2022. január 17. - Antal és Antónia napja
Hétfő
Min:1°
Max:6°
Kedd
Min:0°
Max:4°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-1°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:0°
Önkormányzat

Közös fenyődíszítések
2021-12-14 - Az iskolásokkal és az óvodásokkal együtt díszítette fel a Százhalombatta főterén felállított óriás fenyőt Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Lukács Bernadett valamint Szabó Zoltán képviselők. A hagyományokhoz híven, településrészenként is sor került a közös fadíszítésre.
Vezér Mihály örömét fejezte ki, hogy sokan részt vettek a Szent István téri "hógolyózós", zenés-táncos eseményen, amelyre saját készítésű, szép és ötletes díszeket vittek a gyerekek, szívüket, lelküket beletéve. Az ünnep jegyében, az elmúlt évekhez hasonlóan a nevelési és az oktatási intézmények részére összesen több, mint 3000 ajándékcsomagot állított össze az Önkormányzat – mondta el a városvezető. Szólt arról is, hogy a járvány miatt most sincs lehetőség megtartani az ilyenkor szokásos "kakaó-partit", amely során megvendégelik a gyermekeket, akik tartalmas, színes műsorral készülnek az eseményre. Visszaemlékezve, gyerekként mindig misztérium volt számára az adventi várakozás időszaka, a Mikulás, a Karácsony eljövetele és az ajándékozás öröme. Háromszoros nagypapaként már az unokák vannak a középpontban, nekik is szeretné átadni a megélt meghitt hangulatot – fogalmazott Vezér Mihály.
Török Sándor alpolgármester szerint az utóbbi évek legszebb karácsonyfája látható most a főtéren, miután az előre elhelyezett nagyobb elemek mellé a gyerekekkel közösen felrakták a többi díszt. A régi családi emlékeket felidézve elmondta, hogy a szaloncukrokat cérnára kötve tették fel a csillagszórós fára, amelyet már a nagyszülők által is használt díszek és igazi gyertyák ékesítettek. Gyerekekként saját maguk készítettek ajándékokat, ők jellemzően nem játékokat, hanem – nagy örömükre - éppen szükséges ruhaneműt kaptak. A karácsonyi családi együttlét jelenti az igazi értéket, mintsem az ajándékok – mondta Török Sándor.
A közösségi ünnepi események mellett a Karácsony a személyes elcsendesedésről és a befelé fordulásról is szól, a természet is megpihen ebben az időszakban, amikor a leghosszabbak az éjszakák, a legborongósabb napok – fogalmazott Nagy Balázs. Adventben a fényre is várakozunk, amit a decemberi napfordulót követő hosszabb nappalok vetítenek előre. Az elanyagiasodott világban az ünnep jó alkalom a lélek feltöltődésére, a családdal való meghittebb törődésre, ami maradandóbb élmény jelent, mint a tárgyi ajándékok. Felidézte, hogy gyermekkorában is szeretetteljes hangulatban készültek az ünnepre, és ez nincs másképp ma sem, amikor már családos emberként várja az szentestét.
Lukács Bernadett szívesen vett részt az eseményen, amelyen örömteli volt látni a vidám arcokat. Mint mondta, számára a legkedvesebb ünnep a Karácsony, amelyre mindig meghitt hangulatban készültek. A lelkük mellett otthonukat is díszbe öltöztették, fényfüzérekkel kivilágított házzal csatlakoztak a "Nyiss egy ablakot"adventi kalendáriumi városi kezdeményezéshez. Az ajándékvásárlás mellett nem maradhat el a családi sütés-főzés sem - tette hozzá.

A sokak által várt újtelep-urbáriumi fenyődíszítésen a Canticum Novum emelte az ünnep hangulatát. Vezér Mihály, a településrész képviselője köszönetét fejezte ki, hogy az énekkar varázslatos karácsonyi dalokkal mindig részt vesz ezeken az eseményeken. Fontosnak nevezte, hogy a városrészek lakói ilyen közösségi alkalmakkor is közelebb kerüljenek egymáshoz, ugyanakkor hosszabb távú feladat a körzetek építészeti eszközökkel való egységesítése. Örömteli, hogy az egykori fenyőünnep helyett, a rendszerváltozás óta fokozatosan megvalósulhatott az egyre többeket megérintő karácsonyi eseménysorozat – tette hozzá.

