2022. január 17. - Antal és Antónia napja
Hétfő
Min:1°
Max:6°
Kedd
Min:0°
Max:4°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-1°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:0°
Önkormányzat

Új számítógépek segítik a fogorvosok munkáját
2021-12-21 - Négy korszerű, nagyobb kapacitású, összesen 1,7 millió forint értékű számítógép támogatja a százhalombattai fogászati alapellátást januártól. Az Önkormányzat a gépekhez monitorokat és nyomtatókat is vásárolt, valamint egy új programot is telepítettek az eszközökre, amelyek jelentősen meggyorsítják az adminisztrációs feladatokat.
Mint ismeretes, idén márciusban 8 darab korszerű számítógépet – és a rájuk telepíthető Office programcsomagot  – vásárolt az Önkormányzat a háziorvosoknak.

Vezér Mihály polgármester az átadáskor meleg szavakkal méltatta az egészségügyben dolgozók munkáját. Elmondta, hogy az Önkormányzat szívvel lélekkel, akár anyagilag is ott áll az egészségügy munkája mögött, különösen most, amikor a covid megnehezíti az orvosok, nővérek átlagos körülmények között is felelősségteljes, nehéz helytállását. Az Önkormányzat átlátja, hogy az egészségügyben rendkívül fontos a gördülékeny információáramlás, amelyet ma már csak korszerű informatikai eszköztárral lehet megvalósítani; gyors adományukkal a magas színvonalú betegellátás segítését és az orvostársadalom anyagi megbecsülésének jelentőségét egyaránt szerették volna kifejezni. Nyilvánvalóvá tette, hogy a fogászat számára biztosított új gépek valójában nekünk, polgároknak "ajándékok", hiszen a mi minél hatékonyabb ellátásunkat szolgálják.  A polgármester az eszközök használatához sok sikert, emellett áldott, békés, családi körben eltöltött pihentető ünnepeket kívánt a fogászat dolgozóinak.

A battai Önkormányzat mindig nagy gondot fordított rá, hogy az orvosi rendelő minél jobb állapotban legyen. Nem csupán informatikai fejlesztés történt, hanem a közelmúltban készült el a hátsó bejáratnál a rámpa, és ugyancsak nem régiben korszerűsítették a röntgen ellátást. Vezér Mihály arra a kérdésre, hogy lehet-e folytatása az e téren történő beruházásoknak elmondta, hogy mint minden településvezető, úgy ő is a prioritások között is első helyen tartja számon az egészségügyi ellátás színvonalának biztosítását, s így nem csupán az önkormányzatokra általában háruló fejlesztési kötelezettségnek tesznek eleget, hanem mindenkor örömmel biztosítanak önkéntes támogatásokat is. Az Önkormányzat így kiemelt szerepet játszhat a bonyolult és igen költséges egészségügyi rendszert támogató társadalmi összefogásban. A százhalombattai orvosi szakrendelő jól ellátott szolgáltatás, de mindig akad olyan pontja, amelyet még korszerűbbé, még hatékonyabbá lehet tenni. A rendelő maga is rendelkezik anyagi forrásokkal; az Önkormányzat az egészségügyi ellátás szervezését célzó alapítványt hozott létre. A szervezet, a vezetők és a kuratórium tagjai szintén erőn felül részt vesznek a rendelő fenntartásában és folyamatos modernizálásában: az elmúlt évben megközelítőleg tízmillió forint értékben szépítették, korszerűsítették az épületet. A folyamatosan biztosított állami támogatás mellett az Önkormányzat is bármikor szívesen bővíti az alapítvány anyagi lehetőségeit.

Dr. Ilyés Zsolt fogszakorvos, szájsebész köszönetet mondott Vezér Mihály polgármesternek és csapatának, amiért a fogászati dolgozók kérése nyitott fülekre talált és azonnali, gyors megoldás született a géppark korszerűsítésére. Elmondta, hogy a modern számítógépek nélkülözhetetlenek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel – régebben: Országos Egészségbiztosítási Pénztárral – való kapcsolattartáshoz, valamint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér számára történő adatszolgáltatáshoz, illetve a betegnyilvántartás, továbbá a praxisközösség által vállalt prevenciós munkáról történő beszámolók is ezeken a nagy sebességű gépeken születnek majd.
AKTUÁLIS
2022-01-06 - Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti – szakrendelőjébe.
2021-12-16 - Isten ajándéka - Fazekas István gondolatai  
2021-12-06 - A boldogság nem állapot, hanem életforma - Fazekas István gondolatai.
Az első baba
2022-01-13
Kovács Kitti Sára az idei év első százhalombattai babája; Kitti Sára 3340 grammal és 56 cm-el látta meg a napvilágot január 3-án 18 óra 30 perckor. Az újszülöttet és a szülőket, Mojzer Georgina Zsuzsannát és Kovács Kristófot Vezér Mihály polgármester köszöntötte a Polgármesteri Hivatalban.

