2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Önkormányzat

Új parkolóhelyek létesülhetnek - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-05-30 - Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését május 26-án a Szekeres József Konferencia Központban, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő jelenlétében.

Vezér Mihály polgármester bevezető beszédében köszöntötte a Képviselő-testületet és ismertette a testületi ülés munkaprogramját.
A Képviselő-testület 34 napirendi pontot tárgyalt.
A napirend előtti felszólalásokban Vezér Mihály polgármester köszöntötte a nyugdíjba vonuló Gajdóné Szakács Ágnest, a Hatósági Iroda irodavezetőjét, akinek egy csokor virágot is átadott.
Török Sándor alpolgármester csatlakozott a polgármester köszöntéséhez, méltatta az irodavezető munkáját és személyét, majd átadta jókívánságait.
Szabó Zoltán képviselő is elismerően nyilatkozott Gajdóné Szakács Ágnesről, akinek nyugodt és szép éveket kívánt. A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola igazgatójaként részletesen ismertette az intézmény sportudvarának fejlesztését, aminek köszönhetően az intézmény komoly atlétikai versenyeknek adhat otthont a későbbiekben. Hangsúlyozta a versenyek jelentőségét, és a város sportéletében betöltött szerepét.
Szalai Attila képviselő csatlakozott az előtte szólókhoz, köszöntötte a nyugdíjba vonuló irodavezetőt, majd gratulált Szabó Zoltánnak a sportfejlesztésekhez. Ezután arról számolt be, hogy a május 24-én életbe lépett háborús veszélyhelyzet több városlakót is felzaklatott, aggodalmukat fejezték ki a képviselő úrnak, aki erre reagálva idézte a törvény szövegét, majd összefoglalta és értelmezte azt.
Szabó Gábor képviselő megköszönte a Szákom Kft. munkatársainak, hogy a lomtalanítás rendben lezajlott, majd jelezte, hogy a későbbiekben a kellemetlenségek elkerülése végett a lomtalanítás időpontjának kiválasztásakor vegyék figyelembe a szerb húsvét dátumát.
Mánya Zsolt képviselő arról beszélt, hogy az Újtelep városrészben gazos a közterület, ami a mellékutakon is megfigyelhető. Kérte a Műszaki Iroda munkatársait, hogy erre fordítsanak nagyobb figyelmet.

Vezér Mihály polgármester ismertette a hétvégi közösségi programokat; szombat délelőtt Házi Tamás koreográfus segítségével egy közös táncos akcióra került sor a főtéren, amelyre minden érdeklődőt szeretettel meginvitált.
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő vette át a szót, aki megköszönte Dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyzőnek, és az országgyűlési választások lebonyolításában részt vevő összes személynek a kiváló munkáját. Köszönetet mondott a százhalombattai szavazóknak, amiért nagy számban járultak az urnákhoz, és külön megköszönte annak a 4500 városi állampolgárnak a bizalmat, akik rá adták le voksukat. Reményét fejezte ki, hogy folytatódik az a mindkét fél számára előnyös és hatékony együttműködés, ami az elmúlt 8 évet is jellemezte. Kiemelte ezen felül, hogy Százhalombattával már nem csak az országgyűlési képviselői munkája által ápol kapcsolatot, hanem a Magyarok Öröksége Alapítvány Kuratóriumában betöltött elnöki pozíciója révén is. Megköszönte Lukács Bernadett, Nagy Balázs, Szabó Zoltán és Szigetvári József segítségét, amit a kampány során nyújtottak számára. Végül az egész Képviselő-testület számára jókívánságait fejezte ki.
Vezér Mihály polgármester válaszában tovább erősítette Bóna Zoltán országgyűlési képviselővel történő együttműködés jelentőségét, majd felhívta a figyelmet arra, hogy Százhalombatta érdeke a mindenkori regnáló politikai szereplőkkel kialakított, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló együttműködés, ami a múltban is több projekt megvalósulását tette lehetővé. Gratulált az országgyűlési képviselőnek, sikeres munkát kívánva.
Mánya Zsolt képviselő kért szót, aki a háborús vészhelyzet kihirdetése okán arra szeretett volna választ kapni, hogy mire számíthat a lakosság.
Bóna Zoltán válaszában arról beszélt, hogy sajnálatos módon igen nehéz időszakot él meg az ország a szomszédban zajló háborús helyzet miatt, reménynek adott hangot, hogy a lakosságot ez nem fogja érinteni, a probléma kezelése megmarad kormányzati szinten.
Szabó Zoltán képviselő megköszönte a jelenlévő Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnek az előző felszólalásában taglalt atlétika pálya megvalósulását.
A Képviselő-testület elfogadta Rappai Szilvia pályázatát a Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda óvodavezetői állására. Rappai Szilvia felszólalásában megköszönte a bizalmat.
Elfogadásra került a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány 2021. évi eszközbeszámolója, amely az eszközbeszerzéseket és a használatban lévő eszközök állapotáról szóló tájékoztatást is tartalmazta.
A Képviselő-testület megszavazta a gyermek háziorvosok és fogorvosok informatikai eszközállományának fejlesztését, és a megfelelő üzemeltetéséhez elengedhetetlen informatikai háttér kialakítását.
A Képviselő-testület döntésének értelmében, 2022. július 1-től a közétkeztetési feladatot a Városi Családsegítő és Gondozási Központ saját konyhai ellátás keretében fogja megvalósítani.
A Képviselő-testület úgy döntött, hogy megbízza a Szákom Kft. ügyvezetőjét, hogy az optimálisabb hulladékkezelés érdekében dolgozza ki a házhoz menő szelektív hulladék gyűjtési mód bevezetéséhez szükséges feltételeket, és az erről készült dokumentációt terjessze be a következő Képviselő-testületi ülésre.
Elfogadták Százhalombatta Város Környezetvédelmi Programját (2021-2026), amely részletesen taglalja a település jelenlegi helyzetét, és jövőbeli természetvédelmi céljait.
A Képviselő-testület döntése alapján folytatódik a Csónakázó tó vízmennyiségének pótlása. Emellett hosszú távú megoldásként a tó vízigényét kiszolgálni képes kút tervezését írták elő.
A parkolási problémák enyhítése érdekében a Képviselő-testület 160 új parkolóhely létesítéséhez szükséges szakmai előkészítés megkezdése mellett döntött. (Forrás: battanet.hu)


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.