2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Kultúra, Oktatás

Egyes - '55
2022-06-07 - Ötvenötödik születésnapját ünnepelte a százhalombattai 1. Számú Általános Iskola május 20-án. A jubileum alkalmából a diákok a kulturális központban előadással is felidézték az iskola múltját.  

 
Az intézményben Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, a szerb nemzetiségi önkormányzat, illetve a tantestület és a diákok képviselői megkoszorúzták az első igazgató, Pável Nándor emléktábláját. Az iskola kiállítással is bemutatta az elmúlt évtizedeket.

A városvezető emlékeztetetett, hogy a helyi oktatás –, ahogy a név is jelzi – az Egyes iskolában kezdődött, amely a későbbiekben sem szeretett volna nevet változtatni. A művelődési központ megépüléséig a kulturális eseményeknek is helyet adott az épület, a Summerfest is innen indult útjára. Sok olyan tanuló került ki az iskolából, akik mindenki számára plédképül szolgálhatnak. A város méltán lehet büszke az intézményben folyó oktató-nevelő munkára – tette hozzá.

Török Sándor alpolgármester –, aki a kezdetektől fogva tagja az iskolaszéknek – "elfogultan" beszélt az iskoláról, miután ő maga és két gyermeke is itt tanult.

Nagy Balázs alpolgármester szerint az Egyesben dolgozók és a diákok is érzik, hogy egy tradicionális intézmény munkatársai, tanulói lehetnek. A nagy élményt jelentő előadás is igazolta, hogy valóban összetartó a közösség.

Szekeres József egykori tanácselnök a város építéséről beszélt, illetve Pável Nándor munkásságát méltatta. Mint mondta, az első igazgató személyében tiszteletre méltó, nagyon jó képességű kulturális vezetőt ismert meg.

Rigó Katalin tankerületi igazgató megtisztelőnek nevezte, hogy részt vehet az eseményen, hiszen pályáját az iskolában töltött diákévek alapozták meg.

Hegedüs Roland intézményvezető elmondta, hogy az alkalomhoz méltó, tartalmas, azonban külsőségében szerényebb ünnepet tartottak, mint az 50 éves jubileum alkalmából. Köszönetet mondott kollégáinak, akik segítettek megszervezni és lebonyolítani az eseményt. Szólt arról is, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a tehetségek felkutatására és fejlesztésére, de a lemaradókat is külön szakemberek segítik. Az oktató-nevelő munkában folyamatos kihívást jelent a gyerekek személyiségváltozásához és a technikai fejlődéshez igazodó megújulás.

Vezér Mihály, Hegedüs Roland intézményvezetőnek címzett nyílt levélében is megemlékezett a jeles eseményről.

Tisztelt Hegedüs Roland Intézményvezető Úr!

Örömmel tettem eleget megtisztelő meghívásának a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola 55. tanévének alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi műsorra, melynek a Barátság Kulturális Központ adott helyet. Rigó Katalin Asszonnyal, tankerületünk igazgatójával és városunk képviselő-testületének több tagjával együtt kitűnően éreztük magunkat, ugyanis egy üde és lendületes, humorban sem szűkölködő színdarabot tekinthettünk meg.
Az Egyes Iskola kiemelkedő szerepet játszotta város fejlődésében, oktatási intézményként és kulturális központként egyaránt. Már az első igazgató – Pável Nándor – idején balett és zongora szakkör működött, majd mozifilmvetítéseket tartottak, később az iskolaudvar adott helyszínt az első Summerfestnek is. Városunk közéletének meghatározó személyiségei között szép számmal akadnak olyanok, akik az intézmény egykori diákjai: képviselő-testületünk több tagja, Rigó Katalin tankerületi igazgatóasszony és díszpolgárunk Dr. Szakmány Tamás is itt folytatta tanulmányait.
Figyelembe véve az iskola tekintélyes múltját, igazán kemény fába vágja a fejszéjét az, aki arra vállalkozik, hogy egy rövid színdarab keretében felidézi az intézmény történetét és méltatja jelentőségét. Berta Szilvia pedagógus, és Karaivanov Lilla egykori diák mégis megtették, és tanulókkal kiegészülve egy szórakoztató és megindító műsort állítottak színpadra. A darab kellő finomsággal bánt a humorral, bátran nyúlt a múlthoz, amikor annak visszaidézését mai, modern eszközökkel tette, így szólította meg a több korosztályból álló nézőket, akik álló vastapssal jutalmazták a benne szereplő diákokat és az őket felkészítőket.
Köszönöm a képviselő-testületünk megjelent tagjainak és Rigó Katalin Tankerületi Igazgató asszonynak, hogy jelenlétükkel is megtisztelték a rendezvényt!
Nagyon szépen köszönöm Hegedüs Roland Intézményvezető Úr a meghívást! További eredményes munkát, és jó egészséget kívánok!
Végül boldog 55. születésnapot kívánok Egyes Iskola! Kívánom, hogy a lehető leghosszabb ideig maradjon meg annak az intézménynek, amely városlakóink több generációjának is jelentős szerepet játszik az életében! Köszönöm a mindenkori tantestületnek, technikai dolgozóknak és persze az iskola volt és jelenlegi diákjainak!Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.