2022. május 20. - Bernát és Felicia napja
Péntek
Min:11°
Max:26°
Szombat
Min:15°
Max:23°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:12°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:21°
Kultúra, Oktatás
Színes szeptember a százhalombattai Eötvös iskolában
2021-10-04 - A 2021/22-es tanévet igyekeztünk rengeteg programmal, szakkörrel, sportkörrel tarkítani intézményünk tanulói számára, feledtetve ezzel az előző két év nehézségeit.
Fontos, hogy felélesszük a diákéletet, minél több lehetőséget biztosítsunk a közös együttlétekre. Éppen ezért a hétköznapokban rengeteg lehetőséget teremtünk arra, hogy a gyerekek kipróbálhassák magukat különböző sportfoglalkozásokon. Választhatnak a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda és a karate közül. Testük edzése mellett elméjük edzése sem maradhat el. Iskolánk akkreditált tehetségpont lett. Alsó tagozaton veszi kezdetét a tehetséggondozás, mely a felső tagozaton folytatódik tovább. Külön figyelmet fordítunk a felvételi előtt álló tanulóinkra, akiknek előkészítő foglalkozásokon van lehetőségük még jobban felkészülni a januári megmérettetésre.
A hétköznapokat tovább tarkítják különböző programjaink. Már a szeptember is rengeteg vidám pillanatot tartogatott diákjaink számára.
Nagy nap köszöntött intézményünk legfiatalabb diákjaira szeptember 24-én, amikor igazi Eötvös-polgárokká válhattak. Egész nap érezni lehetett az izgalmat elsőseinken, délután eljött végre a várva- várt pillanat. A járványügyi intézkedések betartása mellett az udvaron került megrendezésre az esemény. A két osztály avatása egymás utáni időpontban történt, először az "a", majd a "b" osztályos tanulók léptek színre. Az udvarra kiérve hatalmas meglepetés várta a gyerekeket, hiszen szüleik mellett a volt óvón nénik is a meghívottak között voltak.
Az avatás a kicsik bemutatkozó műsorával kezdődött. Annak ellenére, hogy még csak harmadik hete ismerkedtek meg egymással és tanítóikkal, nagyon kedves, vidám előadásokat láthattunk tőlük. Az "a" osztály egy dal- és mondóka csokorral készült, melyet táncukkal tarkítottak, a "b" osztály Gryllus Vilmos gyerekdalait keltette életre.
Ezután következett az eskü az iskolai szabályok betartásáról, mely a DÖK- elnök és helyettese irányításával történt meg.
Végezetül az intézmény vezetőjétől átvehették az iskola pólóját annak jelképéül, hogy most már teljes jogú Eötvös polgárokká váltak.
A műsor után tanítóink az óvónőkkel megoszthatták eddigi tapasztalataikat, akik boldogan és büszkén hallgatták a volt óvodásaikról szóló dicséreteket.
 
Örökös ÖKO iskolaként tanulmányi kiránduláson vehettek részt a természet iránt érdeklődő diákjaink szeptember. 27-én. Az alsó tagozatosok a Hűvösvölgybe utaztak, ahol vezetett túrán fedezték fel az őszi erdő különleges világát. A csapat a Gyermekvasút Hűvösvölgyi állomásától indult a Hárshegy irányába. Séta közben megismerkedhettek az erdő élővilágával, azok környezeti, környezetvédelmi jelentőségével. A Hárshegyi állomáson felszálltak a Gyermekvasút erdőismereti foglalkozásra berendezett kocsijába, ahol 4 fős csoportokban az erdő élővilágával kapcsolatos feladatokat oldották meg interaktív módon. A témák között szerepelt növényhatározás, madárismeret, állatnyomok azonosítása. A berendezett kocsival felutaztak a Széchenyi-hegyre, majd visszavonatoztak Hűvösvölgy végállomásra: ez idő alatt elvégezték a feladatokat, illetve előadást hallgattak a látottakkal, tanultakkal kapcsolatban.
A hűvösvölgyi Nagy-réten a játszótér sem maradt kihasználatlanul, felejthetetlen időt töltöttek tanulóink a jó levegőn.
Felső tagozatos diákjaink a Bakonyban túráztak. A Gaja-szurdok a hegység keleti részén fekszik, a Bakony egyik leghangulatosabb patakvölgye. A Gaja-völgyi Tájcentrumhoz Fehérvárcsurgó felől érkeztek busszal, a főkaputól az Országos Kék jelzésen haladva érték el a tavat, ahonnan kis pihenő után már indultak is tovább. Ádám és Éva fája mellett elhaladva követték a patak kanyarulatait, kényelmesen haladva az ösvényen. A szurdok sziklái erős vonzerőt jelentettek, több kisebb barlangot is megfigyelhettek, ezért a sziklamászás nem maradhatott ki a programból. A legenda szerint némelyik barlangban betyárok húzták meg magukat. Hamarosan elérték a szurdok végét, ahol felkapaszkodtak a hegyhátra. Rövid sziklamászást követően csodás panoráma tárult eléjük a szurdok, illetve Balinka felé. Útjukat az erdőben a Károlyi-kilátó felé folytatták, ahonnan az egész szurdokvölgy belátható. Ebéd után az Alba Regia forrás felé indultak, ahol már magabiztosan olvasták és követték a turistajelzéseket. A patakhoz érve száraz lábbal keltek át a zúgókon, a túra kiindulópontjához, a halastóhoz visszatérve. A 8 kilométeres túra után itt megpihentek. Élményekkel és ismeretekkel gazdagodva, jókedvűen tért haza mind a két csapat ezután a gyönyörű nap után.
A Zene Világnapja október elseje, melyről intézményünk szeptember 30-án emlékezett meg az Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak előadásában. A zene nem hagy érintetlenül egyetlen embert sem, így minket sem.  Ritmusra mozdultunk mindannyian. Jártak a lábak, a karok miközben a zene egyetemes nyelve egy kis ünnepet varázsolt ebbe a hétköznapunkba.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.