2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Kultúra, Oktatás

Határtalanul jó volt!
2022-05-30 - A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 7.b és 7.c osztálya – három tanárnő kíséretében 44 diák – egy hetet töltött a mesebeli szépségű Erdélyben a Határtalanul program keretében.
A program lehetővé teszi, hogy magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vegyenek részt a szomszédos országok magyarlakta területein. Ez a kirándulás nem terheli a családok költségvetését, mert teljesen ingyenes.
2021-ben kellett pályáznunk a kirándulásra, 2022 februárjában tudtuk meg, hogy utazhatunk. Az örömünk ekkor még nem volt teljes, mert oltottsághoz kötötték az utazást. Márciusban változott a helyzet: feloldották a korlátozásokat, vagyis az oltatlanok is utazhattak. Óriási volt a boldogság. Izgatott tervezgetés, készülődés következett, május 9-én pedig indulhattunk.
Az erdélyi úton a diákok kiemelt jelentőségű várakat, kastélyokat, védett műemlékeket tekintettek meg, melyek a magyarság szempontjából fontos eseményeknek adtak
otthont. Elsőként Nagyváraddal ismerkedtünk, Szent László városával – monostorát és várát Szent László királyunk alapította. Később kedvelt helye volt Ady Endrének is. Az egykori Emke-palota, ma Astoria Szálló, kávézójában szívesen töltötte idejét.
Marosvásárhelyen megcsodáltuk a kultúrpalota tükörtermét és az ólomüveg ablakain látható magyar mondák, népballadák jeleneteit. A református vártemplom szőnyegében még mindig látható a varázslatos dátum: 1940. IX. 10.  A második bécsi döntés után Marosvásárhelyre ekkor vonultak be a magyar csapatok, és a város 1944-ig ismét Magyarország része lehetett. Megkoszorúztuk Bolyai Farkas és Bolyai János - kiváló matematikusaink - szobrát, és megnéztük a Teleki Tékát.
Csikszeredán a Mikó-várban megnéztük a Csíki Székely Múzeum kiállítását, majd ellátogattuk a csíksomlyói búcsúk helyszínére.
Válaszúton egy lélegzetelállító néprajzi gyűjteményt csodáltunk meg. Kallós Zoltán több mint 8.000 tárgyat gyűjtött össze különböző településekről, és ezt rendezték össze kiállítássá.
Kolozsváron láthattuk a Szent Mihály templomot, melyben ötvenszer volt országgyűlés, és négyszer fejedelmet is választottak itt. Mátyás király és Bocskai István szülőházánál is jártunk, majd olyan felhőszakadás kerekedett hirtelen, hogy be kellett fejeznünk városnézésünket.
Erdély a tündérek és a legendák helye. Nemcsak megnéztük a gyönyörű természeti képződményeket, hanem a hozzájuk kacsolódó történeteket is meghallgattuk. Láttuk a Medve-tavat, a Gyilkos-tavat, a Békás-szorost. Jártunk a Tordai-hasadéknál is, ahol meghallgattuk Szent László legendáját, a sóbányában pedig megtudtuk, hogy a bányában annyi só van, amely elég volna az egész világnak 100 évre.
Megismerkedtünk a mezőség múltjával és jelenével, Kalotaszeg sajátosságaival. Gyönyörű kalotaszegi hímzéseket, szőtteseket láttunk Zsobokon. Itt hallottuk a ,,kivarrt út" történetét. A falunak nem volt megfelelő útja. A falusi asszonyok összefogtak, kézimunkáztak, a termékeket Németországban, Hollandiában értékesítették. A befolyt összegből megépítették a falu útját. Hasonló módon újították fel a templomot is.
Korondon megcsodáltuk a helyi fazekasok munkáit, természetesen beszereztük a vásárfiákat is. Farkaslakán megkoszorúztuk Tamási Áron sírját, és felidéztük Ábel történetét.
Szejkefürdőn nem tudtuk megnézni Mini Erdélyt, mert egy ,,kíváncsi" mackó megelőzött bennünket, és feldúlta a kiállítást. Utunk során mindenhol kedves, segítőkész magyar emberekkel találkoztunk, akik nagyon örültek annak, hogy Magyarországról ellátogattunk az elcsatolt erdélyi területekre. Nagyon jó kapcsolatot teremtettünk az ott élő magyarokkal, és erősítettük egymásban az együvé
tartozás érzését. A programok felejthetetlenek, a 13-14 éves gyermekek felnőttként is szívesen fognak rá visszaemlékezni. A diákok már most szívesen visszautaznának Erdélybe. Többen elmondták, hogy szeretnék a szüleiknek is megmutatni mindazt a csodát, amit együtt láthattunk, tapasztalhattunk.
Kovács J.Péterné
szervező tanár, osztályfőnökNyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.