2022. december 01. - Elza napja
Csütörtök
Min:1°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:5°
Max:6°
Önkormányzat

Díjátadó gála és koncert
2022-06-02 - Ünnepélyes keretek között, a Freedom zenekar koncertjével egybekötött rendezvényen adták át a városi kitüntető díjakat és a sport elismeréseket Százhalombattán, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban május 27-én.
Vezér Mihály polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a járvány után újra a megszokott, méltó keretek között ünnepelheti a város azokat, akikre mindenki büszke lehet, "akik igen fontos bástyái, pillérei a közösségi életnek, Százhalombatta fejlődésének". Az önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki a Freedom zenekarnak, illetve Katona Tamás menedzsernek, hogy az együttes hosszú évek óta felajánlásból lép fel a városi rendezvényeken. Szintén köszönetet mondott a jelen lévő Horváth Péternek a Dunamenti Erőmű vezérigazgatójának a cég intenzív társadalmi szerepvállalásért. Kiemelte, hogy a vállalat 250 millió forinttal támogatta az Arany iskola udvarán, kizárólag TAO-s forrásból épülő – egyesületi, oktatási és tömegsport igényeket kielégítő – kosárcsarnok kivitelezését. A városvezető szólt arról is, hogy a képviselő-testület "mindig a bőség zavarával küzd", amikor a kitüntető címek odaítéléséről dönt, mert nagyon sok példamutató személy, illetve tevékenység közül kell választani.

A "Város Díszpolgára" címet Dr. Tóth Béla háziorvos vehette át az idei évben. Dr. Tóth Béla 1979-ben végezte el az egyetemet, ami után mentőorvosként dolgozott egy évig. A katonai szolgálatot töltötte a következő évben, a leszerelés után pedig a Bajcsy Kórház ideggyógyászatára nevezték ki segédorvosnak. A pozíciót három hónapig töltötte be, mert ekkor jelentkezett egy Százhalombattán meghirdetett állásra. A sikeres pályázás nyomán 1981 december elsejétől megkezdte a rendelést az Óvárosban, majd más körzetet vállalt. Pályája során a betegekkel nemcsak ismeretségeket, hanem barátságokat is kötött. Mint a Hírtükör korábbi számában megjelent beszélgetésből kiderült, hívő emberként vallja, hogy "semmi sem magától értetődő, mindent naponta ki kell munkálni, mindenért újra és újra meg kell harcolni. Aki azt hiszi, hogy amit egyszer megszerzett, az mindörökre az övé, és többé semmit sem tesz érte, elveszíti a boldogságot".

"Kultúráért Százhalombatta Díjban" részesült a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház társulata. Az együttes nevében Szigetvári József társulatvezető és művészeti igazgató, Sági Susann a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Igazgatója és a Forrás Néptáncegyüttes két tagja vette át az elismerést.

A "Közrend, Közbiztonsági Díjat" Bátyi László rendőr alezredes, a százhalombattai rendőrőrs parancsnoka vehette át.

"Egészségünkért Díjas" lett a Százhalombattai Védőnői Szolgálat Kollektívája.

A "Szociális Munkáért Díjat" Hajnal Györgyné, a százhalombattai Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézmény vezetője kapta.

"Gyermekekért Díjban" részesült Tóthné Besenyei Ibolya, a Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda óvodapedagógusa.

"Testnevelési és Sport Díjat" vehetett át – a városi sportélet érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül – Szabóné Peretsényi Krisztina testnevelő és biológia szakos tanárnő.

"Köztisztviselői Díjban" részesült Gipper Ildikó, a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Irodájának munkatársa és Kékesi Erika, a Polgármesteri Hivatal Szervezési és Önkormányzati Irodájának munkatársa.


Átadták a Sport Elismerő Okleveleket is.
A 2021-es év "Legjobb Sportolója Csapatban" Százhalombattai Kézilabda Egyesület felnőtt csapata. Edző, Adorján Gábor.
Az SZKE felnőtt csapata a 2020-2021-es idényben az NB II. déli csoportjában indult. A tavaszi szezont az első helyen kezdte, majd nagy menetelés következett és a lejátszott 13 mérkőzésből 12-t megnyerve, bajnoki címet szerezett, és ezzel jogosulttá vált, hogy magasabb osztályba léphessenek. Az őszi szezonban lejátszott 12 mérkőzésből 6-ot megnyertek és a bajnokság 5. helyén várták a téli szünetet. Eredményeik továbbra is örömre adnak okot és versenyben vannak azért, hogy a jövő évi bajnokságban is az ország második vonalában, összességében a legjobb 30 csapat között szerepeljenek. A csapat nevében a díjat a csapat kapitánya Keresztes Levente, Tallér Zsolt az egyesület elnöke, és Keresztes József az egyesület szakmai vezetője vette át.

