse a városunkba érkező menekülteket, és a háborús területen élő kárpátaljai magyarokat. Lebonyolítottunk egy országgyűlési és egy időközi képviselőválasztást is 2022-ben. Emellett végre megtarthattuk eddig elmaradt rendezvényeinket, amelyeket csak az év vége felé kialakult energiaválság befolyásolt.
 
Segítségnyújtás a háború elől menekülőknek
 
Az Ukrajnában zajló háború miatt családok kényszerültek elhagyni otthonaikat, egy szál bőrönddel útnak indulni, sokan közülük nem is tudták, hogy hova, csak azt, hogy a hazájukból menekülni kell. Sok battai lakosnak lakik rokona, barátja, munkatársa Ukrajnában, akiket szeretett volna biztonságban tudni. Önkormányzatunk 5 kárpátaljai magyar családnak ajánlotta fel segítségét. A Hotel Trainingben szállásoltuk el őket, természetesen a költségeket, a családok élelmezését is önkormányzatunk fizette. Emellett gyűjtést szerveztünk a kárpátaljai magyarok részére, amelyet eljuttattunk az érintettek részére, továbbá 1 millió forint támogatást adtunk a Magyar Vöröskeresztnek a menekülő magyar családok megsegítésére.
 
Megemelkedett energiaköltségek
 
A 2023. évi megemelkedett energiaköltségek miatt – a takarékosság jegyében – önkormányzatunknak is nehéz döntéseket kellett hozni. Városunk bevétele 10 milliárd forint körül várható, viszont kiadásaink jelentős mértékben növekedni fognak. Önkormányzatunk számára a legfontosabb cél továbbra is a város működőképességének fenntartása, a kötelező feladatok (településüzemeltetés, egészségügyi alapellátás, bölcsődei, óvodai ellátás, gyermekjóléti szolgáltatások, idősek ellátása, szociális szolgáltatások) ellátásának folyamatos biztosítása. Ennek érdekében több költségcsökkentő intézkedést kellett bevezetnünk. Ezekkel párhuzamosan kisebb vagy – adott esetben – nagyobb beruházásokat indítottunk el intézményeink áram és fűtési rendszerei korszerűsítésére. A jövőben cégeink, intézményeink energetikai korszerűsítését végezzük el, homlokzat szigetelés, nyílászáró cserék, hőszivattyúk beszerelése, a folyamatos energiafelhasználás mérése történik. Terveim szerint egy éven belül mintegy 2 milliárd Ft-ból átállítjuk – ahol csak lehet – városunk energiafelhasználását zöld energia alapúra, a hőveszteséget a minimumra csökkentjük. Már megkezdtük a városi közvilágítás LED-es fényforrásokra való cseréjét is. Az energiaválság kezelési akciótervünk következő elemeként egy szociális alapon működő, rendszeres rezsitámogatási program előkészítését kezdeményeztem, ami a nehéz helyzetbe került százhalombattai családok megsegítésére irányul.
 
Országgyűlési és önkormányzati képviselőválasztás
 
Sikeres országgyűlési választást bonyolítottunk le április 3-án városunkban. A Polgármesteri Hivatal kollégái mellett közel 200 battai lakos segítette munkájával a választás eredményességét.
Sajnos hosszú betegség után elvesztettük Szél Pál képviselőtársunkat. Pali igazi battai volt. Dunafüreden született, és itt is élte le egész életét. A rendszerváltás utáni százhalombattai politikai élet meghatározó szereplője, 1990 óta bizottsági tag, 1994-től Dunafüred képviselője volt. A Képviselő-testületben töltött közel 30 éve alatt, tevékenyen részt vett a város építésében. Helyére időközi önkormányzati képviselőválasztást tartottunk a százhalombattai 6. számú választókerületben október 16-án. Öt jelölt indult: 1. Rupics József János (független), 2. Lukács Bernadett (FIDESZ-KDNP), 3. Sinka László (ÉSZKE), 4. Guruz Gergely (független), 5. Dr. Korcsmáros Iván (független). Sinka László, városunk díszpolgára, egykori alpolgármestere nyerte meg az ÉSZKE színeiben az egyéni képviselők időközi választását. A megbízólevél átvétele után letette az esküt, így már hivatalosan is megkezdte a képviselői munkát a 6. számú választókerületben.
 
