2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Önkormányzat

Rezsitámogatási program indulhat
2022-08-23 - A családok védelmében rezsivédelmi alap létrehozását javasolja Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere – hangzott el az augusztus 22-i sajtótájékoztatón. A szociális rendelettervezet módosításának részleteit Török Sándor alpolgármester vezetésével dolgozzák ki.
Vezér Mihály elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak az energiaválság következtében megnövekedett rezsiköltségek mérséklésén. A városi rendezvényeken megszokott tűzijátékokat – a lakosság kérésére - lemondták, valamint elindították az ingyenes LED-csere programot, ami segítséget nyújt a százhalombattai családoknak az energiafogyasztás csökkentésében.
Az energiaválság kezelési akcióterv következő elemeként egy szociális alapon működő, rendszeres rezsitámogatási program előkészítését kezdeményezte, ami a nehéz helyzetbe került százhalombattai lakosok megsegítésére irányul. A rendelettervezetet a következő, szeptember 29-i testületi ülésen már előterjesztés formájában tárgyalhatják. A tervek szerint idén összesen 50 millió forinttal támogatnák a szociálisan rászorulókat, ez az összeg a következő évben 200 millió forintra nőhet. A rezsitámogatási program nem egyszeri, hanem folyamatos segítséget jelentene a rászoruló battai háztartások számára. Ez úgy érhető el, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a gazdasági helyzetet, és az éppen aktuális körülményekhez igazítják a rezsitámogatást. Amennyiben a Képviselő-testület – a várakozásoknak megfelelően – szeptemberben elfogadja az előterjesztést, akkor október 1-jén egy olyan támogatási programot indítanak el, ami jelentős segítséget fog nyújtani a rászorulók számára. Ha a rendelettervezet esetleges további finomítása szükséges, akkor egy későbbi októberi időpontban fogadhatja el azt véglegesen a Képviselő-testület. Az áremelkedésnek leginkább kitett lakossági csoportot meg kell védenie egy gondoskodó önkormányzatnak – fogalmazott Vezér Mihály.
 
Török Sándor alpolgármester elmondta, hogy elsődlegesen az egyedülálló nyugdíjasok, nyugdíjas házaspárok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, illetve a tartós betegséggel élők segítésére törekszenek. A támogatást a tűzfára, a villanyra és a gázra is igényelhetnék az érintettek, utóbbi kettő esetében csak az átlagfogyasztás feletti hányadra. A támogatás mértéke limitált lesz; példaként említette, hogy más-más a fogyasztás mértéke egy átlagos 50-80 négyzetméteres és egy 280 négyzetméteres ingatlan esetében. A tervek szerint a fűtési szezonnak megfelelően, illetve azt kissé meghosszabbítva, a gáz- és a tűzifatámogatás 7 hónapos időszakra – az adott évben október 1-jétől a következő év áprilisának végéig – lenne igényelhető. A villany esetében 12 hónap a támogatási időszak, mert a rendkívüli meleg nyári napokon a klíma- és egyéb berendezések üzemeletetése jelentősen megnöveli a fogyasztást. A már évek óta bevezetett és bevált szociális tűzifatámogatás a most kidolgozandó rendszertől függetlenül, továbbra is igényelhető. A tervezetről részleteiben tárgyalnak majd a szakbizottságok, illetve más, hasonló intézkedést hozó településekkel is felveszik a kapcsolatot, hogy a közös gondolkodás eredményeként minél alaposabb előkészítés után dönthessen a Képviselő-testület. Reményeik szerint egy működőképes, hatékony, valóban segítséget jelentő rezsitámogatási program indulhat Százhalombattán októberben – tette hozzá Török Sándor.
 

AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Testnevelői konferencia Százhalombattán
2022-09-25
"Az úszásoktatás jelentősége és lehetőségei a mindennapos testnevelésben" címmel tartott konferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a Barátság Kulturális Központban szeptember 23-24-én.

Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22
Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22
A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19
Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11
Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.