2021. október 16. - Gál napja
Szombat
Min:7°
Max:15°
Vasárnap
Min:6°
Max:15°
Hétfő
Min:8°
Max:15°
Kedd
Min:8°
Max:16°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Kultúra, Oktatás
Színes szeptember a százhalombattai Eötvös iskolában
2021-10-04 - A 2021/22-es tanévet igyekeztünk rengeteg programmal, szakkörrel, sportkörrel tarkítani intézményünk tanulói számára, feledtetve ezzel az előző két év nehézségeit.
Fontos, hogy felélesszük a diákéletet, minél több lehetőséget biztosítsunk a közös együttlétekre. Éppen ezért a hétköznapokban rengeteg lehetőséget teremtünk arra, hogy a gyerekek kipróbálhassák magukat különböző sportfoglalkozásokon. Választhatnak a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda és a karate közül. Testük edzése mellett elméjük edzése sem maradhat el. Iskolánk akkreditált tehetségpont lett. Alsó tagozaton veszi kezdetét a tehetséggondozás, mely a felső tagozaton folytatódik tovább. Külön figyelmet fordítunk a felvételi előtt álló tanulóinkra, akiknek előkészítő foglalkozásokon van lehetőségük még jobban felkészülni a januári megmérettetésre.
A hétköznapokat tovább tarkítják különböző programjaink. Már a szeptember is rengeteg vidám pillanatot tartogatott diákjaink számára.
Nagy nap köszöntött intézményünk legfiatalabb diákjaira szeptember 24-én, amikor igazi Eötvös-polgárokká válhattak. Egész nap érezni lehetett az izgalmat elsőseinken, délután eljött végre a várva- várt pillanat. A járványügyi intézkedések betartása mellett az udvaron került megrendezésre az esemény. A két osztály avatása egymás utáni időpontban történt, először az "a", majd a "b" osztályos tanulók léptek színre. Az udvarra kiérve hatalmas meglepetés várta a gyerekeket, hiszen szüleik mellett a volt óvón nénik is a meghívottak között voltak.
Az avatás a kicsik bemutatkozó műsorával kezdődött. Annak ellenére, hogy még csak harmadik hete ismerkedtek meg egymással és tanítóikkal, nagyon kedves, vidám előadásokat láthattunk tőlük. Az "a" osztály egy dal- és mondóka csokorral készült, melyet táncukkal tarkítottak, a "b" osztály Gryllus Vilmos gyerekdalait keltette életre.
Ezután következett az eskü az iskolai szabályok betartásáról, mely a DÖK- elnök és helyettese irányításával történt meg.
Végezetül az intézmény vezetőjétől átvehették az iskola pólóját annak jelképéül, hogy most már teljes jogú Eötvös polgárokká váltak.
A műsor után tanítóink az óvónőkkel megoszthatták eddigi tapasztalataikat, akik boldogan és büszkén hallgatták a volt óvodásaikról szóló dicséreteket.
 