Egészségügy
 
2021-ben egy egyedülálló háziorvos utánpótlási, mentorálási, támogatási rendszert dolgoztunk ki, hogy a fiatal szakorvosok tanulmányaik befejezése után városunkban praktizáljanak. Célunk, hogy hosszú távon is tudjuk biztosítani az egészségügyi alapellátást, ehhez azonban fontos a pályakezdő orvosok Százhalombattára "csábítása", hogy a rendelőnkbe ne legyen szakorvos hiány. A tavalyi évben megegyeztünk a harmadik háziorvossal is, aláírásra került a legújabb megállapodás Dr. Tarjányi Szilvia, Dr. Tóth Béla és önkormányzatunk részéről, amely garantálja a háziorvosi ellátás megfelelő színvonalát és zavartalanságát Tóth Doktor úr körzetében.
 
Önkormányzatunk ingyenes tüdőszűrést szervezett a tavalyi évben is a helyi lakosságnak október 7-től október 28-ig. Közel 3.700 városlakó élt a lehetőséggel, ebből 387 fő volt 40 év alatti. 2022-ben is 3.000.000 Ft-ot fordítottunk a szűrővizsgálatra, hogy minden helyi lakosnak ingyenes legyen a vizsgálat.
 
Új számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásároltunk a gyermekorvosi rendelőkbe. Folytattuk a rendelőintézetben dolgozó orvosok számítástechnikai eszközeinek korszerűsítését. A háziorvosok és fogorvosok után, most a gyermekorvosi rendelőkben cseréltük le az elavult gépeket és programokat öt darab gyorsabb, modernebb számítógépre, amire telepítettük a munkához szükséges modulokat is. A zavartalan működés érdekében beszereztünk egy új szervergépet is, így az informatikai eszközállomány korszerűsítésére közel 4 millió forintot költöttünk.
 
Ismét biztosítottuk az iskolai szemészeti és ortopéd szűrővizsgálatokat. Összesen 173 iskoláskorú óvodást szűrtek meg a szakorvosok. Az eredményekről kapott tájékoztatók segítik a szülőket, hogy időben meg tudják tenni a szükséges lépéseket gyermekük egészsége érdekében.
 
Minden nehézség ellenére továbbra is fontosnak tartottuk – a kötelező hétvégi és éjszakai ügyelet mellett – a 24 órás felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet működtetését. Ennek biztosítása önkormányzatunk önként vállalt feladata.
 
Mindennapi életünk
 
Sikeresen zárult az általam meghirdetett jótékonysági könyvgyűjtési akció a Gondozóház lakói részére. Nem mindennapi összefogásról tett ismét tanúbizonyságot Százhalombatta lakossága, az egy hónapig tartó akció alatt közel 18.000 db könyvet gyűjtöttünk össze. A könyvtár kialakításához készül könyvespolc, a Hamvas Béla Városi Könyvtár közreműködésével pedig sor került a válogatásra, jegyzékbevételére, a könyvek katalogizálására is.
 
Városunk középiskoláiból 155 diák ballagott el tavaly április 29-én, és kezdte meg az érettségi vizsgákat május 2-án hétfőn. Önkormányzatunk – mint minden évben – a ballagó, érettségiző diákoknak egy gravírozott tollal kívánt sikeres érettségi vizsgát. A tollakat eljuttattuk az iskolákba, minden érettségire érkező diákot az asztalán várta, egy köszöntő levél kíséretében.
 