A tavalyi év "Legjobb Sportolója Egyéni Fiú Arany Fokozatban" Nagy Kolos, a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Legjobb eredményei: Felnőtt Rövidpályás OB 6. és 7. helyezés, FINA Úszó Világkupa 4x50 méteres mix gyorsváltó 7. és 4x50 méteres mix vegyes váltó 9. helyezés. Kolos sportösztöndíjjal a Pennsylvaniai West Chester egyetemre jár majd szeptembertől, az egyetem úszócsapatában folytatja a versenyzést.

A 2021-es év "Legjobb Sportolója Egyéni Fiú Ezüst Fokozatban" Lajkó Csanád, a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Csanád több rangos úszóversenyen is kitűnő eredménnyel szerepelt 50, 100, és 200 gyors úszásnemekben.

A 2021-es év "Legjobb Sportolója Egyéni Fiú Bronz Fokozatban" Réti András, a VUK SE úszója. Edzője Kovács Barna.
Réti András több ezüst, illetve bronz jelvényes versenyző, aki minden edzésen a tökéletes feladatkövetésre és a maximális teljesítményre törekszik.

A 2021-es év "Legjobb Sportolója Egyéni Lány Arany Fokozatban" Soós Dorka, triatlon sportágban. Edzője Roman Thürauer.
Dorka Magyar Bajnok lett triatlon sportágban, első helyen végzett a duatlon ranglistán, valamint számos kiemelkedő nemzetközi eredménnyel is büszkélkedhet.

A tavalyi év "Legjobb Sportolója Egyéni Lány Ezüst Fokozatban" Rupics Bernadett a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Bernadett legjobb eredményei: FINA Úszó Világkupa 4x50 méteres mix gyorsváltó 7. és 4x50 méteres mix vegyes váltó 9. helyezés.

A tavalyi év "Legjobb Sportolója Egyéni Lány Bronz Fokozatban" Jánosi Noémi a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Noémi legjobb eredményei: FINA Úszó Világkupa 4x50 méteres mix gyorsváltó 7. és 4x50 méteres mix vegyes váltó 9. helyezés.

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Csapatban" a Százhalombattai Kézilabda Egyesület Serdülő Csapata. Edző Koncsár Gergely.
Nagy feladat előtt állt az SZKE serülő csapata a 2021-2022 bajnokságban. Az előző évi félbeszakadt bajnokság miatt több mint fél évig nem tudtak tétmérkőzésen pályára lépni. Koncsár Gergely edzőnek 2021-ben is – mint minden évben – új csapatot kellett építenie. A magas szintű munkának köszönhetően az őszi tíz mérkőzésből 9-et megnyertek és vezették a III. osztályú serdülő bajnokságot. A remek kezdést remek folytatás követte és a csapat ezüstérmet szerzett a bajnokságában.  A díjat a csapat nevében Csukás Rómeó és Herkli Noel játékosok és Koncsár Gergely edző vették át.

A tavalyi év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Fiú Arany Fokozatban" Marosi Bálint a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Bálint legjobb eredményei: FINA Úszó Világkupa 4x50 mix gyorsváltó 7. és 4x50 mix vegyes váltó 9. helyezés. Nemrég érkezett haza Normandiából, a Gimnazisták Világbajnokságáról, amelyen 3 aranyérmet és két ezüstérmet szerzett.

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Fiú Ezüst Fokozatban" Rupics Bendegúz a VUK SE úszója. Edzője Rozanovic Ádám.
Bendegúz legjobb eredményei: Országos Serdülő Bajnokság 200 méter hátúszás 4., 100 méter hátúszás 8. helyezés, FINA Úszó Világkupa 200 méter hátúszás 23. helyezés.

A tavalyi év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Fiú bronz Fokozatban" Rácz Bálint a VUK SE úszója. Edzője Vértesi Tamás.
Bálint a 2021. évi Cápa Országos Bajnokságra három versenyszámban kvalifikálta magát, 100m mellúszásban aranyjelvényes szintet teljesített, a tavalyi országos évjáratos ranglistán a legjobb eredménye 50m mellúszásban 8. hely.

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Lány Arany Fokozatban" Bóta Liliána a VUK SE úszója. Edzője Vértesi Tamás.
Liliána a 2021 évi Cápa Országos Bajnokságra négy versenyszámban kvalifikálta magát, a 100m pillangóúszás döntőjében 7. helyezést ért el, három versenyszámban teljesített aranyjelvényes szintet, a tavalyi országos évjáratos ranglistán a legjobb eredménye 100m pillangóúszásban 7. hely.

