2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Hirek

Jubileumi közgyűlés
2021-10-19 - Fennállásának 150. évfordulóját ünnepelte a Magyar Sportlövők Szövetsége Százhalombattán, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban október 18-án. Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak, Sinka László, a hazai szövetség főtitkára, magyar szakvezetőként elsőként vehette át a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) elismerését, Kéri Attilának, a Százhalombattai Lövészklub elnökének Arany Jelvényt adományozott az MSSZ.
Az eseményen egy rövidfilmmel emlékeztek a sportág elmúlt másfél évszázadának sikereire. Nagy György elnök kiemelte, hogy a 150 év alatt hét olimpiai aranyérmet, valamint 16 egyéni világbajnoki és 23 egyéni Európa-bajnoki címet szereztek a sportlövők.

Vladimir Lisin, a Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) elnöke hangsúlyozta, a magyar szövetség 36 évvel korábban alakult meg, mint a nemzetközi. Emlékeztetett, hogy Magyarország öt felnőtt és korosztályos kontinensviadalnak adott otthont 2014 óta, és reményét fejezte ki, hogy rövidesen a hatodikra vonatkozó kérelmet is sikeresen bírálják el.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy Prokopp Sándortól Takács Károlyon át Igaly Diánáig kiváló sportemberek példája mutatja meg, hogy a legnehezebben meghódítható csúcsokra is el lehet jutni.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke arról beszélt, büszke a magyar sportlövő hagyományokra, a tizenhét ötkarikás éremre, és példaként állította az MSSZ működését más sportágak számára is.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben köszöntötte a jubileumi évfordulón a hazai szövetséget, hangsúlyozva: a korong- és futóvadlövők a magyar vadászati kultúra megtartásából is kivették részüket.

Sinka László a sajtónak kiemelte, hogy a sportlövészet az eredmények alapján a Magyar Olimpiai Bizottság örök ranglistáján az első 10 sportág között szerepel. Újra erősödött a klubok tevékenysége és munkája az elmúlt másfél-két évtizedben, aminek hazai, de különösen nemzetközi viszonylatban megvan az eredménye. Jól tükrözi ezt a nemrég Limában lezajlott Junior Világbajnokság, ahonnan érmekkel és remek helyezésekkel térhettek haza a fiatalok. A helyi egyesületek akkor lehetnek igazán sikeresek, ha az önkormányzatok is mellettük állnak, a felnőtt és az utánpótlás válogatott pedig akkor, ha a nagyobb támogatók, valamit a mindenkori kormányzat is segítik a szövetség munkáját. Ez meg is valósult az utóbbi évtizedekben a válogatottak edzés és a versenyzés feltételeire vonatkozóan, továbbá a létesítmények felújítása terén. Fontos feladat hárul a szövetségre is, hogy a sportdiplomácia révén a lehető legjobb pozíciót foglalja el nemzetközi szinten is. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy Vladimir Lisin, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség elnöke, és Alexander Ratner, a szervezet főtitkára is jelen van az eseményen.

Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy eredményes sportélet folyik a Százhalombattán, amely 1997-óta Nemzeti Spotváros. A megtisztelő cím kiérdemléséhez nagyban hozzájárult a sportlövészet is, a klub a várossá válás időszakától kezdve rendkívül sikeresen tevékenykedik. Örömét fejezte ki, hogy nemcsak hazai és nemzetközi versenyeknek, hanem ilyen ünnepségeknek is otthont adhat Százhalombatta.

Győrik Csaba szövetségi kapitány örömét fejezte ki, hogy sok egykori versenyzővel találkozhatott a rangos eseményen, a fiatalabbakat pedig jó nemcsak sportfelszerelésben látni. Nagyon biztatónak tartja, hogy egyre sikeresebb a sportág, illetve, hogy a 16-21 év kötött junior korosztály rendkívül szorgalmas és eredményes. A magyar sportlövészet jelenleg az európai rangsorban a 3-4., világviszonylatban a 8-10., az összeredményt tekintve pedig a 10.-13. helyen áll. A sportdiplomáciát tekintve még jobb a helyzet, hazai és nemzetközi versenyeket, konferenciákat szerveznek, illetve az európai és a nemzetközi szövetségben is több magyar tisztségviselő van, mint korábban.

Hammerl Soma, junior világbajnok sportlövő újságírói kérdésre elmondta, hogy édesapja, az olimpiai bajnok Hammerl László, és édesanyja, Joó Éva világ- és Európa-bajnok, 7. helyezett olimpikon sportlövők teljesítménye kezdetben némi terhet jelentett számára, miszerint fel kell nőnie hozzájuk, de most, hogy jönnek a saját eredményei, már nincs rajta ilyen nyomás, felszabadultabban tud versenyezni. Joó Éva sportpályafutása Százhalombattán kezdődött, már csak bátyja él a városban, azonban az ő révén is gyakran visszajár. Mint mondta, minden tekintetben nagyon sokat fejlődött a sportlövészet is a korábbi évtizedekhez képest, ezáltal természetesen sokkal jobb eredmények születnek, mint az ő idejében.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.