2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Sport

Ismét hatalmas siker sportlövészetben
2022-07-04 - Aranyérmet szerzett Szemán Dávid a július 1-je és 3.-a között Pécsett megrendezett Eb-Vb válogatón. A Százhalombattai Lövészklub versenyzője végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva 521 körrel nyerte meg az 50m pisztoly versenyszámot.
A győzelem értékét az is növeli, hogy az egyesületben csak 10 méteres lőpályák vannak, a versenyszámra nem tudott készülni a sportoló. A versenyszámot 50 méterre lővikk, 5,6mm kispuska lőszerrel, a pisztolynak hogy nyíltirányzékkal kell rendelkeznie. Tizenöt perc próbalövést követően 60 értékeltet lőnek, amit egész körös érték alapján összesítenek; ez a pisztolylövészet királyszáma. Kéri Attilának az egyesület elnökének, edzőjének nagy kedvence a szabadpisztoly, versenyzőként Európa-bajnoki csapat bronzérmet is nyert 1991-ben Bolognában, ahol a csapat legjobbja volt.

A pécsi válogató versenyen a 10m férfi légpisztoly versenyszám összevont döntőjében Hujbert Dániel 5., Szemán Dávid 6. helyezett lett.

A sikeres szereplés ellenére a sportolókon nagy a nyomás ugyanis nemrégiben kiderült, hogy a lövészklubnak egy időre költöznie kell. Kéri Attila a Százhalombattai Lövészklub elnöke elmondta, hogy nehéz feladat előtt áll az egyesület. Jelenlegi helyükön 1980-tól vannak a sportlövők. A városban már közel száz éve tartanak edzéseket, így mondhatni tradicionális sportágról van szó. A Magyar Sportlövők Szövetsége 2018-ban Százhalombattát kitüntette a "Sportlövő Város" oklevéllel.
Az egyesület a jelenlegi lőterét bérli, ahol nyolc lőállás van. A tulajdonos az elmúlt 10 évben nem emelt a több mint 100.000 ft fölötti bérleti díjon. A kisköltségvetésű egyesület a bérleti díjat részben az önkormányzattól kapott működési támogatásból, egyéb pályázatból, illetve tagdíjból finanszírozza.

Az épület tulajdonosa elérkezettnek látta, hogy az egész épületet felújítsa. Közel fél éve, hogy a tulajdonos tájékoztatta az egyesületet az átalakításról, ami a tervek szerint másféléves munkát jelent, és az építkezés alatt nem tud működni a lőtér. Azóta ideiglenes lőtérkeresés folyik, amiben segítséget nyújtott a tulajdonos is. Azonnal az egyesület segítségére siettek az önkormányzat képviselői, az alpolgármesterek, hogy új helyszínt találjanak, mint ahogy Vezér Mihály polgármester és a Halom-Sport Kft ügyvezetői is. A hosszú keresgélésnek lett eredménye. A gesztenyés lakótelepen lévő Kipp-kopp Óvoda ma már nem használt, régi barakk óvodájában ki lehet alakítani a jelenleginél nagyobb – több lőállásos – lőteret. A hely, amiben meglátták a jövőt az önkormányzat tulajdonában van. A Matrica Múzeum és a Kipp kopp Óvoda is melléképületnek, egyéb nem használatos dolgok raktárának használta. Az egyesület megkezdte a kiköltözést megszokott helyéről. Az említett két intézmény vezetője, mindenben segített, hogy az egyik épületet megkapják.
A húsz éve használaton kívüli épület felújításra szorul, szükséges néhány fal bontása, az áram, víz, csatorna-hálózattal együtt használhatóvá tenni. A Képviselő-testület döntött arról, hogy az épületet három évig térítésmentesen használhatja a lövészklub, és a felújításra 10 millió forintot helyez tartalékba.
Nagy feladat előtt áll az egyesület, jó lenne a lehető legrövidebb idő alatt kialakítani az új lőteret, hogy az edzések minél hamarabb, szeptember 1-jén folytatódhassanak. Ha a dátum csúszik, az beláthatatlan károkat okozhat az egyesületi tagjainak, a versenyzők létszámában. Nem beszélve a három válogatott versenyzőről, Joó Attila, Klem Barnabás, Szemán Dávid folyamatos felkészüléséről.
A battai sportlövők és családjaik most nemcsak a felkészülésből, hanem az új lőtér kialakításából is kiveszik részüket.  
Kéri Attila ezúton is köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki segíteni tudott.

A Pécsett rendezett, a lövészklub számára sikeres válogató után Dávidnak azért lehet drukkolni, hogy jól szerepeljen a következő válogatón, hogy utazhasson Wroclaw-ba az EB-re.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.