20.000 tő egynyári virágot osztottunk ki a város lakóinak környezetük, portáik szépítésére, amire tavaly is 4.000.000 forintot költöttünk. A virágosztás a négy településrész központjában zajlott, az Óvárosban, a SZISZKI udvarában, Dunafüreden és a Barátság Kulturális Központ mögötti területen.
 
Az Eötvös és az Arany iskola diákjai részére 9 – 9 darab táblagépet adtunk át dr. Bercziné dr. Fazekas Olgával, a Remény Bajnoka Alapítvány elnökével, Dr. Horváth Ágota és Ádám Erika kuratóriumi tagokkal, hogy ezzel is segíthessük a gyermekek digitális oktatását.  Terveink szerint nemsokára a Körősi és az 1. Számú Iskola diákjainak is adományozunk táblagépeket.
 
A Magyar Posta – takarékossági okok miatt – bezárta az óvárosi, illetve a Tescóban működő postát a tavalyi évben. Felkérésemre Nagy Balázs alpolgármester tárgyalásokat folytatott az újra nyitással kapcsolatban, amely sikeresnek bizonyult, önkormányzatunk 1,5 évre átvállalta az üzemeltetési díj 50%-át, így 2023. január 2-tól a Tescóban lévő postahivatal újra üzemel. 
  
Hagyományaink szerint minden év decemberében élelmiszer ajándékcsomaggal kedveskedünk városunk minden 65 év feletti lakójának, amit házhoz is szállíttattunk mindenkinek. Összesen 3.600 csomagot kézbesítettünk. Akit nem találtunk otthon (kétszeri próbálkozás után sem) azoknak két napot biztosítottunk a személyes átvételre a tavalyi évben is. Sajnos még így is maradtak meg csomagok, de ezek is a lehető legjobb helyekre kerültek. Több százhalombattai rászoruló családot tudtunk támogatni a Sérültekért Alapítvány, a VCSGK, a Családok Átmeneti Otthona és a hajléktalanszálló segítségével. Minden bölcsődés, óvodás és kisiskolás gyerek részére is karácsonyi ajándékcsomaggal készültünk.   Összesen 2.853 mikuláscsomagot juttattunk el a gyermekek részére.
 
A Jeruzsalema tánckihívás nagy sikerére való tekintettel újra táncolni hívtam a százhalombattaiakat. Házi Tamás balettművész vezetésével a Bagossy Brothers Company: Olyan Ő című számára több mint 200-an mozogtunk együtt a Szent István téren. Százhalombatta a tánc városa is, az ÖRÖMTÁNCCAL újabb hagyományt teremtettünk, amelynek lesz folytatása.
 
"Aki fát ültet, bízik a jövőben" Kezdeményezésemre tavaly elindult a Battai Újszülöttek Fája elnevezésű faültetési programunk. A program lehetőséget biztosít a százhalombattai szülők számára, hogy kisgyermekük után a Babacsomag és az egyszeri 30 ezer forintos juttatás mellett egy facsemetét is igényeljenek, amely a város valamelyik, erre a célra kijelölt közterületére kerül kiültetésre egy névtábla kíséretében. Az ültetés első üteme lezajlott, aminek keretében a SZISZKI melletti játszótérre, a Nyúldomb melletti területre, a Duna utcai játszótérre és a Csónakos Lakóparkhoz összesen 67 facsemetét telepítettünk. Ezzel is szeretnénk  családalapításra és gyermekvállalásra buzdítani városunk lakóit.
5 éves faültetési programunk keretében több mint 250 hazánkban honos fa ültetését terveztük 2021 és 2025 között. A fásítási program keretében összesen 30 fát ültettünk el a tavalyi évben.
 