Örökös ÖKO iskolaként tanulmányi kiránduláson vehettek részt a természet iránt érdeklődő diákjaink szeptember. 27-én. Az alsó tagozatosok a Hűvösvölgybe utaztak, ahol vezetett túrán fedezték fel az őszi erdő különleges világát. A csapat a Gyermekvasút Hűvösvölgyi állomásától indult a Hárshegy irányába. Séta közben megismerkedhettek az erdő élővilágával, azok környezeti, környezetvédelmi jelentőségével. A Hárshegyi állomáson felszálltak a Gyermekvasút erdőismereti foglalkozásra berendezett kocsijába, ahol 4 fős csoportokban az erdő élővilágával kapcsolatos feladatokat oldották meg interaktív módon. A témák között szerepelt növényhatározás, madárismeret, állatnyomok azonosítása. A berendezett kocsival felutaztak a Széchenyi-hegyre, majd visszavonatoztak Hűvösvölgy végállomásra: ez idő alatt elvégezték a feladatokat, illetve előadást hallgattak a látottakkal, tanultakkal kapcsolatban.
A hűvösvölgyi Nagy-réten a játszótér sem maradt kihasználatlanul, felejthetetlen időt töltöttek tanulóink a jó levegőn.
Felső tagozatos diákjaink a Bakonyban túráztak. A Gaja-szurdok a hegység keleti részén fekszik, a Bakony egyik leghangulatosabb patakvölgye. A Gaja-völgyi Tájcentrumhoz Fehérvárcsurgó felől érkeztek busszal, a főkaputól az Országos Kék jelzésen haladva érték el a tavat, ahonnan kis pihenő után már indultak is tovább. Ádám és Éva fája mellett elhaladva követték a patak kanyarulatait, kényelmesen haladva az ösvényen. A szurdok sziklái erős vonzerőt jelentettek, több kisebb barlangot is megfigyelhettek, ezért a sziklamászás nem maradhatott ki a programból. A legenda szerint némelyik barlangban betyárok húzták meg magukat. Hamarosan elérték a szurdok végét, ahol felkapaszkodtak a hegyhátra. Rövid sziklamászást követően csodás panoráma tárult eléjük a szurdok, illetve Balinka felé. Útjukat az erdőben a Károlyi-kilátó felé folytatták, ahonnan az egész szurdokvölgy belátható. Ebéd után az Alba Regia forrás felé indultak, ahol már magabiztosan olvasták és követték a turistajelzéseket. A patakhoz érve száraz lábbal keltek át a zúgókon, a túra kiindulópontjához, a halastóhoz visszatérve. A 8 kilométeres túra után itt megpihentek. Élményekkel és ismeretekkel gazdagodva, jókedvűen tért haza mind a két csapat ezután a gyönyörű nap után.
A Zene Világnapja október elseje, melyről intézményünk szeptember 30-án emlékezett meg az Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak előadásában. A zene nem hagy érintetlenül egyetlen embert sem, így minket sem.  Ritmusra mozdultunk mindannyian. Jártak a lábak, a karok miközben a zene egyetemes nyelve egy kis ünnepet varázsolt ebbe a hétköznapunkba.

AKTUÁLIS
2021-10-11 - Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 603. számú 11,92 m² alapterületű irodahelyiséget.
2021-10-11 - Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 611. számú 12,01 m² alapterületű irodahelyiséget.
2021-10-08 - A Százhalombattai Polgármesteri Hivatal lakossági kapcsolattartásra keres média és kommunikációs szakterületen szerzett végzettséggel rendelkező munkatársat.
Áramszünet
2021-10-13
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán több utcában, november 16-án, 9 és 15 óra között.

Gyorsabb, biztonságosabb vasúti közlekedés Kelenföld és Százhalombatta között
2021-10-13
Átadták a Kelenföld és Százhalombatta között megújított vasúti pályát október 12-én. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában megvalósult 53,8 milliárd forintos fejlesztéssel a vonatok óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a 20,5 kilométer hosszú Pest megyei szakaszon. Az Háros vasútállomáson tartott ünnepségen Százhalombatta képviseletében részt vett Bóna Zoltán országgyűlési képviselő és Török Sándor alpolgármester.

Véradás
2021-10-12
 Véradásra várja az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt a százhalombattai Barátság Kulturális Központba, október 20-án 13-18 óráig.

Ismét százhalombattai kick-boksz érem egy rangos világversenyen
2021-10-12
Bronzérmes lett Kisbajcsi Hajnalka a Százhalombattai Kick-boksz Sportegyesület versenyzője, a hazai szövetség által szeptember 16. és 19. között megrendezett budapesti 26. Magyar Kick-box Világkupán.

Jótékonysági aukció
2021-10-11
Márton Béla, egykor Százhalombattán is élő és alkotó festőművész "SZÁZHALOMBATTA KÖRNYÉKI TÁJ" – című képét bocsájtja árverésre a városban működő Snadiantik Kft.

Battai judo-bajnok
2021-10-11
Aranyérmet szerzett Csák Zsolt Zétény a SZVISE színeiben, az Egerben rendezett Judo Országos Bajnokságon október 9-én.

