2022. május 24. - Eszter és Eliza napja
Kedd
Min:12°
Max:21°
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:24°
Péntek
Min:15°
Max:26°
Szombat
Min:13°
Max:16°
Hirek

Gyász
2021-11-11 -  "A tanító olyan lámpás, mely minél inkább világít másnak, annál inkább fogyasztja önmagát."(Gárdonyi Géza)
Ismét fekete zászló lobog iskolánkon...... egykori ikonikus pedagógusunk Csécsey Károlyné "lámpása" örökre kialudt.
Az Arany János Iskola alapítói között tartjuk számon Marikát. Tanítóként végzett, később a történelem szakot főiskolán, majd egyetemi kiegészítéssel végezte el. Az egykori 2.számú Iskolában tanított, majd az Arany Iskola önállóvá válásakor, 1985-től nyugdíjazásáig a mi iskolánk tartalmi kialakításán, tanulóink oktatásán, nevelésén és később a fiatal kollégák mentorálásán dolgozott. Kezdetben az általános iskola, majd a ’90-es évektől a gimnázium profiljának kialakításában tevékenykedett a mindennapi oktató-nevelői feladatai mellett az iskola vezetésével. Több általános iskolai osztályt vezetett, a nyolcosztályos gimnázium első (kísérleti) osztálya Szűcs István tanár úré, a második Marikáé volt. A harmadik gimnáziumi  évfolyam osztályfőnökségét én kaptam meg az iskola vezetésétől, de bátran vállaltam, mert tudtam, hogy az előttem haladó kolléganő, Marika gyakorlata nyitott könyv lesz előttem, számíthatok segítségére. Fiatal kezdőként felnéztem rá és később is tapasztalatát, tanácsait is szivacsként szívtam magamba. Tanítói, tanári, munkaközösség vezetői, igazgató helyettesi pozícióban is kiválóan, példamutatóan megállta a helyét. Mindenki tisztelte, szerette és becsülte. Rendkívül jó humora volt, pozitív szemléletű, reálisan optimista, energikus pedagógusunk volt. Tanítványai szerették, tisztelték: gyöngybetűs, esztétikus táblavázlatai, logikus történelem-meséi segítették a kis-és nagydiákokat a történelem rejtelmeiben való kiigazodásban. Ami igaz, az igaz: tanulni kellett nála, nem volt mentség nem-tanulás esetében, hamar bekerült a rossz jegy, de mindig ki lehetett javítani. Következetesen, igazságosan értékelt, diákjai a felsőoktatásban is megállták a helyüket.
Nagyon boldog volt, amikor segítettem neki az Arany Diplomához való hozzájutásban néhány éve. Akkor bejött az iskolába, nagyon elégedett volt az eredményeinkkel és az iskola előre haladásával. Nagyon büszke voltam, hiszen szavai erőt adtak a további lépésekhez.
Németh László írta: "Az, hogy az iskola – és benne a tanár – milyen volt, csak jó 10 évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni."
Marika tanítványai már felnőttek. Gyermekeiket kísérik az óvodába, iskolába. Hálás gondolataik, felejthetetlen élményeik, szép emlékeik között őrzik tanító néniként, osztályfőnökként, történelmet tanító pedagógusként Marika nénit. Őszinte szeretettel és mély tisztelettel őrizzük Őt mindannyian emlékezetünkben: az egykori tanítványok, kollégák, szülők. Nyugodj békében drága Marika!
 
Horváthné dr. Hidegh Anikó, intézményvezető
 Arany János Általános Iskola és Gimnázium
 
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.