2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Sport

Több, mint győzelem - Megvan az első négy
2022-06-07 - 36-31-re nyert Százhalombattai KE hazai pályán a Mezőkövesd ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában június 4-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.  
Az utolsó forduló előtt mindenki számolgatott. Tudtuk, hogy egy ponttal megnyerhetjük a rájátszás alsó házát. De azt is tudtuk, hogy vereség esetén harmadikak lehetünk, amely osztályozót jelent. Ezt nagyon szerettük volna elkerülni és a Mezőkövesd ellen lezárni a bajnokságot.
Az odavágón egy gólos vereséget szenvedtünk, ezért a matematikán kívül fűtötte a fiúkat a visszavágás lehetősége.
A mérkőzés úgy indult, mint a múlt héten. A harmadik percben már 3-0-ra vezettünk. A vendégek ekkor ébredtek és próbálták tartani a lépést. Irányítottuk a mérkőzést, és a 15. percben már négy góllal vezettünk. Sajnos a 20. percben Gálli Krisztián fejen találta az ellenfél kapusát, így piros lapot kapott. Szerencsére ez nem törte meg a fiúkat, és a pihenőre megnyugtató előnnyel mehettünk (17-14).

A szünetben a nézők között kisorsoltunk az idei mezeinkből egyet-egyet, és egy ajándékcsomagot, melyet a Szamuráj 07 Kft. ajánlott fel. Nagy meglepetés volt, mikor a kisorsolt sárga-kék mezért Rosta Miklós a PICK Szeged és a magyar válogatott beállója jelent meg a parketten. Most már ő is tudja, hogy a SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK! Serdülő csapatunk érkezett a pályára, amely a bajnokságukban a második helyén végezett. Szépen csillogott a fiatalok nyakában a frissen kapott ezüstérem. Gratulálunk !

Ezt követően a B-Cool Dance fiatal táncosai szórakoztatták a lelkes közönséget. Köszönjük nekik!
A második félidőben a vendégcsapat ragadta magához a kezdeményezést és mire észbe kaptunk a 35. percben egyenlített, sőt a vezetést is átvette. Ekkor Kővári Balázs és Kiss Attila góljaival visszavettük a vezetést, de sajnos egy hazai kiállítás alatt ismét náluk volt az előny. Szerencsére volt tartás a csapatban és ismét két gólt lőttünk egymás után. A 49.percben egy gólos vezetésünknél kettős emberhátrányba kerültünk. Pokolian nehéz két perc volt, de sikerült 1-1-el kijönnünk belőle. Éreztük, hogy lassan le kellene szakítani a vendégeket, ha nem akarunk élet-halál végjátékot játszani. Szerencsére nem is kellett. Bokréta Bence bravúros védése után Kiss Attila góljával már kettő gól volt a különbség. Vendég időkérés után felváltva estek a gólok. Az utolsó öt perc ismét egy Bokréta Bence védéssel indult, majd Félegyházi Zsolt meglőtte nyolcadik gólját. Újabb Bokréta Bence védés után Keresztes Levente keveredett középre, és ha már ott volt be is lőtte. Három és fél perccel a vége előtt 32-28. A vendégek újabb időkérés után teljesen kinyitották a védekezésüket, de ezzel sem tudtak közelebb zárkózni, és 15 másodperccel a dudaszó előtt Gyurcsovics Árpád gólja kialakította a végeredményt. Ami ez után jött az a vastaps és a közös ünneplés.

Ez a győzelem azt jelenti, hogy az SZKE az NB I/B rájátszás alsó házának 1. helyén végzett.
Ez a győzelem azt jelenti, hogy az SZKE az NB I/B bajnokság 11. helyén végzett.
Ez a győzelem azt jelenti, hogy az SZKE az első osztályt is figyelembe véve, Magyarországon a 25. a rangsorban.
Ez a győzelem azt jelenti, hogy az SZKE jövőre is az NB I/B bajnokságban szerepelhet.


Százhalombatta, 2022.06.04., Nézők: 120 fő

SZKE: Kovács, Pásztor, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 2, Gálli 2, Félegyházi 8 (1), Kővári 5, Gyurcsovics 2, Zatureczki 1, Kiss 6, Tóth 5, Pap 3, Kollonay, Keresztes 2, Fiar; vezetőedző: Adorján Gábor


Szurkolóinknak köszönjük az egész éves kitartó biztatást, amely sokat jelentett!
Támogatóinknak is köszönjük a támogatást! Úgy érezzük, megháláltuk!

Mindenkinek kellemes nyarat kívánunk. Találkozunk ősszel!Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.