Hazai arany- és bronzérem a modellvitorlás OB-n
2021-10-11
A százhalombattai Csónakázó-tavon rendezték meg RG65 hajóosztály Országos Bajnokságát október 9-10-én. A battai Dunamenti Energia Modellező Klub a két érem mellett jó helyezéseket is begyűjtött – derül ki az egyesület beszámolójából.

OviZsaru
2021-10-08
Az Érdi Rendőrkapitányság megkezdte a 2021/22. nevelési évben OviZsaru programját a százhalombattai Kipp Kopp Óvodában.

Művészet és bűnmegelőzés
2021-10-08
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 28-án bűnmegelőzési szakmai napot tartott Százhalombattán. A nagyszabású konferencia egyik előadója volt dr. Fazekas István PhD, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense, Jókai-díjas drámaíró, akinek a prezentációját színművészek is segítették.

Huszonöt éves a százhalombattai Régészeti Park
2021-10-08
Látogatóinkkal közösen egy mozgalmas, tartalmas délután keretében ünnepeltük október 2-án a negyed százados évfordulót.

Szolgálat szárazon és vízen
2021-10-08
Folytatta a szelektív hulladékgyűjtők folyamatos ellenőrzését a százhalombattai polgárőrség szeptemberben is – derül ki a szervezet beszámolójából. Nem történt gyújtogatás a hulladékgyűjtőknél, amelyek telítettsége a megfelelő szinten maradt.

Újabb hazai győzelem
2021-10-06
28-25-re nyert a Százhalombattai KE az SZESE Győr ellen hazai pályán, a férfi kézilabda NB I/B legutóbbi fordulójában - derül ki Tallér Zsolt, a battai egyesület technikai vezetőjének beszámolójából.

Tisztelgés a nemzeti gyásznapon - emlékezés az aradi vértanúkra
2021-10-06
Október 6-án van az aradi vértanúk emléknapja – nemzeti gyásznap. 1849. október 6-án a szabadságharc honvédtábornokai és Batthyány Lajos, az első magyar felelős kormány miniszterelnöke az életüket áldozták Magyarországért. 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc tizenhárom honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Gázszivárgás
2021-10-05
Gázszivárgás miatt lezárták az Ilonka utca az Esthajnal és Barátság utcák között szakaszát Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

100 méter parkoló, 140 liter szemét
2021-10-04
Az Erkel Ferenc körút 22-31 előtt elterülő parkolók egyik oldala a csőcsorda, a másik oldala a lakótelep úttal és gyalogjárdával, ahol 30 méterenként van egy köztéri kuka, illetve a lépcsőházakban is van szeméttároló.

Állatvédelem - van feladat bőven
2021-10-04
Állatok világnapja október 4. Az állatvédők ez alkalomból felhívják az emberek figyelmét a házi kedvencek- és a haszonállatok, no meg a vadon élő állatok helyzetére, védelmére, szeretetük fontosságára.

Judo-érem és helyezések
2021-10-04
Bronzérmet szerzett a 41 kilósok között Csák Zsolt Zétény a SZVISE színeiben Diák "A" kategóriában a paksi országos versenyen október 02-án.

Közvetve is segítik a termelőket-befőzőautomatákat adtak át
2021-10-04
Befőzőautomatákat adományozott a Civil Összefogás Fórum a térség nagycsaládjainak, az azokat tömörítő szervezeteknek, szociális intézményeknek, civil csoportoknak a dunavarsányi Soli Deo Gloria Közösségi Házban a szeptember 22-én. Az adományozottak között volt százhalombattai Szivárvány Óvoda is.

SZVISE-futások
2021-10-01
A százhalombattai egyesület két versenyzője is remekül teljesített két budapesti megmérettetésen.

Ismét találkozhatunk: Nyílt Napok az Arany János Gimnáziumban
2021-10-01
A hosszú karanténidőszak után ismét lehetséges a százhalombattai gimnázium mindennapi életébe történő bepillantás a nyílt napjaink alkalmával 2021 októberében.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.