2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Önkormányzat

Díjátadó gála és koncert
2022-06-02 - Ünnepélyes keretek között, a Freedom zenekar koncertjével egybekötött rendezvényen adták át a városi kitüntető díjakat és a sport elismeréseket Százhalombattán, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban május 27-én.
Vezér Mihály polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a járvány után újra a megszokott, méltó keretek között ünnepelheti a város azokat, akikre mindenki büszke lehet, "akik igen fontos bástyái, pillérei a közösségi életnek, Százhalombatta fejlődésének". Az önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki a Freedom zenekarnak, illetve Katona Tamás menedzsernek, hogy az együttes hosszú évek óta felajánlásból lép fel a városi rendezvényeken. Szintén köszönetet mondott a jelen lévő Horváth Péternek a Dunamenti Erőmű vezérigazgatójának a cég intenzív társadalmi szerepvállalásért. Kiemelte, hogy a vállalat 250 millió forinttal támogatta az Arany iskola udvarán, kizárólag TAO-s forrásból épülő – egyesületi, oktatási és tömegsport igényeket kielégítő – kosárcsarnok kivitelezését. A városvezető szólt arról is, hogy a képviselő-testület "mindig a bőség zavarával küzd", amikor a kitüntető címek odaítéléséről dönt, mert nagyon sok példamutató személy, illetve tevékenység közül kell választani.

A "Város Díszpolgára" címet Dr. Tóth Béla háziorvos vehette át az idei évben. Dr. Tóth Béla 1979-ben végezte el az egyetemet, ami után mentőorvosként dolgozott egy évig. A katonai szolgálatot töltötte a következő évben, a leszerelés után pedig a Bajcsy Kórház ideggyógyászatára nevezték ki segédorvosnak. A pozíciót három hónapig töltötte be, mert ekkor jelentkezett egy Százhalombattán meghirdetett állásra. A sikeres pályázás nyomán 1981 december elsejétől megkezdte a rendelést az Óvárosban, majd más körzetet vállalt. Pályája során a betegekkel nemcsak ismeretségeket, hanem barátságokat is kötött. Mint a Hírtükör korábbi számában megjelent beszélgetésből kiderült, hívő emberként vallja, hogy "semmi sem magától értetődő, mindent naponta ki kell munkálni, mindenért újra és újra meg kell harcolni. Aki azt hiszi, hogy amit egyszer megszerzett, az mindörökre az övé, és többé semmit sem tesz érte, elveszíti a boldogságot".

"Kultúráért Százhalombatta Díjban" részesült a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház társulata. Az együttes nevében Szigetvári József társulatvezető és művészeti igazgató, Sági Susann a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Igazgatója és a Forrás Néptáncegyüttes két tagja vette át az elismerést.

A "Közrend, Közbiztonsági Díjat" Bátyi László rendőr alezredes, a százhalombattai rendőrőrs parancsnoka vehette át.

"Egészségünkért Díjas" lett a Százhalombattai Védőnői Szolgálat Kollektívája.

A "Szociális Munkáért Díjat" Hajnal Györgyné, a százhalombattai Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézmény vezetője kapta.

"Gyermekekért Díjban" részesült Tóthné Besenyei Ibolya, a Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda óvodapedagógusa.

"Testnevelési és Sport Díjat" vehetett át – a városi sportélet érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül – Szabóné Peretsényi Krisztina testnevelő és biológia szakos tanárnő.

"Köztisztviselői Díjban" részesült Gipper Ildikó, a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Irodájának munkatársa és Kékesi Erika, a Polgármesteri Hivatal Szervezési és Önkormányzati Irodájának munkatársa.


Átadták a Sport Elismerő Okleveleket is.
A 2021-es év "Legjobb Sportolója Csapatban" Százhalombattai Kézilabda Egyesület felnőtt csapata. Edző, Adorján Gábor.
Az SZKE felnőtt csapata a 2020-2021-es idényben az NB II. déli csoportjában indult. A tavaszi szezont az első helyen kezdte, majd nagy menetelés következett és a lejátszott 13 mérkőzésből 12-t megnyerve, bajnoki címet szerezett, és ezzel jogosulttá vált, hogy magasabb osztályba léphessenek. Az őszi szezonban lejátszott 12 mérkőzésből 6-ot megnyertek és a bajnokság 5. helyén várták a téli szünetet. Eredményeik továbbra is örömre adnak okot és versenyben vannak azért, hogy a jövő évi bajnokságban is az ország második vonalában, összességében a legjobb 30 csapat között szerepeljenek. A csapat nevében a díjat a csapat kapitánya Keresztes Levente, Tallér Zsolt az egyesület elnöke, és Keresztes József az egyesület szakmai vezetője vette át.

