2022. június 29. - Péter, Pál napja
Szerda
Min:21°
Max:37°
Csütörtök
Min:21°
Max:36°
Péntek
Min:18°
Max:36°
Szombat
Min:15°
Max:32°
Vasárnap
Min:18°
Max:34°
Jegyzet
FŐTÉR
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
Éppen egy éve vagyok az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális Központjának intézetvezető lelkésze. Istentől kaptam az elhívást erre a szolgálatra, s boldog vagyok, hogy egy olyan gyülekezethez rendelt, melynek a színházi élet területén is komoly küldetése van. A gyülekezetnek egyébként több aktív tagja is százhalombattai, akik gyakran segédkeznek a Reménység Szigetén a különféle karitatív munkákban. Mostanában leginkább az ukrajnai menekültek ellátásában, gondozásában és a velük való kommunikációban.
A menekültekkel kapcsolatosan az egyik legfontosabb feladatunk a lelkigondozás. Szerencsére több kiváló tolmácsunk is van, s minden munkatársunk beszéli valamelyik világnyelvet. Lelkigondozás ugyanis szavak nélkül szinte lehetetlen. Persze van, amikor kifejezetten a hallgatásunkra, a meghallgattatásra van szüksége a másik félnek, ám – tegyük hozzá! –megértés nélkül a meghallgatás sem igazán lehetséges. A diakóniai munka egyik legfontosabb alapelve az, hogy el kell tudnunk fogadni a másik embert előítélet nélküli tárgyilagossággal. Ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan lehetővé kell tennünk, hogy a partnerünk merje kimutatni az érzelmeit, indulatait.
Az egyik nálunk lakó családnak a házát bombatalálat érte. Mikor megszólalt a sziréna, lementek a pincébe, s egy negyedóra múlva egész életük munkája romokban hevert. Azóta nyugtatókon élnek, s ha szirénaszót hallanak, felzokognak összebújva. A nálunk lakó ukránok néhány napja elkezdtek magyarul tanulni. Az egyik szolgatársunk, aki korábban a Hír TV riportere volt, tanítgatja őket. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy számukra most ez a közös nyelvtanulás a leghatékonyabb pasztorálpszichológia. Felvidulnak, ha kimondhatják magyarul ezt a szót: "Köszönöm!" "Pozsálújsztá!" – feleljük ukránul, s mi is felvidulunk. Ha a hála és a szeretet szavai rezegtetik meg a levegőt, egyre inkább kisimulnak a gondok. Mindenkinek, aki lelkigondozói munkára vállalkozik, megfontolandóak Eckhart mester szavai, aki közel nyolcszáz évvel ezelőtt így fogalmazott: " Életed legfontosabb pillanata a jelent pillanat, legfontosabb embere, akivel most kell leülnöd beszélgetni, legfontosabb tette a szeretet."    
Gyülekezetünknek két jelentős költő – Urbán Gyula bácsi és Benkő Ildikó – is a tagja. Amiről Eckhart mester prózában, arról Benkő Ildikó sokszor versekben beszél. Diakónus munkásoknak is megszívlelendőek következő sorai: "Némaságom téged vallat,/ nyíló ajkad cserepein csönd hasad,/ mesebeli liliom,/ omlik elmédből formálásom,/ fénypatak töltöget holdpoharat,/ fájdalom,/ metszett kristálytükröd karom,/ ablak,/ rajtam átlátod magad. (Keresés) Hogyan tegyük le a világ ránk nehezedő súlyait, hogyan szabaduljunk a fájdalomtól? Leginkább ezekre keresi a választ a költőnő Báránytánc című kötete, melyet az utóbbi hetekben többször is elolvastam. Fényért és szeretetért fölfakadó versmondatai, villám-hasogatta versszilánkjai nemcsak balzsamos nyomot hagynak az olvasóban, de a remény táplálói is. Keserűségükben is táplálói annak a reménynek, hogy emberivé formálódhat minden közösség, mert a lélek melege közös szükségletünk, anélkül ugyanis könnyen "porrá omlik a száj". Biztos vagyok benne, hogy sok százhalombattainak tetszene ez a költészet. Benkő Ildikó lelkigondozó és lélekemelő, szép szavai.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Projektbeszámoló
2022-06-07
Az Erasmus+ "Self-awareness: Embrace Yourself, Embrace the World" nevű, önismeretet feldolgozó projekt három évének záróeseményére került sor az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnáziumban május 9-13. között diákcsereprogram formájában.

Egyes - '55
2022-06-07
Ötvenötödik születésnapját ünnepelte a százhalombattai 1. Számú Általános Iskola május 20-án. A jubileum alkalmából a diákok a kulturális központban előadással is felidézték az iskola múltját.    

Több, mint győzelem - Megvan az első négy
2022-06-07
36-31-re nyert Százhalombattai KE hazai pályán a Mezőkövesd ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában június 4-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.  

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.