2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:0°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:2°
Szombat
Min:2°
Max:12°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Önkormányzat

Átvette megbízólevelét Sinka László
2022-10-20 - Az ÉSZKE civil szervezet jelöltje Százhalombatta 6. számú, dunafüredi egyéni választókerületében az október 16-i időközi önkormányzati választáson szerzett képviselői mandátumot.
Megbízólevelét dr. Csútor Tündétől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől vette át október 19-én.

Az eseményen részt vett, dr. Csehák Izolda a HVB tagja, dr. Horváth Ágota aljegyző, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese, Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek.

A HVB elnöke ismertette a korábbi ÉSZKE képviselő Szél Pál halála miatt kiírt, érvényes és eredményes választás hivatalos eredményét, ami október 19-én, 16 órakor vált jogerőssé, miután a törvényben meghatározott eddigi időpontig nem érkezett fellebbezés. Sinka László, az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület képviselőjelöltje 256 (27,59%) szavazatot kapott, a második helyen Dr. Korcsmáros Iván (független) végezett 232 (25%) szavazattal, harmadik lett Lukács Bernadett (FIDESZ-KDNP) 220 (23,71%), negyedik Rupics József (független) 192 (20,69%), az ötödik helyen Guruz Gergely (független) végzett 28 (3, 02%) szavazattal. A névjegyzékben szereplő 2206 fő választópolgár közül 930-an éltek szavazati jogukkal, ami 42,15% részvételi arány – az országos arány mintegy kétszerese. A két szavazókörzetben csupán 1-1 érvénytelen szavazatot találtak. Dr. Csútor Tünde gratulált Sinka Lászlónak, egyúttal köszönetet mondott a választás lebonyolításában résztvevőknek.

Sinka László szintén köszönetet mondott a választás megszervezésében közreműködőknek. A szavazáson való aktív részvételre utalva úgy fogalmazott; mint ebben, minden más pozitív területen is legyen az élen Százhalombatta. A sajtónak elmondta, hogy örömmel tér vissza a Képviselő-testületbe, amelynek korábban 9 évig tagja volt, az újabb megbízatás révén még többet tud tenni a városért. Nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki annak a 256 választónak, aki rá szavazott. Különösen nagy jelentőséggel bír az, hogy jóval az országos átlag feletti volt az időközi választáson a részvétel – tette hozzá. Szólt arról is, hogy számára rendkívül fájdalmas a győzelem, mert gyerekkori jó barátja, Szél Pál halála miatt került sor a választásra. Sinka László nem kér türelmi időt, az eskütétel után azonnal szeretne minél aktívabban és – az eddigiekhez hasonlóan – minél felkészültebben részt venni az önkormányzati munkában. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben mindent meg kell tenni, hogy minél kisebb sérüléssel kerüljön ki a város a válságból. A legjobb döntések meghozatala érdekében az érintettnek együtt kell működnie, személy szerint ő erre törekszik.

Vezér Mihály virágcsokorral mondott köszönetet Dr. Csútor Tündének és dr. Csehák Izoldának, továbbá köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek a választás lebonyolításáért. Gratulált Sinka Lászlónak a győzelemhez. A sajtónak elmondta, hogy a városban mindig magas részvétel mellett zajlottak a különböző választások, ami azt mutatja, hogy "a demokrácia virágzik Százhalombattán", a városlakók intenzíven kifejezik a jövő iránti elvárásaikat. Örömteli, hogy – mint mindig – most is érvényes és eredményes volt a választás, egy kisebb, folyamatosan zavart keltő csoporttól eltekintve mindenki a szokásos kulturált hangnemben kampányolt. Arra biztatta a városlakókat, hogy továbbra is aktívan vegyenek részt a közügyek intézésében, illetve a közéletben, hogy a legalkalmasabb személyek kerüljenek döntési pozícióba. Emlékezetett, hogy mintegy másfél év múlva együttes önkormányzati és európai parlamenti választásra kerül sor, amelyeknek nagy tétje van. A polgármester kérdésre válaszolva elmondta, hogy a válság miatt rövidtávon nehéz döntéseket kell meghozni a jövő biztosítása érdekében. Elkerülhetetlen a város működtetésének átalakítása, ésszerű racionalizálásra van szükség, jelen helyzetben elsőbbséget élveznek a kötelezően ellátandó feladatok. Vissza kell fogni a beszerzéseket, illetve a megtakarítások egy részét az energiafelhasználást csökkentő karbantartásokra, felújításokra kell fordítani. Hangsúlyozta, hogy csak az ezen elveket követő, elkötelezetten végrehajtott, szakmaiságon alapuló intézkedések nyomán várható el a jövőbeni újbóli növekedési pálya. Nem lehet egyszerűen bezárásokban, tevékenységek, szolgáltatások megszüntetésében gondolkodni, ehelyett a legkisebb veszteséggel járó, rugalmas megoldásokat szükséges kidolgozni. Vezér Mihály reményét fejezte ki, hogy testileg, lelkileg és hit belileg is megerősödve kerül ki Százhalombatta a jelenlegi nehéz helyzetből.
AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.