A tavalyi év "Legjobb Sportolója Egyéni Fiú Arany Fokozatban" Nagy Kolos, a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Legjobb eredményei: Felnőtt Rövidpályás OB 6. és 7. helyezés, FINA Úszó Világkupa 4x50 méteres mix gyorsváltó 7. és 4x50 méteres mix vegyes váltó 9. helyezés. Kolos sportösztöndíjjal a Pennsylvaniai West Chester egyetemre jár majd szeptembertől, az egyetem úszócsapatában folytatja a versenyzést.

A 2021-es év "Legjobb Sportolója Egyéni Fiú Ezüst Fokozatban" Lajkó Csanád, a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Csanád több rangos úszóversenyen is kitűnő eredménnyel szerepelt 50, 100, és 200 gyors úszásnemekben.

A 2021-es év "Legjobb Sportolója Egyéni Fiú Bronz Fokozatban" Réti András, a VUK SE úszója. Edzője Kovács Barna.
Réti András több ezüst, illetve bronz jelvényes versenyző, aki minden edzésen a tökéletes feladatkövetésre és a maximális teljesítményre törekszik.

A 2021-es év "Legjobb Sportolója Egyéni Lány Arany Fokozatban" Soós Dorka, triatlon sportágban. Edzője Roman Thürauer.
Dorka Magyar Bajnok lett triatlon sportágban, első helyen végzett a duatlon ranglistán, valamint számos kiemelkedő nemzetközi eredménnyel is büszkélkedhet.

A tavalyi év "Legjobb Sportolója Egyéni Lány Ezüst Fokozatban" Rupics Bernadett a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Bernadett legjobb eredményei: FINA Úszó Világkupa 4x50 méteres mix gyorsváltó 7. és 4x50 méteres mix vegyes váltó 9. helyezés.

A tavalyi év "Legjobb Sportolója Egyéni Lány Bronz Fokozatban" Jánosi Noémi a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Noémi legjobb eredményei: FINA Úszó Világkupa 4x50 méteres mix gyorsváltó 7. és 4x50 méteres mix vegyes váltó 9. helyezés.

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Csapatban" a Százhalombattai Kézilabda Egyesület Serdülő Csapata. Edző Koncsár Gergely.
Nagy feladat előtt állt az SZKE serülő csapata a 2021-2022 bajnokságban. Az előző évi félbeszakadt bajnokság miatt több mint fél évig nem tudtak tétmérkőzésen pályára lépni. Koncsár Gergely edzőnek 2021-ben is – mint minden évben – új csapatot kellett építenie. A magas szintű munkának köszönhetően az őszi tíz mérkőzésből 9-et megnyertek és vezették a III. osztályú serdülő bajnokságot. A remek kezdést remek folytatás követte és a csapat ezüstérmet szerzett a bajnokságában.  A díjat a csapat nevében Csukás Rómeó és Herkli Noel játékosok és Koncsár Gergely edző vették át.

A tavalyi év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Fiú Arany Fokozatban" Marosi Bálint a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Bálint legjobb eredményei: FINA Úszó Világkupa 4x50 mix gyorsváltó 7. és 4x50 mix vegyes váltó 9. helyezés. Nemrég érkezett haza Normandiából, a Gimnazisták Világbajnokságáról, amelyen 3 aranyérmet és két ezüstérmet szerzett.

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Fiú Ezüst Fokozatban" Rupics Bendegúz a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Bendegúz legjobb eredményei: Országos Serdülő Bajnokság 200 méter hátúszás 4., 100 méter hátúszás 8. helyezés, FINA Úszó Világkupa 200 méter hátúszás 23. helyezés.

A tavalyi év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Fiú bronz Fokozatban" Rácz Bálint a VUK SE úszója. Edzője Vértesi Tamás.
Bálint a 2021. évi Cápa Országos Bajnokságra három versenyszámban kvalifikálta magát, 100m mellúszásban aranyjelvényes szintet teljesített, a tavalyi országos évjáratos ranglistán a legjobb eredménye 50m mellúszásban 8. hely.