A dunafüredi közös díszítésen az Önkormányzat nevében Vezér Mihály, Török Sándor, a városrész képviselője, valamint Lukács Bernadett és Szabó Gábor óvárosi képviselő vettek részt. Török Sándor köszöntötte a nagy számban megjelent ünneplőket, örömét fejezte ki, hogy a lakótelepről is sokan érkeztek. Mint mondta, jó együtt lenni, azonban emlékezni kell azokra is, akik már nem lehetnek velünk. Szólt arról is, hogy a városrész különösen összetartó közösséget alkot, amelyet tovább erősít a folyamatos fejlődés. A környezet vonzerejét mutatja, hogy egyre többen költöznek Dunafüredre, a régen gazdátlan telkeken új házak épültek. Reményét fejezte ki, hogy a korábban megszokott hangulatban, egészségben ünnepelhet mindenki, illetve, hogy könnyebbséget hoz az új esztendő.
Lukács Bernadett 15 éve él Dunafüreden, számára különösen kedves a városrész, amit közvetlen, családias hangulat jellemez. Mint mondta, a sok nehézség ellenére bizakodva tekint előre, képviselőként is szeretne minél többet tenni a városért.
Szabó Gábor örömmel vett részt a díszítésen, amelyet Óvárosban is nagyon várnak. Betlehemes műsorral, szeretetasztallal és halászlével ünnepelnek, de lesz karácsonyi vásár is december 17-én – mondta el a képviselő. Köszönetét fejezte ki azért, hogy sokan segítenek a szervezésben. Bár ebben az évben nem minden valósulhatott meg, amit eltervezett, azonban nem lehet elégedetlen. Reményei szerint jövőre kevésbé kell számolni a járvánnyal, és nyugodtabb körülmények között dolgozhatnak majd a képviselők is.


AKTUÁLIS
2022-01-06 - Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti – szakrendelőjébe.
2021-12-16 - Isten ajándéka - Fazekas István gondolatai  
2021-12-06 - A boldogság nem állapot, hanem életforma - Fazekas István gondolatai.
Az első baba
2022-01-13
Kovács Kitti Sára az idei év első százhalombattai babája; Kitti Sára 3340 grammal és 56 cm-el látta meg a napvilágot január 3-án 18 óra 30 perckor. Az újszülöttet és a szülőket, Mojzer Georgina Zsuzsannát és Kovács Kristófot Vezér Mihály polgármester köszöntötte a Polgármesteri Hivatalban.

Bara környéki fák gallyazásáról II.
2022-01-12
Nemrég tettük közzé, hogy az ELMŰ a saját területén, az áramszolgáltatás biztonsága érdekében, törvényi kötelezettségét teljesítve veszélyes fákat gallyazott.

Örökös Zöld Óvoda lett a Százhalombattai Kipp- Kopp Óvoda
2022-01-12
Örömmel értesültem arról, hogy a Földművelési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt "Örökös Zöld Óvoda" pályázaton az óvoda elnyerte és jogosulttá vált az "Örökös Zöld Óvoda" cím használatára.

Mozgalmas december - polgárőr beszámoló
2022-01-11
A megszokott feladatokon kívül rengeteg tennivaló volt a decemberi hónapban. Sok volt a rendezvénybiztosítás, melyek eseménymentesen zajlottak le.

Legszebb dolog a barátság...
2022-01-10
Süsü énekel a legszebb emberi érzésről, a barátságról, Csukás István történetében. Mi pedig, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatának tanítói és diákjai, szintén barátsággal invitáltuk városunk általános iskoláinak harmadikos tanulóit egy komplex vetélkedőre 2021 őszén.

Tájékoztató a Bara parti fakivágásokról
2022-01-06
Sok tévhit kering a történtekkel kapcsolatban, amely tájékozatlanságból, rosszindulatból fakad.

