2022. november 27. - Virgil napja
Vasárnap
Min:3°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:6°
Kedd
Min:1°
Max:5°
Szerda
Min:1°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Önkormányzat

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12 - Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.
Napirend előtti hozzászólásában Vezér Mihály polgármester tájékoztatta a Képviselő-testületet, hogy az új városi multifunkcionális sportcsarnok építésére vonatkozóan megkötött Fővállalkozói Kivitelezési Szerződés határidő módosításáról döntött, tekintettel arra, hogy 2022. november 9-én lejárt a szerződéses feltételek teljesítésére irányuló 180 napos határidő, így további 90 nappal meghosszabbította a határidőt.
Hozzászólásában elmondta továbbá, hogy a Magyar Postahivatal bezárása Százhalombattán két postát is érint. Annak ellenére, hogy nem tartozik a Képviselő-testület hatáskörébe az ügy, mindent megtesznek, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza ez a városlakóknak. Felkérte Nagy Balázs János alpolgármestert, hogy az illetékesekkel folytasson tárgyalásokat annak érdekében, hogy az 1-es Posta hosszabb nyitvatartási időben, hétvégén is nyitva legyen. Az Önkormányzat az üzemeltetési költségek egy részének átvállalásával a TESCO épületében lévő posta nyitva tartását is támogatná, ennek a lehetőségét még vizsgálják. 
Vezér Mihály egy örömteli hírről is beszámolt; a sportélet megóvása érdekében pályázatot írtak ki az önkormányzatok részére, melyet sikeresen pályázott meg a város is, így a sportuszoda üzemeltetési költségeire 46,5 millió forint támogatásban részesült az Önkormányzat. Köszönetét fejezte ki Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnek a közbenjárásért. A Sporthalom Nonprofit Kft. ügyvezetőinek és a Polgármesteri Hivatal munkatársainak is megköszönte a munkát, mellyel hozzájárultak a sikeres állami támogatás megszerzéséhez.
 
Török Sándor alpolgármester napirend előtti hozzászólásában elmondta, hogy egyeztető tárgyaláson vett részt Balla György miniszteri biztosnál, amelyen szintén szóba került az új sportcsarnok építésének ügye, valamint a postabezárások kérdése is.
Tájékoztatta arról is, hogy a lakossági ingyenes LED csereprogram keretében 2022. november 16-tól kezdődik az egyedileg összeállított LED izzó csomagok átvétele. A Polgármesteri Hivatal "A" épületében lehetőség lesz a névre szóló, egyedileg összeállított LED izzó csomag átvételére, szerdai napokon ügyfélfogadási időben, pénteken 14 és 17 óra között. Valamennyi érintett névre szóló értesítőt fog kapni, melyben az átvétel pontos időpontja és helyszíne is szerepelni fog.
 
Nagy Balázs János alpolgármester hozzászólásában elmondta, hogy a Százhalombattát is érintő postabezárások ügyében már több egyeztetést is folytatott az illetékesekkel. A legfőbb cél az, hogy az 1-es Posta hosszabb nyitvatartási időben és hétvégén is nyitva maradjon. A TESCO épületében lévő postát is sokan használják, ezért az üzemeltetési költségek egy részének átvállalásával lehetséges megtartani, erről azonban további egyeztető tárgyalások szükségesek. Elmondta, hogy minden lehetséges eszközzel azon vannak, hogy megoldják a problémát.
 
Kovács Lajos szakbizottsági elnök örömét fejezte ki, hogy a postabezárások ügyében már ilyen sok egyeztető tárgyalás zajlott le.
 
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egy korábbi ülésén a 2023. évi városi közvilágításra, valamint intézményi villamosenergia beszerzésre vonatkozó közbeszerzési eljárás megindításáról döntött. A rendkívüli ülés napirendjei a közbeszerzési eljárással kapcsolatos döntéseket tartalmazták. Egyhangúlag döntött a Képviselő-testület arról, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ajánlatát fogadja el a városi közvilágítás és az intézményi villamosenergia beszerzésre.
A Képviselő-testületi ülésen elhangzott az is, hogy a közvilágítás korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárás is lezárult, 2023 májusára energiatakarékos, LED technológiájú lámpák kerülnek felszerelésre. A 380 millió forint értékű beruházás keretében közel 3000 darab régi lámpatestet cserélnek korszerű, alacsony energiafogyasztású LED lámpatestre, amely nyomán jóval alacsonyabb lesz az üzemeltetési költség.
 
 
 

AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Zümi vagyok, indulhatunk?!
2022-11-11
Második alkalommal született döntés a Százhalombattai Arany János Iskola és Gimnáziumban arról, hogy részt veszünk a "Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában – Meet and Code" című eseményen.

Szociális Munka Napja
2022-11-10
Köszönet a szociális munkáért.

Elismerés, köszönet a szociális munkáért!
2022-11-10
"Felelősek vagyunk egy olyan társadalom felépítésében, amely képes a befogadásra és a szenvedők sorsának enyhítésére". (Ferenc pápa)

Beiktatták az Erdélyi Gyülekezet új vezető lelkészét
2022-11-09
Ünnepi istentisztelet keretében beiktatták tisztségébe Dr. Fazekas Istvánt, az Erdélyi Gyülekezet vezető lelkészét. Budapesten, a Reménység Szigetén november 6-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.