Beruházások
 
• A BKK mellett – önkormányzati forrásból – telepítettünk egy oszlopos, két autóbeállós ENSTO Chago Pro típusú, váltakozó áramú, nyilvános, elektromos gyors-töltőszigetet. Városunk így felkerült az elektromos töltők országos térképére.
• Sajnos mindig történnek rongálások, nem vigyázunk elléggé értékeinkre. A csónakázó tónál található fatárolót megrongálták ezért szükségessé vált a javítása. Bízom benne, hogy hosszabb ideig használhatjuk majd, mint az előző fatárolót.
• A gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tétele érdekében februárban egy lézeres világítóval ellátott SafeXOne gyalogosészlelést segítő rendszert telepítettünk a Damjanich és Csokonai útkereszteződésben található zebrához, majd szeptemberben újabb három helyszínre: a Százhalom Egészségügyi Központ elé, a Gesztenyés útra, a Kossuth Lajos és az Erőmű úti, valamint az Erkel körút és az Eötvös út kereszteződéséhez. A rendszer villogó lámpával jelzi az autósok részére a gyalogos jelenlétet, valamint bokamagasságban vetített lézerfény is megvilágítja a lábát, ezzel még jobban kiemelve őt a környezetből. Így sötétben is észrevehető lesz az autós számára.
• Önkormányzatunk hosszú ideje kiemelt feladatként foglalkozott a városban kialakult parkolási problémák megoldásával. Az országosan tapasztalható parkolási gondok megoldására már több ötlet is született, de ezek megvalósításának lehetőségei – külső tényezők miatt – korlátozottak. A probléma enyhítésére új személygépkocsi parkolóhelyek és egy 2,5 t össztömeget meghaladó gépjárművek részére kialakított parkoló építéséről döntött a Képviselő-testület. Várhatóan az idei évben 300 új parkolóhelyet létesítünk városunkban.
• Több felújítási és karbantartási munkát végeztünk el a víztoronyban. Felújításra került a zárakna, a víztároló kamrák bejárati szintjei, a világító ablakok rácsai, a víztéri létra és létrakosár, megerősítették a töltő-ürítő csővezetékek tartó elemeit, 9 szinten biztonsági korlátok lettek kiépítve. Az idén 60 éves víztorony Százhalombatta egyik jelképévé vált, ugyanúgy, mint a három kémény és a "csőcsorda".
• Hónapokig dolgoztunk azon, hogy – valamilyen úton – módon – feltöltsük vízzel a Csónakázó tavat, mert különben a biztos kiszáradás fenyegette volna. Sajnos a meleg vizű csatorna hosszú ideje üzemen kívül áll, és a Benta-patak vízhozama is rendkívül csekély. Átmeneti megoldásként a Virág utcai tűzcsapról pótoltuk a tó hiányzó vízmennyiségét. Végleges megoldásként 3 kút fúrásával oldjuk meg a tó optimális vízszintjének biztosítását.
• Elkészült a vízelvezető rendszer rekonstrukciója az Eötvös iskolában. A korábban felújított tornateremben csapadékvíz-elvezetési problémák adódtak, többször beázott, ezért azonnali intézkedésre volt szükség. Önkormányzatunk a munkák elvégzéséhez közel 2 millió forint támogatást adott.
• 2022-ben közel 10millió Ft-ot fordítottunk játszótéri eszközök karbantartására.
• 50 férőhelyes parkolót alakítottunk ki az óvárosi Matta- kertben, ezzel is enyhítve az ott lakók parkolási problémáin.  
 
