2022. november 27. - Virgil napja
Vasárnap
Min:3°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:6°
Kedd
Min:1°
Max:5°
Szerda
Min:1°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Önkormányzat

Átvette megbízólevelét Sinka László
2022-10-20 - Az ÉSZKE civil szervezet jelöltje Százhalombatta 6. számú, dunafüredi egyéni választókerületében az október 16-i időközi önkormányzati választáson szerzett képviselői mandátumot.
Megbízólevelét dr. Csútor Tündétől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől vette át október 19-én.

Az eseményen részt vett, dr. Csehák Izolda a HVB tagja, dr. Horváth Ágota aljegyző, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese, Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek.

A HVB elnöke ismertette a korábbi ÉSZKE képviselő Szél Pál halála miatt kiírt, érvényes és eredményes választás hivatalos eredményét, ami október 19-én, 16 órakor vált jogerőssé, miután a törvényben meghatározott eddigi időpontig nem érkezett fellebbezés. Sinka László, az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület képviselőjelöltje 256 (27,59%) szavazatot kapott, a második helyen Dr. Korcsmáros Iván (független) végezett 232 (25%) szavazattal, harmadik lett Lukács Bernadett (FIDESZ-KDNP) 220 (23,71%), negyedik Rupics József (független) 192 (20,69%), az ötödik helyen Guruz Gergely (független) végzett 28 (3, 02%) szavazattal. A névjegyzékben szereplő 2206 fő választópolgár közül 930-an éltek szavazati jogukkal, ami 42,15% részvételi arány – az országos arány mintegy kétszerese. A két szavazókörzetben csupán 1-1 érvénytelen szavazatot találtak. Dr. Csútor Tünde gratulált Sinka Lászlónak, egyúttal köszönetet mondott a választás lebonyolításában résztvevőknek.

Sinka László szintén köszönetet mondott a választás megszervezésében közreműködőknek. A szavazáson való aktív részvételre utalva úgy fogalmazott; mint ebben, minden más pozitív területen is legyen az élen Százhalombatta. A sajtónak elmondta, hogy örömmel tér vissza a Képviselő-testületbe, amelynek korábban 9 évig tagja volt, az újabb megbízatás révén még többet tud tenni a városért. Nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki annak a 256 választónak, aki rá szavazott. Különösen nagy jelentőséggel bír az, hogy jóval az országos átlag feletti volt az időközi választáson a részvétel – tette hozzá. Szólt arról is, hogy számára rendkívül fájdalmas a győzelem, mert gyerekkori jó barátja, Szél Pál halála miatt került sor a választásra. Sinka László nem kér türelmi időt, az eskütétel után azonnal szeretne minél aktívabban és – az eddigiekhez hasonlóan – minél felkészültebben részt venni az önkormányzati munkában. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben mindent meg kell tenni, hogy minél kisebb sérüléssel kerüljön ki a város a válságból. A legjobb döntések meghozatala érdekében az érintettnek együtt kell működnie, személy szerint ő erre törekszik.

Vezér Mihály virágcsokorral mondott köszönetet Dr. Csútor Tündének és dr. Csehák Izoldának, továbbá köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek a választás lebonyolításáért. Gratulált Sinka Lászlónak a győzelemhez. A sajtónak elmondta, hogy a városban mindig magas részvétel mellett zajlottak a különböző választások, ami azt mutatja, hogy "a demokrácia virágzik Százhalombattán", a városlakók intenzíven kifejezik a jövő iránti elvárásaikat. Örömteli, hogy – mint mindig – most is érvényes és eredményes volt a választás, egy kisebb, folyamatosan zavart keltő csoporttól eltekintve mindenki a szokásos kulturált hangnemben kampányolt. Arra biztatta a városlakókat, hogy továbbra is aktívan vegyenek részt a közügyek intézésében, illetve a közéletben, hogy a legalkalmasabb személyek kerüljenek döntési pozícióba. Emlékezetett, hogy mintegy másfél év múlva együttes önkormányzati és európai parlamenti választásra kerül sor, amelyeknek nagy tétje van. A polgármester kérdésre válaszolva elmondta, hogy a válság miatt rövidtávon nehéz döntéseket kell meghozni a jövő biztosítása érdekében. Elkerülhetetlen a város működtetésének átalakítása, ésszerű racionalizálásra van szükség, jelen helyzetben elsőbbséget élveznek a kötelezően ellátandó feladatok. Vissza kell fogni a beszerzéseket, illetve a megtakarítások egy részét az energiafelhasználást csökkentő karbantartásokra, felújításokra kell fordítani. Hangsúlyozta, hogy csak az ezen elveket követő, elkötelezetten végrehajtott, szakmaiságon alapuló intézkedések nyomán várható el a jövőbeni újbóli növekedési pálya. Nem lehet egyszerűen bezárásokban, tevékenységek, szolgáltatások megszüntetésében gondolkodni, ehelyett a legkisebb veszteséggel járó, rugalmas megoldásokat szükséges kidolgozni. Vezér Mihály reményét fejezte ki, hogy testileg, lelkileg és hit belileg is megerősödve kerül ki Százhalombatta a jelenlegi nehéz helyzetből.
AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Zümi vagyok, indulhatunk?!
2022-11-11
Második alkalommal született döntés a Százhalombattai Arany János Iskola és Gimnáziumban arról, hogy részt veszünk a "Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában – Meet and Code" című eseményen.

Szociális Munka Napja
2022-11-10
Köszönet a szociális munkáért.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.