A tavalyi év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Lány Ezüst Fokozatban" Balogh Noémi futás sportágban.
Noémi legjobb eredményei: "Tisztelet a Hősöknek" váltófutás 2. helyezés, a Nyáregyházi futóversenyen a 38 korosztályos versenyző közül a 7. helyen végzett. 

A 2021-es év "Legjobb Utánpótlás Sportolója Egyéni Lány Bronz Fokozatban" Dégi Csenge – a VUK SE úszója.
Edzője: Vértesi Tamás
Csenge a 2021 évben újonc versenyzőként nagyon gyorsan a legjobbak közé verekedte magát, három versenyszámban teljesített aranyjelvényes szintet, a tavalyi országos évjáratos ranglistán a legjobb eredménye 50m gyorsúszásban és 100m hátúszásban 6. hely.

A tavalyi év "Legjobb Masters Sportolója Férfi Kategóriában" Győri Sándor a Szenior SE Százhalombatta labdarugója.
Győri Sándor a Szenior SE Százhalombatta labdarúgó csapatának rangidős játékosa. Több mint 26 éve az egyesület aktív tagja, aki nem csak a futballpályán, hanem azon kívül is szorgalommal látja el feladatait.

A 2021-es év "Legjobb Masters Sportolója női kategóriában" Kisbajcsi Hajnalka kick-boksz versenyző. Felkészülését segítette Varga Krisztián.
A tavalyi év legjobb eredményei: a Horvátországi Karlovac Word Cup 2. és a Budapest Word Cup 3. helyezés.

A tavalyi év "Legjobb Edzője Csapatban" Adorján Gábor a Százhalombattai Kézilabda Egyesület felnőtt csapata edzője.
Adorján Gábor a kézilabda szeretetét édesapjától örökölte, aki válogatott játékos és szövetségi kapitány is volt. Gábor nagyon fiatalon már NB I-es játékos lett, és pályafutása során 20-szor szerepelt a magyar válogatottban is. Százhalombattán edzőként 2008-2009-es idényben mutatkozott be az akkor első osztályú csapatnál. Fáradhatatlan munkájának köszönhetően a csapat kialakítása és vezetése ismét felhelyezte Százhalombattát a kézilabda térképére.

A 2021-es év "Legjobb Edzője Egyénileg"Kovács Barna a VUK SE úszóedzője.
Kovács Barna 2014 óta dolgozik a Százhalombattai VUK SE úszószakosztályában. Elsősorban az úszásoktatást vezető edző, de ő szervezi a nyári egyhetes táborokat, valamint a tömegsportban résztvevő sportolók munkáját is irányítja. Több éves munkája során több ezer gyermeket és több felnőttet is ő tanított meg úszni. A szakosztály jelen élversenyzőinek nagy része is az ő oktató-nevelői tevékenységén keresztül nőttek fel.

A tavalyi év "Legjobb Testnevelője" Vass Éva az Arany János Általános Iskola és Gimnázium testnevelő tanára.
Vass Éva tanítói, testnevelő tanári végzettséggel több, mint 32 éve végzi pedagógusi hivatását Százhalombattán. Jelenleg az Arany János Iskolában tanít testnevelést az alsó-felső és a gimnáziumi tagozaton egyaránt. A város sport életében is aktívan részt vesz. Tagja a Battai Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének, a VUK SE kézilabda szakosztályában is nagy odafigyeléssel, szép eredményekkel végzi munkáját.

Az "Életmű Elismerés Sport Oklevél" díjazottja Koller János kézilabda szakedző.
Koller János nemzetközi szakedző több aranyérmet is nyert csapatával 1997-ben. Bronzérmet szerzett a SZVSE-MOL-al edzőként a Magyar Kupában, megkapták Pest Megye legjobb csapata díjat, Koller János pedig a legjobb edző lett a megyében. Volt a magyar ifjúsági válogatott szövetségi edzője is, amellyel kijutott a 2001-es luxemburgi Európa Bajnokságra. A VUK SE ifjúsági csapatával bronzérmes lett az NB I/B nyugati csoportjában 2014-2015-ben. Koller Jánossal hosszabb beszélgetés olvasható a http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=35390 linken.AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Megnyílhat a Tescoban lévő postahivatal
2022-11-28
Nagy Balázs alpolgármester Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárával egyeztetett a Százhalombattán bezárt két fiók megnyitásáról november 24-én.

A hit lángja
2022-11-28
Ünnepi műsor keretében gyújtották meg az adventi koszorú első, "hitet" jelképező gyertyáját Százhalombattán, a főtéren november 27-én.

Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.