2022. december 01. - Elza napja
Csütörtök
Min:1°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:5°
Max:6°
Közélet, politika

Maradt az elnök
2021-09-15 - Ismét Lukács Bernadettet választották a százhalombattai Fidesz szervezetének elnökévé az augusztus 31-i a tisztújító közgyűlésen. A régi-új elnököt kérdeztük a tervekről, feladatokról.
- Mi indokolta, hogy most volt a tisztújító gyűlés?
A Fidesz szabályzata szerint elnöki és alelnöki tisztségnél 2 év a mandátum. Gyorsan eltelt ez az időszak és a pandémia okozta rendkívüli jogrend és egyéb szabályozások okán most került sor a gyűlésre.
 
- Kik lettek az elnökségi tagok?
Két év után a közgyűlésen megjelent tagok egyhangú döntéssel elnöküknek választottak, így mandátumom 2023. augusztus 31-ig meghosszabbodik.
Úgy gondoltam, hogy miután a pandémiás helyzet miatt azok a feladatok, melyeket terveztünk az elnökséggel nem, vagy csak részben tudtak megvalósulni és igazán érdemi nagy feladatokat mi sem tudtunk véghez vinni, így a két év előtti alelnökökkel szeretnék tovább dolgozni. Annyi változás van, hogy Nagy Balázst jelöltem még alelnöknek, aki a felkérésemet elfogadta. A közgyűlés itt is egyhangú döntéssel támogatta a jelölteket. Így hát alelnökök lettek Szabó Zoltán, Erdei Gyula, Nagy Balázs, dr. Brauswetter Viktor és Révész Tibor.
 
- Hogyan fogadta, hogy újra bizalmat kapott?
Jól eső érzés, hogy Bóna Zoltán választókerületi elnök úr és a tagság is elégedett a munkámmal. Igazán megtisztelő és számomra felemelő érzés, hogy elismernek és támogatnak. Köszönöm nekik a bizalmat.
 
- Hogyan látja a Fidesz helyi szervezetének helyzetét?
Előző megválasztásom után 9 fővel bővült a tagságunk, örömmel mondhatom, hogy fiatal új energikus erőkkel bővült a csapatunk. Úgy érzem, hogy támogatottságunk növekszik, sok megkeresést és visszajelzést kapunk a lakosság köréből. Ez bizakodásra ad okot számunkra.
 
- Mik a tervei a városi közéleti politizálással kapcsolatban?
Továbbra is a legfontosabb szerintem az egységünk. Elmondhatom, hogy a képviselő-testületben Nagy Balázs alpolgármesterrel és Szabó Zoltán képviselővel teljes egységet alkotunk, konstruktívan, összhangban tudunk dolgozni. Az általunk delegált bizottsági tagokkal is ugyanez a helyzet. Közösen gondolkodva alakítjuk véleményünket, mindig szem előtt tartva a város lakosságának igényeit. Továbbra is célunk, hogy több polgári körös találkozásunk legyen a város lakosaival, ahol megvitathatunk politikai kérdéseket. Ez már régi terv, nem változott, csak közbeszólt a járványügyi helyzet, de reményeink szerint az idei ősztől már ez is valóra válhat.
 
- Milyen feladatok elé néz a szervezet a jövő évi országgyűlési választásra készülve?
Már megkezdtük az aláírásgyűjtést, heti 3 alkalommal találkozhatnak velünk a lakosok a Piac téren, valamint a Spar mellett. Ezután személyes megkeresésekkel fogjuk folytatni munkánkat. A távolabbi feladatok még előttünk állnak, hallatni fogjuk a hangunkat. Egy biztos, hogy nagy erőbedobással mi mindannyian azon leszünk, hogy az országgyűlési választáson ismét a jelenlegi kormány nyerjen.

AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Megnyílhat a Tescoban lévő postahivatal
2022-11-28
Nagy Balázs alpolgármester Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárával egyeztetett a Százhalombattán bezárt két fiók megnyitásáról november 24-én.

A hit lángja
2022-11-28
Ünnepi műsor keretében gyújtották meg az adventi koszorú első, "hitet" jelképező gyertyáját Százhalombattán, a főtéren november 27-én.

Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.