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Lány Arany Fokozatban" Bóta Liliána a VUK SE úszója. Edzője Vértesi Tamás.
Liliána a 2021 évi Cápa Országos Bajnokságra négy versenyszámban kvalifikálta magát, a 100m pillangóúszás döntőjében 7. helyezést ért el, három versenyszámban teljesített aranyjelvényes szintet, a tavalyi országos évjáratos ranglistán a legjobb eredménye 100m pillangóúszásban 7. hely.

A tavalyi év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Lány Ezüst Fokozatban" Balogh Noémi futás sportágban.
Noémi legjobb eredményei: "Tisztelet a Hősöknek" váltófutás 2. helyezés, a Nyáregyházi futóversenyen a 38 korosztályos versenyző közül a 7. helyen végzett. 

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Lány Bronz Fokozatban" Dégi Csenge – a VUK SE úszója.
Edzője: Vértesi Tamás
Csenge a 2021 évben újonc versenyzőként nagyon gyorsan a legjobbak közé verekedte magát, három versenyszámban teljesített aranyjelvényes szintet, a tavalyi országos évjáratos ranglistán a legjobb eredménye 50m gyorsúszásban és 100m hátúszásban 6. hely.

A tavalyi év "Legjobb Masters Sportolója Férfi Kategóriában" Győri Sándor a Szenior SE Százhalombatta labdarugója.
Győri Sándor a Szenior SE Százhalombatta labdarúgó csapatának rangidős játékosa. Több mint 26 éve az egyesület aktív tagja, aki nem csak a futballpályán, hanem azon kívül is szorgalommal látja el feladatait.

A 2021-es év "Legjobb Masters Sportolója női kategóriában" Kisbajcsi Hajnalka kick-boksz versenyző. Felkészülését segítette Varga Krisztián.
A tavalyi év legjobb eredményei: a Horvátországi Karlovac Word Cup 2. és a Budapest Word Cup 3. helyezés.

A tavalyi év "Legjobb Edzője Csapatban" Adorján Gábor a Százhalombattai Kézilabda Egyesület felnőtt csapata edzője.
Adorján Gábor a kézilabda szeretetét édesapjától örökölte, aki válogatott játékos és szövetségi kapitány is volt. Gábor nagyon fiatalon már NB I-es játékos lett, és pályafutása során 20-szor szerepelt a magyar válogatottban is. Százhalombattán edzőként 2008-2009-es idényben mutatkozott be az akkor első osztályú csapatnál. Fáradhatatlan munkájának köszönhetően a csapat kialakítása és vezetése ismét felhelyezte Százhalombattát a kézilabda térképére.

A 2021-es év "Legjobb Edzője Egyénileg"Kovács Barna a VUK SE úszóedzője.
Kovács Barna 2014 óta dolgozik a Százhalombattai VUK SE úszószakosztályában. Elsősorban az úszásoktatást vezető edző, de ő szervezi a nyári egyhetes táborokat, valamint a tömegsportban résztvevő sportolók munkáját is irányítja. Több éves munkája során több ezer gyermeket és több felnőttet is ő tanított meg úszni. A szakosztály jelen élversenyzőinek nagy része is az ő oktató-nevelői tevékenységén keresztül nőttek fel.

A tavalyi év "Legjobb Testnevelője" Vass Éva az Arany János Általános Iskola és Gimnázium testnevelő tanára.
Vass Éva tanítói, testnevelő tanári végzettséggel több, mint 32 éve végzi pedagógusi hivatását Százhalombattán. Jelenleg az Arany János Iskolában tanít testnevelést az alsó-felső és a gimnáziumi tagozaton egyaránt. A város sport életében is aktívan részt vesz. Tagja a Battai Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének, a VUK SE kézilabda szakosztályában is nagy odafigyeléssel, szép eredményekkel végzi munkáját.

Az "Életmű Elismerés Sport Oklevél" díjazottja Koller János kézilabda szakedző.
Koller János nemzetközi szakedző több aranyérmet is nyert csapatával 1997-ben. Bronzérmet szerzett a SZVSE-MOL-al edzőként a Magyar Kupában, megkapták Pest Megye legjobb csapata díjat, Koller János pedig a legjobb edző lett a megyében. Volt a magyar ifjúsági válogatott szövetségi edzője is, amellyel kijutott a 2001-es luxemburgi Európa Bajnokságra. A VUK SE ifjúsági csapatával bronzérmes lett az NB I/B nyugati csoportjában 2014-2015-ben. Koller Jánossal hosszabb beszélgetés olvasható a http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=35390 linken.Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.