Szolgáltatások, támogatások
 
• Városunk önkormányzatának köszönhetően – a Százhalombattai Ifjúságért Közalapítvány által kiírt százhalombattai fiatalok "B" kategóriájú gépjárművezetői engedély megszerzésének támogatására vonatkozó pályázatával – 39 fiatalt tudtunk jogosítványa megszerzésében támogatni 2022-ben.
• Török Sándor alpolgármester közbenjárásának köszönhetően sikerült csatlakoznunk a CYEB Energiakereskedő KFT. ingyenes lakossági LED csereprogramjához.
• 2022. július 1-jétől a Városi Családsegítő és Gondozási Központ látja el a közétkeztetési feladatokat városunkban. Naponta közel 3000 adag ételt készítenek a dolgozóink. Az iskola vezetése, a pedagógusok és gyermekek megelégedésére jelentősen javult az étel minősége, változatosabb, egészségesebb lett.
• 2022-ben vissza nem térítendő támogatásban részesült a Sérültekért Alapítvány, a Cselefendi Asszonykórus, a százhalombattai Polgárőrség, a Hírhalom Kulturális Közösségi Egyesület, a Gondoskodás 2000 Ápolási szolgálat, a Battai Testnevelő Tanárok Egyesülete és több százhalombattai sportegyesület is.
• 10 darab felújított, korszerű monitort adományoztunk az Eötvös iskola diákjainak. Számítógépeket kapott az iskola, a hozzájuk tartozó monitorokat önkormányzatunk nevében adtam át dr. Brauswetterné Papp Éva igazgatónőnek. Fontosnak tartom, hogy minden diák megfelelő digitális oktatásban részesüljön.
• 8 darab felújított, korszerű számítógépet és monitort adományoztunk az Arany iskola és az Autista Központ diákjainak. A tanulási nehézségekkel küzdő diákok részére kiemelten fontos, hogy megfelelő digitális oktatásban részesüljenek, mivel a szövegszerkesztés, képalkotás és egyéb Office programok kezelése mellett különböző tanulást segítő programokkal is dolgoznak. Ez nagyban elősegíti a motivációjuk fenntartását és változatosabbá teszi a tanórákat is.
• Kezdeményezésemre – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is térítésmentes lesz valamennyi battai óvoda és iskola, nyugdíjas klubok, civil szervezetek számára a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpont, valamint a sportcsarnok használata évi egy alkalommal, egyik rendezvényük megtartására. Térítésmentesen vehetik tehát igénybe a szalagavató vagy az alapítványi bálok szervezéséhez.
• Önkormányzatunk ismét csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, amely összesen 12.000 Ft/fő/hó támogatást tartalmazott 2022-re a százhalombattai diákoknak úgy, hogy 7.000 Ft-ot önkormányzatunk, 5.000 Ft-ot az állam adott hozzá.
• Önkormányzatunk a kötelezően biztosítandó szociális támogatásokon túl olyan önkéntes ellátásokat is biztosított a tavalyi évben, mint az étkezési térítési díj átvállalása, a lakbér- és a tűzifa-támogatás.
• Tavaly egy alkalommal írtunk ki szociális bérlakás pályázatot 6 db önkormányzati bérlakásra, amellyel a nehéz körülmények között élő családoknak, illetve az életkezdés előtt álló fiataloknak nyújtunk lakhatási támogatást.
• A városunkban működő nyugdíjas szervezeteket – lehetőségeink szerint – támogattuk.
 
Rendezvények
 
Forrás 35.  éves jubileumi gála
 
Fennállásának 35 éves jubileumát ünneplő százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes Független Színház egy nagyszabású gálaműsorral készült az évfordulóra. A produkciót az együttes korábbi és jelenlegi táncosai adták elő a Barátság Kulturális Központban.
 
A Föld órája
 
Városunk tavaly is csatlakozott a Föld órája nemzetközi kezdeményezéshez, ezen a napon este egy órára kialudtak főterünk fényei. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a tudatos energiafelhasználásra, ami a fenntartható életmód fontos eleme.
 
Húsvét
 
Óvodásokkal és kisiskolás diákokkal együtt rendeztük meg városunk első "nyusziváró ünnepségét". Battancs nyuszi köré rengeteg dekorációt hoztak a gyerekek, így gyönyörűen díszített környezetben állt városunk főterén. Óvodásainkkal húsvéti tojásfát is állítottunk az Egészségügyi Központ elé, a Göncz Árpád térre. Húsvétra hangolódva minden körforgalmunkba két-két fa nyuszit költöztettünk.
 
