2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Önkormányzat

Közös fenyődíszítések
2021-12-14 - Az iskolásokkal és az óvodásokkal együtt díszítette fel a Százhalombatta főterén felállított óriás fenyőt Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Lukács Bernadett valamint Szabó Zoltán képviselők. A hagyományokhoz híven, településrészenként is sor került a közös fadíszítésre.
Vezér Mihály örömét fejezte ki, hogy sokan részt vettek a Szent István téri "hógolyózós", zenés-táncos eseményen, amelyre saját készítésű, szép és ötletes díszeket vittek a gyerekek, szívüket, lelküket beletéve. Az ünnep jegyében, az elmúlt évekhez hasonlóan a nevelési és az oktatási intézmények részére összesen több, mint 3000 ajándékcsomagot állított össze az Önkormányzat – mondta el a városvezető. Szólt arról is, hogy a járvány miatt most sincs lehetőség megtartani az ilyenkor szokásos "kakaó-partit", amely során megvendégelik a gyermekeket, akik tartalmas, színes műsorral készülnek az eseményre. Visszaemlékezve, gyerekként mindig misztérium volt számára az adventi várakozás időszaka, a Mikulás, a Karácsony eljövetele és az ajándékozás öröme. Háromszoros nagypapaként már az unokák vannak a középpontban, nekik is szeretné átadni a megélt meghitt hangulatot – fogalmazott Vezér Mihály.
Török Sándor alpolgármester szerint az utóbbi évek legszebb karácsonyfája látható most a főtéren, miután az előre elhelyezett nagyobb elemek mellé a gyerekekkel közösen felrakták a többi díszt. A régi családi emlékeket felidézve elmondta, hogy a szaloncukrokat cérnára kötve tették fel a csillagszórós fára, amelyet már a nagyszülők által is használt díszek és igazi gyertyák ékesítettek. Gyerekekként saját maguk készítettek ajándékokat, ők jellemzően nem játékokat, hanem – nagy örömükre - éppen szükséges ruhaneműt kaptak. A karácsonyi családi együttlét jelenti az igazi értéket, mintsem az ajándékok – mondta Török Sándor.
A közösségi ünnepi események mellett a Karácsony a személyes elcsendesedésről és a befelé fordulásról is szól, a természet is megpihen ebben az időszakban, amikor a leghosszabbak az éjszakák, a legborongósabb napok – fogalmazott Nagy Balázs. Adventben a fényre is várakozunk, amit a decemberi napfordulót követő hosszabb nappalok vetítenek előre. Az elanyagiasodott világban az ünnep jó alkalom a lélek feltöltődésére, a családdal való meghittebb törődésre, ami maradandóbb élmény jelent, mint a tárgyi ajándékok. Felidézte, hogy gyermekkorában is szeretetteljes hangulatban készültek az ünnepre, és ez nincs másképp ma sem, amikor már családos emberként várja az szentestét.
Lukács Bernadett szívesen vett részt az eseményen, amelyen örömteli volt látni a vidám arcokat. Mint mondta, számára a legkedvesebb ünnep a Karácsony, amelyre mindig meghitt hangulatban készültek. A lelkük mellett otthonukat is díszbe öltöztették, fényfüzérekkel kivilágított házzal csatlakoztak a "Nyiss egy ablakot"adventi kalendáriumi városi kezdeményezéshez. Az ajándékvásárlás mellett nem maradhat el a családi sütés-főzés sem - tette hozzá.

A sokak által várt újtelep-urbáriumi fenyődíszítésen a Canticum Novum emelte az ünnep hangulatát. Vezér Mihály, a településrész képviselője köszönetét fejezte ki, hogy az énekkar varázslatos karácsonyi dalokkal mindig részt vesz ezeken az eseményeken. Fontosnak nevezte, hogy a városrészek lakói ilyen közösségi alkalmakkor is közelebb kerüljenek egymáshoz, ugyanakkor hosszabb távú feladat a körzetek építészeti eszközökkel való egységesítése. Örömteli, hogy az egykori fenyőünnep helyett, a rendszerváltozás óta fokozatosan megvalósulhatott az egyre többeket megérintő karácsonyi eseménysorozat – tette hozzá.

A dunafüredi közös díszítésen az Önkormányzat nevében Vezér Mihály, Török Sándor, a városrész képviselője, valamint Lukács Bernadett és Szabó Gábor óvárosi képviselő vettek részt. Török Sándor köszöntötte a nagy számban megjelent ünneplőket, örömét fejezte ki, hogy a lakótelepről is sokan érkeztek. Mint mondta, jó együtt lenni, azonban emlékezni kell azokra is, akik már nem lehetnek velünk. Szólt arról is, hogy a városrész különösen összetartó közösséget alkot, amelyet tovább erősít a folyamatos fejlődés. A környezet vonzerejét mutatja, hogy egyre többen költöznek Dunafüredre, a régen gazdátlan telkeken új házak épültek. Reményét fejezte ki, hogy a korábban megszokott hangulatban, egészségben ünnepelhet mindenki, illetve, hogy könnyebbséget hoz az új esztendő.
Lukács Bernadett 15 éve él Dunafüreden, számára különösen kedves a városrész, amit közvetlen, családias hangulat jellemez. Mint mondta, a sok nehézség ellenére bizakodva tekint előre, képviselőként is szeretne minél többet tenni a városért.
Szabó Gábor örömmel vett részt a díszítésen, amelyet Óvárosban is nagyon várnak. Betlehemes műsorral, szeretetasztallal és halászlével ünnepelnek, de lesz karácsonyi vásár is december 17-én – mondta el a képviselő. Köszönetét fejezte ki azért, hogy sokan segítenek a szervezésben. Bár ebben az évben nem minden valósulhatott meg, amit eltervezett, azonban nem lehet elégedetlen. Reményei szerint jövőre kevésbé kell számolni a járvánnyal, és nyugodtabb körülmények között dolgozhatnak majd a képviselők is.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.