2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:18°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:29°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:20°
Max:30°
Vasárnap
Min:19°
Max:31°
Önkormányzat

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30 - Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.
Vezér Mihály polgármester bevezető beszédében köszöntötte a Képviselő-testületet.
 
Ezután Mánya Zsolt képviselő kért szót, aki az országos sajtóban megjelent, Vezér Mihály polgármester személyét érintő cikkek okán kezdeményezte a polgármester jutalmát tartalmazó előterjesztés napirendről történő levételét. Vezér Mihály polgármester a kérdést szavazásra bocsátotta, ami a Képviselő-testület által elutasításra került.
 
A polgármester részletesen számot adott végzettségeiről és 3 diplomájáról, majd kiemelte, hogy a polgármesteri pozíció betöltése nincs semmilyen végzettséghez kötve. A tanulmányait a - szabadideje terhére- azért végezte el, hogy Százhalombatta szolgálatában folytatott munkáját minél eredményesebben láthassa el. Mindezért soha semmilyen többlet jutalmazást nem kapott.
 
Török Sándor alpolgármester felszólalásában kifogásolta és inkorrektnek nevezte, hogy nevüket vállalni nem merő személyek folytatnak olyan tevékenységet, melynek célja mások rossz színben való feltüntetése.
 
A Képviselő-testület 20 napirendi pontot tárgyalt.
 
A napirend előtti felszólalásokban Vezér Mihály polgármester egy csokor virággal is köszöntötte a nyugdíjba vonuló Takácsné Simonics Juditot, a Kipp Kopp óvoda vezetőjét.
 
A továbbiakban felhívta a figyelmet a harmadfokú hőségriasztás veszélyeire, és ezzel kapcsolatos tanácsokkal látta el Százhalombatta lakosságát.
 
Nagy Balázs alpolgármester köszöntötte a Köztisztviselői nap alkalmából a Polgármesteri Hivatal munkatársait, méltatta a kollégák személyét és az elvégzett munkájuk minőségét, fontosságát, egyúttal a Képviselő-testület nevében is köszönetet mondott.
 
Török Sándor alpolgármester csatlakozott az előtte szólókhoz, méltatta a nyugdíjba vonuló intézményvezetőt, Takácsné Simonics Juditot. A Köztisztviselő nap és a Semmelweis nap alkalmából a köztisztviselőknek és az egészségügyben dolgozóknak is kifejezte háláját. Kiemelte, hogy a mögöttünk álló pandémiás időszak feszültsége érezhető az embereken, sokan türelmetlenebbek, mint azt megelőzően, így az említett két hivatást végzők számára kitartást kívánt.
 
Szabó Zoltán képviselő az iskolai tanévzárók apropóján elismerően nyilatkozott a százhalombattai oktatási intézmények éves teljesítményét illetően, külön kiemelve a pedagógusokat, és a diákokat is.
 
Szabó Gábor képviselő megköszönte mindenkinek a segítséget, akik részt vettek a Szent László napi óvárosi ünnepségsorozaton, melynek a visszajelzései nagyon pozitívak voltak.
 
Vezér Mihály ezután a távozó Illéssy Mátyás plébánostól, "Matyi atyától" búcsúzott a Képviselő-testület nevében.
 
Matyi atya háláját fejezete ki a battaiaknak, és röviden visszaidézte a városban eltöltött 19 évet, majd átadta jókívánságait.
 
A Képviselő-testület elfogadta a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséhez szükséges intézkedéseket, melyek végső célja a szelektív hulladékgyűjtés módszerének optimalizálása.
 
Elfogadásra került a parkolási problémák enyhítése céljából az az előterjesztés, melynek értelmében 300 új parkolóhely kerül kialakításra a város több pontján, hogy a lakosság minél szélesebb körében érezhető legyen a döntést követő változás pozitív hatása.
 
A Képviselő-testület megszavazta a Településrendezési Eszközök karbantartásával kapcsolatos döntéseket, melyek lehetővé teszik a jövőben kezdődő építkezések ésszerű korlátozását, amely megoldást jelenthet az agglomerációra jellemző problémára; a túlépítésre. A korlátozás kiterjed a telkeken létrehozható lakások mennyiségére, valamint a telek beépítésének mértékére is.
 
A Képviselő-testület úgy döntött, hogy a százhalombattai újszülöttek részére történő faültetéshez szükséges összeget biztosítja.
 
A Képviselő-testület döntése alapján az önkormányzati cégek és intézmények munkatársai átlagban 1 havi bérnek megfelelő jutalomban részesülnek.
 
A Sérültekért Alapítvány munkáját a Képviselő-testület 2,5 millió forinttal támogatja.
A Barátság Kulturális Központ felújítására pedig 30 millió forintot különítettek el, így az épületen fontos felújítások kezdődhetnek. (Forrás:battanet.hu)
 
 
 
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.