Felállítottuk városunk "Májusfáját" a Szent István téren
 
Évek óta "éltetjük" ezt a régi – néhol már feledésbe merült – szép hagyományt és a tavasz örömünnepére, a természet újjászületésének szimbólumaként minden évben "Májusfát" állítunk a Szent István téren. Tavaly már városi "Majálissal" is köszönthettük a tavaszt május 1-jén.
 
Madarak és fák napja
 
Önkormányzatunk nevében örömmel hívtam meg az óvodásokat és az óvodavezetőket a természet ünnepére. A hagyományt követve a BKK mögötti zöld területen közösen elültettünk egy fát. Jó alkalom volt ez a nap arra, hogy felhívjuk a figyelmet természetünk kincseire, a hazai erdőkben élő gyönyörű fákra, madarakra.
 
Ünnepélyes díjátadó
 
Hosszú idő után végre méltó keretek között köszöntöttük városunk kiválóságait és átadtuk az elmaradt díjakat, a sport elismerő okleveleket. Az ünnepi műsort a Freedom Zenekar kiváló koncertje tette teljessé.
 
Gyermeknap – Janikovszky Éva Gyermek Művészeti Díjátadó
 
A Szent István téren tartottuk meg a Városi Gyermek és Családi nap programjait. A kisebbeket koncertek, bábelőadás, kézműves foglalkozások, és vidámpark szórakoztatta, a kamaszokat életkoruknak megfelelő programokkal vártuk. Gyereknap alkalmából Szigetvári József igazgató úrral együtt adtuk át a Janikovszky Éva Gyermek Művészeti Díjakat.
 
Köszöntöttük városunk pedagógusait
 
Ünnepélyes keretek között köszöntöttük városunk pedagógusait, iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozóit, ünnepeltük a köznevelésben dolgozókat.
 
Battai könyvünnep – Könyvbemutató
 
Tíz perc közös olvasással vette kezdetét a VII. Battai Könyvünnep. A résztvevők a Szent István térre hozták ki kedvenc, vagy éppen aktuális olvasmányukat.
 
Díjaztuk a kiváló eredményeket elért diákokat
 
2022-ben Kiváló Tanulmányi Eredményért elismerésben részesült 13 diák, Tanulmányi Versenyekért Díjat egyéni eredményéért 41, míg csapatteljesítményéért 78 fő kapott, továbbá 40 felkészítő tanárt is jutalomban részesítettünk.
 
Óvárosi Napok
 
Nagy öröm számomra, hogy újra megrendezhettük az Óvárosi Napokat és a Szent László napi búcsút. A gazdag programkínálatból mindenki megtalálta a neki kedvére valót. Családi programok, bemutatók, koncertek, táncház, gyermekfoglalkozások, bringatúra, főzőverseny, borbemutató és vásár, valamint kiállítás is színesítette a kínálatot.
 
Summerfest
 
Nagy sikerrel rendeztük meg a 29. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált augusztus 12-22 között. A fesztivál idejére térségünk kulturális és folklórközpontja volt városunk. Az idén is megnyitottuk a Magyar Kincsestár ajtaját felfedezve annak csodáit, benne nemzetünk legszebb értékeivel.
 
Living Danube Limes projekt
 
Hosszú szervezési folyamat után, augusztus 15-én kikötött a Csónakházban a római hajó, a Danuvina Alacris. Sokat dolgoztunk azért, hogy városunk rászolgáljon a szervezők bizalmára, és ennek meg is lett a gyümölcse: Százhalombatta lett a magyarországi szakasz kiemelt helyszíne! A három nap alatt sokszínű programokkal várták a Living Danube Limes projekt szervezői az érdeklődőket.
 
Méltó módon emlékeztünk az államalapítás ünnepére
 
Az államalapítás tiszteletére a városi megemlékezés a Barátság Kulturális Központban került megrendezésre. Az újkenyeret a római katolikus egyház képviselője, valamint Sárosi Gábor református lelkész és Pál Káplán ortodox parókus szentelte meg. Az ünnepség zárásaként kiváló művészek tolmácsolásában musical gálára került sor.
 