Bara környéki fák gallyazásáról II.
2022-01-12
Nemrég tettük közzé, hogy az ELMŰ a saját területén, az áramszolgáltatás biztonsága érdekében, törvényi kötelezettségét teljesítve veszélyes fákat gallyazott.

Örökös Zöld Óvoda lett a Százhalombattai Kipp- Kopp Óvoda
2022-01-12
Örömmel értesültem arról, hogy a Földművelési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt "Örökös Zöld Óvoda" pályázaton az óvoda elnyerte és jogosulttá vált az "Örökös Zöld Óvoda" cím használatára.

Mozgalmas december - polgárőr beszámoló
2022-01-11
A megszokott feladatokon kívül rengeteg tennivaló volt a decemberi hónapban. Sok volt a rendezvénybiztosítás, melyek eseménymentesen zajlottak le.

Legszebb dolog a barátság...
2022-01-10
Süsü énekel a legszebb emberi érzésről, a barátságról, Csukás István történetében. Mi pedig, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatának tanítói és diákjai, szintén barátsággal invitáltuk városunk általános iskoláinak harmadikos tanulóit egy komplex vetélkedőre 2021 őszén.

Tájékoztató a Bara parti fakivágásokról
2022-01-06
Sok tévhit kering a történtekkel kapcsolatban, amely tájékozatlanságból, rosszindulatból fakad.

A jövő hősei
2022-01-04
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumnak évek óta kiemelt feladata - akkreditált kiváló tehetségpontként – egyben küldetése is a gyermekközpontúság mellett, annak részeként a környezeti nevelés.

Előzzük meg a petárdabaleseteket
2021-12-30
Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. 

Árrobbanás a fővárosi agglomerációban: drágábbak a házak Százhalombattán, mint Budapesten?
2021-12-30
Tavaly novemberhez képest az eladásra kínált házak átlagos négyzetméter árai egy év alatt országosan valamivel több, mint egyötödével nőttek. Megvizsgáltuk Százhalombatta és környékének, valamint a főváros agglomerációjában található települések árváltozásait, ugyancsak 2020 novemberéhez képest. Ön tudja, hogy a közelben mi drágább Budapestnél?

Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a 2022. évben
2021-12-27
A SZÁKOM Kft. honlapján közzétette a 2022. évi szelektív hulladékgyűjtés időpontjait.

Csaló telefonívás egy bank nevében!
2021-12-27
"Egyik reggel a +36 1 636 6666 számról hívott az OTP Bank nevében telefonáló egyik – férfi –csaló. Mivel a beszélgetés nagyon tanulságos volt, megosztjuk annak legfontosabb tapasztalatait.

Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program a MOL-nál
2021-12-27
A MOL Közgyűlése jóváhagyta a Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program (KMRP) elindítását: ennek megfelelően a vállalat maximum 180 milliárd forintnyi részvényt értékesíthet a KMRP szervezetek részére, valamint támogatást nyújthat a működési költségekhez. A Program finanszírozása munkavállalói hozzájárulásából és kötvények kibocsátásából valósulhat meg.

Tesla Megapack energiatárolót telepítenek Százhalombattán
2021-12-27
Magyarországon elsőként Tesla Megapack típusú energiatárolót létesít Százhalombattán a MET Csoport, a Dunamenti Erőmű területén megvalósuló innovációs projekt részeként. A most aláírt együttműködés értelmében az energetikai eszközt 2022 nyarán telepítik.

"Téli Ünnepekre várva"- VII. Román Bál
2021-12-18
"Téli ünnepekre várva" "- VII. Román Bál címmel rendezték meg 2021. december 4-én a hetedik hagyományőrző román bált a Klub Sirályban a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

Tisztelt Százhalombattaiak!
2021-12-18
Önkormányzatunk az utóbbi időben több megkeresést is kapott a MÁV és a VOLÁNBUSZ menetrendi csatlakozás problémáiról.

Áramszünet
2021-12-18
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta több utcájában január 13, 25 és 27-én.

Egyedülálló háziorvosi praxis program Százhalombattán
2021-12-17
Az Önkormányzat új, példa nélküli háziorvos utánpótlási, egyben mentorálási támogatási rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok a városban praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után. Első körben két praxis továbbörökítését jelentette be Vezér Mihály polgármester.

Köszönet az áldozatos munkáért
2021-12-16
Pentz Istvánné, a százhalombattai Idősek Gondozóháza vezetője kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet Százhalombattán. Az oklevelet és a virágcsokrot Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át.

Karácsonyi díszítés és ajándékozás
2021-12-16
Folytatva a hagyományt, Szalai Attila idén is feldíszített több köztéri fát Százhalombattán, az Olajmunkás úton, ahol a kutyafuttató kerítésére és a KRESZ táblákra is kerültek díszek. Az önkormányzati képviselő ajándékozást is szervezett.

Advent az Óvárosban
2021-12-16
Az Óvárosi Falusi Közösség tagjai idén először készítettek adventi koszorút, melyet elhelyeztek a Szent László szobor elé. Az első gyertya az első adventi vasárnapon, november 28-án került meggyújtásra közös imádság keretén belül.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.