A jövő hősei
2022-01-04
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumnak évek óta kiemelt feladata - akkreditált kiváló tehetségpontként – egyben küldetése is a gyermekközpontúság mellett, annak részeként a környezeti nevelés.

Előzzük meg a petárdabaleseteket
2021-12-30
Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. 

Árrobbanás a fővárosi agglomerációban: drágábbak a házak Százhalombattán, mint Budapesten?
2021-12-30
Tavaly novemberhez képest az eladásra kínált házak átlagos négyzetméter árai egy év alatt országosan valamivel több, mint egyötödével nőttek. Megvizsgáltuk Százhalombatta és környékének, valamint a főváros agglomerációjában található települések árváltozásait, ugyancsak 2020 novemberéhez képest. Ön tudja, hogy a közelben mi drágább Budapestnél?

Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a 2022. évben
2021-12-27
A SZÁKOM Kft. honlapján közzétette a 2022. évi szelektív hulladékgyűjtés időpontjait.

Csaló telefonívás egy bank nevében!
2021-12-27
"Egyik reggel a +36 1 636 6666 számról hívott az OTP Bank nevében telefonáló egyik – férfi –csaló. Mivel a beszélgetés nagyon tanulságos volt, megosztjuk annak legfontosabb tapasztalatait.

Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program a MOL-nál
2021-12-27
A MOL Közgyűlése jóváhagyta a Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program (KMRP) elindítását: ennek megfelelően a vállalat maximum 180 milliárd forintnyi részvényt értékesíthet a KMRP szervezetek részére, valamint támogatást nyújthat a működési költségekhez. A Program finanszírozása munkavállalói hozzájárulásából és kötvények kibocsátásából valósulhat meg.

Tesla Megapack energiatárolót telepítenek Százhalombattán
2021-12-27
Magyarországon elsőként Tesla Megapack típusú energiatárolót létesít Százhalombattán a MET Csoport, a Dunamenti Erőmű területén megvalósuló innovációs projekt részeként. A most aláírt együttműködés értelmében az energetikai eszközt 2022 nyarán telepítik.

Új számítógépek segítik a fogorvosok munkáját
2021-12-21
Négy korszerű, nagyobb kapacitású, összesen 1,7 millió forint értékű számítógép támogatja a százhalombattai fogászati alapellátást januártól. Az Önkormányzat a gépekhez monitorokat és nyomtatókat is vásárolt, valamint egy új programot is telepítettek az eszközökre, amelyek jelentősen meggyorsítják az adminisztrációs feladatokat.

"Téli Ünnepekre várva"- VII. Román Bál
2021-12-18
"Téli ünnepekre várva" "- VII. Román Bál címmel rendezték meg 2021. december 4-én a hetedik hagyományőrző román bált a Klub Sirályban a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

Tisztelt Százhalombattaiak!
2021-12-18
Önkormányzatunk az utóbbi időben több megkeresést is kapott a MÁV és a VOLÁNBUSZ menetrendi csatlakozás problémáiról.

Áramszünet
2021-12-18
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta több utcájában január 13, 25 és 27-én.

Egyedülálló háziorvosi praxis program Százhalombattán
2021-12-17
Az Önkormányzat új, példa nélküli háziorvos utánpótlási, egyben mentorálási támogatási rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok a városban praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után. Első körben két praxis továbbörökítését jelentette be Vezér Mihály polgármester.

Köszönet az áldozatos munkáért
2021-12-16
Pentz Istvánné, a százhalombattai Idősek Gondozóháza vezetője kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet Százhalombattán. Az oklevelet és a virágcsokrot Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át.

Karácsonyi díszítés és ajándékozás
2021-12-16
Folytatva a hagyományt, Szalai Attila idén is feldíszített több köztéri fát Százhalombattán, az Olajmunkás úton, ahol a kutyafuttató kerítésére és a KRESZ táblákra is kerültek díszek. Az önkormányzati képviselő ajándékozást is szervezett.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.