28. Battai Napok
 
Nagy sikerrel rendeztük meg városunk egyik legnagyobb ünnepét a Battai Napokat szeptember 9-10-11-én. Több ezer ember részvételével, színvonalas könnyűzenei koncertek, gyerek, sport- és családi rendezvények, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.
 
Halloweeni rémtúra
 
Harmadik alkalommal szerveztük meg a túrát a BattaTúra applikáció fejlesztő csapatával közösen. Az előző évben több százan vettek részt a különleges túrán, most már közel ezer érdeklődőt vonzott az izgalmas feladatok sokasága. Jutalmul mindenki édességet és cukorkát kapott.
 
Ünnepélyes gyertyagyújtás
 
Advent első vasárnapján a Szent István téren került sor az első gyertya meggyújtására, majd a településrészeken – közösen a városlakókkal – feldíszítettük a köztéri fenyőfákat. A Szent István téri fenyőfát városunk kisiskolásaival és óvodásaival együtt öltőztettük ünneplőbe.
 
Sok minden történt az elmúlt évben, mindig újabb és újabb problémával kell szembenéznünk. Meggyőződésem, hogy összefogással képesek leszünk közösen felülemelkedni minden megpróbáltatáson!
 
Egészségben és sikerekben gazdag, nagyon boldog új esztendőt kívánok minden százhalombattai családnak!
 
Tisztelettel:
Vezér Mihály
polgármester
 

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Felajánlás Alíz gyógyulásáért
2024-02-23
A BKK csoportjaként működő Folthalom Foltvarró Csoport felajánlást tesz Hanák Alíz izomsorvadással küzdő érettségi előtt álló fiatal lány megsegítésére.

Óvárosi helyzetkép a költségvetés tükrében
2024-02-23
Számos napirendi pont szerepelt a Képviselő-testület február 15-i ülésén, a képviselők egyebek mellett megalkották Százhalombatta város tárgyévi költségvetési rendeletét. A korábbi évekhez hasonlóan a város egy-egy területét érintő fejlesztések, beruházások iránt nőtt a lakosság és a helyi közösségek érdeklődése. Mind a költségvetést illetően, mind a működés egészét érintően nagyobb hangsúlyt kapott az Óváros.

Két battai arany- és egy bronzérem karatéban
2024-02-23
Az Shotokan Karate International Európai Szervezete 16 ország részvételével, az olaszországi Riminiben rendezte hagyományos évadnyitó versenyét január 26-28 között.

Fair Play díjas a Battai Bullgdogok csapata
2024-02-23
A megtisztelő elismerést Herczeg József vehette át a Magyar Rögbi Szövetség idei díjátadó gáláján – a SZVISE Rögbi Szakosztálynak vezetője az esemény kapcsán osztotta meg az alábbi gondolatokat.

Farsangi és báli forgatag az Arany Iskolában
2024-02-22
Rendkívül sok feladatól és még több élménytől volt gazdag az Arany Iskola a farsangi héten. Minezekből kijutott tanulóknak és tanáraiknak, de még a partneri körnek is (szülők és támogatók) egyaránt.

"Nyitva van az Aranykapu"
2024-02-22
Iskolánkban immár hagyománnyá vált, hogy minden tanévben megrendezze iskolába csalogató "Nyitva van az Aranykapu" című, négyalkalmas programsorozatunkat; február 8-án a délutáni órákban - már ünnepi díszbe öltöztetve iskolánkat - vártuk az érdeklődő óvodásokat és szüleiket.

Két rendőrségi programnyitó egy napon
2024-02-22
Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és a Százhalombattai Rendőrőrs 2 járőre a legkisebbekkel kezdte a szolgálatát február 21-én.

Sinka László fogadóórája
2024-02-22
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok 2024. március 5-én, kedden, 15:00-16.30 óra között tartja fogadóóráját.

