2022. május 25. - Orbán napja
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Hirek

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09 - Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.
Dr. Berzéki Ferenc a SZEK főigazgatója köszöntőjében felidézte, hogy kezdő orvosként sokat tanult a főorvostól, aki akkoriban főnöke volt, most pedig az a sajátos helyzet állt elő, hogy Dr. Buza Tibor dolgozik a battai szakrendelőben. A főigazgató nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy évtizedek óta együtt dolgozhatnak, kiemelte, hogy a főorvos nagyon sokak életét mentette meg, illetve segítette gyógyulásukat.
Az egyik kolléganő összegzéséből – a főigazgató tolmácsolásában – kiderült, hogy a szakember már a Rákóczi gimnáziumban nagy érdeklődést mutatott a természettudományok, az ornitológia, a latin és görög nyelv, illetve az irodalom iránt. Elsőre felvették az orvosi egyetemre, amelyet kiváló eredménnyel végzett el, fő területe a kardiológia lett. A Rókusban –, amely már az egyetemhez tartozik – 1962 óta dolgozik. A főorvos EKG labor vezetőként elsőként honosította meg Magyarországon nagy szakértelemmel az echokardiográfiai vizsgáltatot. Nagy érdeklődés kíséri a szívvel-lélekkel tartott szakmai továbbképzéseit, háziorvos kollégái ezért is nagyon szeretik. A jellemzés szerint Buza doktor nagy szaktudása mellett nagyon empatikus, lelkiismeretes, jó kapcsolatot ápol a betegekkel, akik őszinte bizalommal fordulhatnak hozzá. Állandó továbbképzésre inspirálja munkatársait, akik több szakvizsgát is letettek biztatására. Maximalista a gyógyítás terén, a pontos dokumentáció tartalmilag és nyelvtanilag is lényeges számára, szem előtt tartva a latin nyelv szabályait. Évtizedek óta kezelt betegétől nem hiába kapta meg a "legjobb orvos" jelzőt. A mai napig aktívan részt vesz a SOTE Rókus kórházi részlegének munkájában, valamint évtizedek óta praktizál a SZEK-ben. A főorvos szabadidejét főként a Balaton tölti vitorlázással, amit már unokáival is megszerettetett. Berzéki Ferenc a méltató szavak után egy üvegből készült dísztárgyat adott át; "Dr. Búza Tibor 60 év az egészségügy szolgálatában" felirattal.

A főorvos meghatottan és meglepetten mondott köszönetet, mert váratlanul érte az ünnepség, annál is inkább, mert nem tartja számon a munkával töltött éveket. Kiemelte, hogy nagyon jó légkörben dolgozhat Százhalombattán, ahol mindenkivel harmonikus kapcsolatot ápol. Addig szeretne a betegekért tenni, amíg ereje engedi.

A Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Szervezete nevében Dr. Farkas József elnök köszöntő szavak kíséretében díszoklevelet adott át Dr. Buza Tibornak.

A főorvos a sajtó kérdésére elmondta, hogy nagyon jól esett neki a számára váratlan ünnepség, nem szokott hozzá az ilyen gesztushoz. Pályaválasztását a természettudományok iránti érdeklődés és bátyja orvosi elhivatottsága is motiválta. A belgyógyászatból lassan kinövő kardiológiát a Rókus kórházban szerette meg, amikor 1956 után néhány szívgyógyításhoz szükséges műszert szerzett be az intézmény igazgatóhelyettese. Ritkaság számba ment akkor még a tintával nyomtató EKG-gép, ami igencsak megfestette a szerkezettel dolgozók ruháját – jegyezte meg a főorvos. A továbbiakban a szakmaszeretet mellett lendületet adott az is, hogy olyan, sokkal modernebb gépre cserélhették le a korai eszközt, amilyennel még az országos kardiológiai központ sem rendelkezett. Százhalombattával akkor került kapcsolatba, amikor a Rókus kórházban megyei munkaegészségügyi főorvosként dolgozó főnökével járták a szakintézményeket. A battai rendelő elkészülte után nem sokkal ellátogattak a városba is, ahol betekintést nyerhettek a színvonalas gyógyító munkába. Kollégája, Dr. Ruby Erzsébet már kijárt a fővárosból a szakrendelőbe, ő említette Dr. Buza Tibornak, hogy szükség van még kardiológusra Százhalombattán. A főorvos élt a lehetőséggel, és évtizedekkel ezelőtt második munkahelye lett a mai SZEK.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.