2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Önkormányzat

Új számítógépek segítik a fogorvosok munkáját
2021-12-21 - Négy korszerű, nagyobb kapacitású, összesen 1,7 millió forint értékű számítógép támogatja a százhalombattai fogászati alapellátást januártól. Az Önkormányzat a gépekhez monitorokat és nyomtatókat is vásárolt, valamint egy új programot is telepítettek az eszközökre, amelyek jelentősen meggyorsítják az adminisztrációs feladatokat.
Mint ismeretes, idén márciusban 8 darab korszerű számítógépet – és a rájuk telepíthető Office programcsomagot  – vásárolt az Önkormányzat a háziorvosoknak.

Vezér Mihály polgármester az átadáskor meleg szavakkal méltatta az egészségügyben dolgozók munkáját. Elmondta, hogy az Önkormányzat szívvel lélekkel, akár anyagilag is ott áll az egészségügy munkája mögött, különösen most, amikor a covid megnehezíti az orvosok, nővérek átlagos körülmények között is felelősségteljes, nehéz helytállását. Az Önkormányzat átlátja, hogy az egészségügyben rendkívül fontos a gördülékeny információáramlás, amelyet ma már csak korszerű informatikai eszköztárral lehet megvalósítani; gyors adományukkal a magas színvonalú betegellátás segítését és az orvostársadalom anyagi megbecsülésének jelentőségét egyaránt szerették volna kifejezni. Nyilvánvalóvá tette, hogy a fogászat számára biztosított új gépek valójában nekünk, polgároknak "ajándékok", hiszen a mi minél hatékonyabb ellátásunkat szolgálják.  A polgármester az eszközök használatához sok sikert, emellett áldott, békés, családi körben eltöltött pihentető ünnepeket kívánt a fogászat dolgozóinak.

A battai Önkormányzat mindig nagy gondot fordított rá, hogy az orvosi rendelő minél jobb állapotban legyen. Nem csupán informatikai fejlesztés történt, hanem a közelmúltban készült el a hátsó bejáratnál a rámpa, és ugyancsak nem régiben korszerűsítették a röntgen ellátást. Vezér Mihály arra a kérdésre, hogy lehet-e folytatása az e téren történő beruházásoknak elmondta, hogy mint minden településvezető, úgy ő is a prioritások között is első helyen tartja számon az egészségügyi ellátás színvonalának biztosítását, s így nem csupán az önkormányzatokra általában háruló fejlesztési kötelezettségnek tesznek eleget, hanem mindenkor örömmel biztosítanak önkéntes támogatásokat is. Az Önkormányzat így kiemelt szerepet játszhat a bonyolult és igen költséges egészségügyi rendszert támogató társadalmi összefogásban. A százhalombattai orvosi szakrendelő jól ellátott szolgáltatás, de mindig akad olyan pontja, amelyet még korszerűbbé, még hatékonyabbá lehet tenni. A rendelő maga is rendelkezik anyagi forrásokkal; az Önkormányzat az egészségügyi ellátás szervezését célzó alapítványt hozott létre. A szervezet, a vezetők és a kuratórium tagjai szintén erőn felül részt vesznek a rendelő fenntartásában és folyamatos modernizálásában: az elmúlt évben megközelítőleg tízmillió forint értékben szépítették, korszerűsítették az épületet. A folyamatosan biztosított állami támogatás mellett az Önkormányzat is bármikor szívesen bővíti az alapítvány anyagi lehetőségeit.

Dr. Ilyés Zsolt fogszakorvos, szájsebész köszönetet mondott Vezér Mihály polgármesternek és csapatának, amiért a fogászati dolgozók kérése nyitott fülekre talált és azonnali, gyors megoldás született a géppark korszerűsítésére. Elmondta, hogy a modern számítógépek nélkülözhetetlenek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel – régebben: Országos Egészségbiztosítási Pénztárral – való kapcsolattartáshoz, valamint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér számára történő adatszolgáltatáshoz, illetve a betegnyilvántartás, továbbá a praxisközösség által vállalt prevenciós munkáról történő beszámolók is ezeken a nagy sebességű gépeken születnek majd.
Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.