Győzelem a matinén!
2024-02-22
39-29-re győzött a Százhalombattai KE a Dunaharaszti MTK otthonában a férfi kézilabda NB II. osztálya F csoportjában a február 18-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Áldozatvédelmi konferencia a Reménység Szigetén
2024-02-22
Az Erdélyi Gyülekezet és az Érdi Rendőrkapitányság közös szervezésében került megrendezésre az Áldozatok Napja alkalmából szervezett áldozatvédelmi konferencia. A szakmai tanácskozás elsősorban a bűnmegelőzés aktuális kérdéseit vetette föl a kisközösségek lehetőségeinek és feladatainak szempontjából.

Óvodai nyílt napok 2024
2024-02-21
Az érdeklődők nyílt nap keretében tekinthetnek be az óvodák játékos hétköznapjaiba.

Színvonalas működés, számos fejlesztés és támogatás - Elfogadták a költségvetést
2024-02-17
Egyhangúlag fogadta el a Képviselő-testület az idei költségvetést a február 15-i ülésen, amelyen 18 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Közterületi munkálatok
2024-02-14
Közterület-bontási munkákat végez a Best-Vill 2000 Kft. a villamos energia ellátása érdekében a Szabadság utcában a Lehel utcától az István király útjáig (zöldterületen), illetve az István király útján a Szabadság utcától 70 m hosszan (gyalog- és kerékpárúton) – tájékoztat a Polgármesteri Hivatal.

A kultúra ünnepe - Kozmikus zenei élmény, meglepetés vendéggel
2024-02-13
"Valóra vált álmok" címmel St. Martin, szaxofon-, klarinét- és pánsípművész teltházas zenekari koncertjével zárult a Magyar Kultúra Hete a Barátság Kulturális Központban február 11-én. A programsorozat utolsó napján megnyitották az Iharos Népművészeti Egyesület "Szívvel-Lélekkel" kiállítását is.

Díszítsük fel együtt a Szívkaput!
2024-02-13
"Százhalombatta" feliratú, szív alakú papírdíszt helyezett el a főtéri Szent István templom mellett található Szívkapun Vezér Mihály polgármester. A városvezető a február 14-i Valentin-nap alkalmából mindenkit arra buzdít, hogy példáját követve helyezzen fel a szerkezetre egy kedves üzenettel ellátott díszt, meglepve így egy szeretett személyt. 

Dobogós a SZISZKI
2024-02-12
Pest vármegye 2. legjobb technikuma az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium az Innovatív Képzéstámogató Központ rangsora alapján.

Battai ezüst- és bronzérem a Jegesúszó Eb-n
2024-02-12
A dobogó második, illetve harmadik fokára állhatott fel Patakfalvi-Vigh Dániel a Száz Halom Városi Úszó Klub tagja, a Nagyváradon február 2-4-e között rendezett I. Jegesúszó Európa-bajnokságon.

18 bajnoki cím, 6 tucat ezüst- és bronzérem a szenior úszók mérlege
2024-02-12
Százhalombatta Város Önkormányzatának anyagi támogatásával került megrendezésre hétvégén az I. Szalai János országos szenior úszóbajnokság február 10-11-én. A verseny lebonyolítását a város szenior úszó egyesülete, a Száz Halom Városi Úszó Klub intézte – Tejes István, a klub alelnökének beszámolója.

Meséljük el együtt történelmünket!
2024-02-12
"Itt vagyunk" címmel rendhagyó közösségi időszaki kiállítás-sorozat nyílt a Matrica Múzeumban. A három részesre tervezett tárlaton a Helyeink témában elsőként az intézmény munkatársai írták le és illusztrálták tárgyakkal százhalombattai kötődésüket, a továbbiakban a városlakókra számítanak.

Folytatódnak az atlétika edzések Százhalombattán
2024-02-12
Süli Richárd és Szücs Dóra irányításával zajlanak az edzések a SZVISE Atlétika Utánpótlás Szakosztályánál. Az egyesületi munkába a két szakember beszámolója által nyújtunk betekintést.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.